(S)ENTERPARTIET

Annie Lööf deklarerade igår att man gärna ingår i en regering tillsammans med Socialdemokraterna och som tar stöd av kommunisterna i Vänsterpartiet. Det var ett väldigt bra besked till väljarna. Nu kan Centerpartiets väljare bestämma om de vill stödja en socialistisk utveckling i Sverige eller om de hellre stödjer en borgerlig regering 2022.

Det skall bli väldigt intressant att se opinionsundersökningarna de kommande månaderna. Tror Centerpartiet att de skall kunna kannibalisera på Liberalerna eller vem tror de skall uppskatta detta vägval?

En som säkert uppskattar detta besked är centerpartiets Jaafar al-Jabiri i Kalmar. På årsdagen av mordet på Olof Palme publicerade Jaafar al-Jabiri nedanstående bild av Olof Palme på sin Facebook den 28 februari. Alltså i god tid innan Annie Lööfs utspel. I Kalmar består redan majoriteten av dessa tre partier S+C+V. Lika barn leka bäst heter det ju.

Men notera också kommentaren över idolbilden som jag tog med. Kommentaren syftar på ett inlägg om terrorattacken i Vetlanda.

En Centerpartist vid namn Astor Karlsson från Nybro anser att terrorattacken var ett misstag. Sju mordförsök var ett misstag! Han kunde väl kostat på sig att skriva att det i varje fall var sju misstag på bara några minuter.

Att nedvärdera och bagatellisera terrorattacken i Vetlanda är minst sagt skrämmande. Jag förstår inte vart Centerpartiet är på väg för någonstans. Det känns helt overkligt. Dessutom har Jaafar al-Jabiri själv gillat kommentaren och ytterligare några personer som är centerpartister. Ett ”misstag”! Vad tänker de med?

Idag försvarar dessutom Annie Lööf islam i Expressen och anklagar Richard Jomshof för islamofobi. Helt i linje med hur de rödgröna partierna brukar agera och vara mån om sin egen valboskap från MENA-länderna. Jag undrar om Annie Lööf inte har något kritiskt att säga om islam och politisk islam, det vill säga islamism som frodas i Sveriges utanförskapsområden?

https://www.expressen.se/nyheter/sd-ledamotens-ord-om-islam-avskyvard/

Det som är väldigt märkligt är att svensk etablerad media eller statsmedia kontrollerat de uppgifter som Joakim Lamotte fått fram genomsamtal med ett av brottsoffren i Vetlanda, Gärningsmannen skall alltså skrikit ”Allahu Akbar” innan han angrepp offret med sin kniv. Varför har inte etablerad media och public service kollat upp dessa uppgifter? De har ju samma möjligheter som Joakim Lamotte!

Nu kommer ju detta komma fram ändå genom den förundersökning som pågår och i den kommande rättegången men det lär nog dröja många månader innan det är dags för en rättegång. Hoppas media att intresset skall ha svalnat då för frågan eller kommer de mörka det även då?

Annons

25 reaktioner på ”(S)ENTERPARTIET

 1. Ludvig 2021-03-11 / 08:51

  Centerpartiet går inte att känna igen längre.

  Gilla

 2. stefan a. 2021-03-11 / 07:48

  Fulmedia låtsas som allt är frid o fröjd i C men är det de tro ? undrar vad hon landsbygdskämpen och duktiga kvinnan som var den ende C-ledamoten i riksdagen som röstade nej till jöken, brukar gå hårt åt S på FB, en rest av det gamla centerpartiet som jag brukade rösta på, Annie Lööfs centerparti är som det man spolar ned på toaletten….

  En annan nästan obemärklig sak är att dagens Trump med fulvinkling har upphört i fulmedia och det är skönt, det är så indoktrinering fungerar upprepning..upprepning.. och det funkar på mindre insatta personer…

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-11 / 08:22

   Jag har också funderat över hur Helena Lindahl reagerade på Annie Lööfs uttalande. Hon har inte skrivit en stavelse på sin Facebook sedan den 8 mars. Undrar också om utspelet var förankrat i partistyrelsen och riksdagsgruppen eller om det bara var ett utspel från Annie Lööf.

   När C valde att ingå i majoriteten i Kalmar var riksdagsledamoten Anders Åkesson en av de hårdaste motståndarna. Han har heller inte kommenterat Annie Lööfs besked på sin Facebook.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-03-11 / 09:58

   Kan man ana en rejäl avgrund mellan ‘Riksdagscentern’ och ‘Landsbyggscentern’? Pertiet är inte tillräckligt stort för att dela sig och ha två delar som kommer in i Riksdagen. Kommer man att se avhopp till andra partier, det är trots allt 1,5 år kvar tills nästa val. Helt enkel göra en ‘Weimers men in i Riksdagen (behöver inte vara till SD utan till vilket parti som helst).

   Men det är ett nöje och se att det faller innifrån.

   Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-03-11 / 01:51

  Polisen Jonas Lindell om blodbadet i Vetlanda: ”- De var på fel plats vid fel tillfälle”

  Några svenskar som har befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle:

  Elin Krantz (Göteborg)
  Tommy Gustafsson (Ljungsbro)
  Pia Östlingh (Ljungsbro)
  Emil Herlin (IKEA Örebro)
  Carola Herlin (IKEA Örebro)
  Ebba Åkerlund (Stockholm)
  Kjäll Gustafsson (Gislaved)
  Tommie Lindh (Härnösand)
  Anna-Lena Lernhede (Kungälv)
  Wilma Andersson (Uddevalla)
  Joakim Forsberg (Bankomatmordet i Rissne)

  Jonas Lindell får gärna berätta för oss var vi inte ska befinna oss nästa gång muslimerna ställer till med blodbad. Den informationen kan spara många människoliv.

  Gillad av 4 personer

 4. Ò Hyra 2021-03-10 / 18:03

  Den ”nyanlända gymnasisten” apghanen, som aldrig fått ett godkänt betyg kände sej kanske
  förfördelad? Han fick aldrig en gratis biljett för att åka på semester till det land han ”flytt” ifrån.

  Alltid flyr dom med livet som insats, men har inget emot att besöka hemlandet som turist. Märkligt.
  Väl i Sverige utan nödvändiga papper förvandlar sej skäggmonstret till en tonåring, ett barn.

  Dom ska gå ut gymnasiet… det blev inte många läkare eller ingenjörer.
  Det blev knarkare, langare, våldtäktsmän och mördare

  Gillad av 6 personer

 5. Tony 2021-03-10 / 17:04

  Jag hoppas och tror att C med detta besked nu har påbörjat samma ökenvandring som L!

  Gillad av 6 personer

 6. Tony 2021-03-10 / 17:00

  Jag hoppas att Dom Bönder som av gammal vana röstar på¨C för att dom
  alltid gjort så och nu tänker till.
  Jag håller bönder för att vara förståndiga varelser till skillnad från Stureplans C
  som precis som fjollan Annie Lööf ser mellan fingrarna med det mesta bara
  dom får komma fram till köttgrytorna, då är inte ens kommunism ett hinder!

  Gillad av 5 personer

 7. Cosmik Debris 2021-03-10 / 16:59

  Morgan ”Jezjov” Johansson på Twitter: ”Tydligare blir det inte. SD hotar religionsfriheten”

  Innebär religionsfrihet att man inte får ifrågasätta religion?

  Gillad av 3 personer

 8. Hilmer 2021-03-10 / 16:46

  Även Kristersson fördömer uttalandet.

  Hela havet stormar i Kalmar. Mattias Adolfson och Peter Akinder verkar lite ”skit i byx” och på dåligt humör.

  @Thoralf, det är väl S, C och V som har majoritet i nämnden, eller? Hur kan oppositionen då ha ansvar för alla små avvikelser som gjorts i 20 fall? De anmälda har tydligen begärt ut polisanmälan också och ska väl försöka föregå utredningen.

  ”Att det är just politiker från majoriteten som anmälts intresserar Mattias Adolfson och har påpekats från majoritetens håll tidigare genom Peter Akinder som sagt att han fått en känsla av att det åtminstone delvis finns bakomliggande politiska motiv.”

  Död person hittats i Linsdal, vad händer…?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-10 / 17:04

   S+C+V har givetvis majoriteten i alla nämnder!

   Gilla

 9. Ölandsbonde 2021-03-10 / 16:33

  På Öland styr c+s tillsammans i båda kommunerna. Beskedet kom blixtsnabbt direkt efter valet. Inga förhandlingar med andra partier inlleddes.

  Gilla

 10. Bergman år 2021 2021-03-10 / 15:42

  Kanske Centerpartiet och Annie Lööf hoppas på (eller förutsätter) att Nyans skall komma in i riksdagen. Med det partiets många klanröster kan det bli betydelsefullt om dess riksdagsledamöter stödjer C i stor utsträckning.

  Då glider dessutom många presumtiva S-väljare över till C istället. Lööf har ju kastat högerskon och tar på sig ridstövlar, ridbyxor och piska i vänsterhanden och lyckas bli den som bestämmer.

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2021-03-11 / 07:33

   Scenariot är tänkvärt och ett farligt alternativ för ett fritt demokratiskt land. Om den rödare Annies landsbygdsväljare stannar blir
   Centern större. Nooshis (V) stannar kvar. Stefans väljare blir färre och Nyans kommer in kan det bli 10%+10%+20+5% med stor osäkerhet. Liberalerna är uträknade från vänsterblocket.

   2022 blir ett ödesval.

   Gilla

 11. Sven d.ä. 2021-03-10 / 15:17

  Utmärkt besked från Centern – nu vet man vilket block man stödjer när man röstar Centerpartiet. Bra besked från Lööf.

  Utmärkt besked från Liberalerna, de stödjer (om Sabuni får som hon vill, annars tror jag hon hoppar av.) ett borgerligt block.

  Nu saknas bara besked från KD och M, hur ska de samarbeta och få stöd från SD.

  Jag tror det blir ett borgerligt block med KD + M + L – som söker stöd från SD i många frågor men inte alla. Ungefär som det fungerade i Danmark under många år. SD skulle då motsvaras av Dansk Folkeparti.

  Gillad av 1 person

 12. Bob 2021-03-10 / 14:48

  Kristersson kallar SD’s uttalande i ”Sverige möts” för ”avskyvärt”.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2021-03-10 / 16:54

   Ännu ett exempel på att man kan inte lita på en moderat. Reinfelds ande bestämmer fortfarande vad som gäller.

   Och Ebba Busch tycker att Kamala Harris är årets kvinna. Antingen menar hon allvar och då platsar hon hos Annie. Eller är hon så illa påläst om det som alla vetgiriga läsare av alternativmedia förfasar sig över. I båda alternativen är hon ingen trovärdig samarbetspartner.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-03-10 / 21:17

   Moderaterna ska göra sig av med Kristersson, han är inte bra för Moderaterna, Nya Borgerliga blocket och Sverige. De ska leta efter en Bohman eller en Fälldin typ.

   Gillad av 2 personer

 13. Anders 2021-03-10 / 14:38

  När jag ser Sverige möts och hör den unga (C) jäntan blir jag fundersam på hur det står till i partiet . Samma tonfall , samma tomma blick som Jonny Cato . Jag förstod inte varför c-gänget kallades ”the Dirty dozen” .
  Men nu börjar 10 öringen ramla ner.
  När får vi se Annie med niosvansad katt och rosa handfängsel .
  Längtar tihi.

  Gillad av 1 person

 14. nilscobra 2021-03-10 / 14:19

  Man kan ju undra hur detta kommer att tas emot av Centerväljarna. Kommer dom lite mer borgerliga C-väljarna nu överge partiet eller inte?

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-03-10 / 21:21

   Tänkte samma. Kan det visa sig i nästa väljarundersökning? Jag skulle tro att de flesta C-väljare inte uppmärksammat det hela. Så det kommer inte att synas. Men jag hoppas på minus 5%.

   Gilla

 15. janne 2021-03-10 / 14:15

  Det verkar som om C-ledningen varit på Stureplan och rökt på,jag finner ingen annan förklaring,eller kan det vara totalt hjärnsläpp.

  Gilla

 16. Grålle 2021-03-10 / 14:01

  Ett ganska väntat utspel från den vedervärdiga Rödluvan. Hon måste ju flytta fram sina positioner nu med tanke på det tryck och den förväntan som globalisterna har på henne. Hon kommer naturligtvis att kräva att få bli vice statsminister i en Löfven ledd regering där även Mp kommer att ingå. Mp kommer sannolikt att värva affischnamnet Greta Thunberg inför valet då hon uppnått rätt ålder för en riksdagsplats.
  SD kommer i valet inte att tillåtas överskrida 20%, det kommer valmaskineriet att se till. Alltså får Sverige dras med byfånen Löfven minst 4 år till, frågan är om nationen och folket mäktar med detta?

  Gilla

 17. Håkan Spångberg 2021-03-10 / 13:48

  Undrar hur debatten gått här i Pajaslandet Absurdistan om gärningsmannen varit av svenskt ursprung…?
  Att rösta på PK-adeln är rösta på krafter som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
  Vad gäller Lööf:
  Annie Lööf, Centern, i en intervju i Expressen 2013:
  – Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna.
  I en intervju med Expressen (2015-01-14) tillfrågas vederbörande om det uttalandet ångras. Svar:
  – Definitivt inte. Jag kommer heller aldrig sitta i en regering tillsammans med S.
  I en intervju med Expressen 2021-03-09 låter vederbörande meddela:
  – Vi är beredda att sitta i en regering med både Socialdemokrater och Moderater.
  Slutcitat.
  När det gäller svensk politik är förväntningarna sannerligen lågt ställda. Men detta sticker ändå ut.
  Vederbörande bekräftar bilden av en skrupelfri politisk adel präglad av opportunism.
  Måtte väljarna korrigera detta i kommande val.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.