MYGEL BAKOM VINDKRAFTSTILLSTÅND

Intressant reportage i Sveriges Radio Klotet om tillståndsgivning för en vindkraftpark i Härjedalen. Där vindkraftsföretaget OX2 och IKEA är inblandade. Vindkraftsparken är redan byggd men reportaget avslöjar myglet bakom tillståndet och att de som gjorde en studie idag hyr ut sin mark till IKEA och sannolikt får flera hundra tusen kronor i ersättning varje år från IKEA.

I slutet av programmet anser en jurist att tillståndsprövning mycket väl skulle kunna återupptas och kanske kunna komma fram till slutsatsen att dra tillbaka tillståndet för de 30 vindkraftsverken. Det skulle bli en miljardsmäll för IKEA. Lyssna på reportaget.

https://sverigesradio.se/embed/episode/1689020

Det skulle vara intressant med en ny prövning- Litet förvånande att klimatalarmisterna som jobbar med Klotet gjort detta reportage.

Skojarna i företaget OX2 bygger just nu en vindkraftspark ca 10 km väster om Kalmar.

Annons

2 reaktioner på ”MYGEL BAKOM VINDKRAFTSTILLSTÅND

 1. Sven d.ä. 2021-03-21 / 23:02

  Det finns ca ett dussin OX2 bolag enligt allabolag. Jag skulle tro att om det går åt skogen så går ett av bolagen i konkurs, det med skulder, inkomster har då transfererats till andra OX2 bolag. I vilket bolag går IKEAs pengar?

  Gilla

 2. Håkan Spångberg 2021-03-21 / 18:07

  Sverige – ett land bland alla andra korrumperade bananrepubliker numera.
  Ytterst är det väljarnas ansvar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.