CARLZONGATE FORTSÄTTER

Vaknade tidigt idag och började läsa Barometern på webben. En ny artikel om ”Carlzongate” som handlade om den sparkade husfrun som tidningen kallade för ”Kim”. Försöker Barometern förvilla läsarna om könet på den kvinnliga husfrun.

Ju mer jag läste av artikeln desto mer förvånad blev jag över den vinkling som Barometern gör i artikeln. Jag upplever att man försöker få det att se ut som hon skulle vara oskyldig och ett offer för en hämnd från den avsatte landshövdingen Thomas Carlzon. Dessutom försöker man påskina att den internutredning som Länsstyrelsen gjorde var fel enligt det regelverk som gällde för myndigheten. Länsstyrelsens utredning är ju sekretessbelagd och detsamma gäller den polisanmälan som lämnades in av tjänstemän vid länsstyrelsen.

Det som förvånar mig allra mest i den 4-sidiga artiklarna är dock att tidningen helt och hållet utelämnar uppgifterna, som finns dokumenterade i mejl från Lernia och som även Barometern har tillgång där det framgår att länsrådet Malin Almqvist har rekommenderat den sparkade husfrun till ett nytt jobb men även Maria Tholén Barmark vid länsstyrelsen. Trots att länsstyrelsens egen utredning visade att husfrun sannolikt tagit saker och alkohol från residenset och därför polisanmäldes och fick lämna arbetsplatsen.

Att sedan länsrådet Malin Almqvist rekommenderar husfrun till anställning vid ett av stadens hotell är minst sagt mycket anmärkningsvärt. Varför utelämnar Barometern detta i sina hela 4 sidor om husfrun. Kan knappast vara av utrymmesbrist. Är tidningen tillbaka i sina gamla spår?

När det gäller Mattias Adolfsons (S) trädfällning har jag fått en bekräftelse på att ett nytt tillsynsärende startats hos Länsstyrelsen i Kalmar län. Det kommer även göras ett platsbesök. Nu är det bara att avvakta hur länsstyrelsen kommer hantera ärendet.

Det finns dock ytterligare omständigheter som jag finner mycket märkliga när det gäller ärendet men jag avvaktar med att skriva om det tillsvidare.

17 reaktioner på ”CARLZONGATE FORTSÄTTER

 1. Roger... 2020-10-04 / 23:26

  Skönt att skitmedia begraver sig själva inom kort, även SVT?

  Ingen är längre intresserad av bantningskurer, vem som legat med vem, kungen vill ha nya miljoner och annat vänstervridet trams.

  Och framför allt”fake news”.
  ————————————————————————–

  Från hans blogg i Teckomatorp.

  När Foliehatten handlade i början av veckan i den lokala ICA-butiken kunde han notera, att de slutat att sälja morgon- och kvällstidningar. På säljplatsen har de nu istället mineralvatten och frukt.

  Gilla

 2. KU 2020-10-04 / 12:20

  Till Ölandsbonde!

  Inget statusjobb precis! Ingår det att stjäla alkohol från staten? På ett residens? Knappast, det är stöld och därför får man sparken med all rätt. Detta gäller alla residens i landet.

  Gilla

 3. Ulrika 2020-10-04 / 08:24

  Tror de med ”Kim” vill få läsare att tro att det är en asiatisk piga.

  Gilla

  • Asiaten 2020-10-04 / 23:12

   Ha ha, hela Kalmar vet vem förra husfrun är, ”Kim”? Nu lär folk skratta åt henne o kalla henne för asiaten Kim, tror Barometern att folk är helt rubbade? Vem o vilka som är fullständigt rubbade har ju avslöjats i alla medier.

   Gilla

 4. turrim 2020-10-03 / 18:31

  Rapport kl 1800 – 1815. Halva tiden, sju minuter Trump. Ointressant snack och gissningar. Något viktigt och intressant måste rimligen ha hänt i Sverige. Det är inte vi som ska välja USA:s president. Vad fan får vi för pengarna?

  Gilla

 5. turrim 2020-10-03 / 16:56

  Dagens gapskratt när jag ser rubriken på Expressen nät: ”Lööf efter splittringen om Las ´Kan man lita på S?´”

  Den största hycklaren bland falska vallöftesbrytare försöker låtsas etik.

  Gillad av 5 personer

  • Bergman året 2020 2020-10-03 / 18:40

   Annie Lööf?

   Hon är bara en av dessa kvinnor som satsat på att bli politiker och hon är egentligen ganska enkel att förstå sig på när vi nu har facit i hand. Uppenbart tjänar hon ingen annan än sig själv och sitt ego vilket främst tar sig uttryck i att ”se på mig” samt i hennes skamlösa och beräknande falskhet.

   Evert Taube beskriver kärleksfullt men drastiskt i en av sina visor hur en kvinna som i och för sig föds i enkelhet men i värme och trygghet men som genom olika omständigheter ändå slutar i ett Red-light district – den gången i Panama.

   ”När kvinnor älskar mer än en, då börjar de bli sluga.
   Om det första ljuset slocknar så kan väl det andra duga!
   Fernando, Fernandito, du ser min kavaljer!
   Här dansar din Pepita i glädjens kvarter.”

   Gillad av 4 personer

   • turrim 2020-10-03 / 19:51

    Jag läste för en tid sedan att Centern drivit igenom några hundra miljoner till förlossningsvården. Jag vet inte vad det innebär. Säkert bra om det ökar säkerheten i förlossningssalen.

    Men varför just nu när det finns så många andra problem och pengabehov? Då kan jag inte underlåta att tänka: Annie Lööf har enligt media haft en svår förlossning. Hennes vice ordförande är barnläkare. Då är det är bra med kontakter och talesmän om man vill ha loss några hundra miljoner för ett udda behov.

    Gillad av 2 personer

 6. Mygel 2020-10-03 / 12:47

  Kan någon av de senaste skandalerna leda till att Hårfästet tvingas kasta in handduken?

  Gilla

 7. Otto 2020-10-03 / 12:32

  Roger Holmberg och nu flera politiker på samhällsbygnadskontoret under polisutredning, samt ett länsråd som får gå p.g.a. jäv. Därutöver en ledamot i samhällsbyggnad som olovligen fällt en kulturvärd ek där en partikamrat felaktigt intygat.

  Seriös kommun?

  Gilla

 8. Svante 1 2020-10-03 / 12:19

  Borås Tidning sen 10-15 år tillbaka miljöpartister ,vänsterkommunister och ett antal socialdemokrater…nästan värre än Barometern…..

  Gilla

 9. PK 2020-10-03 / 11:11

  PK-Barometern förnekar sig inte!

  Gilla

 10. Bergman året 2020 2020-10-03 / 11:04

  Sannolikt de bästa synpunkter som någonsin skrivits ner för att ändra på förhållandena i nutida Sverige har författats av riksdagsledamoten Josef Fransson. De torgförs idag i Samtiden under rubriken ”19 punkter för att stävja den svenska korruptionen”. De är strukturerade, grundläggande och rakt på sak!

  Utan att närmare vara insatt i Thoralfs kritik mot den aktuella länsstyrelsen och lokaltidningen antar jag att om de 19 punkterna haft genomslag skulle även jag kunna dra ner byxorna på en och annan myglare bara genom att höja ett ögonbryn.

  Gillad av 2 personer

 11. Jan i Nybban 2020-10-03 / 08:53

  Barometern är ju en synnerligen märklig tidning !Ljuga och förvanska är ju deras adelsmärke . Såvida det inte gäller att ta kriminella i försvar.De som inte följer alternativmedia blir ju helt vilseförda.Den nya webtidningen som ska lanseras tror jag blir något positivt.

  Gilla

  • Stämma polisen 2020-10-03 / 15:47

   Verkligen vilseledda är folket i dagens Barometern! Måste ligga ngt jävligt lurt bakom att skydda o mörka ang en köksa, en f.d husfru???? Ett låglönejobb med låg status? JP o Malin har naturligtvis något med detta sammanhang att göra, det fattar en idiot. Snyft ”vi är inte kompisar” snyftar både Malin o f.d husfrun, skit samma vad faen ni är, kalla er vad faen ni vill! F.d. husfrun var ju med på Malin o JP privata bröllop!!! Eller man kanske bjuder kreti o pleti när man anser sig stå över folket.
   Vilka amatörer Barometern visar sig oavbrutet, varför kunde inget ljushuvud på Barometern ställa frågan till f.d husfrun om du anser att du inte har stulit ngt från residenset och fått sparken pga det, anser du att arbetsgivarverket som är en oberoende myndighet som ligger i huvudstade också har gjort fel??? Länsstyrelsen o Arbetsgivarverket är två stora myndigheter som är statliga, de skulle aldrig göra ett felaktigt avskedande!! De avskedade ju inte ens stefan Carlsson som ringde dyra sexsamtal o drack alkohol på skattebetalarnas pengar, tänk på det! I detta fallet har allt gått rätt till för en gångs skull. Om ngn här har gjort fel så är det polisen och åklagaren som skrivit av ärendet, men man är ändå alltid misstänkt och ärendet kan starta om när som helst. F.d husfrun borde stämma polisen i en civilrätt, då skulle hon kunna få minst 5 miljoner utan tvekan.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2020-10-03 / 20:31

    Husfru är inte att likna vid en köksa. Husfru är yrkestiteln på den som bestämmer över mycket. Från Wikipedia:
    ”Hotell och restauranger

    En hotellhusfru är arbetsledare för hotellstädare, och ansvarar för budget, personalrekrytering, schemaläggning och lönerapportering.

    En restauranghusfru ansvarar för att restauranglokalerna är städade och i ordning. Hon har också ansvar för budget, och att organisera och leda arbetet för disk- och städpersonalen på restaurangen. I en restauranghusfrus arbete ingår även personalrekrytering, schemaläggning och lönerapportering.

    På många större hotell och restauranger finns det en gemensam chefshusfru, som endast har hand administrativt arbete, som schemaläggning, budget, personalrekrytering och inköp. Till sin hjälp kan en chefshusfru ha assistenter och så kallade våningshusfruar, vilka är arbetsledare för det löpande arbetet.[2]

    Residens

    Husfruar är ansvariga för hushållet i den svenske statsministerns representationsbostäder; Sagerska huset och Harpsund, samt i de svenska landshövdingarnas residens.[3]

    Gilla

Kommentarer är stängda.