97 PROCENT HAR UTRIKES BAKGRUND

 • Under förra året dödades 47 personer i totalt 366 olika skottlossningar i landet.
 • Inrikesminister Mikael Damberg summerar 2020 som ”ett mörkt år”, men tror att en vändning är på gång.
 • ”2021 finns det goda förutsättningar att fortsätta trycka tillbaka gängkriminaliteten”, säger han.

https://sverigesradio.se/artikel/damberg-tror-pa-snar-vandning-trots-morkt-2020

Ikväll har det varit ännu en skottlossning i Helsingborg och tre personer är förda till sjukhus.

Jag betvivlar starkt att Mikael Damberg kommer få rätt. Det som jag finner väldigt märkligt är att vi i stort sett aldrig får reda på vem den som skjutits till döds är. Det sker bara i extra fall som det i Malmö där en kvinna sköts till döds med sitt barn i famnen om jag kommer ihåg situationen rätt eller den unga flickan som av misstag sköts till döds i Stockholm en natt.

Men när det handlar om det riktigt kriminella som skjuter ihjäl varandra får vi aldrig veta vem som är död. Möjligen att personen tillhör ett gäng eller en falang kriminella. Jag har försökt hitta tidningsartiklar om samtliga dessa dödskjutningar under 2020. Jag har hittat uppgifter om 40 skjutningar och sedan har fortsatt gräva för att hitta mer detaljer och olika källor där namnuppgifter kan förekomma.

Nu har jag fått fram namn på 35 av de som skjutits ihjäl. Hur många tror ni heter Karlsson eller Svensson i efternamn?

En enda av dessa har ett svenskt namn! Det innebär att drygt 97 procent har utrikes bakgrund.

Jag betvivlar inte för en sekund att gärningsmännen även till 97 procent består av personer med utländsk bakgrund.

I januari har det dock bara varit en dödskjutning. Den 16 januari i Märsta. Personen som sköts finns fortfarande på Facebook.

https://www.facebook.com/meisam.farhadi.3

Vem har ansvaret för den här utvecklingen? Jag ger skulden till hela förbaskade 7-klövern som drev fram den stora invandringen till Sverige. Jag vet hur SD och jag själv behandlades av dessa partiers riksdagsledamöter under min tid i riksdagen 2010-2014. Den jag tycker mest illa om är landsförrädaren Fredrik Reinfeldt! Han svek verkligen det svenska folket. Jag har svårt för de moderater som satt i riksdagen under dessa år och som nu säger sig förespråka en helt annan politik. Har de ingen jäkla ryggrad! Hyckleri

PS

Jag kommer fortsätta följa detta och när namnlistan blir mer komplett kommer jag publicera den på bloggen.

20 reaktioner på ”97 PROCENT HAR UTRIKES BAKGRUND

 1. Ò Hyra 2021-02-02 / 18:31

  Hur länge ska svenska folket tåla vanskötseln av landet?
  Vad beror det på att 30% av folket har förtroende för Löfven?

  Allmänbildning och kunskap hos befolkningen är låg, och media rapporterar inte om missförhållandena.

  Idag råkade jag hamna på en Tv-kanal med Pernilla Wahlgren och dotter, där Pernilla på
  frågan om vem som ”vann” andra världskriget svarade Tyskland…

  Ska en sån figur överhuvudtaget ha rösträtt?

  Gillad av 1 person

 2. Ò Hyra 2021-02-02 / 18:12

  I det gamla DDR fanns det ibland apelsiner att köpa.
  Apelsinerna var så små och sura att dom bland befolkningen kallades ”Castros hämnd”.

  I Sverige slipper vi Castros apelsiner. I stället har vi fått en samling mesar och förrädare som
  så fort dom kommit till makten glömt vilka som röstade in dom.

  Gilla

 3. J B Doe 2021-02-02 / 17:56

  Det måste kännas underligt för de ungdomar som blir inkallade nu för tiden. De förväntas kämpa för att hindra främlingar att ta över landet och ersätta vår demokrati med diktatur, t ex teokrati (som Islam)

  Gilla

 4. Nobel 2021-02-02 / 17:12

  ”En chef på akuten på länssjukhuset i Kalmar har fått vaccin mot covid-19. Något som har rört upp känslor hos medarbetare men enligt Region Kalmar län är vaccineringen gjord enligt alla spelregler.”

  Sverige är fantastiskt!

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-02-02 / 16:23

  Det måste bli ett slut med att sätta offerkoftan på de som söker asyl då majoriteten av dem saknar relevanta asylskäl och börja ställa stenhårda krav om de ska få stanna.

  De ska redan första dagen få klart för sig att begår de eller någon ur deras familj grova brott i Sverige så kastas hela familjen ut.

  De ska ha klart för sig att häri Sverige tar vi seden dit vi kommer och passar inte det så är de välkomna att söka asyl någon annanstans.

  Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2021-02-02 / 12:10

  97% otroligt, men inte oväntat. Undrar hur förhållandet är mellan 1:a – och 2:a-generations invandrare.

  Hur ska detta komma ut till Svensson? Hur ska man få de att förstå detta?

  Gilla

 7. tompas11 2021-02-02 / 11:40

  I förhållande till antalet avlossade skott är det få som träffas och avlider. Dålig träffsäkerhet alltså. Troligen beror det på att personen som håller i vapnet är dålig på att sikta rätt eller kanske på att riktmedlen är feljusterade. Bättre utbildning inom skytte skulle förbättra träffsäkerheten. Finns kanske någon skytteklubb som kunde ta på sig ansvaret och utbilda dessa dåliga skyttar?
  (VARNING kan finnas spår av ironi i ovanstående text.)

  Gilla

  • Bergman år 2021 2021-02-02 / 20:49

   Har inte den allmänna värnplikten återinförts? Fast såklart…

   Gilla

  • Ölandsbonde 2021-02-03 / 00:19

   Det är svårt att träffa med handeldvapen. Bör vara bra nära för dödlig träff. Jämför med han i Malmö som sköt knarkhandlare. Utbildad på pistol men ändå dödade han väl bara en person, som dessutom satt bredvid den han siktade på. Hur många försökte han döda? 10?

   Gilla

 8. Magnus Berg 2021-02-02 / 10:07

  Håller med angående rikspsykopaten Reinfeldt, Sveriges genom tiderna ondaste och mest beräknande politiker.

  Löfven ligger inte långt bakom men han är inte ond på det sättet bara svagbegåvad och en lättstyrd marionett åt globalismen.

  Gillad av 4 personer

 9. Nils Dacke 2021-02-02 / 09:54

  Löfven skryter på nätet om hur denna regering gjort Sverige till ett bättre land, vad menar han då?, kan ju knappast vara kriminaliteten, arbetslösheten, kommuners ekonomi, pandemin eller…….? tänk om det funnits någon journalist värd namnet som frågat på vilket sätt landet blivit bättre?

  Gillad av 3 personer

  • Ivar Andersson 2021-02-02 / 10:48

   Löfven och co är bra på att slösa med skattemedel till FN, EU, invandrare, gröna näringar mm och det är väl slöseriet han är stolt över.

   Gillad av 3 personer

 10. Damien Thorn 2021-02-02 / 07:46

  Det är ju förvärrats ända sedan mitten 90 talet när vi öppnade för balkan ”flyktingarna”. Reinfeldt har ett oerhört ansvar tillsammans med miljötalibaner, kommunister och kommunist light i Sossarna men alla som suttit i styrande positioner sedan mitten 90 bär ansvar för det totala förfallet och frågan är om det inte är försent. Ser inte att någon har viljan att återvandra de 1-2 miljoner som skulle behövas för att få rätsida på detta.

  Även den fria rörligheten har tack vare EU har gjort det mesta värre. Dem enda som gynnats av fri rörlighet är de kriminella. Kompetenta och utbildade har alltid kunnat röra sig.

  Gillad av 3 personer

 11. Ludvig 2021-02-02 / 07:09

  Det är som man misstänkt, tack för upplysningen.

  Gillad av 1 person

 12. Lars 2021-02-02 / 06:26

  Förr kom fienden ridande över kullarna eller färdades över öppet hav för att döda, plundra o våldta. Nu bjuds dom in och välkomnas av samhället, för att sedan döda, plundra o våldta. Gemensamma nämnaren för de unga män vi begåvats med är döda, plundra o våldta. Denna konflikt har skapats av politiker fullt medvetna om att de ur situationen får en miljö de själva kan frodas i och bli belönade. Att skapa ett gott samhälle för den egna befolkningen var aldrig meningen – det slutade man med på 70-talet. När svenska folket slutar tycka synd om alla andra o fattar att vi själva bara blir fattigare o fattigare så kan samhällsbygget börja igen och då måste inkräktarna ut eller avstå ifrån traditioner (Islam) som inte är anpassade till ett modernt sekulärt samhälle.

  Gillad av 4 personer

 13. Onkel Björn 2021-02-02 / 02:20

  Våra ministrar liknar mer och mer Bagdad Bob. Och visst, fortsätter man att hävda att det snart ska vända, så kommer man säkert att få rätt till slut. Frågan är bara hur lång tid det tar.

  Att sossarna är delansvariga för den här utvecklingen är ju något som de aldrig kan svära sig fria från. Frågan är ju om vi har en inkompetent regering bestående av ett gäng stollar eller om de vill ha denna utveckling. Att man nu i coronatider visar handlingskraft genom att införa tillfälliga (?) lagar och regler med raketfart är ju imponerande. men vad har man gjort åt den skenande brottsutvecklingen under de 6 år som man nu suttit vid makten?
  Att nu försöka minska brottsutvecklingen genom att införa licenstvång på vapenmagasin och att öka straffen för dem som bär kniv på allmän plats, vad är det annat än att jäklas med de hederliga medborgarna. Jag som bar kniv redan som 6 åring och som man då man lekte i skogen täljde barkbåtar, byggde kojor och gjorde pilbågar och pilar med, jag vill kunna ha en fickkniv med mig utan att vara orolig över att möta en alldeles för nitisk polis.

  När ska man lära sig att om man har ett problem måste man ju ta tag i själva problemet.
  Mitt problem är bara att jag inte tror att vår regering består av ett gäng inkompetenta stollar eller att de vill ha denna utveckling. Jag tror att problemet är djupare än så.

  Gillad av 3 personer

 14. stigrydmark 2021-02-01 / 23:10

  Bra jobbat!

  Gilla

  • Lollo 2021-02-02 / 17:17

   Kan bara hålla med. Bra jobbat Thoralf!

   Gilla

 15. Jan 2021-02-01 / 23:01

  Undra vad Hårfästet Persson säger om detta? En stor tillgång för landet…?

  Gilla

 16. Håkan Spångberg 2021-02-01 / 22:55

  Sverige RIP.
  Förstört av den politiska adeln med sosseriet i spetsen

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.