MEDIA ÄR INTE OSKYLDIGA TILL POLARISERINGEN

Jag har funderat en hel del över det som hände i Washington och stormningen av Capitolium. Svensk media gör det väldigt lätt för sig när man skyller allt på Donald Trump. Jag finner det minst sagt märkligt att ingen annan röst har funnits i vare sig SR eller SVT. Men nu vet väl alla att public service i Sverige inte är objektiva.

Jag är helt övertygad om att något liknande hade kunnat hända om Donald Trump vunnit presidentvalet och behållit makten i senaten. Den så kallade BLM-rörelsen hade säkert startat våldsamma demonstrationer och upplopp. Hade någon då gett Biden skulden för detta? Knappast troligt då Biden har stöd från globalisterna och de stora TV-kanalerna, som t.ex. CNN. Har CNN varit objektiva i sin rapportering under Trumps fyra år som president?

Nej, absolut inte! CNN har inte gjort något annat än hetsat mot Trump under dessa fyra år. De har enbart hackat på Trump timme efter timma, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Har CNN medverkat till polariseringen? Har då CNN något ansvar för stormningen av Capitolium?

USA är nu ett otroligt polariserat land. En orsak till detta är att det i praktiken bara finns två partier, två lag att hålla på. Det bäddar för en förstärkt polarisering. Du tvingas att välja sida.

Jag har full förståelse för att Donald Trump varit minst sagt otrevlig mot CNN:s reportrar vid flera presskonferenser i Vita huset. Men de fick hållas i flera år innan presidenten fick nog och sa ifrån.

De är intressant att se vilka personer som public service kallar in för att kommentera händelserna i USA. Fredrik Reinfeldt, Margot Wallström, Carl Bildt med flera. Alla har ju tidigare uttryckt sig väldigt kritiskt mot Donald Trump. Vad jag hört har inte en enda neutral person intervjuats i svensk media.

De stora Big-tech företagen Facebook och Google har flera gånger blockerat eller stängt av USA:s president från deras tjänster. Nu har dessa företag stängt av Donald Trump fram till den 20 januari. Kom ihåg att det är USA:s sittande president som stängs av. Är det någon som protesterar mot dessa företag? Är det demokratiskt? Är det inte ett hot mot demokratin? Svensk media är snabba med att kritisera Polen och Ungern men nu är det helt tyst.

Jag kallar det kort och gott för hyckleri!

Vi är på väg åt samma håll i Sverige. Polariseringen är på stark frammarsch och drivs på av de så kallade goda krafterna, de goda medierna och de goda partierna. Eller skall vi kalla det för etablissemanget? Nedstängningen av SwebbTV är ett exempel på detta. Har någon i den så kallade etablerade mediekåren protesterat mot nedstängningen? Hade de varit sanna och riktiga demokrater så hade de protesterat mot Google som gjorde nedstängningen, med den svenska regeringens goda minne.

”Jag ogillar vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rättighet att säga det.”

För ett antal år sedan var det ett populärt citat som förekom på många ställen och i många texter i svensk media. Men nu var det länge sedan jag såg det. Nedstängningen av SwebbTV och medias reaktion är bara ett litet exempel på att citat bara blivit en floskel som används när det passar svensk media. Ingen i etablerad media har stått upp för SwebbTV.

Hyckleriet retar väldigt många svenskar. Ännu en händelse läggs till alla tidigare händelser som både politiker och journalister bär ansvaret för. Misstroendet och föraktet växer lite till. Imorgon kanske det händer något nytt där politiker och media visar att de inte står upp för våra grundlagar med yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Då växer misstroendet och föraktet ännu lite mer, sker det inte imorgon så händer det i övermorgon eller i nästa vecka.

Vi har sett statsministern och flera andra ministrar bryta mot de restriktioner som de själva krävt att andra skall följa. Stefan Löfven hade ju tur att Dan Elisson varit ute och rest i dubbel bemärkelse. Dan Eliasson fick bli ett ”bondeoffer” som var lätt att ta. Därmed tystnade den svenska journalistkåren och kritiken mot ministrarna. Vilken tur Löfven hade som inte behövde offra en minister.

Jag ser absolut inga tecken på en tillfriskning. Jag ser bara tecken på en försämring.

32 reaktioner på ”MEDIA ÄR INTE OSKYLDIGA TILL POLARISERINGEN

 1. Tony 2021-01-10 / 19:26

  CNN är exakt lika enkelspåriga och enögda som SVT!

  Gilla

 2. john k 2021-01-10 / 18:08

  Man kan tycka att nedstängningen av Trumpen är bara dålig. För yttrandefriheten JA. Men är det någon som kan göra något åt det är Donald J Trump. Vi hade varit chanslösa. Nu har runt 80 miljoner Amerikanare och hela världen sett hur Big Tec beter sig mot oliktänkande. Jag tror saker kommer att hände inom snar framtid som ger oss hopp igen

  Gilla

 3. Andersson 2021-01-10 / 15:29

  VARFÖR ÄR DET INGEN SOM REAGERAR NÄR VÅRA POLITIKER SÄLJER UT HELA VÅRT LAND? VAR ÄR SVERIGEDEMOKRATERNA? VAR ÄR JIMMIE ÅKESSON? DE ÄR INTE MEDSKYLDIGA! DE ÄR LIKA SKYLDIGA SOM RESTEN!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-09 / 23:43

   Det var ju en positiv röst! En person som använder sin hjärna till att tänka två steg längre ån alla demokrater och politiskt korrekta med sina reptilhjärnor.

   Gilla

 4. Kenny 2021-01-09 / 21:03

  Missa inte denna denna lysande video av Öystein Rönne innan den plockas bort av y-t. Flera bra länkar till oberoende alternativinformation med covid. Öystein håller på att byta ut sitt videomaterial till säkrare plattformar. Videon kommer nog ganska snart plockas bort. I slutet av videon skickar Öystein iväg en youtuberaket där den hör hemma.

  Gilla

 5. Hacke 2021-01-09 / 16:59

  Mycket bra inlägg Thoralf!
  Dessa varningens ord är idag dessvärre mer aktuella än någonsin den här sidan WW2:
  ”Var försiktig när demokratin är sjuk för då kommer fascismen på sjukbesök. Men inte för att höra hur den mår”.
  (Albert Camus, nobelpristagare i litteratur 1959)

  Gilla

 6. PL 2021-01-09 / 11:36

  Bra blogginlägg Thoralf, helt klart att det är något som skaver över detta unisona fördömande av USA:s president från så gott som hela svenska pressen inklusive twittervärlden. Värst i skaran är DN:s Peter Wolodarski och Sydsvenskans Per T Ohlsson. Får se om dessa politiska ”expertar” kommer att granska den nya ledningen i USA med samma kritiska ögon.

  Gillad av 3 personer

 7. Bergman år 2021 2021-01-09 / 11:24

  Tja, jag hade hoppats på att bli klokare av att läsa Bulletin.

  Men där är bara samma synpunkter som framförts av dess skribenter under lång tid tillbaka. Fast på olika håll men som nu, som enda skillnad, är samlade under ett och samma tak. Men man behöver bara läsa rubriken till en artikel för sedan kommer samma synpunkter fast som vederbörande på annat håll framfört år efter år.

  Samtiden är en ny betjänt men med ”same procedur as always, James”.

  Journalister borde ta en kurs hos Thoralf, som ensam, låt vara i det lilla formatet, åstadkommer mer av verkligt och nyttigt grävande och faktabaserade synpunkter (och även nyheter) än skribenterna på Bulletin och resten av mainstream.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2021-01-09 / 11:31

   Bulletin har varit en besvikelse! De vågade aldrig gå emot msm. De måste ha stora intäkter varje månad för att kunna avlöna alla välbetalda journalister som de anställt.

   Jag hade till exempel förväntat mig något annat angående händelserna i USA. Men inte ens nedstängningen av USA:s president på sociala medier får Bulletin att reagera!!!

   Gillad av 5 personer

  • Sven d.ä. 2021-01-09 / 13:52

   Det räcker inte med att trumma ihop ett antal goda namn, om inte viljan att vara en opposionell kraft finns. De hade inget försvar för Swebbtv när de stängdes ned från Youtube. Och tydligen inte när USAs president får sitt Twitterkonto (och Facebook också tror jag) nedstängt.

   Det finns inget att hämta hos Bulletin.

   Gillad av 2 personer

  • wanjie11 2021-01-10 / 11:14

   https://www.theepochtimes.com/ är en bättre nyhetskälla. Finns på svenska också men betydligt mindre ännu, välj version. Är bra övning på engelska !

   Konservativa är nu under attack. Twitter stängde av Trump ’för evigt’. Google och FB åtminstone tills 20:e januari, men det viktigaste är inte Trump. Gilla honom eller inte. Det viktigaste är attacken mot konservativa över hela linjen.

   Google tog bort Parler från GooglePlay, Apple tog bort Parler från sitt Apple Store. Amazon som hyr ut servrar till Parler.com börjar prata om att säga upp avtalen. Allt för att Parler INTE censurerar NÅGON.

   Behöver vi nämna att Google, Twitter och FB har hela näven i syltburken ? 1. Man försöker stänga av konkurrens, (den enda som finns och folk som flyr i massor), och 2. Man är beroende av Kina ! (Liksom den korrupte Biden).

   Det finns bara en ”bot”. Googla inte, använd aldrig Google, om du måste, klicka på annonserna men köp aldrig den vägen. Stäng era Twitter och FB. Skaffa Parler och MeWe om du ’måste ha något sådant’. (Det är egentligen bara bra för ’Big tech’ och myndigheter som vill hålla koll på Dig. Det finns andra sökmotorer. Få dina vänner att agera likadant!

   En gissning är att någon kommer att hjälpa, Parler och Rumble.com mycket bra YouTube(=Google) ersättare ! Om Ni inte byter betyder det att Ni i princip stöder allt som pågår !

   Google ger inte riktiga sökresultat, man har vänsterinriktad allting. Dags att agera själva ! Vad vi ser i USA nu är här också !

   Gilla

 8. Andersson 2021-01-09 / 11:09

  Vad ska vi tro om Mattias Bäckström Johansson (SD) respektive Björn Söder (SD) och deras kommande uppträden i riksdagen angående den svenska yttrandefriheten? Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) är mycket tyst. Är han på väg att lämna in? Är någon av de tidigare nämnda byxad att ta över partipiskan?

  Gilla

 9. botwid 2021-01-09 / 06:53

  Jag tycker SVT och SR kunde anordna en sångtävling som måste innehålla satsen
  ”Vi hatar dig Donald Trump”. Kanske onödigt, speciellt de vänsterextrema kvinnliga ”journalisterna” började redan innan Donald Trump blev vald att spy sin galla över honom. Den nazistiska propagandaminister Joseph Goebbels har hamnar i bakvattnet.

  Gillad av 1 person

 10. Håkan Spångberg 2021-01-09 / 06:43

  Jag har bara förakt för MSM och den politiska adeln.
  DDR.
  Blir allt mer övertygad om att på sikt kommer det ske stora omvälvningar med eventuellt nya statsbildningar.
  Vänsterliberal dekadens med begränsad demokrati och yttrandefrihet kontra socialkonservatism med sunda värderingar där medborgarna och dess företrädare har sitt folks bästa för ögonen.
  USA är väl ett exempel på ett land som knappast verkar ha framtiden för sig…

  Gilla

 11. peo 2021-01-09 / 04:36

  Alla kunde ju höra Trump mana sin mobb att gå mot kongressen. Slutsatsen efter dessa 4 år är i alla fall att de demokratiska krafterna i USA var tillräckligt starka för att vinna över nyfascismen och det är att hoppas att det kan upprepas i andra länder.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-01-09 / 08:19

   Begriper du vad du skriver? Jag kan knappast kalla de som stryper yttrandefriheten för demokratiska krafter. Men det är du för indoktrinerad för att förstå!

   Gillad av 6 personer

  • Staffan Sundqvist 2021-01-09 / 08:33

   Jag har följt dina inlägg under en längre tid och jag är slutgiltigt övertygad nu. Du är totalt slut i huvudet! Du verkar vara en sanslös korsning av råkommunist-sosse-liberal. Men till syvende och sist. Sök hjälp!

   Gillad av 1 person

  • karlakerman 2021-01-09 / 09:16

   Nu vet jag inte vad du läser för media men det börjar kommer mer och mer information som gör gällande att detta har planerats av helt andra makter och inte av Trump.
   Framförallt så är det vänsteraktivister som syns på bilderna av de som kommit in i kongressen
   https://samnytt.se/manga-fragetecken-kring-hogerextremisterna-som-stormade-kapitolium/

   Här hjälper polisen demonstranterna med att komma in, varför skulle polisen hjälpa dem?
   https://samnytt.se/video-har-slapper-polisen-in-i-demonstranterna-i-parlamentet/

   Gillad av 2 personer

  • Lars 2021-01-09 / 09:30

   Nu har de demokratiska krafterna i USA stängt av Presidenten ifrån Facebook, Twitter och Snapchat.

   Gillad av 1 person

 12. Laglydig 2021-01-09 / 03:01

  Ett utmärkt inlägg Thoralf! Ett av dina allra bästa!!!

  Stop the freedom of speech now!

  Det är precis vad som hänt efter valet (eller skall man säga valfusket) den 3 november. Det gav ett carte blanche för att slutligen angripa och tysta de av avvikande uppfattning. Alla civilrättsliga rättigheter gäller såvida du tycker som ”oss”, annars… d v s ”alla är jämlika men somliga är mer jämlika än andra” (George Orwell i Animal Farm, 1945).

  Och det är precis vad som händer i Sverige just nu! Det har nu blivit tillåtet att gå till full attack mot oss som tycker att riktig demokrati med alla rättigheter som följer av det är det som gäller.

  Donald Trump har nu permanent blivit avstängd från Twitter. Och hans senaste inlägg på hans POTUS konto (presidentkontot på Twitter) raderades direkt (enligt Fox News, just nu). Har han begått några brott, är han dömd? Nej han är USA:S president! Snacka om statskupp! Och angrepp på demokratin!

  Jag pratar med Sverigevänner varje dag, men t o m bland dessa led så faller man för svensk medias enahanda propaganda. Jag blir verkligen deprimerad. Jag hörde idag en kommentar från en SD väljare om president Trump som jag inte vill återge eftersom jag avser att tala henne till rätta.

  Eftersom jag vet att jag gärna blir mångordig när jag är upprörd så skall jag avsluta nu med direktlänkar till Fox News och Newsmax TV. Sluta aldrig kämpa för frihet!

  https://ustv247.tv/foxnewslive/

  https://www.newsmax.com/

  Gillad av 5 personer

  • wanjie11 2021-01-10 / 11:28

   Jag har en syster som är kommunist och alltid har varit. Det hjälper inte vad man säger eller vilka argument man använder, dom har alla ett gemensamt fel. Dom förstår inte och vill inte förstå någonting som inte stämmer med deras idéer.

   Nu när min mor 96år verkligen börjar bli till åren har hon snart tömt hennes hem på allt av värde. Jag har hållit linjen att hon ska ha sitt hem kvar så länge hon lever, men en kommunist kan bära hem massor ! Så slutligen fanns det två lampor kvar, trasiga i och för sig men ändå minnen. Då vaknade kommunisten för det fanns tydligen värde i dom också. Vi kom överens om att lämna allting tillbaka, ( enkelt för mig eftersom jag inte fått/tagit) någonting. Så jag skrev ett brev och bekräftade överenskommelsen och bad om ett skriftligt svar. Kom inget. När jag påtalade det hela fick jag till svar att jag kunde ta lamporna. Jag förstår det, hon har nämligen ’fått’ ett hus att sälja men inte redovisat pengarna, hon har ‘fått’ en bil, och mycket mer. (Smycken av guld och ädelstenar).

   Den Sanna kommunisten, allt ditt är mitt men mitt ska du ge fan i.

   Gilla

 13. Onkel Björn 2021-01-09 / 01:46

  Det känns ju märkligt, när facebook och twitter stänger av USA´s president från att meddela sig med folket. Kan man ju undra vilka det är som har makten i USA.

  Gillad av 4 personer

 14. Otto 2021-01-09 / 00:33

  Läser på Barometern om de 21 aktuella kvarstående sökande till den tjänst som länsråd efter Malin Almqvist. Är detta ett skämt?

  Filip Kedmalm, född 1991, studerande. Vem är han släkt med på Länsstyrelsen?

  Mattias Ask känns väl som given med tanke på svågerpolitiken som råder.

  Gillad av 1 person

  • Putin 2021-01-09 / 15:17

   Märks att konkurrensen är lägre i småstäder. Vad har en 21-årig student att tillföra på den posten? Fanns ju knappt någon av kandidaterna med högre utbildning. Ofattbart!

   Gilla

 15. Andersson 2021-01-09 / 00:08

  Ena polen är 8-klövern och deras medlöpare. Med vilken vilken är den andra polen?

  Gilla

Kommentarer är stängda.