FACEBOOK AVSLÖJAR

Visa mig din Facebook, så skall jag säga vem du är!

Jag har funderat en hel del över hur tjänstemännen på Naturskyddsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar hanterat ärendet med den avverkade eken hos det socialdemokratiska regionrådet Mattias Adolfson. Beror det på att jag som anmälare är en före detta Sverigedemokrat, dessutom under väldigt många år och väl profilerad. Finns det en negativ syn på mig som person inom Länsstyrelsen i Kalmar?

Den första anmälan avskrevs utan att man gjorde ett platsbesök. Den andra anmälan gjorde jag personligen och jag begärde uttryckligen att ett platsbesök skulle göras för att mäta ekstubben. Men uppmätningen av ekstubben var slarvigt utförd och saknar flera viktiga måttuppgifter. Experterna menar att den är undermålig. I tjänsteanteckning omnämns fastighetsägaren som ”Mattias”, inte Mattias Adolfsson. Frågan är hur den vänskapliga tonen skall tolkas i en tjänsterapport som är underlag för ett beslut?

Efter att jag sedan överklagat det avskrivna ärendet kom enhetschefen Martin Unell med nya påhittade måttuppgifter, uppgifterna finns inte dokumenterade i tjänsteanteckningarna från platsbesöket. Vem är det som Martin Unell försöker skydda? Sig själv och sin avdelning eller socialdemokraten Mattias Adolfson och hans socialdemokratiska motorsågsvän Magnus Uhr.

Jag började kolla Martin Unells bakgrund. Det var intressant.

Han är anställd av länsrådet Malin Almqvist och började sin anställning vid Länsstyrelsen i oktober 2019. Han var tidigare kommunekolog på Växjö kommun. Den tjänstekvinna som handlagt ärendet Helen Wåhlstrand Persson, har sin bakgrund inom bokhandeln och jakt- och viltvård de senaste 25 åren. Hon började som naturskyddshandläggare på Länsstyrelsen under 2018. Jag frågar mig därför vilken kompetens dessa personer besitter i att bedöma en eks utseende och avsmalning? Eller grundar sig deras avskrivning av anmälningarna på helt andra grunder?

När jag kollade Martin Unells Facebooksida fick jag en delförklaring.

Är Martin Unell socialdemokrat? Han gillar Stefan Löfven och Margot Wallström. Han gillar även vänstertidningen ETC. Sedan finns ju även Greta Thunberg, Fridays for Future och andra klimatalarmistiska rörelser.

Han gillar även EXPO och Inte rasist men. Det är sajter som hatar sverigedemokrater. Påverkar detta hur Martin Unell hanterat min anmälan och överklagan?

Har Martin Unell en personlig agg mot mig som före detta Sverigedemokrat? Låter han i så fall det påverka sina beslut?

Det råder ju ingen tvekan om Martin Unells politiska uppfattningar efter man har studerat hans Facebooksida! Rebecka Le Moine är riksdagspolitiker för Miljöpartiet.

Jag är fullständigt övertygad om detta påverkar honom i sin tjänsteutövning. Om det sedan även finns vänskapskorruption genom länsrådet Malin Almqvist och hennes man Johan Persson som är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Kalmar. Johan Persson och Mattias Adolfson är ju mycket nära partivänner och har varit det under säkert 20 år, kanske ännu längre inom SSU.

Påverkar dessa faktorer tjänstemännen på Länsstyrelsen och i synnerhet nyanställde Martin Unell?

UPPDATERING

Det dröjde bara några timmar efter att blogginlägget publicerades innan Martin Unell förändrade sin status på Facebook. Nu är uppgifterna och inläggen inte offentliga längre.

Det är ytterst talande och en bekräftelse på hur rätt jag har!

12 reaktioner på ”FACEBOOK AVSLÖJAR

 1. Thor 2020-11-13 / 12:07

  Den socialdemokratiska korruptionen sprids även utanför landets gränser. Margot Wallström är en outbildad och obildad person. Nu senast utnämnd till en välavlönad FN-tjänst för att driva kärnvapennedrustning! Den flinande portugisen Guterres, socialist naturligtvis, utnämner en totalt inkompetent person som tack för sosseregeringens enorma penningflöde till FN. Margot får del av dessa pengar och skattefritt dessutom!

  Gillad av 1 person

 2. Andersson 2020-11-13 / 11:49

  1) Skaffa inte Facebook

  2) Profilera dig inte på Facebook

  3) Skriv aldrig på Facebook

  4) Använd öknamn på Facebook

  Men Mållgan Johansson är inte bra för Mållgan det är jag.

  Gillad av 1 person

 3. Nils Dacke 2020-11-13 / 10:03

  Som jag skrivit tidigare, den svenska vänskapskorruptionen och ryggkliande är unik i Europa och kanske också världen. Det långa maktinnehavet för S och därmed möjligheten att använda utnämningsmakten som belöningssystem har fortplantat sig genom hela den statliga byråkratin. Hela denna korruption är förödande och hotar direkt hela det demokratiska systemet i landet, följs sedan denna korruption av infiltration av islamister inom statsbyråkratin så har landet som en demokratisk sekulär stat nåtts väg ände.

  Gilla

 4. Kenny55 2020-11-13 / 02:32

  Det dök upp ett nytt bättre säkrare alternativ med större frihet i motsättning till facebook och twitter på nån av dem större alternativmedia för några dagar sen med redan 4.5 miljoner regade. Tyvärr har minnet svikit. Ni andra kanske kan söka upp och länka, jag har inte hittat den sidan i kväll när jag sökte.

  Gillad av 1 person

  • Antoine Naccache 2020-11-13 / 07:35

   Parler är appen du söker.

   Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2020-11-13 / 00:36

  Nu får kanske Martin Unell mer uppmärksamhet än vad han förtjänar.
  Du skriver han var Komunekolog i Växsjö. Jag hittar uppgiften 2015 till 2019
  Sedan från 2019 Enhetschef på Naturskydd, Länsstyrelsen.
  Det är två höga positioner inom området natur och ekologi.

  Unell gick ut SLU 2003.
  Vad hände med mellan 2003 och 2015, det är 12 år. Jag är intresserad av hur tjänster tillsätts. För att få två så höga tjänster måste man jobbat upp sig inom området eller går tjänsterna till väl valda personer som tack för något?

  Gillad av 1 person

 6. Onkel Björn 2020-11-12 / 23:40

  Vid valet 2018 var deltagandet ca 87%. Jag gissar att majoriteten av dessa sympatiserar med det parti som de valde att rösta på.
  Med andra ord så tror jag att det kan vara svårt att få opolitiska tjänstemän på sådana poster där myndighetsutövning ingår. Därför är det viktigt att myndigheterna granskas.
  Utifrån Toralfs uppgifter verkar det här trädärendet ha skötts utomordentligt dåligt från Länsstyrelsens sida. Luktar ju kompiskorruption lång väg och sådan korruption ska bara inte få förekomma. Alla ska bedömas lika..
  Bra Toralf. Sätt blåslampan i baken på dem. Ska bli intressant att se vart det slutar.

  Gilla

 7. Halal 2020-11-12 / 23:13

  Det blir så här i småhålor. Det är anledningen till att jag aldrig skulle bosätta mig i en. Rättsrötan är enorm!

  Gillad av 1 person

  • Lollo 2020-11-13 / 08:20

   Det är inte bara i småhålor som den socialdemokratiska korruptionen flödar. Den existerar över hela landet inte minst i Stockholm;

   Gillad av 1 person

   • PK 2020-11-13 / 10:34

    Ja, men i storstäder har tjänstemännen inte lika stor koll på vem personen som överklagar är, även om det skulle vara en lokalpolitiker.

    Gilla

  • Bergman år 2020 2020-11-13 / 08:37

   Tja… Är det så enkelt?

   Gilla

 8. Nations League 2020-11-12 / 23:02

  Jag blir illamående när jag läser detta. Klart hans värderingar speglar beslutsfattandet. Så blir det i småstäder där ingen är anonym. Snacka om infiltrerad och insyltad ankdamm. Det är inte svårt att genomskåda vänskapskorruptionen som försiggår på Fejsboken.

  Johan Perssons bästa kompis Per-Olof på P&E Fastighetspartner finns plötsligt inte längre på Facebook (!). På de bådas sidor kunde man tidigare klart se vilket umgänge de båda delade.

  Det är äckligt!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.