STADSBIBLIOTEKET ÄNDRADE SIG

Undrar om ansvariga fick läsa på i sin egen Medieplan som gäller eller om beslutet att köpa in min bok till Stadsbiblioteket var tvunget att tas av förvaltningschefen Henrik Nilsson på Kultur o Fritidsförvaltningen eftersom han uttalar sig och försvarar att boken köps in. Så här står det i medieplanen.

”Intellektuell frihet innebär varje individs rättighet såväl till att ha och uttrycka åsikter som till att söka och ta emot information. Detta är demokratins grundval, och det är kärnan i bibliotekens verksamhet.

Urvalet av och tillgängligheten hos bibliotekets material och tjänster ska styras av professionella överväganden och inte av politiska eller religiösa åsikter.”

https://www.barometern.se/kalmar/stadsbiblioketet-andrade-sig-koper-in-thoralf-alfssons-bok-252a9905

Inledningsvis hade stadsbiblioteket inte tänkt att köpa in den då det fanns en tvekan kring om den kunde strida mot bibliotekets medieplan. Men på måndagen fattades beslutet att den ändå ska köpas in i alla fall.

– Det har funnits en tvekan, det har det. Men den är lokal, därför köps den in, säger Henrik Nilsson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Du kan köpa min bok på flera olika sätt. Om du inte vill köpa den direkt av mig kan du köpa boken på Dillbergs bokhandel i Kalmar. Boken finns också på internetbokhandeln Bokus.

https://www.bokus.com/bok/9789151960968/mina-politiska-fighter/

Om du köper den direkt av mig så gäller följande. Pris 215 kronor om den hämtas i Kalmar eller 279 kronor för boken om jag skall skicka den med posten. Kontakta mig i så fall på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller på Messenger eller i sista hand på SMS till 072-5179099, för hur du kan betala för boken. Smidigast är betalning till min företagsswish 123 011 48 01 eller Bankgiro 5527-1589

Sedan vill jag ju givetvis ha din adress om jag skall skicka boken med posten.

Här är tre röster om min bok.

”I går kväll läste jag de sista raderna i din fantastiska bok. Jag känner inte till någon som slitit så för sitt parti som du. Och vilket tack du fått. Att det var så genomruttet i politiken trodde jag inte. Jag läser din blogg varje dag, och skulle du skriva någon mer bok är jag mycket intresserad.”

”Läste ut din bok i helgen . Jag är fantastiskt imponerad över det engagemang för SD du uppbådade trots all skit du fick mot dig! Oerhört tråkigt att SD som parti inte får ha dig kvar . Men det är som du säger ….bäst med ja-sägare.”

”Först vill jag tacka för en fantastisk bra bok. Den belyser verkligen hur svensk vuxenmobbing fungerar i ankdammen Sverige. Att vuxna människor beter sig på det här viset är minst sagt illa som dessutom ska agera föredömligt då de är folkvalda är beklämmande och förklaringen till hur illa förvaltningen av Sverige AB sköts och visar vilken flockmentalitet som råder. Folk verkar har slutat tänka själva det viktigaste är att följa flocken så man inte utmärker sig. Att ett nytt parti har blivit invalt i Sveriges riksdag enligt demokratins regler det verkar man ha glömt. Det viktigaste är att hålla detta ute från medbestämmande oavsett hur det går för Sverige AB. Man är helt enkelt Sverigefientliga.”

15 reaktioner på ”STADSBIBLIOTEKET ÄNDRADE SIG

 1. Robban 2020-11-25 / 15:33

  Speglar antidemokraternas innersta väsen perfekt! Med din bok så finns det ”lokal tvekan” och ”misstanke att den inte följer medieplanen!”
  Men 10ex som handlar om en stråtrövare, krigsbrottsling, människohandlare, antisemit, rasist, misogyn terrorist mm från 1600-talet! Där dagens sektmedlemmar genomför det ena efter det andra terrordådet, mördar urskiljningslöst, kräver ett stop för demokrati och yttrandefrihet, erkänner inte mänskliga rättigheter osv mm det är inga problem alls!
  Vi lever tyvärr i ett mycket, mycket sjukt Sverige!

  Gillad av 1 person

 2. Staffan Sundqvist 2020-11-25 / 10:06

  Det är ju helt klart att Ûberfûhrern för Biblioteket i Kalmar är mycket medveten om att Kalmariterna (och en stor del av svenskarna) följer din blogg med spänt intresse, och det på väldigt goda grunder! För sanningen, den kommer från dig. Allt du kommer fram med, det har du väldigt bra på fötterna när du presenterar det, och det börjar den politiskt korrekta kamarillan kring Johan Persson bli plågsamt medveten om. Om de skulle totalstoppa din bok, av vilka skäl det än vara må, så skulle de hur klart som helst visa att Biblioteket, detta upplysningens och åsiktsfrihetens tempel (i alla fall på pappret) är hårt politiskt styrt, och så här när det heliga valet nalkas så vill de inte riskera att de avslöjas som Sosseriets medlöpare.Så, fortsätt du att gå på i de gamla ullstrumporna, Thoralf. Om jag hade en möjlighet så skulle min röst läggas på dig i Kommunalvalet. Nu får jag tåla mig tills du finns på en Riksdagslista! Give them hell, brother!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-25 / 10:21

   Jag tror väldigt många av läsarna på bloggen instämmer i din analys.

   Gillad av 1 person

 3. Ludvig 2020-11-25 / 07:30

  Har biblioteket Koranen men tvekade att ta in Thoralfs bok? Det är att ha urskiljningsförmåga förstår jag.

  Gillad av 1 person

 4. tompas11 2020-11-24 / 23:54

  Att Thoralfs bok nu tas in på Kalmar bibliotek beror på mig och säkerligen ett antal andra personer som begärt just detta. Inget annat. Thoralf kunde ju inte själv begära just detta vilket Thoralf bekräftat i ett tidigare inlägg. Tillsammans är vi starka, enade vi stå!

  Gillad av 1 person

 5. Lasse 2020-11-24 / 18:37

  På vilket sätt skulle boken kunnat strida mot medieplanen? Någon som kan förklara?

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2020-11-24 / 21:54

   Man måste klimatkompensera. Thoralfs bok väger mer i handen än alla bokar i hela skogen.

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2020-11-25 / 07:11

    Klimatkompensera är att låna Thoralfs bok men när man läser vad Thotalfs skriver på bloggen väger eken tyngre än boken. Båda träden tillhör de hårda träden som är hårda och långlivade. Fortsätt att växa Dig stark Thoralf!

    Gillad av 1 person

 6. Andersson 2020-11-24 / 17:16

  Lokal tvekan. Vilket jäkla trams. Med det skulle alltså gå bra att fjärrlåna boken från ett bibliotek utan lokal tvekan. Vad tusan är lokal tvekan? Snatter i ankdammen? Lokal tvekan låter som mobbning av lokalbefolkning. Rasism och hets mot folkgrupp på en och samma gång.

  På sätt och vis är det synd att de backade. Tänk om det hade kommit någon från Danmark för att bränna böcker utanför stadsbiblioteket. Först Thoralfs bok och sedan Allahs bok. Det hade varit ett intressant scenario.

  Jag undrar många exemplar de har av koranen på Kalmar Stadsbibliotek? Fördelat på olika språk. Där lär det inte finnas någon tvekan. Varken på lokal, regional eller nationell nivå.

  Gillad av 3 personer

 7. turrim 2020-11-24 / 16:51

  Det är bra att det finns en Henrik Nilsson som vågar ta ansvar. Han ska ha en vänlig hälsning och hoppas på hans befordran. Sorgligt att man ska behöva honorera ett sådant beteende.

  Gilla

 8. Bergman år 2020 2020-11-24 / 16:19

  Grattis! (Och grattis till oss alla.)

  Gilla

 9. Lollo 2020-11-24 / 16:06

  Det har funnits en lokal tvekan om att köpa in boken säger förvaltningschefen på kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. ”lokal tvekan”? Varför inte säga som det är att det är vänsteraktivister som inte vill ta in boken. Odemokratiska bråkstakar har dessa alltid varit. Kul i alla fall för Thoralf att hans bok nu kommer att finnas på Kalmar bibliotek. Skam vore det väl annars.

  Gillad av 2 personer

  • Rune 2020-11-24 / 17:35

   Märkligt, lokal tvekan? Boken har ju utan minsta tvekan stor lokal betydelse i Kalmar med omnejd. Med spridning i det övriga landet.

   Gillad av 1 person

   • Ivar Andersson 2020-11-25 / 09:00

    Thoralfs bok kan förstöra den önskade bilden av Kalmar och lokalpolitikerna.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.