VETLANDA

You look at what’s happening last night in Vetlanda.

Vetlanda! who would believe this. Vetlanda!

They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible.

”Mannen bor själv i enrummare på bottenvåningen, han flyttade till Vetlanda från en närliggande ort för knappt ett år sedan. Enligt folkbokföringen skrevs han i Sverige 2018.”

”Han pratade väldigt dålig svenska och ingen engelska så det var svårt att få kontakt, säger en person som bor i närheten.”

Dagens Nyheter

Enligt Expressen medborgare i Afghanistan. Namn och bild på gärningsmannen finns sedan igår kväll på sociala medier nu väntar vi bara på en bekräftelse från polisen eller media.

Annons

41 reaktioner på ”VETLANDA

 1. Ner med sossepacket 2021-03-06 / 18:55

  Fy faen rent ut sagt för detta jävla sossestyret som har tagit in sådana här terrorister o kriminella till Sverige för att sätta skräck i befolkningen!

  Ja, jag svär!! Man blir fullkomligt ASFÖRBANNAD på dessa ligister som stolpskotten i regeringen öppnade stora famnen för, för 6 år tillbaka!

  O hur länge ska ni svenskar hålla käften? Är detta samhället vad ni är glada o tacksamma för att era barn ska få växa upp i? Not? Men isåfall, öppna er käft och skit inte bara i allting! Fy f-n för er som tycker det är ok att era barn ska få ta smällarna istället.

  Ja, jag svär som sagt, för myndigheter som har ställt till detta samhälle o de hot o de rädslor vi ständigt lever under, ska skoningslöst få svordomar i nyllet av oss som tänker på alla barn som tvingas växa upp i ett av Europas otryggaste länder!

  O nej, jag är inte rasist, o nej jag röstar inte på SD. Lär er en sak, man är INTE rasist för att man öppnar käften och inte tycker det är ok att barnen i detta landet ska tvingas växa upp med hot om våld eller misshandel om de skulle ge sig ut på kvällarna som ungdomar gjorde för x antal år sedan.

  Ställ er frågan, varför ser ni inga barn ute nu för tiden?

  Ställ er frågan, varför ser ni sällan ungdomar ute på kvällstid under helger?

  Fundera på detta!!

  Gilla

 2. Roland Salomonsson 2021-03-05 / 10:38

  Ni känner väl till ”Flashback”.
  Dels är det ett forum (https://www.flashback.org/) för ”fri” diskussion, som f ö är en av polisens viktigaste informationskällor. Allmänheten litar inte längre på rättsväsendet och tipsar ytterst sällan numera, men i forumet kommer sanningarna fram (via lite omvägar).

  Dels finns en hemsida (https://www.flashback.se/) med allt möjligt nyttigt att veta om samhällsutvecklingen och världsutvecklingen. Frågan är hur länge Flashback lever efter att det nya ”Sovjetiseringspaketet” antagits av Riksdagen. Flashback.se är synnerligen generande för hela PK-maffian, samt även utgångspunkt för journalistiska utvärderingar av Sverige. Svenska riksdagspolitiker är ytterst angelägna om att sätta ”munkavle” på svenska gräsrötter med åsikter.

  Jag vet inte, men sannolikt kan inte Flashback tystas genom att ”stängas ner” eller ”förbjudas”. Sannolikt har de backup´s och servrar i för yttrandefriheten relativt ”säkra” länder. VPN är en underbar funktion!

  Gilla

 3. Efraim Barkbit 2021-03-04 / 18:35

  Tyvärr så är ju alla ekonomiskt tvångs medskyldiga till afghanens uppehåll i Sverige.De kommer hända igen och det är som med Postkodmiljonären, att man vet inte var men längs någon slumpmässigt vald gata kommer de att hända. Se upp gott folk.

  Gilla

 4. Hacke 2021-03-04 / 17:28

  Ett bra mått på om de sjusovande folket vaknat ur koman är när de ställs inför en mikrofon och ska uttala sig om ett av alla dessa illdåd mot Sverige och svenskarna. Och det är dessvärre fortsatt dödläge:
  – Jag är chockad.
  – Trodde aldrig detta skulle hända i vår lilla stad.
  O s v i all oändlighet.
  Aldrig någon som säger det som borde vara självklart vid det här laget:
  – Det var bara en tidsfråga.
  – Varför skulle vår lilla stad vara ett undantag i det nya Sverige.
  Borde inte alla in i minsta vrå av vårt land vara överbevisade vid det här laget efter Löfvens/Reinfeldts politiska bärsärkagång att det inte är frågan om om det kommer att ske ett terrordåd/grupppvåldtäkt/hedersslakt/tortyrrån/sprängdetonation/balkongflygning, etc. Bara när och var.

  Gillad av 2 personer

 5. Cosmik Debris 2021-03-04 / 16:10

  EN NATION UDEN MULIGHED FOR REDNING!

  ”Beviset på, at Sverige bliver Europas første islamiske stat, findes hos verdens største og mest velansete researchinstitut, når det gælder spørgsmål og fakta om islam og muslimer: PEW Research Center”

  https://www.hanserling.com/sverige-pa-gravens-rand/

  Gillad av 1 person

 6. Martin 2021-03-04 / 15:35

  Det är för dj**ligt detta daltande, afghanen befann sig olagligt i landet, samma som med Akilov och ikeamördaren, och Stefan Löfvén försvarar honom i minsta detalj, och hackar på sd istället,
  finns ju mer källarmoskéer än frikyrkor på småländska höglandet numera, det är stor synd och skam. Inget kommer ändra sig i den svenska naiva fårskocken som röstar för detta. Några dagar av allvar och rannsakan, sedan är det full fart på pk-spåret igen och fortsätta marschen mot att utradera allt svenskt och homogent.

  Jag ser med förfäran på utvecklingen i mindre städer, stora som Sthlm, Göteborg, Malmö är helt körda,
  dom vandrande tälten ploppar ur sig barn i en rasande takt och står och rycker i socialens dörrar tidigt om morgonen.
  Nu var det ganska säkert en av Annie Löövs gullegrisar som agerade enligt koranen.
  Undrar om Annie Lööv firar den ”Fössta tossdan i mass” eller kanske sparar hon sig till Ramadan iställe?
  Själv är jag 25% smålänning så tänkte fira med en bakelse framför tv:n och som jag hoppades svenskt stafettguld i den rasistiska sporten VM på längdskidor, men så blev det inte, Norge (så oväntat.. vann.) och överallt i spåren är det vitt, vitt över allt vitt,
  (kanske vill såssarna hellre vi tävlar i brun snö…)

  Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2021-03-04 / 16:15

   När svensk sjukvård lappat ihop den muslimske terroristen så föreslår jag att han får praktikplats på Annie Lööfs dotters förskola. Det är högst rimligt att den som insisterar på att dessa mordiska gymnasieafghaner ska uppehålla sig i Sverige också tar konsekvenserna av sin politik.

   Gillad av 1 person

 7. Hans 2021-03-04 / 15:33

  Gissar på att försvaret kommer köra på skyddstillsyn och slippa utvisning.
  Denne afghan har förbrukat sin rätt att vara i Sverige. Han ska omedelbart deporteras tillbaka till Afghanistan! Vad tror du kommer ske i detta fall Thoralf?

  Utvisning är väl ganska solklart?

  Gilla

   • Nils Dacke 2021-03-04 / 16:05

    Tveksamt om han verkligen blir utvisad?, döms han enbart för mordförsök+utvisning så blir det kanske max 10 år i fängelse, sedan med en massa rabatter och 2/3 frigivning så är han ute igen om 5-6 år. Då skall utvisningen verkställas och då har folk redan glömt det mesta och diverse batikhäxor startar insamling samt C plus MP har kommit på nya friska argument för att han skall få stanna.

    Gilla

   • Bergman år 2021 2021-03-04 / 19:00

    För uppror behövs, vad jag förstår, en stark ledare och absolut inget snack utan bara verkstad. Säkert måste den personen också ha en en viss karisma och vara en glänsande estradör med talets gåva format till ett enkelt budskap. En sådan person hittar vi inte på arbetsförmedlingen eller i riksdagshuset. Men finns behovet vid rätt tillfälle kan den personen stå där rätt opp o ner en dag och komma från ingenstans.

    Som Nils Ferlin skrev i sin dikt ”Krig”:

    ”Från människors kvävda hop
    mot rymden steg ett ångestrop:
    Vi trängtar att befrias!
    Tungt klättrar Döden ur sin grop:
    här kommer jag: Messias.”

    Gilla

   • messkalle 2021-03-04 / 21:07

    Sverige behöver dig Thoralf som ledare för upprotet.

    Gilla

 8. Thor 2021-03-04 / 15:07

  Snart blir det fackeltåg mot rasism. Jag står inte ut.

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-03-04 / 14:16

  Expressen: ” Emmas pappa var och handlade med sin fru när han knivhöggs i halsen.”

  Min uppmaninmg är att hålla avstånd till muslimer och personer med från Mellanöstern. Det finns inga garantier för att det inte är jag/ni/du som blir muslimernas nästa offer och får halsen avskuren.

  Islam är en ondskefull politisk ideologi som praktiseras av muslimer.

  Gillad av 1 person

  • Hanna Göransson 2021-03-05 / 10:43

   ”…hålla avstånd till muslimer och personer från Mellanöstern.” Lättare sagt än gjort när man bor i Kista.

   Gilla

 10. Kalle 2021-03-04 / 11:53

  Regeringen med sina stödpartier vill ju ha det så här med våldsbrottet i Vetlanda. De behåller helst invandrarna. Om ett par svenskar skadas så är det priset vi svenskar får betala förutom välfärden via skatten.

  OM regeringen inte vill ha det så här så hade de agerat i tid för att förhindra sådana händelser som Drottningatan och nu i Vetlanda för att nämna några avskyvärda händelser kopplade till invandrarna.
  Jimmie har rätt att de borde skickas tillbaka.

  Grammofonskivan med alla politiska korrekta åsikter har snurrat igång …igen. OCH det mörkas alltmer.

  Centern, regeringens stödparti, verkar vara mest irriterat och hotar med Polisanmälan för att folk är ilskna på dem. De anses medskyldiga till våldsbrotten där invandrare är gärningsmän..

  NÄR kommer grammofånskivan att snurra igång igen för det är inte OM utan när.

  Gillad av 2 personer

 11. Olle 2021-03-04 / 11:12

  Bilbrand i Förlösa och inbrott på Kalmar golfklubb. Skiten kommer närmare småstäder.

  Gilla

 12. Ò Hyra 2021-03-04 / 10:56

  ”nyanländ gymnasist” i 20-års åldern. En av Annie Lööfs små skyddslingar.

  Gilla

  • Magnus Berg 2021-03-04 / 15:54

   Som dessutom behövde plugga in alfabetet och inte klarat en enda kurs med godkänt han deltagit i…….Heja Sverige friskt humör.

   Med ett sånt intellekt så skulle han börjat i en nivå av första årsklassen..inte gymnasiet.

   Gilla

 13. Ludvig 2021-03-04 / 10:48

  Tack! Då fick vi veta det vi misstänkte, våldsmannen är från Afghanistan.

  Gilla

 14. turrim 2021-03-04 / 10:17

  Nu har gränsen hamnat på nollstrecket. Centerns tidigare kommunikationschef Ola Spännare uppmanar allmänheten att anmäla dem som kritiserar Lööf och partiet för den genomförda politiken. Ett parti som hotar folket. Samtidigt som man ständigt kritiserar SD för att vara odemokratiskt och hånar med glåpord.

  Artikel i Samnytt.

  Gillad av 1 person

 15. Nils Dacke 2021-03-04 / 09:17

  Nu väntar vi med spänning på någon kommentar från en samling batikhäxor liknande Dan Eliassons, ” Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?” Nu försöker till och med rödskrikan att distansera sig från detta trots att hon borde åtalas för anstiftan till terrorbrott.

  Gillad av 2 personer

 16. botwid 2021-03-04 / 08:40

  i SvD beskrivs förövaren som ”man”. En individ som ingick i den socialdemokratiska valboskapen tror jag.

  Gilla

 17. Hacke 2021-03-04 / 08:19

  Landsförrädarnas tvångsfinansierade propagandamaskiner gör vad de kan för att skydda sina uppdragsgivares gruvliga svek mot landet och folket:
  På statsradions ”tyngsta” nyhetsprogram P1 Morgon:
  ”Vad vi vet om gärningsmannen är att han kommer från småländska höglandet”.(!!!)
  Endast en folkdomstol kan skipa rättvisa mot dessa satans folkmördare i olika regeringskonstellationer under senare decennier.

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2021-03-05 / 20:39

   Helt sanslöst att beskriva att en person kommer från småländska höglandet!! Ett otroligt sätt att förvanska fakta att personen är en afganistansk man som inte har uppehållstillstånd här.

   Gilla

 18. turrim 2021-03-04 / 08:09

  Statsministern fördömer. Vi ska möta med samhällets samlade kraft.

  Musen som piper framför en doakör av miljöpartister och med Annie som dirigent.

  Gilla

 19. stefan a. 2021-03-04 / 07:27

  Oacceptabelt..

  Morgan och gänget…

  Gillad av 1 person

 20. Håkan Spångberg 2021-03-04 / 05:22

  Det borde inrättas en tribunal, likt Nürnberg, där ansvariga makthavare ställs till svars.
  Detta gäller makthavare sedan decennier.
  Sedan måste väljarna inse att det får konsekvenser för hur man röstar.

  Gillad av 3 personer

 21. Cosmik Debris 2021-03-04 / 02:35

  Samnytt: ”Den gripne mannen som vid 15-tiden på onsdagen löpte amok i ett bostadsområde i Vetlanda och med kniv eller annat vapen skadade åtta personer, varav flera allvarligt, är enligt uppgifter till Expressen en 22-årig medborgare i Afghanistan.”

  Sverige har ett muslimskt problem. Det finns bara en lösning på det muslimska problemet.

  Repatriering med våld/tvång.

  Gillad av 3 personer

 22. Hilmer 2021-03-04 / 01:48

  Lilla Vetlanda, vad blir härnäst?

  Förresten, har Kalmar kommun ingen visselblåsarfunktion? Hittar i alla fall ingen. De flesta kommuner har. Ä nu ett tecken på korrupt och inkompetent kommun.

  Gilla

 23. Martin 2021-03-04 / 00:59

  Tv4 körde lite pliktskyldigt några minuters inslag om terrordådet i Vetlanda av en afghan, sedan raskt över till huvudämnet för dagen, för veckan och för hela mars,
  nämligen” Ebba Busch affären”, som det ägnades mycket mer tid åt.
  det är inte anmärkningsvärt.
  Med tanke på ljugmedias roll i att hamra in pk i oss.
  Tänk om det vore en så kallad vit svensk ”högerextremist” som gripits för dådet och Annie Lööf haft strul med ett husköp?
  tv hade kört 24/7 och bjudit in alla från Henrik Arnstad till Bianca Ingrosso och haft skype med Göran Greider från sjukhussängen, och det hade varit direktsändning när moskéer kärleksbombas och Silvana Iman, Magnus Betnér och Timbuktu hade hållt tal till nationen om rasismen mot invandrare. Morgan Johansson hade blivit en centimeter kortare av ilska över det svenska hatet.

  Och den store ledare har talat till nationen med anledning av Vetlandaterrorn.” jag fördömer det fruktansvärda våldet och tänker på dom anhöriga”
  ett lika opersonligt uttalande som kränkande, den fule karlsloken är skyldig till alla som offras på mångkulturens altare.
  Jag bodde i Eksjötrakten för 25 år sedan och besökte lite då och då Vetlanda som ligger relativt nära, då var Vetlanda fortfarande en idyll,
  polisen hade det lugnt, Åsa Nisse på tjuvjakt var det värsta brottet…

  Hur kan en liten frikyrkokommun på småländska höglandet förfalla så kraftigt.
  Det är mörkt på mer än ett sätt idag i Vetlanda, för att inte tala om Nässjö, där är det ännu värre.
  Fy sjutton vad less jag blir på situationen i landet, när ska folk vakna? ser dom inte hur allt det trygga försvinner?
  det väller fortfarande in folk som inte ska vara här och sosseadeln behöver mer röster så nu ska dom ta hem fler is-slaktare och ge dom kaffe&bulle&körkort&bostad&socialbidrag&hemlig adress

  Vetlanda är inte sista gången, var så säkra, det är nog bara början,
  småstäderna vimlar ju av ”dom som ska ge oss vinst längre fram” , i småstäderna kan dom agera utan känna flåset i nacken, svenskar håller sig inomhus och polisen har korvgrillning med packet.
  Sverige står inför den värsta krisen i mannaminne,landet förändras i grunden med alla missanpassade individer som kommer hit från menaländer,
  för 7klöverns politruker är det är fortfarande viktigare bli upprörd på Jimmies tweets än bli upprörd över att folk slaktas på landsbygderna av deras importerade valboskap.
  Arma, arma land!

  Gillad av 7 personer

 24. Andersson 2021-03-04 / 00:18

  Ligger Vetlanda i bibelbältet?

  Gilla

  • Ludvig 2021-03-04 / 06:57

   Finns inget bibelbälte i Sverige. Vad vi haft är spridda fläckar av kyrklig fromhet, främst i Norrland samt områden kring Jönköping och Göteborg.

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-03-04 / 07:48

    Att Jönköping ingår i bibelbältet vet jag sedan länge. Inte bara efter vad jag har hört utan också av egen erfarenhet. Vad jag undrade över var om Vetlanda också hör dit?

    Varför blandar du in Göteborg? Det har knappast med Vetlanda att göra. Vad den saken anbelangar så känner jag väl till Bohuslän. Jag har släkt på Orust och Tjörn. I Göteborg tror jag inte de är så kristliga av sig.Varken frireligiösa eller högkyrkliga.

    Jag undrade över sakernas tillstånd i Vetlanda. Är det någon annan som kan svara på min fråga.

    Gilla

   • messkalle 2021-03-04 / 08:02

    @Andersson 07:46 läs Petterssons blogg.

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-03-05 / 04:32

    MESSKALLE 2021-03-04 / 08:02 @Andersson 07:46 läs Petterssons blogg.

    Pettersson bor inte i något bibelbälte. Jag tror inte han har sett satans kalsonger. Har du?

    Gilla

 25. Champagne Supernova 2021-03-03 / 23:24

  Bra av DN att skriva sanningsenligt när flera andra stora nyhetskanaler fortfarande tiger och febrilt tänker på hur de ska framställa nyheten för att inte gynna ”mörka krafter”.

  Tror bara att det är kontraproduktivt att mörka GM:s etnicitet.

  Gillad av 2 personer

 26. Onkel Björn 2021-03-03 / 23:17

  Ja, det är ju bara att tack Olof Palme, Carl Bildt, Ingvar Carlsson, Göran Persson,Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven för att de har släppt in alldeles för många mördare, våldtäktsmän, tjuvar, våldsverkare, bidragsfuskare, skattefifflare mm in till detta land.

  Gillad av 4 personer

   • Focke-Wulf 2021-03-04 / 06:14

    Tack

    Gilla

   • Bergman år 2021 2021-03-04 / 08:16

    Hållas ansvariga? Men hur? Möjligen kan vi avföra dem från Rosenbad och i stor utsträckning från riksdagen. Men det är ju inte att hålla några ansvariga!

    Någon rättskipning likt den i Nürnberg på den tiden det begav sig blir det aldrig och inte heller någon rättskipning likt den som drabbade Axel von Fersen på 1800-talet blir det inte heller (som ändå väl är).

    Senast Sverige förändrades i grunden var väl genom Gustav Vasa när han bytte ut katolicismen mot protestantismen för oss. Fast det var väl i grunden nyanser, eller samma mynt, fast låt vara med olika prägling på respektive sida.

    Men idag? Ja, hur gör vi idag när såväl Kyrkan som Rosenbad (med flera) vill byta ut det myntet mot något helt annat och som är så främmande för oss ofrälse.

    Nej, det blir inte ens ett ”politiskt blodbad” för de ansvariga. Möjligen protesterar vi genom att släppa en fjärt i vinden 2022.

    Gilla

Kommentarer är stängda.