PROPAGANDAKANAL FÖR JA-SÄGARE

Socialdemokraterna i Kalmar skall börja med webbsändningar en gång i veckan. Igår kallade de till en presskonferens och berättade om sina planer.

”– Vi ser det hårda tonläget i sociala medier, bloggar med sina ofta anonyma kommentarer, och media. Gärna debatt och diskussion men med god ton och utan hårda personangrepp. Man ska inte smutskasta varandra. Det vi vill göra är att samtala om hur man ska utveckla Kalmar, säger Johan Persson, kommunalråd.”

Jag vill påstå att det är hyckleri från Johan Persson. Han vill bara ha en dialog med ja-sägare, absolut inga andra. På sin blogg har Johan Persson stängt av kommentarsfunktionen! Han tillåter inte ens modererade kommentar på bloggen. På sin Facebook sida blockerar han alla som skriver kritiska kommentarer. Jag blev blockerad för många år sedan och varje gång jag nämner att jag är blockerad så hör någon av sig och berättar att de också blivit blockerade av Johan Persson. Men han är inte den enda socialdemokraten som agerar på det sättet, det finns flera ledande socialdemokrater som bara vill ha ja-sägare.

Jag misstänker starkt att detta kommer bli en ren propagandakanal för Socialdemokraterna i Kalmar, där de enbart kommer låta ”objektiva ja-sägare” medverka i dessa sändningar. Tror knappast en enda kritisk fråga kommer ställas till Johan Persson.

Programledare för denna webbsändning kommer före detta Sveriges Radioprofilen Magnus Krusell vara. Han slutade nyligen på Radio Kalmar och har nu blivit medlem i Socialdemokraterna. Uppenbarligen en ny karriär på gång inom politiken.

”– Det har funnits på min bucket list att engagera mig politiskt och jag delar de grundläggande värderingarna med Socialdemokraterna.”

Ingen är väl i och för sig förvånad över att en fd anställd på P4 Radio Kalmar har värderingar som överensstämmer med Socialdemokraterna. Det är väl de enda värderingarna som tillåts inom Public service. Ungefär som Polen och Ungern styr sin statsmedia. I Sverige är det dock ännu värre då det även gäller privatägd media, som Bonnier och Schibsted.

Jag är övertygad om att den socialdemokratiska mediesatsningen kommer generera många tillfällen till att kritisera Socialdemokraterna i mina blogginlägg. De kallar sin satsning för ”Kalmar framåt live” och då gissar jag också att det kommer hoppa ut en och annan ”groda” ur de medverkandes munnar som inte går att redigera bort. Men mycket kommer säkert vara förinspelat trots namnet.

Jag testade själv att göra några korta Youtube-klipp för en tid sedan, för att se hur intressant mina läsare upplevde det. Min baktanke var att använda denna möjlighet när jag startar ett nytt kommunalt politiskt parti i Kalmar. Den här veckan tog jag ytterligare ett steg framåt i den processen.

Det kommer bli riktigt roligt att starta ett nytt parti och få nya partivänner. Det har jag saknat.

Länk utan betalvägg

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/e/86421/s-vill-komma-narmare-invanarna-startar-tv-sandningar-pa-webben/

Länk bakom betalvägg

https://www.barometern.se/kalmar/socialdemokraterna-startar-egna-livesandning-for-samtal-utan-harda-ord-pa-pahopp-edbf38ae/

Annons

18 reaktioner på ”PROPAGANDAKANAL FÖR JA-SÄGARE

 1. Mats 2021-03-22 / 16:00

  Det är ju likadant som Strandhäll, Klein, Morgan och andra ”med rätt värdegrund” gör på twitter.

  De hävdar något och begränsar kommentarerna så enbart de som är godkända följare kan skriva.
  På det viset får de en snygg statistik där man kan se hur inlägget hyllas okritiskt.

  Kritik, ifrågasättande, frågor och ev. fulsvar sorteras bort.

  Ingen kan rätta lögnerna, utan de som följer tror på allt som påstås, välmarinerade av SVT och annan media ”med rätt värdegrund”.

  När någon i ett annat inlägg lyfter att lögnerna som sprids av (S), kallas det ”allvarligt näthat” och ”högerextremister som hotar demokratin”

  Gilla

 2. Roland Salomonsson 2021-03-21 / 12:02

  Polen/Ungern HADE samma mediesituation som f n råder i Sverige när det kommunistiska oket kastades av. Likaså tillfrågades inte medborgarna i ”fria” folkomröstningar om hur länderna skulle styras, bortsett att de fick välja fritt vilka ”troende” politiker de kunde utse till de politiska plattformarna.

  Nu har bägge länderna gjort upp räkningen med ovanstående och ca hälften av företeelserna har ”befriats”. DET ÄR ALLTSÅ DENNA KONKURRENS MED FRIA ORDET SOM KOMMUNISTERNA INOM EU KRITISERAR. Någon antydan till att försvara demokrati och alla dess yttringar råder ju inte inom Sverige eller EU.

  Kritiken mot Polen/Ungern säger samtidigt att alla partier i Sverige (inkl SD) i grunden är antidemokratiska. eller saknar politisk integritét.

  Vad Sverige behöver är ju politiker i partier som har integritét. Vilka alltså vågar hävda politiska lösningar, vilka icke är formulerade i kommunistiska termer. När kommunistiska termer väljs, så har ju kommunismen redan till hälften vunnit!

  Gillad av 2 personer

 3. Moderat 2021-03-21 / 09:59

  Vem orkar lyssna på ett hjärntvättsprogram??
  Sverige börjar snart likna mellanöstern, där sänds bara propaganda i radio o tv, snart är det likadant här. De som kommer att lyssna på denna smörjan, det är ju sossarna själva, inte ens utlänningarna kommer att lyssna för de har avslöjat vad sossestyret håller på med. Så larvigt att JPersson blockar de som har annan politisk åsikt, JP är den nya Anna Book, hon blockar alla, haaa haaa. Nej sossepatrasket är livrädda nu, för att de ska förlora valet.

  Gillad av 1 person

 4. Hacke 2021-03-20 / 19:06

  De har inte fattat grejen. Folk vill inte ha mer av regimen och envägskommunikation. De vill ha mindre, helst inget alls.
  Det är bara att kolla var flödet och vinnarna finns. Den äger den verkliga oppositionen. Etablissemangets tafatta försök på området blir dagsländor som bara de närmast sörjande visste att de ens fanns till.
  Därför kostar jag på mig ett helt riskfritt; lycka till folkfiender.

  Gillad av 3 personer

  • Bergman år 2021 2021-03-21 / 17:12

   Och ändå…
   I en något annorlunda Sifo-mätning, som presenterades i veckan genom inslag i
   TV4 Nyheterna kommenterar Dick Erixon i dagens Samtiden:

   ”Många väljare har inte tagit ställning till vilken regering man vill ha i nästa års val. Var femte väljare, eller 21 procent, är osäker på de nya partikonstellationer som växer fram.”

   Och han fortsätter bl a med:
   ”Om manliga väljare fick avgöra skulle det konservativa blocket vara i klar majoritet: 48 procent mot 32 procent för vänsteralternativet. Det är kvinnorna som väger över än mer till vänstersidans fördel, som ger Löfven ett försprång. Men nästan var fjärde kvinna är osäker och anger inget alternativ.”

   Gilla

 5. Högt hårfäste 2021-03-20 / 18:17

  Johan Persson läser alltså din blogg hehe. Jag gissar att det inte gillas. Det lilla barnet måste försvara sig! 🙂

  Gillad av 2 personer

 6. Håkan Spångberg 2021-03-20 / 18:02

  Makthungriga sozzar.
  Förvånar icke.

  Gillad av 1 person

 7. Olle 2021-03-20 / 17:32

  Magnus Uhr blockade mig på Fejjan när jag sa sanningen. Tuffa män det här!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-20 / 18:44

   Han har även blockat mig och många andra. En annan som blockat mig är Centerpartiets Jaafar al-Jabiri. Alla politiker i Kalmar kommunfullmäktige,

   Gillad av 1 person

  • Moderat 2021-03-21 / 10:03

   De har lärt sig av Anna Book 🤣🤣🤣, sådana som inte kan svara för sig eller bemöta kritik, de gör som barnet Johan Persson.

   Gillad av 1 person

 8. janne 2021-03-20 / 17:09

  Dom säger att man ska inte smutskasta varandra,men vad är det dom höga ledarna
  håller på med,rent svinaktigt av sosselednig och sk ministrar fy fan.Finns det någon
  som så totalt förstört sitt varumärke som sossarna,men dom må gärna ha det.
  Önskar bara att dom åker ur riksdan och försvinner från jordens yta.

  Gillad av 5 personer

  • Kent 2021-03-20 / 18:30

   Kalmar skämmer ut sig offentligt! Intressant att de döper gator efter nöjesprofiler som suttit i kurran.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-03-20 / 18:47

    Dessutom på grund av favoritgrenen för socialdemokrater, nämligen skattebrott!

    Gillad av 4 personer

   • Olle 2021-03-20 / 23:29

    Det var väl därför Johan Persson var snabb att säga att vi har ju inga livstidsstraff i Sverige.

    Gilla

   • Andersson 2021-03-21 / 13:33

    På tal om att sitta i kurran. ‘Johan III:s gata’ finns ju i Kalmar. Varför inte ‘Erik XIV:s gata’? Han är garanterat död. Bättre döingar än dönickar!

    Gilla

 9. Staffan Sundqvist 2021-03-20 / 16:22

  Det är länge sedan jag blev blockerad av Stefan Löfven.

  Gillad av 1 person

 10. Andersson 2021-03-20 / 16:07

  Kan det vara ett försök att mota Olle i grind? De har kanske förstått vad som är på gång. Rentav varit här inne och snokat.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.