SABUNI, BLANKARE OCH DÖDSSKJUTNING

Sabuni står fast vid sitt ultimatum om att lämna sitt stöd för regeringen om Stefan Löfven lägger fram sitt och Miljöpartiets förslag om ny migrationspolitik. En minst sagt tuff Sabuni i SVT 30 minuter igår. Ge Sabuni ditt stöd i opinionsundersökningar även om du har en annan uppfattning, så att Sabuni känner stöd och står fast vid sitt ultimatum. Det gagnar Sverige men rösta aldrig på L.

Blankning av aktier, det vill säga en spekulation att värdet på aktien skall minska är en strategi som används av vissa. Jag har alltid ogillat detta fenomen då det kan trycka ned aktier som blankas. Det som hänt de senaste veckorna med Game Stop och AMC har varit riktigt roligt att betrakta från sidan. När småsparare och andra lyckats ”tvinga” upp aktiekursen och därmed tvingat blankarna att köpa aktien till ett betydligt högre pris med stora förluster. Lite skadeglädje.

Hoppas att detta får blankarna att tänka sig för mer än en gång i fortsättningen.

I tisdagskväll var det en ny dödsskjutning i Solna. En 22-åring med utrikes bakgrund vid namn Wedieu Cole sköts till döds.

15 reaktioner på ”SABUNI, BLANKARE OCH DÖDSSKJUTNING

 1. Kenny5 2021-02-05 / 02:15

  Kul att du orkade leta upp och lägga ut företagen på dessa blankningshajar ”långnäsor” detta rävspel blev jag så nyfiken på att jag kunde inte låta bli att gå in i leken. Jag gick in lite i AMC och mer i GAMESTOP! I början gick det väldigt bra men är nu i minusläge. Så kul när småsparare går samman i ett slutet forum och bestämmer sig att utmana blankarna, och sen sätter dit dom totalt!!
  Vi får se vad de hela slutar.

  Gilla

 2. Robban 2021-02-04 / 22:04

  Precis i samma veva som Sabuni tillträdde så hade hon yttrat rätt normala åsikter om ex massinvandringen och vad som behövde göras!
  Tyvärr så togs hon i örat av partiet och sattes på kurs i hur hon skulle tycka i dessa frågor innan hon släpptes ut i offentligheten igen!
  Jag gissar att hon tycker som hon nu säger! Men att styrelsen kommer se till att hon går med på att radikalt öka på hastigheten på förstörelsen av vårt land!

  Gilla

 3. turrim 2021-02-04 / 17:49

  Jag undrar vad Sabuni säger om att regeringen beslutat att invandrare ska gå före i vaccinationskön. Står det i januariavtalet?

  Nästa steg blir väl att Peter Hultqvist och Morgan Johansson i sin brunsmetningskampanj ser till att alla som röstat SD läggs allra sist i kön. Grisar kan ju inte bli rena enligt Försvarsministern.

  https://uvell.se/2021/02/04/utlandsfoddas-graddfil-i-pandemin/

  Gillad av 1 person

 4. Ò Hyra 2021-02-04 / 17:20

  Vet inte hur många gånger Jonas Sjöstedt hotade att fälla regeringen. Med allvarsam, hotfull blick, via TV rakt in i de svenska hemmen fick vi höra att nu har Löfven en månad, sedan en vecka på sej. Vi som varit med ett tag äcklades av hans ovärdiga lögnspel.

  Hur är det då med Sabuni? Det återstår att se, troligen bara löspuffar.
  Bengt Westerberg grävde den liberala graven och Sabuni blir den som faller däri?

  Gillad av 1 person

 5. lennart74 2021-02-04 / 17:10

  Sabuni: Sedan SD kom in i riksdagen har övriga partier försökt isolera att SD får inflytande på politiken, nu måste vi hitta andra vägar.

  Sabuni någon minut senare: Vi kan inte regera ihop eller vara beroende av SD, ett populistiskt parti med nazistiska rötter.

  Svammelkärring var ordet.

  Gillad av 1 person

 6. Staffan Sundqvist 2021-02-04 / 16:51

  Det Sabuni kör med nu är inget annat än ett spel för gallerierna. Mycket skrik för lite ull sa kärringen och klippte grisen. Hon kommer att vika ner sig och traska på i sossarnas koppel till sist.

  Gilla

 7. Fredrik 2021-02-04 / 14:08

  Sabbunni kommer inte göra något, tomt hot för att försöka kliva över spärren. Dom senaste åren har det varit liknande ’hot’ men INGET har hittills hänt.

  Gilla

 8. Bergman år 2021 2021-02-04 / 14:05

  Som partiledare är Sabuni ett bra exempel på ledarskap. Såväl hon, som Ebba Busch, skall bli intressanta att följa för att se vad de kan åstadkomma fram till valet.

  Lööf är deras motsats, men hon backas upp av en homogen partiapparat. Fast hon börjar, trots det, ändå mer och mer att framstå som mormors gamla kråka på sin färd mot valet.

  Gilla

 9. Magnus Berg 2021-02-04 / 12:36

  Har tidigare berömt Anders Holmberg som en av få bra utfrågare/journalist men igår var han mer eller mindre skogstokig i sin iver att få Sabuni att backa ifrån sitt ställningstagande.

  Sabuni stod på sig och var bra till SD kom på tal…då kom den sedvanliga och barnsliga motviljan mot Sveriges tredje största parti.

  Gillad av 1 person

 10. ac carlsson 2021-02-04 / 12:23

  Sabuni och L är riktigt illa ute, de måste helt enkelt ta initiativ för att partiet inte ska utplånas vid nästa val. Men frågan är om detta smått desperata utspel av Sabuni har någon effekt på sikt? Personligen så tror jag inte på det.

  Så länge L inte lyckas ena sina egna anhängare om en gemensam politik med och klart deklarera hur de kommer att agera efter nästa val är partiet i princip kört. Jag kommer inte att sörja, tvärtom…

  Gilla

 11. Jan 2021-02-04 / 12:22

  ”Antalet konkurser i Kalmar län ökade kraftigt i januari, enligt statistik från kreditupplysningsföretaget Syna, och oron är nu stor att det kommer bli en konkursvåg under våren.”

  Kommer Johan brösta upp sig även över detta?

  Ja, jag hoppas Sabuni gör verklighet av sitt hot.

  Gilla

 12. Hacke 2021-02-04 / 11:42

  Heder åt Sabuni som står upp i skitstormen från regimmedia med public service i spetsen.
  S(V)T:s 30 minuter är inget annat än ett förtäckt namn på medial avrättningsplats för den som inte svär eden att aldrig ta i sd ens med tång.
  Valrörelsen är tidigt igång på statstelevisionen. Som av en händelse samfälld med sossarnas Hitlersmetningskampanj av allt och alla som står till ”höger” om s.
  Kan det tolkas på annat sätt än panik i demokraturen?

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik 2021-02-04 / 14:10

   Inget kommer att hända.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.