SÖNDAGSFUNDERINGAR

En härlig vinterdag idag. Med minusgrader och en strålande sol. Om dagarna är på det här sättet kan jag acceptera att det kallt också. Det blev en liten motionstur på skidorna.

Har även börjat undersöka lite på nätet och att ta fram fakta om bostadsbyggandet i Kalmar och hur det ser ut med utbud och efterfrågan på bostadsmarknaden. En politiker berättade för mig att inom bankväsendet är man lite orolig över den byggboom som pågår i Kalmar. Det är stora pengar som lånas upp i byggprojekten när 1 000 bostäder byggs varje år. Vad händer om hälften av bostäderna står tomma?

Jag har även letat fram mitt vaccinations certifikat. De första vaccinationerna på certifikatet kommer från min FN-tjänstgöring i Sinai. Sedan har jag bättrat på vaccinationerna i samband med att jag jobbade en del i Indien.

Undrar om jag kommer få nya stämplar och underskrifter om jag tar covid-19 vaccinet? Jag har aldrig drabbats av några biverkningar av något vaccin och det finns rätt mycket i mitt certifikat.

Jag misstänker starkt att man måste vara vaccinerade om man vill besöka andra länder inom EU senare i år eller om man vill åka på en semester till Medelhavet eller till exempel Thailand till hösten vintern.

Även om det varit en fin vinterdag idag så hade jag hellre befunnit mig i en solstol på någon strand där det varit 25-30 grader varmt.

Imorgon blir det faktiskt också intressant när industrin skall starta upp och se hur mycket eleffekt som måste importeras för att Sverige skall rulla igång en måndag. Kommer vi nå 25 000 MW?

Funderar på om man inte skall köpa ett litet bensindrivet elverk. Så att man klarar det allra nödvändigaste om det svenska elsystemet skulle klappa ihop under några dagar. Tänk förresten vilken fin present det vore för det nya språkröret i Miljöpartiet med en black out i elsystemet.

Annons

15 reaktioner på ”SÖNDAGSFUNDERINGAR

 1. Otto 2021-02-02 / 13:13

  Oxhagen ser ut att bli det nya gettot när man ser bilder på de nya bostäderna där. Fruktansvärt!

  Gillad av 1 person

 2. Ò Hyra 2021-02-01 / 17:12

  Off topic. Den heliga, förljugna värdegrunden. Ovanligt tyst om den, det senaste året.
  Kan det bero på att man inte kunde skydda åldringarna. Dom dog i förfärande antal.

  Och nu är dom fina, heliga värdegrundsryttarna i luven på varandra och försöker hamstra så mycket vaccin som möjligt. Den delade värdegrunden rasar samman, som ett korthus och dom korrekta politikerna står nakna och pinkar i olika pottor.

  Gillad av 1 person

 3. Erik 2021-02-01 / 13:48

  Går det att få fram hur många som bor i sociala kontrakt? Äger/hyr kommunen många lägenheter i Snurrom?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-02-01 / 14:20

   Sannolikt inte, då det säkert hänvisas till sekretess. Men jag skall kolla upp det. Då jag själv har funderat om huruvida dessa lägenheter finns med i ”officiell” statistik.

   Gillad av 3 personer

 4. Andersson 2021-02-01 / 12:03

  Jag var på husvisning i går. Inte för egen del utan som chaufför. Jag hoppas länkarna fungerar:

  https–www.lansfast.se-Content-bilder-objekt-CMVILLA54A3NEB5NSL67J7H-433853-2-025-4205.jpg

  https://www.lansfast.se/hitta/villa/blekinge/karlskrona/tving/brastorp-102/cmvilla54a3neb5nsl67j7h/?fbclid=IwAR38iAUvi 102/cmvilla54a3neb5nsl67j7h/?fbclid=IwAR38iAUvi-POnQzvCXTdTilrI7Ykjp_Mw-cFN033IR5jwyIBceMxsIFgBLQ cFN033IR5jwyIBceMxsIFgBLQ

  Bråstorp 102, Tving – Pris: 550 000 kr
  Friliggande villa – Tving
  Rum: 4 rok varav 2 sovrum – Typ: 1 ½ plan med källare
  Byggår: 1920 – Boarea: 112 m2
  Tomtarea: 2 491 m2

  Det var en äldre dam i min ålder som skulle sälja. Det är på gång att dra in kommunalt vatten och avlopp. Det är kostar en rejäl slant och misstänker att hon inte skulle ha råd att bo kvar. Tvingas att flytta med andra ord. Det är mycket möjligt att huset är betalt. Men huset är i så bedrövligt skick att det inte borde gå att belåna med ett enda öre. En klen tröst i sammanhanget är att fiber också är på gång. 20.000 är en baggis i sammanhanget. Men sedan vill det till att man har någon utrustning.

  Huset var i sådant skick att det bara var riva och bygga nytt. 550.000 + vatten + avlopp + fiber är mycket pengar för en tomt. Sedan tillkommer kostnad för rivning. Jag hörde att det var en som bjudit 700.000. En del är inte riktigt kloka.

  Sedan åkte vi till Skärsjön och drack vårt medhavda kaffe i solskenet. Vuxna och barn åkte pulka och skrinnade på isen. Inte jag för jag faller lätt omkull utan skridskor på fötterna.

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2021-02-01 / 10:11

  Jag har också funderat på ett bensindrivet elverk. När de verkligen kommer att behöves så kommer de att bli svåra att få tag på.

  Gillad av 1 person

   • Thor 2021-02-01 / 16:18

    Jag har köpt två på 1 kW styck. Ett alternativ för den som kan ha bilen tuffande utanför på tomgång är en inverter för 12V till 220V. Går säkert åt betydligt mer bränsle än separat elverk men ändå. Vad matas din solcellsinverter med för spänning Thoralf?

    Gilla

 6. Ivar Andersson 2021-02-01 / 09:01

  På en del orter har man börjat riva gamla lägenheter för att inte riskera att socialfall dumpas där pga lediga bostäder.

  Gillad av 1 person

 7. en småländska 2021-02-01 / 01:42

  Jag har länge funderat på hur pass lätt el svårt det är att få lån till hus och lägenhet som relativt nyanländ, tidigare var ett kriterie att man haft fast jobb i ett år?

  Gillad av 1 person

  • Thor 2021-02-01 / 16:20

   Varför låna till bostad när socialtjänsten erbjuder gratis hyresboende?

   Gillad av 1 person

 8. Hilmer 2021-02-01 / 01:17

  Hur ser statistiken ut hos mäklarna? Går det att få fram hur många sociala hyreskontrakt Kalmar kommun har? Jag vet att på Norrgård, granne med pizzeria Milano, så äger kommunen minst en etta som de hyr ut i andra hand.

  Gillad av 1 person

 9. Olle 2021-02-01 / 00:31

  Jag är mer än intresserad över denna statistik kring bostadsmarknaden. Det står helt klart inte rätt till, det är ett som är säkert. Skulle vilja veta vilka som flyttar in i dessa nybyggen och var de kommer ifrån.

  Gillad av 2 personer

 10. Jan 2021-02-01 / 00:12

  Jag har hört många som försökt hyra ut lägenheter i Kalmar, både i första och andra hand. Det är knappt några svar längre. Enligt Johan Persson flyttar ju människor i strid ström in, men varför står många lägenheter tomma och outhyrda? Hyresgäster har också i allt högre grad börjat pruta på hyror vad jag förstår.

  Gillad av 1 person

 11. stigrydmark 2021-01-31 / 23:46

  Värt att läsa Berns senaste text om vaccin. Jag och mina närmaste kommer inte att vaccinera oss.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.