NYA UTESLUTNINGAR OCH LÖGNER

Jag kan inte låta bli att skriva några rader med anledning av några artiklar som skriver om nya uteslutningar inom SD.

Ölandsbladet skriver att Olof Nilsson och P-G Olsson i Mörbylånga blivit uteslutna. Man kan verkligen fundera över hur rutinerna fungerar inom SD. Olof och PG begärde för drygt ett år sedan utträde ur SD och blev politiska vildar, på grund av missnöje med hur partiet styrdes. När de för en tid sedan ville gå med i SD igen så välkomnades de men bara någon vecka senare beslutar partistyrelsen att de skall uteslutas. På vilka grunder de uteslöts framgår inte av artikeln i Ölandsbladet. Undrar om de ens vet det själva.

I Norrköping uteslöts också 4 personer nyligen. Bland annat Darko Mamkovic som fångats på film när han suger i sig kokain. Så där behövs det ingen förklaring till uteslutningen men vad gällde för de andra?

Det var bland annan Nina Drakfors numera Olofsson. Jag har inte sett någon förklaring på den uteslutning vare sig i media eller på sociala medier. Jag blev dock ytterst förvånad när jag läste en artikel i Norrköpings Tidning som en person skickade till mig med en fråga om detta kunde stämma. I artikeln påstår distriktsordförande Jan Svensson att han inte har känt till anledning till att de fyra SD-politikerna utretts och uteslutits. Det är ett absurt påstående.

Distriktsordföranden informeras alltid av partiets medlemsutskott om någon medlem är anmäld till medlemsutskottet. Om en utredning startas får alltid distriktsordförande och distriktsstyrelsen information och en möjlighet att yttra sig i ärendet innan medlemsutskottet rekommenderar partistyrelsen en uteslutning.

Att distriktsordförande Jan Svensson skulle vara ovetande är en ren lögn!

Det är minst sagt sorgligt att läsa om alla dessa uteslutningar inom SD och hur de hanteras internt.

6 reaktioner på ”NYA UTESLUTNINGAR OCH LÖGNER

 1. Lollo 2020-11-11 / 10:27

  Det är bara tragiskt hur SD har utvecklats. Det kunde ha blivit något bra men nu har partiet utvecklats till ett sorgligt diktatorisk icke-parti. En samling egoistiska strebers som endast är intresserade av att behålla sin riksdagslön samt en samling inkompetenta rövslickande knapptryckare.

  Gillad av 1 person

 2. Andersson 2020-11-11 / 09:35

  De andra partierna är säkerligen nöjda. Men jag tvivlar på att de egna medlemmarna är det. Att försöka värva nya medlemmar och inte värna om de gamla kan bli kostsamt.

  Gilla

 3. Ludvig 2020-11-11 / 07:03

  Än har inte folk uppmärksammat hur illa man behandlar sin egna inom SD, när det händer borde många sluta symatisera med partiet.

  Gillad av 1 person

 4. mynameislena08 2020-11-10 / 23:51

  Interna problem i SD:s partiförening i Norrköping som har bidragit till flera avhopp och politiska vildar.

  Gilla

 5. Håkan Spångberg 2020-11-10 / 22:53

  Kanske enklare om aspirerande medlemmar blir uteslutna automatiskt direkt i samband med medlemsansökan…

  Gilla

Kommentarer är stängda.