OFF TOPIC VECKA 5

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

34 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 5

  • Sven d.ä. 2021-02-04 / 18:03

   Media har tjatat om vaccinpass, coronapass i flera månader nu. ‘Flyget KAN kräva vaccinpass’, ‘Restaurandbesök KAN kräva coronapass’. Nu ser det ut som om de får det också.

   Gilla

 1. Hilmer 2021-02-02 / 15:48

  Så nu ska det bli lägenheter i gamla Ströget med. Får de aldrig nog?

  Gilla

 2. stigrydmark 2021-02-02 / 14:57

  Våra två barnbarn står nu inför val av skola. Det är naturligtvis viktigt och intressant för de kommande tio åren. Senare följer val av utbildning. De här är ju frågor som engagerar. Men sedan då? Hur många intresserar sig för barnbarnen son vuxna? Vilket liv kommer de att få? Hur kommer Sverige att se ut?
  Vi vet av demografiska undersökningar att svenskarna om c:a 30 år kommer att vara i minoritet. Vi vet att det finns ett nytt muslimskt parti som högst sannolikt kommer att växa. Med en majoritet av muslimer så kommer de radikala krafterna att styra och ett kalifat bildas. Islam som religion/ideoligi verkar ständigt för dominans och utplånande av otrogna och kristna. Vår nuvarande 7-klöver har ju accepterat Islam i Sverige som något som man välkomnat. Man har också naivt trott att man kan samarbeta med muslimer i ett fortsatt demokratiskt Sverige. Men eftersom Islam och demokrati är oförenligt blir Islam förhärskande i kalifatet Sverige.
  Mig veterligen har ingen politiker ens ställt frågan om det framtida Sverige. Den dagen den sorgen. Skrämmande tystnad.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2021-02-02 / 16:56

   Ja. Det är skrämmande och sorgligt. Dagens politiker vet inte hur man stavar till konsekvensanalys och långsiktsplan. Man tycks tro att det är några farliga främmande ord som Morgan och Strandhäll måste brunsmeta.

   Inte bättre med media och forskare. Den som avviker från korridoren får ta nödutgången. Se t ex hur det gick för Mats Skogkär i Sydsvenskan.

   Gilla

  • Liberal 2021-02-03 / 15:58

   Idag skulle jag absolut unte skaffa barn. Om 50 år har andra nationaliteter tagit över. Den som inte inser det är det synd om.

   O se hur det redan ser ut, Mena folket kommer redan i första hand, folk som är födda med vapen i handen o blod på sina händer. IS folk välkomnas varmt o omhändertagande av vår regering, kusligt att regeringen månar om invandrare som dödat 100 tals folk med sin specialitet att ”skära halsen” av folk.

   Över 800 kyrkor i Sverige har uppsåtligt bränts ner, utövats skadegörelse, anställda mördats o misshandlats, o ännu har regeringen inte fattat ens att detta bara är början på det ”religionskrig” som Mena folket tagit med sig hit, o våra politiker har villigt öppnat dörrarna för dem.

   Det stackars judiska folket i Sverige har också börjat jagas, skjutas mot, misshandlas, vem som jagar dem kan man räkna ut med lilltån, o politikerna låter detta ske inför våra ögon.

   Skolskjutningar har etablerats i Sverige, skadegörelser på skolor, svenska ungdomar som våldtas o rånas.

   Ingen som reagerar eller ens frågar sig längre ”varför har våldtäkt mot unga pojkar o yngre män” kommit till vårt land o som numera ingen ens höjer på ögonbrynet för?

   O folk fattar fortfarande inte varför svenskar inte vill skaffa barn längre? I synnerhet inte politikerna som lever i skyddad verkstad.

   Gillad av 1 person

 3. Kalle 2021-02-02 / 12:19

  ## ”Vi behöver gå längre än deplattformering” – Mozilla förklarar krig mot konservativa ##

  ## ”Utan tvekan är det nu hög tid att avinstallera Firefox permanent. Det brukade vara en hyfsat bra browser, men är nu bara en kugge i hjulet när det handlar om den nya världsordningens kontroll över yttrandefriheten, för att inte nämna en skymf mot konstitutionens första tillägg”.

  Första tillägget, The First Amendment, i den amerikanska konstitutionen, syftar till att skydda yttrandefriheten. Med anledning av The First Amendment har USA i lagens mening mycket mer långtgående yttrandefrihet än europeiska länder. I USA finns inga åsiktslagar som hets mot folkgrupp, till skillnad från i Sverige där varje år över 500 personer åtalas för att ha fel åsikter.##

  https://www.nyatider.nu/vi-behover-ga-langre-an-deplattformering-mozilla-forklarar-krig-mot-konservativa/

  Pröva BRAVE istället för Firefox men behåll Firefox som reserv för Brave fuinkar inte överallt till allting!!! Brave funkar nästan på allting och lär vara ”säkrare” än andra webläsare.

  BRAVE på svenska:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brave.browser&hl=sv&gl=US

  Gilla

  • 502V8S 2021-02-02 / 19:43

   Brave är tydligen bara till mobiltelefoner! Jag tänkte testa den i datorn, men det gick inte.

   Gilla

 4. Rex 2021-02-02 / 12:10

  Såg i Barrometern en bild på den nya hemska klossen som ska byggas i Oxhagen. Nya utanförskapsområdet?

  Gillad av 1 person

  • Västkustbo 2021-02-03 / 18:34

   Det är inne nu att bygga dessa ”utanförskapsområden” så nära city som möjligt så att vi kan liknas vid storstäder så att skottlossningar o dyl inträffar i sådana områden, speciellt nu när ett stort fängelse ska byggas, så kommer naturligtvis brottsligheten att öka i Kalmar, bl.a kommer så klart besökare till de intagna att röra sig i och omkring Kalmar, o man kan nog räkna med att brottsligheten kommer att öka så klart.

   Dessutom undrar man hur staten har tänkt här, med tanke på de fåtal poliser som finns i Kalmar, skrämmande, är det mer än 2 polisbilar ute dygnet runt. Man minns inte längre när man såg en polisbil?

   Ett stort fängelse gör ju inte precis en stad attraktiv att flytta till, snarare tvärtom och i synnerhet när det är så få poliser i Kalmar.

   En småstad som Kalmar har alltid haft storstadskomplex, och politikerna tror att om man börjar bygga stora hus så nära gatorna som möjligt och flyttar utanförskapsområdena så nära citykärnan som möjligt så tror politikerna att staden har blivit ”större”.

   Saken är bara den att förutom somrarna, så åker folk bara förbi staden längs med E22 då den lilla staden ligger som ett U utanför E22, man kör ju liksom inte in i staden när man kör förbi E22,

   Gillad av 1 person

 5. Andersson 2021-02-02 / 10:07

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stockholm-infor-p-boter-for-elsparkcyklar

  Stockholm inför p-böter för elsparkcyklar

  ”Elsparkcyklarna har på senare år svept fram över Europas huvudstäder och gjort det möjligt för många att förflytta sig från en plats till en annan utan att använda sig av kollektivtrafiken, dessutom med ett elektriskt fordon som inte släpper ut växthusgaser.”

  Vad är det för trams? Släpper inte ut växthusgaser? Elsparkcyklar drivs med kol och olja!

  Gilla

 6. turrim 2021-02-02 / 08:21

  I går hörde jag att Tysklands bygger ett nytt kolkraftverk ”Datten 4”. Jag såg en TV-bild med en kolpråm om sades komma från Ryssland.

  Nu måste det vara någon som ljuger. Gröna Merkel säger ju alltid att hon avvecklar alla säkra elleverantörer och satsar på sol och vind.

  Men i Sverige går man utan konsekvensanalys i täten och avvecklar på riktigt. Fast det endast är några få minusgrader och samhället går i coronafart så har oljekraftverket Karlshamn fått order att ligga i två timmars startberedskap för att om möjligt klara effektbalansen hela vintern.

  Jag gissar att Karlshamnsverket nu mera ägs av Uniper som får skäll i TV4.

  Tack Uniper och de banker som törs vara realister.

  Gilla

 7. turrim 2021-02-02 / 07:34

  Jimmie Åkesson säger, att enbart olagligt innehåll ska raderas från sociala medel. Det är bra.

  Samtidigt agerar partiledningen som Mark Zuckerberg när det gäller att kräva extrem konformism i de egna leden.

  Gilla

  • Anderssoon 2021-02-02 / 08:53

   Vad säger Åkesson om lagen om hets mot folkgrupp och om diskrimineringslagen? Vad har han sagt och vad säger han nu?

   Gilla

 8. Olle 2021-02-01 / 23:30

  @Thoralf

  Hur tror du framtidsplanerna för sommaren i Kalmar ser ut? Krogbranschen, Krusenstiernska teatern, musik på torget, Ironman, handeln, turismen m.m.?

  Gilla

 9. Onkel Björn 2021-02-01 / 22:52

  Hittade en sida på nätet som tar upp de olika ländernas klimatpåverkan vid elproduktionen.

  https://www.electricitymap.org/map

  Det här är ju något som våra miljömuppar säkert känner till, men som de inte vill låtsas om att de gör. Läste ett inlägg på FB sidan Bensinupproret, som skrev att häromnatten var den första gången som Sverige enbart importerade el och inte samtidigt exporterade. Natten var kall och tämlige vindstilla. Skribenten undrade hur det skulle se ut på måndag morgon då industrin och alla arbetsplatser slog på sina strömbrytare igen. Han undrade också om vi är medvetna om vilken ” smutsig ” el det är vi importerar. Är ju bara att titta på kartan. Sverige är ett av de ”renaste ” länderna i regionen. Och visst elpriset steg gaska rejält under måndagsmorgonen.

  https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Regulating-Power1/Regulating-Prices1/ALL/Hourly/?view=table

  Gilla

 10. Jan 2021-02-01 / 21:34

  Krögarna i Kalmar verkar inte vara så nöjda med det digitala mötet Hårfästet ordnat med ministern Baylan idag om krisen för krögarna. Hårfästet är orolig att utmärkelsen
  årets sommarstad är i fara.

  Gilla

 11. Hilmer 2021-02-01 / 21:19

  Någon här som följer Berts värld? Fy fan vad snurrig gubben börjar bli och tjatar om samma saker om och om igen, ofta med helt fel fakta på handen. Tigger pengar i massor dessutom!

  Gilla

 12. Kenny 2021-02-01 / 20:55

  Jag är ingen expert på detta område men om läser lite på olika alternativmedia så verkar det som duck duck go ger mer exakta träffar men google vinklar åt fel håll!?!?

  Gilla

 13. Kenny 2021-02-01 / 20:43

  Det började från en dryg månad sen att det det inte gick att logga in längre på G-mail genom duck duck go som funkat i flera år. Då loggade jag in på G-mail genom google som funkade några veckor efter det, men sen NEJ du måste verifiera dig genom telefon nummer, ha ha ha… jag är inte speciellt kriminell eller hemlig men mitt telefonnummer ska inte kommunisterna på g mail ha.

  Jag har nu registrerat 2 nya protonmail eftersom kommunist gmail inte vill att jag ska kunna logga in längre på mitt g-mail utan telefonnummer ha ha ha…. Det tar sin lilla tid att manuellt gå in och ändra registrerade företag och myndigheter till protonmail.
  Jag hoppas att så många miljoner användare av twitter facebook gogle nu genomskådat spektalet och bytt ut skiten till bättre alternativ.

  Gilla

  • Jan 2021-02-01 / 22:58

   Mail.com är bra och lätt.

   Gilla

  • Anders J 2021-02-02 / 09:50

   Jag förstår inte vad du menar med ”logga in genom DuckDuckGo” och ”logga in genom google”. Dessa två är (för mig) sökmotorer som ligger på varsin webbadress och som man når i en webbläsare. Liksom man går in på gmail.com i en webbläsare (själv använder jag Opera, och behöver inget telefonnummer för att komma åt e-postkontot på gmail.com).
   ???

   Gilla

 14. Johansson K 2021-02-01 / 20:11

  Hans Erik som föddes som sk. bluebaby och hade en jobbig uppväxt med mobbare. En imponerande nåt slags 6 meters perfekt fartygsmodell byggde han i vardagsrummet och en imponerande musiksamling hade han också! När dom frågar mig om jag kommer från jupiter säger jag att jag kommer från mars säger han.
  En rätt stark dokumentär faktiskt

  Gilla

 15. Hacke 2021-02-01 / 19:19

  100 personer får gå från TV4 efter halverad vinst till följd av, som man hävdar, coronan. En sanning med modifikation sedan annonsraset där liksom i övrig regimtrogen media pågått under mycket lång tid.
  Men nu får väl regeringen med ”Skatan med guldbyxorna” i spetsen ännu ett tillfälle att under den i dessa sammanhang så hånfullt missvisande ”demokratins, mångfaldens och yttrandefrihetens namn” uppvakta rikligt med våra skattemedel till ännu en trogen aktör i den annars självdöende propagandaindustrin. Allt medan kamraterna i regeringskansliet under samma falska flagg gör allt för att ta död på den verkliga mångfalden hos de allt populärare och självfinansierade alternativen hos de fria medierna.

  DN:s debatt-/kultursidor bildar ju alltsedan maoisten Lagercrantz tid ständig dagordning för vännerna på public service. Det är knappast någon djärv gissning att man gör ett undantag just idag efter Jimmie Åkessons med flera andra sd:ares skriande angelägna inlägg på området i Wolodarskis i övrigt så stinkande agendaorgan.
  Och hos 7-partiet råder som vanligt största möjliga tystnad trots att de s k konservativa inslagen där nu också de är lovligt byte i demokraturens tilltagande häxjakt på oliktänkande.

  Gilla

 16. Kalle 2021-02-01 / 17:49

  ## Facebook: Vi delar Joe Bidens politiska mål ##

  ##UTRIKES. Facebooks vd Mark Zuckerberg ser fram emot att ”jobba tillsammans” med den nya vänsterpolitiska presidentadministrationen i USA. Facebook delar nämligen Demokraternas värderingar och politik. Det framgår av en inspelning som Project Veritas kommit över, där det också framgår att Facebook vill förändra människors ”värderingar”. ##

  ## – Områden som invandring, bevarandet av DACA [arbetstillstånd till illegala invandrare, vår anm], avslutandet av restriktioner för resor från muslimska länder, klimatet och att främja raslig rättvisa.

  – Det är positiva och viktiga steg. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med den nya administrationen, fortsätter han.
  [ Zuckerberg ] ##

  https://www.friatider.se/facebook-vi-delar-joe-bidens-politiska-mal

  Överaskad, inte ett dugg!!!

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-02-01 / 18:58

   Zuckerberg investerade 500 miljoner USD i Bidens kampanj, så det är klart att han vill få ut något av det. Han är ju affärsman.

   Gilla

 17. Ò Hyra 2021-02-01 / 17:36

  Gud gjorde ett misstag när han lät Noa bygga sin ark.
  Och ett ännu större när han lämnade Sverige utan gränskontroll.

  Gilla

  • tompas11 2021-02-02 / 00:11

   Tror du på sagor? Hela berättelsen om Noa och arken är totalt osannolik därför är den att betrakta som en galen saga och inget annat.

   Gilla

   • Andersson 2021-02-02 / 09:13

    Gå in på https://www.myheritage.se/ så får du veta. Genom en enkel dna-analys får du fram om du härstammar från Set, Ham eller Jafet. Du kommer att få mängder av nya släktingar som du inte hade en aning om.

    Vill du veta mera så gå in på https://www.familysearch.org/en/ De är seriösa och så kostar det ingenting. De är både seriösa och religiösa men gratis är gott.

    Gilla

 18. Ò Hyra 2021-02-01 / 17:31

  Är det någon som tror att WHO kommer närmare sanningen om virusets ursprung?
  Först vägrade kineserna att släppa in kontrollanterna och nu åker dom omkring med kineserna på en guide tur i Wuhan där viruset har sitt ursprung. Allt efter att kineserna städat upp.

  Covid är inget ”normalt” virus, och vilken tillfällighet att Kina har flera BIO-labb i Wuhan.
  Viruset har, medvetet eller omedvetet sluppit ut från ett kinesiskt biolabb.

  Gillad av 1 person

  • Lollo 2021-02-01 / 20:12

   Det är helt klart att viruset kommer från ett kinesiskt biolabb. Frågan är väl bara om det släpptes ut medvetet eller omedvetet. Hur som helst är Kina betalningsansvarig för allt elände som detta virus har orsakat världen.

   Gilla

   • B.y. 2021-02-04 / 07:26

    Om viruset ”tillverkats” på ett labb i Wuhan o släppts ut, av vilken anledning tror du att de gjort detta? I vilket syfte?

    Gilla

Kommentarer är stängda.