CORONASTATISTIK VECKA 46

Då var det dags att uppdatera statistiken och diagrammen med nya siffror från vecka 45. Det är en minst sagt oroande utveckling som man kan se i statistiken. Regeringens saktfärdighet tyder inte på något trendbrott.

Antalet smittade stiger kraftigt i Sverige till skillnad mot våra nordiska grannländer som infört betydligt tuffare restriktioner. Under vecka 45 steg antalet smittade med 25 495 personer. Jag befarar att situationen kommer bli kaotiskt inom sjukvården om ca 3-4 veckor på grund av den svenska regeringens saktfärdighet i sina beslut som skulle kunna begränsa smittspridningen.

Andelen av det testade som är positiva fortsätter också att öka och var under vecka 45 drygt 11 procent.

Det som är riktigt illavarslande är antalet nyinlagda på IVA under vecka 45 som var 103 personer. Under vecka 44 var motsvarande siffra 47 personer. En ökning med ca 120 procent!

Jag har ju börjat göra en prognos över antalet avlidna som i huvudsak bygger på antalet som smittas och att det är i genomsnitt en fördröjning på ca tre veckor från att de som smittats tills någon avlider.

Utvecklingen ser inte rolig ut. Under vecka 44 så avled dessutom betydligt fler eller 50 procent fler än prognosen.

Det är dock en fördröjning på ca 10 dagar innan Folkhälsomyndigheten registrerat alla avlidna till följd av covid-19. Därför är det ingen siffra redovisad för antalet avlidna under vecka 45.

Regeringen och Stefan Löfvens och Lena Hallengrens saktfärdighet kommer kosta många människor livet, helt i onödan enligt min mening.

15 reaktioner på ”CORONASTATISTIK VECKA 46

 1. Björn Birgersson 2020-11-16 / 15:58

  Hur ser det ut med flygningarna till Mellanöstern och andra drabbade områden? Är det fortfarande fritt fram på Arlanda vid ankomsterna?

  Gilla

 2. messkalle 2020-11-12 / 22:13

  Statistik i en graph är lättolkad, ljuger inte om underlaget är fakta. Bortom Sverige finns länder som är värre drabbade och min tanke blev hur ser det ut i Kina, det land där utbrottet av Covid-10 först ägde rum senhösten 2019.

  Jag är mycket förvånad när jag ser Kinas graph. Den 6e november läser jag av 33 fall.
  Jag kan inte kopiera av graphen här. Thoralf kan säkert. Jag googlade ”covid update in China” Har hittat nedanstående text som väcker många följdfrågor.

  Varför och hur har Kina lyckats få kontroll över smittspridning? Har de redan vaccinerat hela befolkningen? Knappast troligt. Är det genom 100% kontroll av ALLA individer som INGEN vågar gå ut utan mask alternativt stannar hemma för om du har symptom hamnar du på sjukhuset som INGEN lämnar levande.

  En oroande tanke är; var smittspridning avsiktlig? Svindlande tankar.

  8 Oct 2020 — As of Oct 4, 2020, China had confirmed 90 604 cases of COVID-19 and 4739 deaths, while the USA had registered 7 382 194 cases and 209 382 deaths. The UK has a population 20 times smaller than China, yet it has seen five times as many cases of COVID-19 and almost ten times as many deaths.

  Gilla

 3. Andersson 2020-11-12 / 12:29

  Har ansvariga använt svackan till att öka beredskapen? Hur många vårdplatser har det det tillkommit? Hur många av dessa är intensivvårdsplatser?

  I vilken omfattning har säkerheten ökat på våra äldreboenden? Tillgången till ansiktsskydd, visir och annan personlig skyddsutrustning? Hur har det blivit med syrgas och medicinsk kompetens?

  Hur många vårplatser har man förberett på hotell, skolor, idrottshallar och andra lokaler som skulle kunna användas vi kris?

  Det tillfälliga ‘fältsjukhuset’ som finns i Älvsjömässans lokaler hur mycket har det hittills använts

  Hur många nya sjukhusbyggen har det påbörjats?

  Det har inte hänt ett dugg sedan i våras. Har vi inte råd? Är det slut i ladorna? Är Sverige bankrutt?

  Gillad av 1 person

  • Kalle 2020-11-12 / 15:15

   Fältsjukhuset på Älvsjömässan är bortaget/nedmonterat. Det användes aldrig för sjuka!!!

   Gilla

   • Andersson 2020-11-13 / 10:05

    Respiratorer var en bristvara i våras. Är det någon som vet hur många man köpt? Centralt och uppdelat på regioner?

    Gilla

 4. Hoppalong 2020-11-12 / 11:58

  Dessutom kan regeringen inte skylla på att de inget visste. Detta har pågått sedan december förra året. Eldar man upp skyddsutrustning i oktober undra man om de är vid sinnes fulla bruk.

  Hur kan andra länder ha tillräckligt med tester, men inte sosse-ledda Sverige.

  Gillad av 1 person

  • nilscobra 2020-11-12 / 14:43

   Regeringen kan ALLTID skylla på att dom inget vet.

   Gilla

 5. Kalle 2020-11-12 / 11:39

  ## Statistik från våra grannländer visar att en majoritet av coronasmittade är invandrare – varför pratar vi inte om detta i Sverige? ##

  ##Intressant att statistiken i både Danmark och Norge visar på samma sak och den naturliga frågan blir varför vi inte pratar mer om det här i Sverige. Det var vid något tillfälle för några månader sedan som Tegnell snuddade vid ämnet när han under en presskonferens deklarerade att Järvafältet var värst utsatt, men det tystades ned rätt omgående.##

  ## Typiskt Sverige att hålla inne med allt som kan tänkas ”kränka” människor!##

  https://jennypiper.blog/2020/11/11/statistik-fran-vara-grannlander-visar-att-en-majoritet-av-coronasmittade-ar-invandrare-varfor-pratar-vi-inte-om-detta-i-sverige/

  Har för mig att det var väsrst på Järvafältet i Stockholm, invandrartätt område. 40% var siffran som omnämdes.
  Dessa människor skulle ju rädda den svenska ålderdomen med att jobba på äldreboende.

  Det är nog invandrare som drar in smittan till stor del på våra äldreboenden.

  ## En undersköterska vid hemtjänsten i Göteborg vägrade hålla sig hemma efter att ha insjuknat i covid-19.
  Trots att chefen gång på gång förbjöd honom dök han ändå upp på arbetsplatsen. ##

  ## Kommunal motsatte sig en skriftlig varning, men stadsdelen gick vidare och konstaterade att undersköterskan bland annat ”bröt mot smittskyddslagen och kom till arbetsplatsen med misstänkt smitta”.##

  https://www.expressen.se/gt/covid-19-sjuk-skoterska-kom-tillbaka-till-jobbet/

  Facket kommunal tycker det är viktigare att skydda smittspridaren än de äldre på äldreboendet. Är det därför så många gamlingar dör i onödan på våra äldrebenden??? Facket är medskyldigt!!!???

  Samma visa igen på äldre boenden som i våras. Smittan ökar på äldrebeonden.

  Har vi ingenting lärt??? Tydligen INTE!!!

  Gillad av 3 personer

 6. Rufus 2020-11-12 / 11:29

  Lena Hallengren är den mest inkompetenta i regeringen. Jag begriper inte hur hon kan få fortsätta att lura och ljuga för svenska folket. Hon skyller ständigt på regionerna när hon själv misslyckats. Uppdrag Granskning igår visar tydligt att Lena är ute och cyklar. Vilken jävla attityd människan har dessutom. Intervjun i TV4 igår vid 22 var ju skämskudde!

  Avgå nu!

  Gillad av 6 personer

  • Anders 2020-11-12 / 18:37

   Hon kanske har (haft) en ”relation” med någon av pojkarna i regeringen?

   Gilla

  • Ivar Andersson 2020-11-13 / 09:13

   Kampen om vem som är mest inkompetenta i regeringen är hård. Amanda Lind gör vad hon kan för att demonstrera sin inkompetens.

   Gilla

 7. Stefan 2020-11-12 / 10:46

  Hur kan Lena Hallengren få fortsätta skylla ifrån sig på alla andra? Det är ju minst sagt pinsamt. Hon borde avgå omedelbart. Kan undra om hennes hemkarantän redan är bruten. I förrgår var hon i Norrköping och igår i TV4-nyheterna.

  Läste precis att en bilförare fått en sten kastad mot sig på Esplanaden i går kväll och fått skärskador i armen. Detta fenomen stenkastning mot bilar sprider sig alltså in mot centrum.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.