MÖNSTERMEDLEM

Tack Onkel Björn för tipset om att Jan Milld hade skrivit ett blogginlägg om mig. Det är väldigt trevligt när en riktigt genuin trotjänare och sverigevänlig personer som Jan Milld tillägnar mig ett blogginlägg. Jag kommer ihåg att Jan Milld var med i Norrköping 2005 när Jimmie Åkesson valdes till partiledare och jag undrar om inte Jan Milld även var föreslagen som partiledare men han slogs ut och det slutgiltiga valet stod mellan Jimmie Åkesson och Mikael Jansson. Jag vet att Jan Milld varit allvarligt sjuk och att han troligen inte är så aktiv längre men det är väldigt roligt att han tillägnar mig en text.

”Till raden av uteslutna ur Sveigedemokraterna hör nu även Thoralf Alfsson i Kalmar.  Alfsson är inte bara en bloggare med en uppskattad blogg –  han är också vad varje parti måste kunna betrakta som absolut mönstermedlem – med intellektuell skärpa och kunskap har han arbetat hängivet, energiskt, ideellt och outtröttligt för SD inom Kalmar län.”

https://janmilld.wordpress.com/2021/02/12/vad-var-fel-med-thoralf-alfsson/

Att Jan Milld skriver denna text kanske beror på att jag i ett blogginlägg för några dagar sedan lyfte fram det 33-punktsprogram för migrationen som också antogs 2005. Jag tror att de som låg bakom detta 33-punktsprogram var just Jan Milld och Kenneth Sandberg men jag kan ha fel i detta. Någon kanske kan rätta mig i så fall. Här kommer i varje fall ännu en gång en länk till 33-punktsprogramet som media hatade och attackerade. SD släppte senare 33-punktsprogrammet.

http://www.expressen.se/nyheter/1.424816/sverigedemokraternas-33-punkter

Jag kanske skulle ägna några timmar åt att fördjupa mig i 33-punktsprogrammet i ett eget blogginlägg och analysera hur dessa 33 förslag står sig idag.

PS

Expressen har tagit bort den aktuella sidan med 33-punktsprogrammet de senaste dagarna. Länken fungerade i tisdags. Vad var det som var så känsligt med den länken att Expressen tog bort den gamla artikeln?

Här kommer en ny länk som definitivt inte kommer raderas.

https://www.janmilld.se/sd/33.html

15 reaktioner på ”MÖNSTERMEDLEM

 1. Argus 2021-02-15 / 06:46

  Nu blev jag allt lite besviken. Jag betraktar dig som en bildad man som borde veta att ”Internet nerver forgets”. 😉

  Jag läser ALDRIG Aftonbladet, Expressen, DN och dylik slaskmedia. Om det är såpass intressant så låter jag archive.org först spara undan artikeln och läser den sedan där. Artikeln som försvann har arkiverats flertalet gången med start 22 september 2010; https://web.archive.org/web/20100922182104/http://www.expressen.se/nyheter/1.424816/sverigedemokraternas-33-punkter Det är bara att gå in på archive.org och söka med den ursprungliga länken så får man antingen upp en kalender då den sparats (en eller flera gånger) eller frågan om man vill spara länken.

  Gilla

 2. Benny 2021-02-14 / 11:23

  De här 33 punkterna är ju så självklara att de egentligen inte behöver diskuteras utan användas! Problemet är att Sverige styrs av ett makthungrigt parti S som har mängder med politruker på alla nivåer som är beroende av sossarnas maktposition för sina höga inkomster! Och därför kan extremistpartier som MP, V, C få sådant inflytande på politiken utan något större stöd bland väljarna. Påminner mycket om Israel där en korrumperad Netanyahu för att slippa åtal klamrar sig fast vid makten med religiösa extremistpartier…

  Gilla

 3. turrim 2021-02-13 / 17:02

  Förståndet i SD:s medlemsutskott är förskräckande. Än värre att partiledningen accepterar dess förslag utan motivering. Ytterst är det partiledarens förnuft och ledarförmåga som sviktar. Eller är det rädsla för klokskap?

  Gilla

 4. AWSvensson 2021-02-13 / 13:56

  Minns när Jan Mild gav ut tidskriften BlåGula frågor på 1990 talet, jag prenumererade på den o läste den med nöje, Man kan söka på Blågula Frågor på nätet o hitta mycket läsvärt,bl.a gamla intervjuer med de som var med tidigt i partiet,

  Gilla

  • Paul 2021-02-14 / 21:57

   Blågula Frågor var en bra tidskrift med Janne Milld i spetsen som är en av mina favoriter bland invandringskritiska debattörer.

   Gilla

 5. Robban 2021-02-13 / 13:52

  Var det här ihop med lite annat som fick mig att börja rösta på SD!
  När det dolt togs bort, kovändningen om EU, Nato, uteslutningar mm så bytte jag parti!
  Ser inte något hopp om att byta tillbaka i närtid!

  Gilla

 6. 502V8S 2021-02-13 / 13:19

  Om dessa 33 åtgärder hade genomförts då hade Sverige varit ett mycket bättre land idag.
  Tänk om SD kunde driva detta program i kommande valrörelse!

  Gilla

 7. Kalle 2021-02-13 / 10:29

  Thoralf skriver

  ##Jag kanske skulle ägna några timmar åt att fördjupa mig i 33-punktsprogrammet i ett eget blogginlägg och analysera hur dessa 33 förslag står sig idag.##

  Tycker absolut att du skall göra de gärna med analyser och egna kommentarer. Vi behöver friska upp våra minnen. Det behöver nog SD också som spårat ur!!!

  Expressens länk som du hävisar till är en 404. Med andra ord. TVÄRSTOPP.

  Gillad av 1 person

 8. Ludvig 2021-02-13 / 09:58

  Mycket bra skrivet av Jan Milld, så ligger det till.

  Gillad av 1 person

 9. Anders 2021-02-13 / 09:03

  Lägg ut 33 punktsprogrammet på din blogg . Expressen har stoppat länken du lade upp.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-02-13 / 09:52

   Länken fungerade för några dagar sedan. Detta är ett helt sjukt agerande från Expressen!

   Ännu större anledning att skriva om 33-punktsprogrammet.

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-02-13 / 10:47

    ”skriva om” eller ”skriva om”?

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-02-13 / 13:55

    Det här är snudd på historieförfalskning. Det stinker 1984. En otäck lukt.

    Gilla

   • Hans 2021-02-14 / 05:20

    Hade gärna sett dig debattera i SVT om elen i Sverige. Mattias B Johansson gjorde en väldigt svag insats. Du hade gjort det bättre och så hade man fått höra din härliga dialekt men du var väl ett för stort hot om SDS energipolitik så han spelade sina kort rätt och fick dig utesluten.

    Gilla

Kommentarer är stängda.