DEN KLIMATALARMISTISKA STORMAKTEN SVERIGE

Ibland är det svårt att förstå argumenten från energiminister Anders Ygeman och hans miljöpartistiska kollegor i regering och riksdag.

Vem bygger klimattokiga stormakten Sverige vindkraftverk för?

Den frågan är utan tvekan väldigt viktig att ställa. Energiminister Anders Ygeman framhärdar alltid att Sverige har ett överskott av elenergi. Det stämmer om man ser det på årsbasis så exporterar Sverige stora mängder elenergi till andra länder. Under 2020 så exporterade vi ca 16 procent av den elenergi som vi producerade i landet. Vilket motsvarar ca 25 TWh.

Men varför fortsätter vi då att bygga fler vindkraftsparker? Räcker det inte med det vi redan har?

Vindkraftsparker som förstör både landskapet och miljön. Vi håller på att skada populationen av många fåglar genom att dessa vindkraftverk effektivt avlivar stora mängder fåglar varje dag med sina stora rotorblad, vilka har en enorm hastighet i rotorbladens yttre ända som kan ligga på 300 km/h.

Bygger vi alla dessa vindkraftverk för att exportera elenergi till våra grannländer?

Bedriver vi i Sverige en rovdrift på vår egen miljö och exploaterar naturområdet och havsområden för att sedan sälja elenergin långt under tillverkningskostnaden, dessutom till utlandet? Sanningen är ju den att det är när det blåser väldigt mycket som vi har ett överskott men då blåser det även hos våra grannländer, som också har överskott på elenergi. Följden blir att priset på varje MWh sjunker dramatiskt och priset har till och med varit negativt. Den situationen kommer uppstå allt oftare ju mer vindkraft det finns i elsystemet.

De vindkraftsföretag som bygger dessa vindkraftsparker skäms inte för att skriva att elenergin skall exporteras.

Just nu sätts det upp 12 st 200 meter höga vindkraftverk väster om Kalmar av företaget OX2. I sin reklam för projektet skriver företaget följande på sin webbsida.

”Denna produktion motsvara en årlig besparing om upp till 90 000 ton CO2 per år när den tränger undan kol- och gaskraft i våra grannländer.”

Detta subventioneras alltså av de svenska skattebetalarna. Landsförrädaren och förre statsministern Fredrik Reinfeldt marknadsförde Sverige som en humanitär stormakt, vilket har kostat många människoliv i brottslighet men framförallt kostat de svenska skattebetalarna hundratals miljarder kronor.

Nu skall Sverige uppenbarligen bli en CO2-stormakt. Något som också kommer kosta svenska skattebetalare mångmiljardbelopp!

Det är återigen den svenska godheten som får ansvariga politiker att förlora förståndet fullständigt!

19 reaktioner på ”DEN KLIMATALARMISTISKA STORMAKTEN SVERIGE

 1. Ivar Andersson 2021-02-26 / 09:00

  Sverige bygger väderkvarnar för att exportera el när den är billig. På vintern får vi importera dyr kolkraftsel när väderkvarnarna inte levererar. Smart tänkt av Ygeman och övriga gröningar.

  Gillad av 1 person

 2. Onkel Björn 2021-02-25 / 22:27

  Hittade en intressant artikel från en tidning i Texas. I Texas har kung Bore dragit fram med en ordentlig kyla, vilket släckt ned stora delar av elleveranserna och man var tom nära en fullständig kollaps, vilket man lyckligtvis klarade sig från. Men ändå folk frös ihjäl.

  Det intressanta med artikeln är att de ledande i kraftbolagen inte ”såg det komma” och därför inte hade de beredskap som man borde ha haft. Eller så var det bara så enkelt att man ville spara in kostnader. Lite grann som om charterplanet till Spanien endast tankades med den mängd soppa som man beräknade skulle behövas för att komma fram. Om sen vindarna var kraftigare än man räknat med och planet drog mer bränsle, ja vad händer då.

  I artikeln konstaterar man att det inte går att lita på enbart förnyelsebara energikällor, utan man måste även under en lång tid framåt även ha tillgång till andra källor, tex fossila.

  https://www.texasmonthly.com/politics/texas-blackout-preventable/?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

  Man kan ju bara undra hur det står till i det klimatalarmistiska Sverige. Skulle vi klara arktisk kyla på tex -40′ i 2 – 3 veckor. Norrland kan säkert, men södra Sverige?

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-02-26 / 09:49

   Jag har sett bilder från Texas, där stora islager byggs på turbinerna. Jag har upplevt liknande i Södra USA, de kallade det för ”Ice storms”. Det är inte kallt, bara tillräckligt kallt så att regnet som faller fryser när det når marken eller i detta fall turbinena. Sedan byggs det på och på så det blir som en isbark som blit tjockare och tjockare. Jag har inte samma i Sverige. I fjällen har jag sett snö som blåst ihop och bildat is , men Ice storms tror jag inte vi får här.

   Gilla

 3. Onkel Björn 2021-02-25 / 19:35

  ”Vem bygger Sverige….”, jag vet inte. Men man kan ju gissa. Flickvännen köpte några aktier i Westas wind för några år sedan. Dessa har stigit med flera hundra procent. Gissar dock att man inte bygger för henne, men många blir rika på vindkraften. Likaså ett annat bolag, Eolus vind har också stigit med flera hundra procent de senaste åren. Ska man unna sig att vara lite konspiratorisk kan man tro att kapitalistiska krafter har lurat skjortan av miljörörelsen.

  El och värme måste vi ha och eftersom kylan nu har dragit fram på många håll så har det bidragit till att oljepriset stigit, ganska kraftig. På 2 månader från 51,29 US$ till idag 66,94 US$ per fat (158,97liter). I och med att oljepriset har ökat så pass så är det ju bara att gissa att vindkraft, vattenkraft, solkraft mm inte räcker till i världen och att oljeeldade kraftverk måste hjälpa till.
  Att oljan stiger i pris påverkar ju bla även oss bilister.

  Gilla

 4. molle3 2021-02-25 / 19:09

  Tokfnatt eller vad han nu heter gjorde ett uttalande om att på sikt skulle vi försörja hela europa med el.
  Är det inte bättre att varje land fixar sin egen el och köper ibland när det behövs?
  Nä de andra eu-länderna vill väl inte förstöra sitt landskap med ”väderkvarnar” 🙂

  Sverige: De stora idioternas land.

  Gilla

  • stigrydmark 2021-02-25 / 22:24

   EU vill bygga på hela Sveriges västkusten. Våra EU-representanter kommer väl att tacka och säga ja. Det är väl bättre att ett litet skitland förstör sin miljö. Miljövänligt???

   Gillad av 1 person

   • turrim 2021-02-26 / 07:11

    Regeringen kommer också säkert att rösta ja till att byråkraterna i Bryssel bestämmer hur vi sköta våra älvar och skogar.

    Gilla

 5. Ò Hyra 2021-02-25 / 17:49

  Man kan ju undra om den här Tegnell?
  Varför är han inte professor någonstans?

  Figuren är ju makalös att vända och vrida på orden, utan att någonsin vara exakt.
  Var det lättare att bli en sossetrumpetare på Folkhälsomyndigheten?

  Gillad av 1 person

 6. Olle 2021-02-25 / 17:31

  Johan Persson säger idag att han tycker det är bedrövligt och helt förskräckligt att folk kallar Oxhagen för getto.

  Vilken värld lever han i?

  Gilla

  • Ò Hyra 2021-02-25 / 17:53

   I fablernas värld.

   Gilla

  • Jan 2021-02-25 / 18:08

   Ingemar Einarsson kallar ju stadsdelen för fin. Varför bor inte han själv där, eller Johan Persson?

   Gilla

 7. Ò Hyra 2021-02-25 / 17:21

  Det finns i nuläget bara två lösningar på världens energiproblem.

  Antingen bygger man fler nya kärnkraftverk, eller så uppfinner någon ett virus
  som är lika smittsamt som Covid och lika dödligt som Ebola.

  Gilla

 8. janne 2021-02-25 / 17:16

  Kan det bli annat när man samlar ihop ett gäng fåntrattar och oduglingar och sedan ha mage att kalla samlingen för regering.
  Det är ju falsk marknadsföring i högsta grad som ska generera ett ordentligt straff,dvs avsked och skampåle.

  Gillad av 4 personer

 9. Ò Hyra 2021-02-25 / 17:06

  Alla dessa lågpresterande, eller inte presterande alls, som våra idioter till politiker låtit Sverige översvämmas av och förvandlat landet från en trevlig idyll till en dynghög.

  Tror ni att dom i sitt dagliga liv är särskilt aktsamma om miljön?

  Gillad av 2 personer

 10. carler 2021-02-25 / 14:10

  Problemet är att dessa 200 m höga väderkvarnar producerar 0,0 många dagar, men ”det hade vi ingen aning om”.

  Gillad av 1 person

 11. stigrydmark 2021-02-25 / 11:34

  Som vanligt ska Sverige gå före för att rädda världen. Det gäller både invandring och elförsörjning. Stefans löfte att också lösa världens sanitära problem får väl vänta lite.

  Gillad av 3 personer

  • Bergman år 2021 2021-02-25 / 15:26

   Även Alf Henrikson hade ju samma uppfattning fast han uttrycket sig på sitt sätt och jag vill gärna citera honom igen:
   ”Socialismen är ett system varmed svenskarna löser all världens problem. Endast det som hemmavid kniper ska lösas efter andra principer”.

   Gillad av 1 person

 12. Håkan Spångberg 2021-02-25 / 11:16

  Så blir det med makthungrigt sozzeri som låter riket styras av verklighetsfrånvända vänsterextremister i ”Miljöpartiet”.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.