SHADOW BANNED

”Försöker man gå via fejsbok-länken så dyker det upp en varning/fråga om man vill gå vidare.”

En kommentar från en läsare som försöker besöka min blogg via Facebook.

Sätten är många att försöka stoppa besökare till min blogg. Facebook utnyttjar sina algoritmer på alla möjliga sätt för att minska antalet besökare till min blogg. Det främsta vapnet är att undertrycka alla inlägg på Facebook som länkar till mina blogginlägg genom så kallade ”Shadow banned”. Det vill säga inlägg med en länk till min blogg visas mycket begränsat i flödet på Facebook.

Nu kan jag lägga året 2020 bakom mig och kan konstatera att Facebook fortsätter sin kampanj mot min blogg. Jag har skrivit om det flera gånger tidigare och gör det ännu en gång. Den som tittar på nedanstående statistik behöver inte betvivla dessa fakta.

Den blå delen av stapeln är de som går direkt till min egen domän, orange är de som kommer till min blogg via facebook där antalet minskat dramatiskt. Detsamma gäller den gröna delen av stapeln. Sedan finns det givetvis flera andra möjligheter att nå min blogg som de har svårare att påverka.

Jag har haft känslan de senaste månaderna att man har intensifierat kampanjen. Om det har att göra med valet i USA eller någon ny önskelista till Facebook från globalisterna eller det rödgröna styret låter jag vara osagt men statistiken för de senaste månaderna talar sitt eget tydliga språk.

Bloggoperatören lägger också in automatiska annonser i mina blogginlägg. Eftersom jag använder en ad-blocker så tänker jag själv inte så mycket på detta men enligt statistiken så inträffade något i månadsskiftet juli/augusti då antalet annonser minskade kraftigt. Nu tror jag inte detta beror på coronapandemin, för då skulle inte ändringen kommit så abrupt. Jag undrar om min blogg istället fick någon stämpel som ”samhällsfientlig” eller något liknande. Nu betyder detta inte något för mig i praktiken och många läsare tycker säkert att det är skönt att slippa mycket annonser men det visar ändå på hur Big-tech-företagen styr flödet på sociala medier.

I augusti mer än halverades annonser på min blogg.

Vi vet alla hur Google dagen före julafton stängde ned och raderade SwebbTV:s konto på Youtube. Något som uppmärksammats stort i Alternativa medier men som fullständigt tystas i public service och övrig politisk korrekt media som DN, SvD, DI, Expressen och Aftonbladet. En minst sagt obehaglig utveckling. Det skall bli intressant att läsa hur justitieminister Morgan Johansson och kulturminister Amanda Lind svarar på de frågor som ställts av sverigedemokratiska riksdagsledamöter angående nedstängning. Det är dock anmärkningsvärt att det bara är ledamöter från SD som reagerat!

Magnus Stenlund på SwebbTV publicerade för någon dag sedan en ledare om detta med 7 viktiga punkter för Sverige och framtiden. Den är väl värd att lägga 20 minuter att lyssna till och fundera över budskapet.

33 reaktioner på ”SHADOW BANNED

 1. Sven d.ä. 2021-01-04 / 10:10

  Jag tror knappast att Facebook i USA bryr sig så mycket om en lokalpolitiker i Kalmar. Så det måste vara svenska intressen med möjligheter att påverka Facebook i Sverige som stoppar dig.

  Du måste hitta nya kanaler. 21 månader kvar.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-04 / 11:14

   Självklart så är det intressen i Sverige som styr algoritmerna och vem som skall straffas. Att globalisterna och personer nära knutna till makten i Sverige påverkar Facebook behöver man inte betvivla efter nedstängningen av SwebbTV.

   Frågan är bara vilka kanaler? Vk.com ger knappast några läsare alls!

   Den enda förändringen som jag kan se är om en stark opposition uttalade att de skulle se över de ekonomiska förutsättningarna för Big-techs serverhallar i Sverige om de inte följer våra grundlagar och genom sitt agerande försöker påverka opinionen och valresultaten vid allmänna valen i Sverige.

   Gillad av 3 personer

 2. botwid 2021-01-04 / 06:36

  Regeringen tvingar dig att betala propagandan från SR och SVT. Granskningsnämnden vägrar granska deras lögner. Regeringen beskattar dig så att man kan bjuda Google på servicehallar i Sverige med rabatterad el. Regeringen lär ha medverkat till YouTube´s första nedsänkningen av swebbtv.
  Visst är Sverige ett DDR i miniatyr!
  Swebbtv har nu en egen server. Vad som behövs nu är en ”folkets server” där regeringen inte kan rota med sina smutsiga fingrar. Det enklaste vore naturligtvis att slänga ut landsförrädarna S, MP och C en gång för alla.

  Gillad av 4 personer

 3. wanjie11 2021-01-03 / 23:10

  Det är ingen nyhet att ‘Big Tech’ censurerar. Ta vilken rubrik som helst från Breitbart (Konservativ) och sök på Google. Antagligen hittar du den på sidan 7 eller däromkring. Söker du med Yahoo är det första sökresultatet.Så är det med allt politiskt. Det betyder att Google i princip censurerar. Det är också konstaterat att FaceBook, Twitter och Google samarbetar med förtrycket av konservativa åsikter.

  Skriv någon om fusk vid det amerikanska presidentvalet och snabbt blir man utkastad från FaceBook även om man kan bevisa att man har rätt. T.ex. är det så att vid rösträkning i ett val går alla kandidaters röstantal alltid upp. Det är som att spara pengar på ett bankkonto utan uttag. Men under detta sista valet hände det många gånger att totala antalet röster minskade för den ena kandidaten och ökade för den andra och alltid i samma riktning. Det gäller inte bara en stat, det var många. Det har också räknats många fler röster än röstberättigade. Dessutom påstås det vara statistiskt omöjligt att en kandidat får mer än 90% av rösterna i ett distrikt. Det hände i många.Det är mer än vad Putin kan åstadkomma med pistolen bakom ryggen på den röstande. Ändå varnar Twitter för poster med sådant innehåll. FB kastar ut folk och Google med andra sökmotorer visar bara ‘No Fraud’ länkar.

  Gilla

 4. Andersson 2021-01-03 / 22:24

  Covid-19-lag Socialutskottets betänkande 2020/21:SoU23

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/_H801SoU23

  Allt hänger ihop men är inte alltid så lätt att genomskåda. Särskilt som man inte får ta del av handlingarna.

  Om jag har förstått det rätt så får vi vanliga dödliga ta del av utkast på tillfällig Pandemilag för covid-19 skickas på remiss:

  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/12/utkast-pa-tillfallig-pandemilag-for-covid-19-skickas-pa-remiss/

  Vi får uppenbarligen inte veta vad vi har att rätta oss efter innan allt är klappat och klart.

  Gilla

 5. Champagne Supernova 2021-01-03 / 21:37

  Förvånar mig att så många besöker din blogg via Facebook.
  Går alltid direkt till webbsidan utan omvägar.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-03 / 22:26

   Facebook är ett sätt att få helt nya läsare men det stoppar FB effektivt nu.

   Gilla

 6. Lasse 2021-01-03 / 21:25

  Det jobbas hårt för tillfället på att få bort oliktänkande från internet.

  OT. Läste att Abaza vill att kommunen ska bekosta en maffig lasershow framöver på nyårsafton, istället för fyrverkerier. Finns det inget annat att lägga skattepengar på?

  Gilla

 7. Lollo 2021-01-03 / 21:08

  Jag har inte Facebook, har aldrig haft Facebook och kommer aldrig att ha Facebook.

  Jag har heller inte Tvitter eller Instagram. Använder inte Google eller dess webläsare Chrome och bojkottar f.n. YouTube.

  Gillad av 2 personer

 8. Martin 2021-01-03 / 18:41

  När jag skriver Toralf i sökfältet kommer denna sida långt ner, får scrolla länge. Tidigare kom denna sida först.
  DDR kunde inte gjort det bättre. Regeringen och myndigheterna leker med dom naiva svenskarna. Varför vaknar inte fler?
  Löfven, Morgan, Magda, Lena, Dumberg, Dan E, m fl.skrattar ända in i nästa valseger, det kommer inte få folk att vakna hur mycket hyckleri dom än får kastat i ansiktet .
  Dessvärre är det inte bara importerat valboskap som möjliggör fortsatt sossestyre.
  Det finns alldeles för många svagsinta godtrogna svenskar som vill bli pissade på i ansiktet av rövhål som exempelvis Dan Eliasson.
  Arma,arma land!

  Gillad av 1 person

  • wanjie11 2021-01-03 / 22:48

   Använd inte Google ! Om alla byter till Yahoo kommer Google snabbt att krypa till korset. Det svider alltid mest i plånboken.

   FaceBook -> MeWe

   Twitter -> Parler

   Google -> Yahoo

   YouTube (Google) -> Avstå tillsvidare

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2021-01-04 / 10:06

   Jag har ställt mig frågan: ”Varför vaknar inte fler?” Jag tror att på Riksdagsnivå är det kört. Partierna är för starka, de bestämmer vem som ska ha platserna i Riksdagen, genom att styra vallistorna. Och sedan om det blir det ena eller andra blocket som vinner, så är det slumpen som avgör.

   De jag tror man kan hoppas på är en revolution i kommunerna. Med duktiga kommunalpolitiker så tror jag man kan komma långt, och gärna kommunpolitiker som inte låter sig styras av Riksdagen.

   Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-01-03 / 18:41

  Morgan ”Nikolaj Jezjov” Johansson: ”Det är upp till Youtube att bestämma vad de låter ligga uppe på sin plattform”

  Då är det väl inga som helst problem att ett taxibolag, som affärsidé – bestämmer sig för att bara anställa svenska chaufförer eller att O’Learys portförbjuder muslimer och ICA zigenare? Det är i praktiken samma sak. Det är brott mot svenska lagar. Yttrandefrihetsgrundlagen och diskrimineringslagen

  Gillad av 2 personer

 10. Cosmik Debris 2021-01-03 / 18:09

  Radio Svegot och Swebbtv har nu raderats från Youtube och snart ryker Ingrid&Maria, Björn Björkqvist, Lennart Matikainen m.fl. Lagom till valet kommer den lille fascistiske dvärgen att ha raderat alla regimkritiska kanaler på YT. Det är målet och det är en gammal ”fin” tradition som Dvärgen upprätthåller. SoSSar har alltid hatat fri åsiktsbildning, demokrati, småföretagare, bönder och självständiga människor. Alla minns nedstängningen av SD:s webbsida 2006

  Socialdemokrati är fascism på riktigt.

  Gillad av 1 person

  • Håkan Spångberg 2021-01-04 / 06:31

   Det behövs en tribunal för att ställa ansvariga till svars.

   Gillad av 1 person

 11. Calle 2021-01-03 / 16:38

  Ser att det anges att” denna sida inte är säker” på skärmen, är det lite skrämsel för att inte läsa din blogg?

  Gilla

 12. Andersson 2021-01-03 / 15:28

  Jag går går alltid in på adressen: ”https://thoralfsblogg.com/” Jag skriver oftast in länken men jag har en genväg på min gamla pc. Facebook eller Instagram har jag inte. wordpress.android.app vet jag vad det är. Är det något på en smartphone så har jag det inte. Jag köpte mig en laptop i julklapp men jag har knappt hunnit öppna paketet.

  När det gäller SD och yttrandefrihet har jag inga större förhoppningar. Att Björn Söder har engagerat sig väger ett visst. Han är den ende i partiet som jag har förtroende för. Förutom Kent Ekeroth men han är bortdribblad.

  Hur kommer SD att hantera förslaget till pandemilag som ska upp på riksdagens bord. Den som ska vara tillfällig. Jag håller Inte för otroligt att den till lämpliga delar kommer att permanentas.

  Förankrar SD:s partiledning och riksdagsgrupp överhuvudtaget någonting hos medlemmarna?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-01-03 / 15:43

   Det känns som Björn Söder numera driver en egen agenda i riksdagen! Lite fristående från riksdagsgruppen och att han tar tag i vissa frågor som den aktuella talespersonen borde agerat i.

   Gillad av 1 person

   • Bergman år 2021 2021-01-03 / 17:51

    Ja, jag tycker mig också ha lagt märke till detta.

    Men är det en medveten strategi från Söder att understryka sina egna uppfattningar i vissa frågor eller pekar det på parallella synpunkter i avsikt att faktiskt stärka den linje som SD i grunden driver fast från olika synsätt? Någon ideologisk spricka är det inte.

    Men jag känner ju bara Björn Söder och hans politiska framtoning främst genom föreläsningstillfällen där han visat sig vara en kunnig, insatt och en mycket sympatisk person med en klar politisk kompass som gett mig, medlem i SD, ett stort förtroende för honom.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-01-03 / 18:16

    Instämmer! Men jag vet ju att man manövrerat ut Björn Söder från verkställande utskottet vid landsmötet 2015. Det har dessutom funnits en konflikt mellan Björn Söder och Richard Jomshof som fick till följd att Björn Söder kickades som partisekreterare och Richard Jomshof tog över den sysslan medan Björn Söder bliv vice talman 2014. Något som jag skriver en del om i min bok.

    Sedan har Björn Söder inte deltagit vid en del av de stora partiarrangemangen under senare år. Det tyder på att sprickan i partiledningen kvarstår.

    Därför har jag reagerat på hur Björn Söder numera profilerar sig själv på Facebook med en stor mängd skriftliga frågor till ministrar.

    Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2021-01-03 / 19:26

    Fler i Riksdagen borde driva en egen agenda och inte endast vara en del av knapptryckarkompaniet. De borde representera sin del av Sverige.

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-01-04 / 08:19

    ”De borde representera sin del av Sverige.”

    Tittar man på vallistorna till riksdagen så representerar de knappast några delar av Sverige. Det gäller inte minst Sverigedemokraterna. Vilka gör gör upp listorna. Tar man hänsyn till nomineringar från partimedmedlemmar ute i distrikten?

    Gilla

 13. Roger... 2021-01-03 / 14:46

  Håkan Bergmark ger lite info. om vad som är på g.

  Och vad framtiden ev. kommer för många att bli i västvärlden, visas av denna kvinna som tyvärr censurerades snabbt från tuben, ändå var det inte speciellt, bara hur saker och ting styrs av globala krafter.
  Hoppas att den kommer upp på andra sidor.

  Catherine Austin Fitts./ Full interview/ Planet lockdown

  Hur man blir av med jobbet när sanningen svider för makten.

  Gilla

 14. Bergman år 2021 2021-01-03 / 14:19

  Radio Svegot är nyligen borttagen från Youtube

  Gilla

 15. Magnus Berg 2021-01-03 / 12:40

  Förstår att FB är behjälpligt och att många kontakter finns där men så länge majoriteten människor använder sig av plattformen så gör dom lite som dom själva vill trots kritik ifrån vissa.

  Jag har klarat mig i femtio år utan FB ”trots detta” så lever jag ett bra liv, ibland så går jag in på VK och skriver mitt missnöje och postar artiklar från fria medier bland annat från Thoralfs blogg samt kräks lite på etablissemanget och deras galenskaper….aldrig en antydan till censur eller avstängning….på bara 1,5 år har jag fått 146 nya och goda vänner.

  Gillad av 1 person

  • Håkan Spångberg 2021-01-03 / 12:49

   👍. Det går faktiskt utmärkt att leva utan FB och Twitter. Hade dessa men stängde dem för några år sedan. GAB växer men i princip bara amerikaner. YouTube är svårare men det börjar komma demokratiska alternativ.

   Gillad av 2 personer

 16. Kenneth Nilsson 2021-01-03 / 12:35

  Vi har ingen opposition Ulf Kristersson och Ebba Busch vill inte regera vill bara ha ett välbetalt jobb, gläfser lite då och då för att vi ska veta att dom finns.

  Gillad av 3 personer

  • wanjie11 2021-01-03 / 22:52

   Det finns ett träsk i Sverige också !

   Gilla

 17. nilscobra 2021-01-03 / 11:33

  ”Det är dock anmärkningsvärt att det bara är ledamöter från SD som reagerat”

  SD borde kräva att alla riksdagspartier ger sin syn på nedstängningen av Swebbtv och hur dom ställer sig till att Big-tech-företagen styr flödet på sociala medier.

  Hur dom olika partierna ställer sig i denna oerhört viktiga yttrandefrihetsfråga borde vara en av dom stora frågorna inför det kommande valet.

  Gillad av 4 personer

 18. Håkan Spångberg 2021-01-03 / 11:23

  Demokraturen verkar.
  ”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps”
  .– Vilhelm Moberg

  .

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.