POSITIVT

Avstängning av Donald Trump från Facebook, Twitter och Instagram och sedan Steve Bannons kanal som tagits bort från Youtube men även att svenska SwebbTV stängts ned kanske ändå är positivt!

Konsekvensen kommer bli att nya alternativ kommer att skapas dit globalisterna inte kommer att kunna påverka publiceringar. Väldigt många människor kommer då flytta sina aktiviteter på sociala medier till dessa plattformar. Sedan kan Fuckerberg och Google ha sina plattformar för sig själva. Jag och många kommer lämna algoritmstyrda Facebook med glädje om ett yttrandefrihets alternativ finns med stor spridning.

15 reaktioner på ”POSITIVT

 1. SB 2021-01-10 / 21:40

  Helt klart är det så att de digitala bokbålen som bigtechbolagen håller på med nu, kommer att gynna nya plattformar som nu folk flyr till i drivor. Så ja, det är positivt då censuren på så sätt minskar, Ökad konkurrens leder även till det positiva att techjättarnas vinster minskar, man kan hoppas att en rejäl sveda i plånboken kanske blir en näsbränna för vänsterblivna direktörer i Silicon valley

  Gillad av 2 personer

 2. Kalle 2021-01-10 / 19:03

  En del har gått över till GAB istället.

  ## Gab är en tjänst i form av ett socialt medium, känt för sin högerextrema användarbas.[1][2][3][4] Sidan har marknadsförts som ett alternativ till Facebook, Twitter och Reddit, och har kallats en ”fristad” för extremister så som nynazister, vit makt-anhängare och alt-högern[5]. ##

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Gab_(socialt_n%C3%A4tverk)

  Är den ”bra”???

  Fler förslag på andra plattformarar/sajter eller andra metoder för att slippa censuren???

  Gilla

  • Fredrik Östman 2021-01-10 / 22:04

   Jag är mycket nöjd med Gab. De har precis startat en videosajt och har en egen telefon på gång. Men det är svårt att betala dem, eftersom Mastercard, Visa, Paypal och allt liknande inte säljer sina tjänster till dem.

   Gilla

  • Hans 2021-01-11 / 09:34

   Även Chris Langan, ”världens intelligentaste man”, har gått över till Gab
   (dock tillsvidare kvar även på Twitter)

   – Hur objektiv är Wikipedia? Lika vänsterinfiltrerad som så mycket annat nuförtiden?

   Hans

   Gilla

 3. pllay 2021-01-10 / 18:53

  Ja, detta påskyndar utvecklingen av en fri värld på internet. Det klargör för hela världen var de stora ekonomiska intressenterna har sina lojaliteter, inte med folk eller nationer, tvärtom stöder de de totalitära fascister som nu vädrar morgonluft då Trump och hans följare förnedras.
  Världen polariseras, och med dessa avstängningar och raderingar påskyndas utvecklingen, tiden då grodan i smyg skulle kokas är förbi, nu slänger etablissemanget slöjan, drar fram piskan och svärdet för slutstriden.
  Många visste inte tidigare att de var utsatta för krigshandlingar, nu är det fler som ser fienden.

  Gillad av 3 personer

 4. Bergman år 2021 2021-01-10 / 18:48

  Ja, jag tror faktiskt också att dessa avstängningar kan innebära något positivt på sikt.

  Trump, som troligen har både kapacitet och vilja, kanske alldeles själv skapar något. Han har ju nästan halva USA:s befolkning bakom sig om han skulle skapa någon typ av egen kanal. Och många av oss andra runt om i världen skulle nog också i stor mängd sannolikt se frihet till yttrande i något sådant.

  Facebook, Twitter och Instagram är globalismens banérförare. Men dess motsats, krafter runt om i välden liknande MAGA, växer sig allt starkare. Det är inte längre vänster eller höger eller kapitalism mot socialism som gäller. Det är nationell identitet och de överkördas vanmakt som bankar på maktens boningar.

  Engelbrekt och Bergslagen och Gustav Vasa och Dalarna i all ära. Men nu har vi via nätet möjligheter att utnyttja en global verbal makt och genom oblodiga verbala injurier kasta ut korrupta etablissemang med dess lismande medlöpare. En sådan möjlighet får inte gå förlorad genom globalisternas lockdowns. Därför behövs någon med Trumps retorik eller för den delen någon annan med hans kapacitet.

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2021-01-10 / 18:22

  Stämmer. Min Facebook åkte ut under veckan. Sedan ska jag ta mig an Google dvs Google Drive, Goggle Mail och Google. Eget externt minne är inköpt. Nu ska allt ut till Påska.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-10 / 18:35

   Skulle aldrig få för mig att spara något i molnet. Jag har flera olika externa hårddiskar placerade på flera olika ställen fysiskt så att jag även har en kopia om min bostad skulle brinna ned.

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2021-01-10 / 18:57

    Bra tanke med att placera dem på olika ställen. 4 TB kostade under 1000 kr, så det är ingen kostnad att tala om. Och 4TB kommer jag mycket långt med.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-10 / 19:39

    Jag föredrar SSD-disk som inte har några mekaniska delar. Betydligt säkrare men inte lika stor kapacitet idag.

    Gilla

 6. Andersson 2021-01-10 / 17:59

  Dessvärre vi, det vill säga svenska regeringen, sålt tasken till räven. Hur ska vi bli kvitt Amazon, Goggle, Facebook, Youtube från vårt land? Nej de får vi dras med. Gökungar som vi ska mata med billig el under överskådlig tid framöver. Vi har skänkt dem våra tillgångar för tack ska du. Det kommer att kosta skjortan att lösa ut dem om det ens är möjligt. Några fjuttiga arbetstillfällen är allt vi har fått.

  Varför har inte några politiker ens knystat?

  Vilka är det som äger våra vindkraftverk? Vi håller på att sälja ut hela vår infrastruktur. Kan vi lösa ut möllorna? Vill vi? Vad har vi för leveransgarantier? Leveransvillkor inklusive prissättning.

  Ska vi sälja ut kärnkraftverken?

  Finns det någon energipolitik värd namnet i det när landet?

  Gillad av 3 personer

 7. Håkan Spångberg 2021-01-10 / 17:55

  Man kan ju hoppas.

  Gillad av 1 person

 8. john k 2021-01-10 / 17:52

  Jag hoppas du har rätt. Just nu tycker jag det är vidrigt. När mörka män som inte vet ens vilka dom är ska bestämma vad jag vill lyssna på eller läsa på. Hemsk tanke. Men var helt väntat. Hänger man med lite vad som händer i Usa så har det framkommit att det kunde hända. Flera hundra konton är nedstängda.
  Om problemet med servrar löses för alternativmedia. Då kan dom leka i sin egen sandlåda

  Gillad av 1 person

 9. Kenny 2021-01-10 / 17:43

  Exakt precis vad jag har trott sen en tid tillbaka. Jag läste nämligen mellan raderna i ett av Donalds senare uttalanden. Donald har kontakter och pengar är ingen trång sektor!
  Kommunistplattformarna har startat ett krig som dem kommer förlora stort! Dem nya plattformarna kommer slå ut dem andra. Har hört ryktesvis att över 20 miljoner amerikaner lämnat facebook men det är inget jag kan bekräfta!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.