OFF-TOPIC VECKA 48

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen.

36 reaktioner på ”OFF-TOPIC VECKA 48

 1. Andersson 2020-11-27 / 18:44

  SVT BLEKINGE:

  ###

  14 nya covidfall utreds – koppling till minkfarmar

  Nu utreds flera personer med koppling till minknäringen efter att de har fått positiva coronaprover. Totalt handlar det om 14 personer.

  – Om personer har smittat varandra eller om smittan kommer från minkar kan vi inte säga nu, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare på Region Blekinge.

  Enligt Region Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö utreds totalt 14 personer med bekräftad coronasmitta med anledning av sin koppling till minknäringen. Det är en ökning med fem personer på två dagar.

  – Man jobbar inom minknäringen eller ingår i en familj med kopplingar till den. Sen hur smittan har gått till, om personer har smittat varandra eller om smittan kommer från minkar kan vi inte säga nu, säger Bengt Wittesjö.

  ###

  Merparten minkar på Lister ska väl vara avpälsade vid det här laget. Nu är är det hög tid att pälsa av resten. Minknäringen är en vedervärdig hantering. Som inte har något berättigande. I synnerhet som den sprider smitta. Vad var det som spred smitta i Wuhan Kina?

  Vi har varit naiva när vi inte såg det komma.

  Gilla

 2. turrim 2020-11-27 / 17:44

  SVT hade ett inslag om KU:s kritik mot regeringen. Flera grava fall.

  Vem råkade SVT hitta att intervjua. Jo, en socialdemokrat i KU! Som inte ansåg kritiken så allvarlig.

  Gilla

 3. en småländska 2020-11-25 / 22:21

  Fick upp en stor 1/2-sidig varning om denna sida som skadlig, från Norton antivirus, aldrig hänt tidigare !

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-25 / 23:30

   troligen ännu ett försök att skrämma folk från att besöka min blogg.

   Gilla

   • turrim 2020-11-27 / 17:41

    Lämna Norton.

    Gilla

 4. Kalle 2020-11-25 / 12:26

  ## Alice Teodorescu Måwe:

  Sveriges coronastrategi behöver synas i sömmarna

  Gästkolum Är det en slump att den som ställde de mest kritiska frågorna på vårens presskonferenser var en tysk och inte en svensk journalist? ##

  ## Är det en slump att den journalist som ställde de mest kritiska frågorna på vårens presskonferenser var tysk? Eller att det var i tysk TV som utrikesminister Ann Linde (S) såg sig nödgad att svara arrogant och defensivt på självklara (kritiska) frågor kring den svenska strategin? ##

  ##När Sverige nu befinner sig i ett utomordentligt allvarligt smittoläge – igen – behöver journalisterna kliva upp på scenen och ge medborgarna de svar som är en förutsättning för det demokratiska ansvarsutkrävandet ##

  ## Hur definierar statsminister Stefan Löfven (S) ”framgång” när han i sitt tal till nationen gör gällande att Sverige lyckades i våras, givet att de svenska dödstalen är högre än hela Nordens sammantaget? ##

  https://www.gp.se/ledare/sveriges-coronastrategi-beh%C3%B6ver-synas-i-s%C3%B6mmarna-1.37573165

  Sveriges coronastrategi behöver verkligen synas i sömmarna!!!

  Tyska journalister gör det som INTE svenska nickedockorna till journalister klarar av de är fööör ödmjuka för makten skolade i de svenska journalistskolorna!!

  Gilla

 5. janne 2020-11-25 / 08:43

  Hörde på tv i dag att det tagits fram en adventskalender innehållande fläsksvålar,vem är det man åsyftar,kan det vara enkom för mussarna tro?

  Gilla

 6. Andersson 2020-11-25 / 01:21

  Sydöstran bakom betalvägg 2020-12-12

  ##
  Karlskrona
  Varvsmuren blir skyddsobjekt – nu är det slutfotat
  Nu är det inte bara fotoförbud innanför varvsmurarna i Karlskrona. Varvsmuren är en del av den skyddsbarriär som krävs för att upprätthålla en tydlig avgränsning till Kockumsvarvet, skriver länsstyrelsen i beslutet att göra hela muren till skyddsobjekt som inte får fotograferas alls.
  ##

  Nu är de ta mig tusan inte riktigt kloka. Nu vågar jag väl inte släppa ut några utländska medborgare på balkongen. Vi har nämligen ett par sådana i familjen.

  Gilla

 7. Andersson 2020-11-24 / 23:34

  https://samnytt.se/klimatsmart-kommun-vill-forbjuda-invanarna-spola-ned-toapapper/

  ## ”Klimatsmart” kommun vill förbjuda invånarna spola ned toapapper ##

  Det var länge sedan jag spolade ned toapapperet i toastolen. Den där avfallschefen kan inte vara en äkta miljöpartist. Jag använder en så rövspade som jag har köpt på Gullabo marknad. Den är lätt att kreta till själv men jag vill gynna närodlat. Vi har varsin i hushållet och så en för gäster. Rövspadarna från slöjdriket håller erkänt hög kvalitet.

  Gilla

 8. Bror 2020-11-24 / 20:32

  IVO-granskningen av våra äldre sjuka på äldreboenden är skrämmande. Ofattbart att det kan ske i ett land som Sverige.

  @Thoralf: kommer du vaccinera dig? Inte en chans att jag gör det.

  Gilla

 9. Stefan 2020-11-24 / 19:47

  Thoralf, vad är din uppfattning om minkfarmar? Bör vi ha det i Sverige? SD vill ju ha kvar dem.

  Gilla

  • Andersson 2020-11-24 / 22:08

   Jag kan inte svara åt någon annan men jag kan backa din fråga till Thoralf. Jag själv anser att vi ska lägga ned minknäringen. Den har inget som helst berättigande enligt min åsikt. Du skriver att SD vill ha kvar minkfarmarna. Jag visste inte att så skulle vara fallet. Merparten av de svenska minkfarmarna ligger i Sölvesborg. Om det betyder något i sak vill jag låta vara osagt.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-11-24 / 22:40

    Jimmie Åkesson sa någon gång under min tid i riksdagen att han inte kunde gå emot alla minkfarmarna i Sölvesborg. Det var omöjligt. Om jag kommer ihåg rätt så ville Richard Jomshof mer eller mindre förbjuda minkfarmar.

    Gilla

   • Andersson 2020-11-25 / 01:47

    Det fanns också några minkfarmar i östra Blekinge. Men det var långt före Richard Jomshofs tid.

    Gilla

 10. Bergman år 2020 2020-11-24 / 16:14

  Enligt 23 kap. 6 § första stycket i brottsbalken kan den dömas som i tid underlåter att anmäla eller annars avslöja ett visst förestående eller pågående brott. (Gäller alltså inte om den aktuella brottsliga handling är avslutad.)

  Förutsättning för att underlåtenheten skall vara straffbar måste den dock vara särskilt angiven för respektive brott i brottsbalken samt att avslöjandet kan ske utan fara för den som anger brottet.
  Beakta också att även indirekt uppsåt kan vara straffbart eftersom den som ”ej insett men borde ha insett att brottet var förestående eller pågående” kan dömas i sådana fall. Skyldighet att avslöja vissa brott har på olika sätt föreskrivits i svensk strafflag/brottsbalk sedan mycket lång till tillbaka.
  Men…

  från 1 januari 2020 gäller dessutom uppdateringar med tillägg:
  ”För försök, förberedelse eller stämpling till mordbrand, grov mordbrand, allmänfarlig ödeläggelse, sabotage, grovt sabotage, kapning, sjö- eller luftfartssabotage, flygplatssabotage, sabotage mot blåljusverksamhet, grovt sabotage mot blåljusverksamhet eller spridande av gift eller smitta eller för underlåtenhet att avslöja eller förhindra sådant brott döms det till ansvar enligt 23 kap.17 kap.1 §.”

  Det sistnämnda lagrummet trädde alltså i kraft 1 januari 2020.

  Gilla

 11. Roger... 2020-11-24 / 15:37

  Mer om Christer på Filippinerna om SIDA.

  Var där 78 och jag och en till träffade en ingenjör(på semester) på samma plan till Thailand som jobbade med Bai-bang(sågverket), det projektet som Sverige sålde för en krona många år sen har jag för mig och gick aldrig plus den tiden, men verkar göra det nu.
  Kunde skriva mycket vad han hade att förtälja under de år han jobbade med detta, men för mycket att skriva här.
  Om bara folk visste…..eller tog reda på hur det drevs då.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-11-24 / 19:59

   Bai Bang var ett pappersbruk. Sveriges största biståndsprojekt någonsin.

   Gilla

   • Roger... 2020-11-25 / 10:35

    Du har rätt, felskrivning av mig, var så länge sedan jag var backpacker.

    Gilla

 12. Kalle 2020-11-24 / 15:35

  ## Hur många dog i onödan på landets äldreboenden? ##

  ## Det är en skandal att covid-smittade på landets äldreboenden har försummats så gravt av regionerna. Nu måste hela organisationen ses över. ##

  ## Dessutom har läkare har hållit sig borta – med Socialstyrelsens goda minne – och fattat beslut via telefon.##

  https://www.expressen.se/ledare/hur-manga-dog-i-onodan-pa-landets-aldreboenden/

  Den ena skandalen efter den andra uppdagas inom svensk sjukvård!!!

  Svensk sjukvård verkar endast vara snickesnack.

  Gilla

 13. Lasse 2020-11-24 / 12:25

  ”Man rånad i centrala Kalmar. 55-åring sparkad medvetslös av tre personer.”

  Så lyder rubriken i Hela Östra Småland.

  Du ska inte tro det går att läsa artikeln utan att betala. Giriga smålänningar!

  Gilla

 14. Roger... 2020-11-24 / 12:13

  Undrar om detta har förändrats ännu, tveksam, kan ju vara jobbigt att rota i för personerna på berörda myndigheter?

  Ett år gammal men ack så aktuell.

  Gilla

 15. Ivar Andersson 2020-11-24 / 11:29

  Har man beaktat att i Kalmar råder klimatnödläge när man bygger nya bostäder? Är de nya bostäderna försedda med räddningsutrustning för kommande havsnivåhöjning?

  Gilla

 16. Hacke 2020-11-24 / 11:06

  Man kan spy för mindre.
  Som när vår s k statsminister beställer tid i regimmedia för att på bästa sändningstid läxa upp svenska folket som skyldiga för hans egen dysfunktionella hantering av inte bara coronan utan den totalt katastrofala politiken i övrigt.
  Har någon vid något enda tillfälle hört någon enda socialdemokrat ta ansvar för utvecklingen på något enda område trots nära ett sekels makthegemoni.
  ”Nu gör vi detta tillsammans…” har fanskapet dessutom mage att säga till det folk han annars kontinuerligt i handling spottar rakt i ansiktet.
  Man frågar sig med fasa hur länge ett parti kan överleva på gamla meriter?
  I dagens upplagor ser jag enbart maktgalenskap, lögner, arrogans och översitteri. Inget annat. Det räcker att följa valfri debatt i riksdagen för att konstatera det. Och det konkreta resultatet ser vi så snart vi vaknar på morgonen, tar del av nyheterna som inte ens regimmedia kan blunda helt för längre och ger oss ut i verkligheten för att möta dagen i vårt till oigenkännlighet förvandlade land.

  Jag vet, det finns ett helt 7-parti och inte minst en viss Reinfeldt bakom katastrofen. Men inte ens denne ärkeskurk kan frånta sossarna deras ”bedrift” att sticka ut i det långa perspektivet. Och de senaste sex åren av fritt fall kan man knappast skriva sig fria från även om det är det man lägger all energi på närvarande när konsekvenserna står på rad och träffar dom mitt i plytet.

  Gillad av 3 personer

 17. Kalle 2020-11-24 / 10:28

  ## Sverige skickar pengar direkt till mobiler i Sudan
  Den svenska biståndsmyndigheten SIDA kommer att under ett år skicka pengar direkt till 34 miljoner sudanesers mobiler. De kommer att få cirka fem dollar per person i månaden, totalt cirka 218 miljoner kronor.##

  https://www.nyatider.nu/sverige-skickar-pengar-direkt-till-mobiler-i-sudan/

  Tycker att det vore bättre att skicka dessa pengar istället till svenska pensionärers konto, alla har inte mobiler, istället för att skicka dessa svenska skattebetalares pengar utomlands. Dessa pengar behövs bättre här i landet!!!

  Stoppa SIDAS ideer!!!

  Gillad av 3 personer

 18. Anders 2020-11-24 / 10:27

  Finns det inga regler för debatterna i riksdagen . Det borde väl vara ett krav att ställda frågor besvaras . När man hör Löfvens och M Johanssons svar förstår man att de är oförmögna att förklara sin politik.
  Som när Johansson får frågan om bidrag till religiösa föreningar , svarar han att han gillar KuKuxKlan . Dom är väl inte religiösa , så vad är det för svar ?

  Gillad av 2 personer

 19. Lollo 2020-11-24 / 10:16

  Jag vill än en gång länka till en person, Magnus Stenlund, som inte ryggar för att ta upp och beskriva den korruption och rättsröta som genomsyrar det svenska samhället:

  Alla hans inlägg på Swebtv är ytterst relevanta och sevärda. De ger en ökad förståelse för hur genomkorrupt hela det svenska samhället för närvarande är och vilken uppförsbacka det är att försöka förändra och rädda Sverige från fullständig katastrof.

  Gillad av 1 person

  • Hacke 2020-11-24 / 12:14

   Hade Stenlund haft tillgång till bara några minuter i veckan i systemmedia tror jag han på egen hand kunnat vända skutan redan vid nästa val. Helt suverän i sin stilla men dräpande träffsäkra saklighetsframställan.

   Gilla

 20. Ò Hyra 2020-11-24 / 09:23

  Reinfeldt går till historien som ”mannen” som förvandlade Sverige
  till en soptunna och ett mångkriminellt helvete.

  Gillad av 5 personer

  • Grålle 2020-11-24 / 11:25

   Helt rätt, tyvärr finns det naiva företag och organisationer som för stora pengar hyr in människan där han får breda ut sig och berätta hur duktig han varit och hur världen egentligen borde se ut. Att skicka honom till Finspång är inte straff nog, resan borde gå till betydligt varmare trakter.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.