MODERATERNA VILL TA MAKTEN I KALMAR

I lördagens Barometern finns en längre intervju med moderaternas oppositionsråd Hanne Lindqvist som varit oppositionsråd under ett år sedan Christina Fosnes lämnade och började jobba för Svenskt Näringsliv. Moderaterna siktar givetvis på att ta över makten i Kalmar, något annat vore ju sensationellt. Men hur skall det gå till?

”Hon vill ta makten från Johan Persson. Vägen dit är minutiöst planerad men tillvägagångssättet hemligt – än så länge. Hanne Lindqvist (M) flirtar med Centerpartiet men kan inte ge svar på om hon kan tänka sig att ta hjälp av Sverigedemokraterna för att nå makten. Och hur är det egentligen med de tidigare inre M-stridigheterna som rasat för öppen ridå?”

Jag blir ju lite nyfiken på denna hemliga strategi och läser vidare i artikeln.

”Vi i Moderaterna har byggt en strategi fram till valet exakt hur vi ska jobba, vad vi ska fokusera på, vad som ska hända under varje period och det har varit en intern process som är lagd där stora delar är tillsammans med hela Kalmaralliansen.”

Hanne Lindqvist är inte invald i Kalmar kommunfullmäktige, så hon är väldigt begränsad i sina möjligheter att synas trots att hon är kommunstyrelsens vice ordförande. Hon får yttra sig i kommunfullmäktige men inte delta i beslut eller ställa frågor och interpellationer. Det måste vara besvärande om man skall ta över makten i Kalmar 2022.

Moderaterna i Kalmar är dessutom mycket passiva för att vara det största oppositionspartiet i Kalmar med 10 ledamöter i kommunfullmäktige. På måndag har vi digitalt februarimöte i kommunfullmäktige. Vilka partier har ställt frågor och interpellationer till mötet.

Frågor: Moderaterna 1st, Kristdemokraterna 3st, Sverigedemokraterna 1st

Interpellationer: Liberalerna 2st, Miljöpartiet 2st, Sverigedemokraterna 1st, Thoralf Alfsson 1st

Vid kommunfullmäktige i januari ställde följande partier frågor eller interpellationer.

Frågor: Kristdemokraterna 1st, Thoralf Alfsson 1st

Interpellationer: Miljöpartiet 3st, Liberaler 1st

Man kan knappast påstå att Moderaterna är särskilt aktiva i kommunfullmäktige. Så här såg det även ut under 2019. Det enda Moderaten som är lite aktiv är Kajsa Hedin.

Jag undrar om detta är Moderaternas strategi för att ta över makten i Kalmar. I så fall önskar jag dem lycka till mot Johan Persson.

8 reaktioner på ”MODERATERNA VILL TA MAKTEN I KALMAR

 1. Mauritz 2021-02-21 / 22:06

  Spelar ingen roll hur många utmanare Johan Persson har. Det sovande folket röstar ju på honom ändå.

  Gilla

 2. Argus 2021-02-21 / 16:12

  Det finns bra moderater. Det är inte tu tal om annat. Men många flyter som döda fiskar i vattnet och accepterar allt bara för att få sitta nära köttgrytorna. Ett parti som släppte fram Reinfeldt och som fortfarande inte gjort avbön för det förtjänar ingen respekt. 30 minuter med Kristersson var pinsamt att se någon så tillplattad. Innerst inne är han fortfarande MUF:aren med de vansinniga idéerna som blev brädad av Reinfeldt.

  Man kan inte kombinera hans ungdomsdröm öppna gränser med öppna välfärdssystem. Kombinera detta med den blinda tilltron till alla och katastrofen väntar runt hörnet. Sverige har kyrkböcker från tider före Gustav Vasa och torde vara världsledande i kontinuerlig folkräkning men när det gäller asylsökande upphör alla krav på legitimation och registrering. Nu är jag för asylrätten men anser att den bör räckviddsbegränsas. Det är inte rimligt att på vägen till Sverige passera dussinet säkra länder och fortfarande få söka asyl. Men i avvaktan på uppvaknande bör åtminstone varje asylsökande registreras med foto, fingeravtryck och DNA. Då skulle vi slippa läsa om dem som påkommits med multipla identiteter.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-02-21 / 17:30

   Här slirar du på sanningen. Kyrkböcker har vi från mitten av 1600-talet. Det vill säga omkring hundra år efter Gustaf Vasa. Vad har du för belägg för att Sverige ”torde vara världsledande i kontinuerlig folkräkning”?

   Vill man vara trovärdig måste man hålla sig till fakta.

   Gilla

   • Argus 2021-02-25 / 03:10

    ”Kyrkböcker har vi från mitten av 1600-talet.”

    Läs på om utskrivningslängder och skattelängder.

    Gilla

 3. Sven d.ä. 2021-02-21 / 10:20

  Vad jag förstår så har du själv legat lågt med tanke på att inte ge kredit till SD. Men det problemet har inte M. Jag antar det blir andra bullar med ditt nya partinamn.

  Jag tror att Ms mycket hemliga strategi är så urvattnad att om inte Kristersson gör ett superval så kommer Kalmar M stå stilla på samma plats. Jag tror inte du får problem att ta röster från M.

  Gilla

  • Andersson 2021-02-21 / 11:38

   Är detta ditt förslag till partinamn? ‘Andra Bullar’

   Gilla

   • Sven d.ä. 2021-02-21 / 20:15

    Nej inte mitt förslag, det finns på annat ställe på denna blogg. ‘Andra Bullar’ är då mycket bättre än ‘Blaha blaha demokraterna’. ‘Karusellpartiet’…

    Gilla

 4. ivarandersson 2021-02-21 / 09:06

  Moderaterna verkar tro att Johan Persson ska göra bort sig så att de kan gripa makten utan att själva agera. Gör man ingenting så gör man inte bort sig men man visar heller ingen vilja att styra.

  Gilla

Kommentarer är stängda.