JOMSHOF VAR VASS I VI MÖTS

Det är mycket i det här landet som inte är friskt. Tittade igår på SVT och programmet Vi möts. Man kan ju fråga sig varför SVT hade engagerat Gudrun Schyman? Centerpartiet representerades av en kvinna som var ordförande för CUF i Stockholm. Jösses vilka idéer denna invandrarkvinna hade, hon var inte bara naiv utan fullständigt verklighetsfrånvänd. Som tur var vägdes det upp av några personer med verklighetsförankring. För en gångs skull fick vi klarspråk om islam i SVT, dessutom av en person med egen erfarenhet av religionen, Luai Ahmed.

Richard Jomshof hade några riktigt dräpande repliker

”Att likställa alla religioner är lika korkat som att jämställa alla politiska ideologier, det låter sig inte göras, det är direkt felaktigt.”

Richard Jomshof.

En väldigt självklar jämförelse och det som kommer upp i mitt huvud är kristendom vs islam som många politiskt korrekta har svårt att se någon skillnad på men alla tar avstånd från nazismen. Islam är en religiös och politisk ideologi men det har ännu inte så många förstått eller de vägrar ta in den kunskapen.

”Jag är beredd att göra väldigt mycket för att värna och rädda Sverige från totalt förfall, från människor som dig själv!”

Richard Jomshof som svar till Gudrun Schyman. Det var nog den giftigaste repliken under hela programmet.

Annons

21 reaktioner på ”JOMSHOF VAR VASS I VI MÖTS

 1. Ludvig 2021-03-11 / 08:56

  Så fort Gudrun Schyman dök upp i rutan stängde jag av tvn. En som eldar upp pengar och uttalar död åt familjen har jag tappat allt förtroende för.

  Gilla

 2. Argus 2021-03-11 / 04:04

  Det finns en amerikan, David Wood https://en.wikipedia.org/wiki/David_Wood_(Christian_apologist), som på ett pedagogiskt sätt vederlägger mytbildningen kring ”fredens religion”. Efter varje islamistiskt terrordåd är det vanligt att någon iman citerar koranen som bevis på att illdådet inte följer koranen. David Wood brukar då visa att det citerade förvisso står i koranen men att senare suror motsäger detta. Koranen ska tydligen tolkas så att om det skiljer sig mellan olika suror ska de senare gälla.

  Islam liksom kommunismen har världsherravälde som slutmål så det är farlig politik att bjuda in alltför många muslimer. Enda sättet att förhindra ett världsomspännande kalifat är att se till att muslimer förblir en liten minoritet i det egna landet.

  Gilla

 3. Molle3 2021-03-10 / 21:37

  Ska man diskutera om mer eller mindre invandring i Sverige så borde det väl bara vara Svenskar till det.
  Annars kan kan man ju säga i bråket, om hur många vargar vi ska ha i landet, att det får vargarna själva bestämma.

  Nä, en folkomröstning måste till innan vi är ett U-land. För jag hoppas och tror att det fortfarande finns Svenskar kvar som inte är helt hjärntvättade.

  Och så måste vi lämna EU snarast.

  Gilla

 4. Anders 2021-03-10 / 16:39

  En gammal god vän sa ”Det var bättre förr” . Sedan såg han Schyman på TV .
  Då slog han mig en signal å sa ”Får man ändra sig”.

  Gillad av 1 person

 5. Nils Dacke 2021-03-10 / 16:16

  Alla religioner är i grunden sagor och avsedda att hålla folk lugna och i schack. Dessutom är islam en politisk våldsideologi på samma nivå som nazism och kommunism. Deras mål är världsherravälde och vägen dit kantas av våld, förtryck och terror.

  Gillad av 1 person

 6. Nyköping 2021-03-10 / 12:37

  Tänkte detsamma när jag såg kärringen Schyman stå o hänga där o försöka se lite noncharlant o lika överlägsen som hon alltid gärna försöker framstå som.

  Den rika kärringen som alltid ska skryta om att hon bor på fina Österlen i Baskemölla, o där bor inga fattiglappar eller utstötta människor.

  Denna falskhet som politiker försöker hjärntvätta folk med, man spyr på dem.

  Att inte Schyman själv flyttar in till områden där kriminella bor o som har tagit över vissa områden i Malmö. VAD har hon själv gjort för att ”integrera” dem i det svenska samhället? Jo inte ett skit. Politiker vill gärna synas i tv o tidningar för att det ska gagna dem själva, att påstå att de är för invandring är rent bajsprat, de vill bara ha deras röster sedan skiter de fullständigt i hur det går för invandrarna, för när dagens jobb är slut så sticker de hem från invandrarproblemen som politikerna själva orsakat, o åker hem till sina fiina trygga boende som österlen.

  Att inte invandrarna genomskådat våra politiker, vad beror det på? Är de mera klent begåvade? Varför låter de sig bo i dessa ghetton? Är det enbart för att skänka sin röst till sossarna, som tack för rösterna sedan skiter i dem? O låter eländet bara fortsätta?

  Gillad av 1 person

 7. stefan a. 2021-03-10 / 12:36

  Två dagar efter internationella kvinnodagen går Annie Lööf ut och försvarar den mest kvinnoförtryckande religionen av alla, har damen fått total kortslutning….

  Gillad av 4 personer

 8. Hacke 2021-03-10 / 12:09

  Traditionellt brukar debatter i SVT:s regi innebära fara för hälsan. En ständigt återkommande plåga och mobbvariant av ”Alla mot en”.
  Så inte igår där hela tre personer med rötterna i verkligheten fick komma till tals mot uppställningen avdankad Schyman som inte ens tycks ha förstånd att tacka nej som den oceanmässigt akterseglade person och politiker hon är, en ung och dum centerhysterika från stockholmska innerstaden och en muslimsk taxiåkare som inte för sitt liv kunde förstå varför svenskar tar sin Mats ur skolan när ockupanterna från Mellanöstern invaderar och bokstavligen bränner marken för allt normalt liv.

  Trots vetskap om att det inte är SVT:s starkaste gren måste man ändå fråga sig: Hur tänkte man här?
  Eller har man äntligen gett upp mot övermakten i form av sanningen och folket.
  Nej, detta i deras ögon debacle lär vi få betala för – i dubbel bemärkelse. Inte minst under deras nu och ständigt pågående valkampanj mot enda oppositionen.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-03-10 / 12:40

   Glöm heller inte moderaten Sventesson och den danska kvinnan som talesperson för bostadsfrågor i socialdemokraterna.

   Gilla

   • Hacke 2021-03-10 / 13:06

    Just det. Det kan rentav ha varit ett historiskt ögonblick vi bevittnade igår.
    För första gången sedan 1968 en liten övervikt för sunt förnuft gentemot flum och fria fantasier i public service.

    Gilla

 9. Kenneth Nilsson 2021-03-10 / 11:18

  Bra Richard sådana som Gudrun har rent för länge stått oemotsagda.

  Gilla

 10. Bergman år 2021 2021-03-10 / 11:11

  Judendomen, judarnas religion och trosuppfattning har aldrig använts av judarna för att missionera eller försöka utvidga judendomen genom våld. Judarna har sin historia, vad jag förstår, främst dokumenterad i Gamla testamentet. Tradition och egen historia är viktiga faktorer i judendomen och verkar ge judarna sammanhållning, identitet och styrka.

  Jag kan inte låta bli att jämföra med att kristendomen som med våld, lock och pock användes för att erövra hela Sydamerika och Mellanamerika. Missionerade gjorde man också med hjälp av lock och pock i Afrika.

  Islam har också utvidgats genom förfärliga våldshandlingar i stora områden i Asien, Nordafrika och andra delar av Afrika och idoga försök har ju Islam också gjort för att på liknande sätt erövra delar av Europa.

  Under senare tid har dock kristendomen till synes nöjt sig med att missionera lite tafatt. Men inte islam, gengångaren från en annan tidsepok, som har som mål att på alla sätt erövra världen och utplåna andra religioner.

  Gillad av 2 personer

  • nilscobra 2021-03-10 / 11:47

   Människor och länder som kallat sig kristna har visserligen genom historiens gång försökt sprida sin religion med vapenmakt. Men detta är inget som kristendomen som sådan kan ställas till svars för.

   Kristendomen som sådan har aldrig dödat någon, eftersom det inte finns något bud eller någon uppmaning i Jesu undervisning som kan tolkas som en befallning att döda. Tvärtom uppmanar ju Jesus sina lärjungar att älska sina fiender och dem som förföljer dem.

   Kristendomen har ju också uppmaningarna ”älska din nästa som dig själv” och ”allt vad ni vill att människor ska göra för er, det ska ni göra för dem” som orubblig grundval. Finns inget motsvarande budskap i Koranen som skulle kunna användas för att upphäva dom mer våldsamma uppmaningarna som finns där och som skulle kunna påvisa t.ex att det är fel att döda andra människor. Där har vi en av dom viktiga skillnaderna mellan Kristendomen och Islam.

   Gillad av 1 person

   • Martin 2021-03-10 / 15:37

    Jag blir så trött. Och uppgiven. När Jomshof talar klartext i SvT går topplocket på tuffe Uffe, lööfskan och andra lismande politruker,
    Normala tänkande människor vet att islam är ondska och inte kompatibel med västvärlden.
    Varför är Sverige så annorlunda än andra vettiga länder? Varför är det så förtvivlat viktigt kräla i stoftet inför islam och muslimerna? Det Jomshof säger det många tycker.

    Det går tydligen utmärkt prata och skriva nedvärderande om kristna, sd, konservativa, nationalister för att ta några exempel, kalla dem för grisar och liknande,
    Men nåde den som kritiserar muslimer och islam, då är det krigsrubriker i media.
    Jag inser att det är kört, det kommer inte vända, när stollar som Gudrun Schyman försvinner så dyker nya dårar upp, och alla
    ( i vart fall väldigt många) svenska kvinnor är totalt marinerade i Sverigehat och därför kommer läget inte ändras så länge det finns kvar kvinnlig rösträtt. Men den rösträtten försvinner när deras älsklingar muslimerna tar över med sharia lagar.

    Sverige finns inte länge till. Det är vidrigt se hur utvecklingen går åt fel håll, jag behövde ta ut ett recept på apotek för en vecka sedan i en medelstor västsvensk stad, alla 4 som jobbade där inne var muslimer, det syns även på manlige farmaceuten och 2 kvinns av dem hade slöja, inne på Clas Ohlson såg jag en expedit med slöja,
    inne på matbutiken Lidl förpassades jag till Bagdad ,fanns inte en svensk( i vart fall ingen ljushyad) varken i kassan eller som handlade och högljudda gubbar med arabisk huvudbonad gafflande med heltäckande kvinns med barnvagnar på något obskyrt språk .

    Jag suckade och drog vidare. Det här är inte mitt Sverige! Det här landet är redan islamistisk så det räcker till, men det slutar inte, än mer muslimer ska fraktas hit.
    Om nu Sverige ska vara så mångkulturellt , varför är det bara muslimer och islam som syns och tar plats?
    Arma arma land.

    Gilla

  • Bergman år 2021 2021-03-10 / 15:12

   Jag förstår din analys av kristendomen, men kan du då ge mig svaret på vad skillnaden mellan judendom och kristendom egentligen är.

   Gamla testamentet är ju en del av vår bibel och har således ansetts viktig även för kristendomen och har påverkat vår kultur. Judendomen och kristendomen har möjligen delat på sig en gång i tiden, men har de två på allvar stridit mot varandra? Har de inte bara accepterat och respekterat varandras religioner trots att kristendomens företrädare har missionerat men inte judendomens som bara egentligen värnat om sitt eget folk med dess historia och traditioner? Man har varit sig selv nok, så att säga. Till skillnad från…

   Gilla

   • nilscobra 2021-03-10 / 15:49

    Bibelns mer våldsamma del Gamla testamentet beskriver huvudsakligen det israelitiska folkets
    historia.

    Vad gäller det israelitiska folkets historia så fanns det flera perioder för 2500-3000 år sedan där det förekom att man strävade efter att utplåna avgudadyrkan inom det egna folket och därför ansåg det vara rätt att döda dem som inte dyrkade israeliternas Gud Jahve utan försökte införa dyrkan av andra gudar.

    Det här finns omtalat i bibeln, och i exempelvis Femte Moseboken 13 finns sådana befallningar återgivna, men det innebär naturligtvis inte att det är tillåtet för någon i dag att göra detsamma. De lagar och befallningar som beskrivs i Gamla testamentet var uteslutande avsedda för det israelitiska folket där och då, inte för några andra folk, varken på den tiden eller i dag. Det framgår klart av bibelns eget ord:

    ”Dessa är de bud, stadgar och lagar för förbundet mellan Herren och israeliterna som Herren gav på Sinaiberget och som förmedlades av Mose.” (3 Mos 26:46)

    Gilla

 11. nilscobra 2021-03-10 / 11:02

  Islam är (enligt sina egna skrifter) en rasistisk, kvinnofientlig, homofobisk och våldsbejakande ideologi. Islam är till skillnad från i princip alla andra religioner en aggressivt erövrande religion och har under sin 1400 år långa och blodiga historia tagit kål på grovt räknat uppemot 270 miljoner människor.

  Detta saknar tyvärr stora delar av Svenska befolkningen kunskap om. Att man försöker relativisera med Kristendomen är också något som grundar sig i okunskap. Man förstår helt enkelt inte skillnaderna här.

  Gillad av 3 personer

   • Malin 2021-03-10 / 11:44

    👍 👍 👍

    Gilla

   • messkalle 2021-03-11 / 08:50

    NILSCOBRA ger en lysande sammanfattning av den onda och de goda religionerna.

    Frågan är varför Antje Jackelen är så ”förlåtande” över islam. Det finns ju inget högre ämbete och kommer hon bli förlåten när hon står framför Sankte Per?

    De starkaste kommentarerna gjorde Elisabeth Svantesson på länk. Om Romshof, som gjorde bra inlägg, varit lika tydlig hade det blivit ett herrans liv på den gamla vänstertanten och pk-media.

    Nu blev det ett herrans liv i SvT en dag senare när Romshof blir anklagade för islamofobi. Om han inte hade kritiserat Islam utan använd ordet islamism vore det bättre menade SvT s kommentator.
    Vilken skillnad då eftersom det bara finns ett Islam och muslimer följer Koranen.

    Islamism är som nazism och kommunism. För ismerna är målet att alla skall.underkastas Islam.
    Precis som Romshof sa det går inte att jämföra politiska partier. Diktaturer och demokratier är inte samma sak.

    Gilla

 12. Håkan Spångberg 2021-03-10 / 10:50

  Sverige faller långsamt sönder.

  Gilla

Kommentarer är stängda.