OFF TOPIC VECKA 01

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

44 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 01

 1. turrim 2021-01-09 / 20:32

  Danmark är som vanligt tidiga med konkreta åtgärder. Nu tar man fram ett vaccinpass för att man tror att många länder kommer att kräva för inresa. Danmark säkert.

  Som vanligt händer inget i Sverige. Man ska nog utreda först så det inte är integritetskränkande. Löfvens ord om att ligga på framkanten vet vi sedan länge är bara käbbel.

  https://www.friatider.se/danmark-tar-fram-vaccinpass-kravs-att-fa-resa

  Gilla

 2. Putin 2021-01-09 / 15:21

  Det är uppenbart att bygghetsen i Kalmar börjar få konsekvenser nu. Min släkting sitter förgäves med en etta på södra området som han inte får uthyrd. Det är helt enkelt mättat på bostadsmarknaden och ändå byggs det nytt hela tiden. Vilka flyttar in utifrån? Det finns ju inga jobb.

  Gilla

 3. Andersson 2021-01-06 / 13:29

  BAROMETERN:

  ”260 gram kött, 25 gram pepparrot, 6 gram vetemjöl, 25 gram salt, 3 gram smör, en halv liter skummad mjölk och en liter potatis. Det var den exakt utmätta julaftonsmiddagen som kokerskan skulle laga till fångarna på fängelset i Kalmar någon gång på 1800-talet.”

  Det hade varit smaskens för dagens fattigpensionärer som både svälter och saknar tak över huvudet.

  Gillad av 1 person

 4. Sven d.ä. 2021-01-05 / 12:27

  Hej Thoralf. Den 19 december skrev du om ”PÅGÅR TRIAGERING VID SJUKHUSEN?” Har du kommit fram till ngt mer om detta?

  Gilla

 5. Hacke 2021-01-05 / 09:27

  Mycket sevärt!
  Ett offer för den importerade kriminaliteten vi aldrig får vare sig se eller höra i gammelmedia.
  Norrländska pensionären Kristina säger mer av substans än hela medie-/politikeradeln under en hel mandatperiod.
  Tack fri media (Sweb-tv i detta fall) för en mycket fin intervju och för att ni alltid står på folkets sida i ert arbete.
  https://swebbtv.se/videos/watch/1c73d985-f569-4713-b4fc-c706df2d4932

  Gilla

 6. turrim 2021-01-05 / 08:40

  När jag ser listan över motioner som Ericson i Ubbhult har levererat under året så är det imponerande. 56 stycken. Mer än en i veckan. Stor bredd och alla viktiga och som borde verkställas.

  Jag undrar hur många angelägna motioner som någon från SD levererat.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-01-05 / 19:06

   Ja imponerande.
   Men han trycker fortfarande på den knapp som Kristersson säger att han ska göra.

   Gillad av 1 person

 7. Den Allsmäktige 2021-01-04 / 20:51

  Hur många MWh producerade dina solpaneler i december Thoralf? Väntar med spänning på inlägg med statistik över hur mycket de genererat sedan du installerade jämfört med vad leverantörens reklam ”lovat”.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-04 / 22:15

   Det kommer. Skall bara invänta fakturan från EON för december så jag även har elpriset under december.

   Gilla

 8. Onkel Björn 2021-01-04 / 19:18

  Eliasson igen!. Man kan ju undra om karln har hållhakar på sossetoppen eller om det bara är som så att han är en hyvens kompis.

  Nu kan man läsa i Dagen, ” Efter söndagens välsignelse i Vatikanen kritiserade Påve Franciskus personer som åker på semester för att fly nedstängningar till följd av pandemin.”

  Dubbelmoralen verkar inte han några gränser hos ledande politiker.

  https://www.dagen.se/nyheter/2021/01/04/paven-kritiserar-semesterfirare-det-gor-mig-ledsen/

  Gilla

  • Onkel Björn 2021-01-04 / 19:36

   Ska man vara lite konspiratorisk, kan man ju tro att det är den nya världsordningen, ”New world order” som håller på att skapas.
   Hur som helst, så är det ju intressant att följa våra politiker och hur snabba de nu är att ta beslut.
   Nu har man skickat ut utkastet till den nya pandemilagen till riksdagen, som har en vecka på sig att läsa igenom innan man ska besluta om den. Beslut om utbetalningar till än det ena, än det har också skett i rekordfart.
   Men när det gäller vår trygghet på allmän plats, skolan som borde prestera bättre, vår sjukvård som går på knäna, arbetslösheten mm mm, då agerar man från regeringens sida med snigelfart, om ens det.

   Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-01-04 / 19:06

   Betalvägg! Kopiera gärna hela artikeln och lägg in i kommentarerna.

   Gilla

   • 502V8S 2021-01-04 / 22:05

    Kindh: ”Många lögner i energidebatten”
    Många svenskar, kanske till och med en majoritet, tror att det är brist på elproduktion i Sverige. Detta är helt felaktigt!
    SVERIGE 4 JANUARI 2021 06:00
    Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
    Flera tidningar, kraftbolag (Uniper, ett kärnkraftsbolag som har Fortum som huvudägare), influensers (opinionsbildare) och somliga politiker driver en osaklig och tidvis mycket aggressiv debattkampanj om att vi måste hålla Ringhals 1 i drift på grund av otillräcklig elproduktion.

    Fakta:
    1. Elanvändningen (idag ca 130 TWh/år) har inte varit så låg sedan mitten av 80-talet.
    2. Vår kapacitet att producera el aldrig har varit så hög som idag, 175 TWh/år.
    3. Exporten av el har aldrig varit så hög som idag, periodvis 30 TWh/år. Som jämförelse skulle elförbrukningen för elbilar vara 12 TWh/år ifall alla körde elbil.
    4. Samma förhållande, ökad produktion och ökad export av el, gäller även för Norge som är det land vi importerar mest el ifrån.

    Allt detta enligt uppgifter från energiföretagen.se.

    Anledningen att vi inte exporterar ännu mer el och att det periodvis uppstår effektbrist i södra Sverige är främst att vi har ett mycket dåligt utbyggt inhemskt stamnät. Svenska kraftnät har skjutit på idrifttagandet av sydvästlänken i sex år (2015 – 2022). Det snabbast och bästa sättet torde därför vara att lägga sjökablar i Östersjön.

    Företagen i Sverige och i grannländerna har sedan lång tid tillbaka infört ett prissystem där det är den sist efterfrågade eller producerade kWh som sätter priset för alla producerade KWh just då. Varför, kan man fråga sig. Detta betyder att kunder i grannländer vill köpa mer el och därmed höjer priset, men kan inte få den för att de svenska kunderna är prioriterade.

    År 2011 indelades Sverige i fyra elområden för att indikera eventuella flaskhalsar i distributionsnätet, vilket visar sig genom olika prissättning. Frågan är ifall dessa prisskillnader är en följd av Svenska Kraftnäts oförmåga att bygga ut stamnätet eller är det en medveten ekonomisk strategi. Svenska kraftnät drar in stora inkomster till staten på dessa prisskillnader via uttag av kapacitetsavgifter. Under 2020 uppgår dessa kapacitetsavgifter till drygt sju miljarder kronor.

    Ser vi framåt är prognosen följande: De sex återstående kärnkraftsreaktorerna har tillstånd och möjlighet att producera el minst 20 år ytterligare. Produktion 2020, 48 TWh/år, kapacitet 2021, 60 TWh/år. Kapaciteten för vindkraften respektive solel beräknas vara 45 respektive 10 TWh/år inom 20 år. Kommunerna skulle via sina värmecentraler kunna ha möjlighet att öka produktionen med 30 TWh/år och det finns möjlighet till besparing på minst 20 TWh/år.

    Skillnaden mellan produktionskapacitet och förbrukning blir då 125 TWh att använda för elbilar, elflyg, fossilfri järnproduktion, förbrukade kärnkraftsreaktorer, export. Då är inte heller framtida el från vågkraft, geotermisk el eller import från Norge inräknat.

    En grov lögn som sprids vitt och brett, inte minst av ett antal ledande politiker, är att kärnkraft är fossilfritt. I jämförelse med vatten-, vind- och solenergi har kärnkraft mer än 20 gånger (5 jämfört med 100 g koldioxid/kWh) större miljöpåverkan enligt livscykelanalyser i en aktuell rapport från Stanford University i USA. Alltså mycket långt från fossilfri och förnyelsebar.

    Vad värre är att dessa felaktigheter om att kärnkraft är fossilfri och att det är brist på elproduktion inte sprids på grund av okunskap, utan troligen medvetet för att de skall få fäste i en mer och mer utbredd faktaresistens i vårt samhälle.

    Torgny Kindh

    Gilla

   • Andersson 2021-01-04 / 23:14

    Knepigt att man lägger debattartiklar bakom betalvägg. Det verkar som om man inte vill ha någon debatt.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-01-04 / 23:58

    Vimmerby Tidning har alltid varit konstiga. En gammal centertidning!

    Gilla

 9. Ò Hyra 2021-01-04 / 18:04

  ERIC

  Gilla

 10. Ò Hyra 2021-01-04 / 17:53

  Det är många jämförelser mellan dagens Sverige och det forna DDR. Inte helt fel.
  När DDR:s nyhetskanaler pumpade ut sina lögner kunde befolkningen vrida sina
  antenner och få en annan bild av verkligheten från väst.

  I DDR var dom enda som inte kunde ta emot sändningar från väst dom som bodde i området runt Dresden, det lågt för lågt för att signalerna skulle gå fram. Det kallades för dom oupplystas dal.

  Trots det begrep nästan alla medborgare i DDR att deras stat och dess ideologi byggde på bara lögner. En viktig del i DDR:s fall var den protestantiska kyrkan som ställde dej på folkets sida.

  Jämför det med svenska kyrkan. Sverige är ett betydligt obehagligare land att leva i än vad DDR någonsin var. Tro mej, jag var där i nästan 10 år.

  Gillad av 2 personer

 11. lasseaxelsson 2021-01-04 / 17:15

  Efter att ha läst din bok 2ggr så hittar jag inget parti som går att rösta på, absolut inte SD om det är sant som du skriver men jag antar att du håller dej mer till sanningen än dom flesta politiker gör.
  Har du nåt förslag att komma med?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-04 / 17:20

   Ingen har anklagat mig för att sprida några lögner i min bok.

   Mitt förslag i riksdagsvalet är Alternativ för Sverige, AfS

   Gillad av 2 personer

 12. PK 2021-01-04 / 17:08

  Nästan hela kurrans intagna i Kalmar smittade med Covid-19. Hur ska detta sluta? Verkar bli värre än i våras.

  Gilla

 13. Lasse 2021-01-04 / 16:52

  @Thoralf:

  Vad tror du om Henke som nygammal tränare för KFF? Blir det succé som i Uppsala?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-04 / 17:19

   Sannolikt inte. Då måste spelartruppen höja sig rejält.

   Gilla

 14. Cosmik Debris 2021-01-04 / 16:35

  ”Horst Mahler, född 23 januari 1936 […]medgrundare av terrororganisationen Röda armé-fraktionen Åren 1967-1970 var Mahler ”informell informatör” åt Östtyska Stasi[…]Mahler frigavs i början av 1980-talet och har sedan dess bytt politisk hemvist. Han betecknar sig numera som nazist.

  ”Han betecknar sig numera som nazist”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Horst_Mahler

  Eric Sandberg: Nazism och fascism – två vänsterrörelser
  https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/nils-eric-sandberg-nazism-och-fascism-tva-vansterrorelser

  Gilla

 15. Ò Hyra 2021-01-04 / 16:14

  Trump, Johnson, Macron. Alla tre har dom insjuknat i Covid 19 och tillfrisknat.
  Men dom får väl den vård som förvägras vissa andra.

  Här blir begreppet ”allas lika värde” till det bittra skämt som det förtjänar…

  Gillad av 1 person

 16. turrim 2021-01-04 / 14:47

  Jag anser det vara egenmäktigt fel av SVT att tillåta ändringar i Tennysons dikt på nyårsafton. Som vanligt har det varit tystnad från kultureliten.

  Nu skriver Thomas Gür en ledare i Bulletin där han kritiserar att man gör ändringarna för att tillgodose invandrarna och mångkultur.

  Som själv invandrare skriver han: ”Jag är inte ert alibi. Jag är det vittne som säger nej.”

  Gillad av 2 personer

  • Håkan Spångberg 2021-01-04 / 18:53

   Defund (S)(V)T.

   Gillad av 1 person

 17. J B Doe 2021-01-04 / 14:12

  När det nu är klart och tydligt att den löjliga plastpåse-skatten varken gör någon nytta för miljön eller genererar de intäkter regeringen kalkylerat med, så vore det logiskt att avveckla skatten och erkänna sitt misstag.
  Detta kommer naturligtvis inte att ske med den skurkaktiga regering vi dras med här i landet.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-01-04 / 17:34

   Ja bärkassarna i plast återanvände jag x antal gånger innan de blev sopkassar. Jag köpte sällan papperskassar för de gick direkt i det brännbara.

   Jag var i butiken i dag. Jag handlade bland annat potatis. Det fanns gratis papperspåsar som det stod kompost på. Där fanns plastpåsar med ett anslag att de kostade 30 öre styck i skatt. Själva påsen betalade kunderna säkerligen på det ena eller det andra sättet.

   I butiken hade ett bra pris på soppåsar i plast. Priset utslaget per påse blev 32 öre.

   Jag har en gammal plånbok där jag har ett par snart uttjänta plastkassar och ett antal soppåsar i plast. Färgade så det inte ska ta betalt en gång i kassan. Plånboken har jag i bakfickan och den riktiga börsen har jag fram.

   Jag tycker att alla affärer skulle ha samma stuk på plastkassar som speceriaffärerna. Klädaffärer, apotek, systemet och alla andra har ju totalt värdelösa kassar som inte går att använda. Det är det minsta man kan begära när man har betalat dyra pengar.

   Fast det är världsliga problem. Det kan komma en dag då man inte har råd med mat och då slipper man bekymra sig om plastpåseskatt. Vart går skatten. Är det till de gamla i fattigkvarteren.

   Gilla

  • Onkel Björn 2021-01-04 / 18:19

   Det är väl bara att vänta på nya skatter. Där jag handlar tillhandahåller handlarna papperspåsar, sk kompostpåsar, som fortfarande inte är beskattade. Men det kommer väl snart.

   Gilla

 18. J B Doe 2021-01-04 / 14:04

  Det är kanske ingen slump att övrtrampen för att begränsa yttrandefriheten har accelererat på sistone (stängning av SwebbTV etc).
  Om svenska folket mot förmodan skulle vakna upp och samla sig till stora demonstrationer, så kan man skingra dem med hänvisning till Corona.
  Men detta svepskäl fungerar så klart inte, om folket har hunnit bli vaccinerade…

  Gilla

 19. Anders 2021-01-04 / 13:01

  Läser att (SD) vill ändra systemet med valsedlar så det blir enklare att rösta och svårare att valfuska . Men Sossarna är emot . Konstigt är det inte . Deras ordning och reda får inte krångla till det för partiet .
  Brå får inte göra en utredning om brottsligheten .
  Ingen utredning om samordningsnumren
  Ingen utredning om tjänstemannaansvar och politikeransvar.
  Ingen utredning om varför Pisa resultaten blir sämre och sämre.
  Ingen utredning om försäkringskassan .
  Ingen utredning om pensionerna .
  Etc , etc , etc .
  Vad kan detta bero på ?

  Gillad av 3 personer

  • Ò Hyra 2021-01-04 / 17:25

   Håll dej till sillen…

   Gilla

 20. Bergman år 2021 2021-01-04 / 12:27

  Varför får inte jag pinka på väggarna när hundarna får det?
  Jag är inte Lubbe Nordström – men ändå.

  Gilla

 21. Kalle 2021-01-04 / 12:16

  ## Labradoren Milton har de senaste sex åren varit 86-årige Per-Gunnar Engstrands ledarhund. Milton är tränad att klara av smällar, men inte en så kraftig som han utsattes för vid 17-tiden på nyårsafton. ##

  https://petterssonsblogg.se/2021/01/03/ledarhund-kan-ha-bestaende-skador-efter-nyarssmallen/

  Man skall stanna hemma inte bara på grund av Coronan. Man skall också stanna hemma och inte gå ut på grund av att sverige blivit ett otryggt och farligt land.

  Gillad av 3 personer

  • Håkan Spångberg 2021-01-04 / 18:52

   De som ligger bakom denna handling är inget annat än ondskans hantlangare.
   Personligen önskar jag att vederbörande drabbas av plågsam och obotlig sjukdom.
   De är smuts.

   Gilla

 22. Ò Hyra 2021-01-04 / 11:56

  Eliasson, din gamla åsna. Avgå.
  Finns det något hopp för en nation där folk låter tatuera sej med en bild av Tegnell?

  Gillad av 3 personer

  • tompas11 2021-01-04 / 14:53

   Jag tycker Eliasson mer ser ut som en gris och som gris borde han ha blivit slaktad till jul.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.