FAMILJEFÖRETAGET SMHI/SGU

Jag blev minst sagt häpen och förvånad när jag såg att regeringen utsett Håkan Wirtén till ny generaldirektör på SMHI från den 8 februari 2021. Han är utbildad jägmästare. Det är en ren politisk tillsättning av en klimatalarmist för att behålla agendan på myndigheten. Håkan Wirtén är sedan 2010 generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF. Det är bara att läsa några av hans debattartiklar för att förstå att han står nära Miljöpartiet.

https://www.svd.se/satsa-pa-100-procent-fornybar-energipolitik

https://www.dn.se/debatt/svenskarnas-konsumtion-pressar-jorden-allt-hardare/

”Håkan Wirtén har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med hav och klimat i olika sektorer. Regeringen känner förtroende för att han kommer leda myndighetens viktiga arbete”, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin i ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Jag betvivlar starkt att han besitter de kunskaper och den erfarenhet som krävs men han har antagligen de politiska uppfattningarna som behövs för att bli generaldirektör enligt Miljöpartiet. En ren politisk tillsättning.

Jag blev dock riktigt chockad när jag läste om hans fru!

Hans fru Anneli Wirtén är generaldirektör på SGU, Sveriges geologiska undersökningar. En myndighet vars verksamhet på flera sätt är kopplad till SMHI. Hon utsågs till generaldirektör så sent som den 1 mars 2020.

Hur i helsicke kan regeringen då utse hennes man till generaldirektör i en närstående myndighet. Det handlar om delikatessjäv så det sjunger om det. Det är så dumt att klockorna stannar och blommorna vissnar som en värmländsk politiker uttrycket det om Morgan Johansson.

Jag är minst sagt förvånad över att svensk pk-media inte uppmärksammat detta förhållande och de problem med trovärdighet vid myndigheten som kan uppstå.

SMHI och SGU blir nu ett familjeföretag!

PS

Håkan Wirtén far är före detta detta ministern och folkpartisten Rolf Wirtén.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Rolf_Wirt%C3%A9n

13 reaktioner på ”FAMILJEFÖRETAGET SMHI/SGU

 1. messkalle 2020-11-12 / 20:01

  Bra gräv. ”Under Stefan Löfvens tid i Rosenbad har regeringen har gett påfallande många utredningsuppdrag till aktiva politiker och politiska tjänstemän – eller sådana som alldeles nyss varit det. ” skriver Gp.

  – Lilla miljöpartiet är duktiga på att få sin vilja igen. Något som borde vara svårt då Steffan var en god förhandlare. Mp har ”kniven” på Stefans strupe. Du gör som vi vill.annars förlorar du och alla i maktens boningar makten.

  Gillad av 1 person

 2. Anders 2020-11-12 / 18:26

  Hans pappa hade ett antal ministerposter 1978-1982, politisk adel…

  Gillad av 1 person

 3. Lollo 2020-11-12 / 18:23

  Den korruption som frodas inom sossenätverken är enorm. Här ett litet smakprov:

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-11-12 / 09:33

   Det var ju en intressant rapport som jag nog måste ta upp i ett blogginlägg. Det fanns mycket märkliga och ologiska texter.

   Gillad av 1 person

 4. Onkel Björn 2020-11-12 / 00:50

  Nja, egentligen är det väl inte så mycket att reta upp sig på. Det är ju så det fungerar. Regeringen tillsätter de chefer man vill ha. Att vi sen har en svag regering som befinner sig i en åsiktskorridor där många av oss inte hör hemma, det är ju en annan femma.

  Det tråkiga däremot är ju att vi får dåliga myndigheter, som inte klarar av sitt jobb. Det har vi ju nu alldeles för många exempel på. En annan trist aspekt är ju att en ny regering måste rensa bland myndighetscheferna, när de väl kommer till makten och det kanske inte är det lättaste.

  Miljöpartiet och framförallt sossarna har ju nästlat in sig i samhällskroppen likt en cancersvulst och att bekämpa cancer är inte så enkelt alla gånger. En ny regering kommer att ha en massa utmaningar att försöka klara av. Och frågan är ju om vi kommer att få en som klarar det.

  Gillad av 3 personer

 5. Evert 2020-11-11 / 21:24

  Korruptionen fortsätter i oförminskad takt.

  Gillad av 1 person

 6. ceskyraj 2020-11-11 / 18:55

  Tack för information. Jag har mailat till Jakob Lundgren, Pressekreterare hos Isabella Lövin (jakob.lundgren@regeringskansliet.se) och påpekat att utnämning av Håkan Wirten till GD i SMHI när hans fru Anneli är GD i SGU är jävigt och korrupt. Och att svenska folket noterar detta. Det minsta vi kan göra är, att protestera.

  Gillad av 3 personer

 7. Benny 2020-11-11 / 17:40

  Ännu en inkompetent odugling som utsetts på politiska meriter! Den som betvivlar sosse-statens existens ska nog börja tänka om nu! Enligt de senaste rönen så kommer ca 95% av all CO2 från naturliga källor och det är haven som styr halten av CO2 i atmosfären vilket betyder att det s.k ”klimatarbetet” bara är slöseri med pengar och tid som behövs för det kallare klimat som står för dörren! Mer om detta finns att läsa på klimatsans.com där alla klimathysterikers lögner avslöjas!

  Gillad av 2 personer

 8. Hacke 2020-11-11 / 15:34

  Bra grävt Thoralf och ännu ett belägg för rötan i den svenska djupa staten och att det är till fri media medborgarna får vända sig för att få information om den. Kan säga redan nu att denna inavelshärva kommer inte att beröras med ett ord i gammelmedia.
  Den svenska djupa staten med nepotism, korruption och kvotering i varje vrå av våra institutioner och verk kommer att göra att landet imploderar långt innan någon opposition på riktigt kämpat sig fram för att åstadkomma den smärre revolution som krävs för att få träsket dränerat.
  Johan Westerholm beskriver en annan gren på samma anfrätta stam där (s)kadedjuren härjar fritt.
  https://ledarsidorna.se/2020/11/sa-blir-den-socialdemokratiska-migrationspolitiken-permanent/

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2020-11-11 / 17:34

   Är det en ömsesidig lärdom från Kalmarområdet?

   Gilla

 9. Anders 2020-11-11 / 15:24

  Helt i linje med rådande politik .
  Vet inte varför jag tänker på Trumph

  Gilla

 10. Håkan Spångberg 2020-11-11 / 15:20

  Så blir det när sozzeriet ska ha makten i all tid. Demokraturen etableras.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.