BAROMETERN VÄGRADE PUBLICERA MIN KLIMATARTIKEL

Jag har försökt att få en klimatartikel om den ökande globalstrålningen publicerad i Barometern vid två tillfällen. Första gången var i juli men då möttes jag av total tystnad. I slutet av augusti gjorde jag ett nytt försök. Svaret var ett kort ”Nej” från ansvarig för debattsidan men utan någon förklaring. Jag kontaktade då ansvarig utgivare Anders Enström för att få en förklaring på varför debattartikeln inte kunde publiceras. Jag fick aldrig något svar på mitt mejl.

Idag har den nya sajten Dagens Kalmar publicerat min debattartikel och det är ingen betalvägg.

https://www.dagenskalmar.nu/debatt/e/77450/alfsson-varfor-hade-jag-aldrig-fatt-lasa-om-detta-i-svensk-media/

Ett stort tack till Anders Blank och Dagens Kalmar!

Den stora frågan är dock fortfarande varför Barometern vägrade publicera min debattartikel?

PS

På följande länk finns mitt ursprungliga blogginlägg som ligger till grund för min debattartikel. Tidningen Nya Tider har även publicerat min debattartikel.

https://thoralfsblogg.com/2020/06/29/globalstralningen-har-okat-med-10-procent/

Annons

24 reaktioner på ”BAROMETERN VÄGRADE PUBLICERA MIN KLIMATARTIKEL

 1. Andersson 2020-11-11 / 12:58

  Vad är en klimatförnekare?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-11 / 13:11

   Vi får hoppas att någon klimatalarmist kan svara på den frågan.

   Gilla

 2. turrim 2020-11-10 / 18:23

  Jag blir oftast på så gott humör när jag läser Rebecca Weidmo Uvell.

  När hon visar att sossarna finns dolda i det mesta som i t ex ”Vilka är Tankesmedjan Balans?”. Hånet mot svenska media i ”By, Mr President”. Skattepengar utan koll i ”Svensk-Somaliska Ungdomsförbundet i Norden polisanmälda”.

  Hon skryter med att hon är Moderat, men jag tycker hon platsar bland länkar i högermarginalen (ursäkta Thoralf, det är ditt val).

  Gilla

 3. Ò Hyra 2020-11-10 / 17:38

  Det är befolkningstillväxten i de fattiga länderna som utgör det största miljöhotet. Men eftersom människan är helig och okränkbar enligt PK-religionen så talar man överhuvudtaget inte om detta problem. Bara tanken på tvångssterilisering är motbjudande för en Miljöpartist.

  Därför är det bäst att få bort dessa dårar från den svenska politiska scenen,

  Gilla

 4. stefan a. 2020-11-10 / 17:36

  Det bevisar att, med kulturministerns ord, ”oberoende” media behöver all konkurrens de kan få, så lägg era pengar på alternativa media så att de får mera muskler och kan granska saker och händelser från en annan synvinkel än den politiskt korrekta….

  Gillad av 2 personer

 5. Andersson 2020-11-10 / 14:10

  Jag låg och slölyssnade på radion i morse. Jag råkade halka in på Sveriges Radio och där pratade man om stigande havsvatten borta i Asien i bland annat Bangla Desh. Man pratade om höjning av havsvattennivåer på upp till 4.5 meter.

  Jag är kanske mindre vetande. Men jag kan inte få det till att ”medelvattennivån” måste vara densamma över hela jorden. Med hänsyn taget till ebb och flod såväl som låg- och högvatten. Att ett tillskott av havsvatten skulle ha samma effekt över hela klotet. Andra avvikelser måste enligt mitt sätt att se beror på landhöjningar och landsänkningar.

  Medelvattenståndet vid Kungsholmen i Karlskrona har i stort sett varit detsamma under ett stort antal år om jag har tolkat Thoralfs siffror och diagram rätt.

  Jag är tacksam för rättelser och kommentarer.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-10 / 15:32

   Det beror oftast på landsänkningar som i sin tur beror på att man sänkt grundvattennivån. Vilket får till följd att marken sjunker. Ganska vanligt i överbefolkade områden.

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2020-11-10 / 15:55

    I min ungdom pratade man mycket om överbefolkning och barnbegränsning. Det går man inte idag trots att det är mer aktuellt än någonsin.

    Gilla

   • Andersson 2020-11-11 / 07:14

    FREDRIK ÖSTMAN 2020-11-10 / 21:18

    Hört talas om har jag gjort men inte sett något. Jag kommer säkert att dö en naturlig död innan jag blir vaccinerad.

    Gilla

 6. ac carlsson 2020-11-10 / 13:25

  Jag vill börja med att säga att jag håller med Toralf om att globalstrålningen förmodligen har en betydande inverkan på temperaturen på vår planet.
  Men jag måste tyvärr underkänna det första diagrammet i Dagens Kalmar (och i bloggen 2020.06.29) som används för att ”bevisa” sambandet mellan globalstrålning och temperatur. Diagrammet är helt enkelt lite för ”bra”. I diagrammet finns två inlagda trendlinjer som verkar följa varandra perfekt (parallellt), men detta är ett typexempel på hur man ljuger (vilseleder) med statistik eller mera specifikt med diagram.

  Om man ändrar på skalan för en av de båda (lodräta) värdeaxlarna så inser man att man kan visa nästan vad som helst med denna typ av diagram. Genom att ändra på axlarnas skala kan man till och med få de båda trendlinjerna att korsa varandra.

  Det enda säkra man kan säga utifrån diagrammet är att både temperatur och globalstrålning ökat under det angivna tidsintervallet, och så långt är vi helt överens. Det andra diagrammet som visar ett glidande medelvärde är enligt min mening mindre ”vilseledande”.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-10 / 13:32

   Det du menar att man skall sätta in en helt orealistisk skalvärden för att uppnå detta. Jag anser att den skala jag valt är högst realistisk för att visa på ett samband. Men om du talar om vilka skalvärden jag skall sätta in så kan jag givetvis göra det och visa det också.

   Nu pratar jag inte om vår planet! Utan jag har data gällande för Sverige och Stockholm.

   Gilla

  • Ölandsbonde 2020-11-10 / 17:37

   Det är vanskligt att tolka två till synes parallella linjer som att det finns en orsak och en verkan. Jag vill erinra om vad som skedde i England efter kriget. Antalet lungcancerfall ökade drastiskt och man kunde inte förstå orsaken. Man letade efter något som också hade ökat och fann att tobaksrökning gjort det. Då drog man slutsatsen att tobaksrökning leder till lungcancer. Det var den bästa jämförelsen man hittade. Men den var inte sann. I England fanns, som i stort sett överallt annars, äldre människor (gubbar i regel) som rökt hela livet utan att få lungcancer. Men nu hade i all fall något att gå på. Även i Sverige hävdades det att rökning ledde till lungcancer. Nu vet vi bättre. Det finns ingen som påstår det längre.

   En annan kurva som ökade och gick parallellt med lungcancerfallen var bensinförbrukningen. Den var inte okänd men att upphöra med bensin ansågs omöjligt. Bättre att lägga skulden på rökarna som individer. Om bensin, och deras döttrar, vet vi att de är cancerframkallande, men vad göra åt det?

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-11-10 / 17:48

    Jag trodde att en ölandsbonde förstod att solinstrålning och temperatur hör ihop, speciellt under sommarmånaderna när solinstrålning är väldigt stor.

    Gillad av 1 person

   • 502V8S 2020-11-10 / 19:08

    Att rökning inte orsakar lungcancer var nytt för mig, har du källa på det?

    Gillad av 1 person

 7. ac carlsson 2020-11-10 / 12:17

  Molnens inverkan på in och utstrålning av värme är ett fenomen som är lätt att observera. När solen ”går i moln” på sommaren känner vi genast att det blir kallare, särskilt om vi endast har lätta kläder på oss. På vintern blir det riktigt kallt när nätterna är stjärnklara.
  Globalstrålningen påverkas av molnbildningen ingen dessa två faktorer finns inte med i klimatmodellerna.

  Gilla

  • Fredrik Östman 2020-11-10 / 21:20

   Skulle tro att de har med vanliga moln. Det som de antagligen inte har med är att kosmisk strålning leder till att vattendropparna i molnen blir mindre och molnen därmed vitare. Pr. Nir Shaviv, Dr. Henrik Svensmark.

   Gilla

 8. Håkan Spångberg 2020-11-10 / 12:00

  Tja, likt Nordkorea publiceras väl bara godkända nyheter.

  Gillad av 2 personer

 9. Korrupt 2020-11-10 / 11:39

  Jag gissar att Anders Blank har ett finger med i spelet vad gäller dina hårdare tag i bloggen. Tjänst och gentjänst? 🙂

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-10 / 12:38

   Det var en ny konspirationsteori. Skrattretande löjligt!

   Gillad av 1 person

 10. Ivar Andersson 2020-11-10 / 10:58

  Barometern har stuckit huvudet i sanden och vill inte se de verkliga effekterna av högre koldioxidhalt och temperatur utan litar på Gretas och hennes vapendragares katastrofscenarier.

  De största världsproblemen såsom svält, fattigdom och analfabetism, barnadödlighet och luftföroreningar har i genomsnitt reducerats med 50 % mellan åren 1990-2015. Även matvaruproduktionen ökar. Produktionen av de viktigaste sädesslagen har fyrdubblats sedan 1960 och prognosen för fortsatt tillväxt är god. En av orsakerna är högre koldioxidhalt och temperatur.
  https://klimatupplysningen.se/medias-klimatrapportering-ar-osaklig-presentation-av-musikvideo/

  Gillad av 4 personer

 11. Sven d.ä. 2020-11-10 / 10:35

  Att globalinstrålningen och medeltemperaturen hänger ihop på ett eller annat sätt verkar helt klart. Det ser man snabbt.

  Vad skulle hända om man lägger in CO2 nivån under samma tidsperiod i din graf? CO2 är roten till allt ont enligt klimatrörelsen. Det kan vara så att CO2 nivån lever sitt eget liv. Undrar just om CO2 nivån mäts efter eller före all grönska har tillgodogjort den CO2 som de behöver.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.