JOHAN PERSSON ÄR FÖRBASKAD

”Jag är genuint orolig och förbaskad över den bild av området som har målats upp. När man till och med använder ord som ghetto har det gått alldeles för långt. Nu får det vara nog och vi får alla ta ansvar för att hyfsa debatten.”

Johan Persson (S) i Barometern.

Det gäller det så kallade ”bananhuset” med 120 lägenheter som skall byggas i Oxhagen och som kommer ligga utmed E22:an och i princip även fungera som en bullervall. Detaljplanen har fått mycket kritik på grund av bananhusets storlek och placering och debatten har hårdnat för varje dag. Under onsdagen gick miljöpartiets ”store ledare” Max Troendlée ut i Barometern.

”Jag är inte jätteglad i att använda boende som bullervall. Det är ju inget olagligt, men jag gillar det inte. Det blir extra osmakligt när det sker i ett område där det finns en social utsatthet att använda fattiga människor som bullervall.”

Dessutom angrepp Max Troendlée socialdemokraten Roger Holmberg som sitter på dubbla stolar i detta byggprojekt då han både är ordförande för Kalmarhem som skall bygga bananhuset och samtidigt är socialnämndens ordförande. Oxhagen anses vara ett så kallat utsatt område.

Det är väl sannolikt att det var det sista utspelet från MP som fick bägaren att rinna över för den maktfullkomlige Johan Persson.

Nu är det skrivet i sten att bananhuset skall genomdrivas! Så brukar Johan Persson agera när han får kritik. Då visar han sin maktfullkomlighet.

Personligen har jag legat lågt i denna debatt. Jag hade tänkt vänta tills ärendet kommer upp politiskt i kommunfullmäktige men jag tänker ändå komma med några synpunkter idag.

Jag tror lite av pudelns kärna är att majoriteten inte vill erkänna att Oxhagen har utvecklats till ett utanförskapsområde, där antalet utrikes födda ökat kraftigt de senaste åren. En anledning till detta är att det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem har många lägenheter i området och att Kalmarhem har varit tvungna att ge alla migranter lägenheter det senaste decenniet. De privata fastighetsägarna har inte varit lika pigga på att få migranter i sina fastigheter. Det har ökat antalet personer med utländsk bakgrund dramatiskt i Oxhagen. Svenskar flyttar nu ut från området och utrikes födda flyttar in. I vissa hyreshus är personer med utrikes bakgrund redan i majoritet.

I Oxhagen finns grundskolan Thoren Framtid, som är en friskola med 150 elever, här pratas det 32 olika språk och andelen barn med utrikes bakgrund skall enligt uppgift vara minst 70 procent. Det syns också i skolpengen som är allra högst i hela kommunen till just Thoren Framtid på drygt 100 000 kronor per elev. Medan andra skolor får nöja sig med så lite som 70 000 kronor per elev, endast beroende på att andelen elever med utrikes bakgrund är så lågt. Svenska barn är inte värde mer i skolpeng enligt den rödgröna majoriteten. Här kan vi snacka om riktig diskriminering och i detta avseende gäller inte alla människors lika värde enligt rödgröna politiker.

Se Thoren Framtids egen video.

Personligen anser jag att slöja skall vara förbjudet grundskolan! I synnerhet på flickor i förskolan, lågstadiet och mellanstadiet. Slöjan markerar segregationen och är dessutom en negativ religiös symbol.

Bananhuset kommer inte förbättra integrationen enligt min uppfattning. Jag tror istället att segregationen kommer fortsätta att öka oavsett om bananhuset blir verklighet eller inte.

Den enkla sanningen är att människor trivs bäst tillsammans med andra människor som delar samma värderingar, språk, kultur, religion, etnicitet, intressen och värdegrund.

Det kan inte politiker ändra på!

33 reaktioner på ”JOHAN PERSSON ÄR FÖRBASKAD

 1. Lotta_1 2021-02-28 / 09:45

  ”Den enkla sanningen är att människor trivs bäst tillsammans med andra människor som delar samma värderingar, språk, kultur, religion, etnicitet, intressen och värdegrund.”

  Och allt detta får de lämpligast i sitt hemland. INTE i Sverige. Jag tycker SD borde börja ta upp hur försvinnande liten del av de som kommit hit genom decennierna som faktiskt har asylskäl, givetvis uppbackad med statistik och varför svenska folket skall försörja asylbluffare. 7-klöverpolitkerna har ju en förkärlek att ta upp en förmodligen påhittad sjuksköterskan Sara för att beskriva någon i valtider man tycker lite extra synd om. SD kunde då kontra med att tänk så bra sjuksköterskan Saras liv hade sett ut vi sluppit miljardkostnader för att ta hand om människor som ljugit sug in i landet. En annan väg vore att ta fram en fiktiv asylbluffare och vad denne kostar samhället under valfri period, dvs månadsvis, årligen eller under sin livstid.

  Gilla

 2. Västkustbo tack o lov 2021-02-27 / 14:26

  Men nu får väl mammas gosse JP ta o stoppa en banan i sin fula trut så det blir tyst på han! Ta ansvar?? O när tog mammas gosse JP ansvar för det där huset i gamla stan?Under 8 år har han låtit en kvinnas hus stå i vatten orsakat av kommunen, så shut up and käften bara! Ursäkta svordomen, men gossen JP tycks inte fatta att folk har rätt att yttra sig o bli förbannade hur mycket de vill på det här sjuka bananbygget i utanförskapsområdet Oxhagen. O igår? Ett mord i området?? Det lär nog bli många flera sådana brott vid bananhuset, för det kommer varken att flytta in pensionärer, medelinkomsstagare med barn, höginkomsttagare, utan det blir en samling.socialt utsatta människor på ett o samma ställe. Gossen JP kan ju flytta dit!!! Men det passar väl inte en folkvald nisse med ca si så där 90 000 per månad, då är det lätt att vara stor i truten. Mammas gosse tycker uppenbarligt inte om att folk blir upprörda för att gossen JP bara kör över folk, det är ju heller inte rätt mot invandrare o socialt utanförskap att fösa samman dem som en skock får, alla människor har lika stort värde och de har samma önskningar som alla vi andra, att slippa bo i ett bananhus som blir som lilla Rosengård i Malmö, o vilka som bor där, o vilken kriminalitet o problem som finns i sådana områden, ja det vet alla utom gossen JP.

  Gillad av 1 person

 3. Robban 2021-02-27 / 04:01

  Tråkigt att det blivit så illa som det är!
  Men tyvärr inte mycket vi kan göra åt det ännu!
  Sossen, vilken som helst, är helt oförmögen att se verkligheten och tror att folkviljan är lika med hans egna önskningar!
  Först måste det bli sämre, mycket sämre, innan förändring kan ske!
  Frågan är bara vad det kommer kosta när verkligheten hinner upp sossen! Jag är rädd för att det kan komma bli ett mycket högt pris!

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-02-27 / 08:59

   Stefan Löfven och Per Bolund tror att folkviljan är lika med deras egna önskningar!

   #
   Regeringen kasserar miljontals utsläppsenheter: ”Vi har ett moraliskt ansvar”I stället för att sälja vidare de 10,5 miljoner utsläppsenheter som blivit över väljer regeringen att kassera dessa. Enligt miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) är detta i enlighet med svenska folkets vilja.
   #

   https://samnytt.se/regeringen-skrotar-utslappsenheter-varda-tiotals-miljoner/

   Vad gör Sverigedemokraterna? Tiger och samtycker?

   Gillad av 1 person

 4. Porrkungen 2021-02-26 / 23:50

  Oxhagen levererar. Från Barren ikväll.

  ”Det som har konstaterats är att en man har hittats skadad i en lägenhet i området och förts till sjukhus för akut sjukvård. Polisen misstänker att ett grovt brott har begåtts.

  – Vi kan inte gå in på något skadeläge ännu, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

  Polisen behandlar lägenheten som den misstänkta brottsplatsen och flera personer som har befunnit sig i närheten har förts till polisstationen för fortsatt förhör.”

  Gilla

  • Otto 2021-02-27 / 12:47

   En man i 60-årsåldern avliden. Knark skulle jag gissa, eller?

   Gilla

 5. Champagne Supernova 2021-02-26 / 22:42

  @Thoralf. Innebär detta att du håller med MP-Max?

  Gilla

 6. Ò Hyra 2021-02-26 / 19:39

  Sverige eller Norden har ju ingen egen kultur har vi fått lära oss.
  Försök då med det här: sandloppor.

  Gilla

 7. Nils Dacke 2021-02-26 / 18:14

  Hyfsa debatten!!!!, då tycker jag Persson skall ta ett allvarligt snack med Löfven, Mogge, Ygeman, vapenvägraren från Dalarna med flera.

  Gillad av 3 personer

 8. Sven d.ä. 2021-02-26 / 18:00

  Lite konst till helgen:

  Danmark kan bytas ut mot Sverige, och resten förstår ni.

  Gillad av 1 person

 9. Ò Hyra 2021-02-26 / 17:28

  Sverige måste tömma de så kallade ”utsatta områdena” i klartext invandrargettona och få ut dessa välfärdsparasiter ur landet. Lever dessa invandrare på bidrag och har gjort så under många år ska det vara möjligt att återkalla medborgarskapet och kasta ut vederbörande.

  Gillad av 3 personer

 10. Håkan Spångberg 2021-02-26 / 15:30

  Sozzeriet förstör Sverige.

  Gilla

 11. Ölandsbonde 2021-02-26 / 15:02

  Det är bra om du kunde länka till någon översiktsbild på Bananhuset, och mer tydligt var det är tänkt att byggas.

  Det är även mycket bra när du kan länkar till video ger ett alternativ för oss som inte vill ha Youtube.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-02-26 / 16:41

   Jag tror det är tänkt att se ut så här

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-02-26 / 17:10

    Färgen stämmer i varje fall 😉

    Gilla

   • Ölandsbonde 2021-02-26 / 20:48

    Tack! Bor inte i Kalmar så det rör inte mig. Hade jag så gjort hade jag blivit orolig för skattehöjningarna som kommer.

    Har inte brytt mig om vad du skrivit om det myckna byggandet. Bara häpnat när jag någon gång kör igenom Kalmar. T ex Kungsgårdvägen, Erik Dahlbergs väg. m fl.
    Vill byggherrar samla på sig lägenheter är det deras sak och deras pengar. Bara till fördel för de som söker bostad. Men när kommunen ger sig in i byggandet så är inte kostnaderna att förringa.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-02-26 / 22:22

    Kalmarhem har ett uppdrag att bygga x antal hyreslägenheter varje år. Oavsett hur det ser ut på hyresmarknaden. Ett politiskt beslut.

    Gilla

 12. Otto 2021-02-26 / 13:51

  Kalmars politiker har levt i fablerna länge, ”Vi såg det inte komma”. I andra kommuner har man sedan länge förstått detta, men Johan Persson vill ju aldrig se problemen.

  Gilla

 13. Olle 2021-02-26 / 12:37

  Om polisen skulle klassa Norrliden eller Oxhagen som ett utsatt område, då skulle nog proppen gå på riktigt hos Persson. Då skulle han ringa till sin kompis Morgan Johansson och stoppa det omedelbart. Dålig reklam får inte förekomma för Kalmar, då blir det mindre turister, det som Kalmar överlever på.

  Hur kan Roger Holmberg få sitta på dubbla stolar?

  Det är lika illa i CA’s fastigheter på Kungsgårdsvägen, mest utlänningar där och lakan för fönstrena.

  Gilla

 14. Lars 2021-02-26 / 12:17

  Johan Persson med skygglappar. Har han ens varit i Oxhagen någon gång? Han åker väl mellan bostaden och kommunhuset. Mer insnöad och pinsam människa finns inte.

  Gilla

  • Otto 2021-02-27 / 12:50

   Dagen efter Johan säger att ingen får kalla Oxhagen för getto, så händer det grejer i Oxhagen. 🙂

   Gilla

 15. Kalle 2021-02-26 / 11:49

  Jag har skivit det förut att liknande hände i Södertälje för 40-50 år sedan. I de numera riksbekanta invandraroråderna Ronna och Hovsjö numera ökända Idag heter det Bananhuset i Kalmar. Ni Kalmariter kommer att få ännu mer problem i framtiden med invandringen till bl.a. Bananhuset

  De enda som inte lärt sig något under dessa 40- 50 år är polotikerna som välkommnar invandringen i sina bostadsområden och alla s.k. godhetsmänniskor som inte kan se verkligheten eller ta lärdom av den förrän det är för sent. Invandrarna UTNYTTJAR dessa godhetsindivider på alla sätt och vis.

  Se på sossen Godner i Södertälje som är som en mus som ryter att vi måste få en förändrin. Hon försöker lösa ”problemen” i Södertälje som hennes partimrater sossarna skapade för länge sedan.
  Förr i tiden sade sossarna att de problemenen får våra barnbarn lösa med ett skratt. Vi skiiiter i det!!! Vad fick vi??? Jo Hovsjö och Ronna i Södertälje!!!

  Jag har skrivit om detta tidigare, men det hjälper inte. Verkar som om sossarna INTE VILL förstå.

  Ni har fortfarande chans , även om det är sent, att ”rädda” Kalmar.

  Liknade skeende försikommer över hela sverige. Alla kommuner är utsatta. Speciellt de med sossestyre.

  Oppositionen bör rädda Kalmar åtminstone det som finns kvar!!!

  Gillad av 1 person

  • Blank röst 2021-02-27 / 01:53

   Men visste inte Kalmarborna att oppositionen lades ner för flera år sedan! Sover ni här i Kalmar, eftersom den splittrades gav de mandat till JP att ”gör som du vill, så slipper vi anstränga oss, för debattera orkar vi inte längre.

   Gilla

   • Röstar för politikerförakt 2021-02-27 / 22:45

    Precis så har kalmarborna uppfattat det, nämligen att oppositionspartierna är helt nerlagda i Kalmar. Det har ju pratats om att de är glada o tacksamma att de slutade för det var ingen som rådde på Pärsson. Tragedi att de andra partierna lades ner, utan motstånd blir det katastrof för skattebetalarna.

    Gilla

 16. Stig 2021-02-26 / 11:20

  Med en maktgalen Johan P som vill visa hur duktig han är för partiledningen i Stockholm måste han ha JA sägare i kommunen som gör som han vill. Han är som en trotsig 3 åring. Läste att Annie Lööfs pappa i Värnamo lämnar efter 12 år som kommunstyrelsens ordförande. Han tycker det finns en risk att han blir en bromskloss för utvecklingen. Tänk om Johan P kunde se samma sak efter alla sina år….Borde finna en lag som säger max 3 mandatperioder om sitter som kommunstyrelsensordförande Detta bör även gälla statsminister posten.

  Gilla

 17. Benny 2021-02-26 / 10:40

  Men hur tänker politikerna i Kalmar? Bygga ett så fult hus i en hyfsat bevarad medeltidsstad? Här i Växjö har man sen länge redan rivit det mesta av gamla hus men ingen skulle komma på att bygga ett bananhus här ens! I Växjö bygger man smala högre hus i stället som det nya Nivika center som ska bli 19 våningar.

  Gilla

 18. awsvensson 2021-02-26 / 10:12

  Förbjud alla huvudbonader i skolan så behöver inte man gasta om religionsfrihet.Minns att man betonade att när migranter klumpade ihop sig så hette de att det var klart att i detta främmande land ville de bo bland sina egna, när svenska ville bo bland sina egna o flyttade från dessa områden var de rasister.

  Gilla

 19. janne 2021-02-26 / 10:11

  Sverige har ju blivit en bananrepublik och då passar det ju bra att bygga bananhus så att dom boende känner sig som hemma.

  Gilla

 20. Anders 2021-02-26 / 09:34

  Först Malmö sedan Göteborg sedan Kalmar , sedan Sverige .
  Dom kan dom , sossarna .

  Gilla

Kommentarer är stängda.