NÄST HÖGSTA GLOBALSTRÅLNINGEN UNDER 2020

Igår var det Earth hour. Det gick helt obemärkt förbi. I varje fall om man tittar på energiförbrukningen i Sverige.

Årets tre första månader har inletts betydligt kallare än föregående år. Under 2020 var medeltemperaturen i Kalmar 3,9 grader för januari-mars. Just nu ligger medeltemperaturen för samma period på 0,2 grader. Alltså hela 3,7 grader lägre än 2020. Är det en tillfällighet? Det handlar om väder och inte klimat!

Jag har tidigare lyft fram globalstrålningen som en intressant hypotes om varför medeltemperaturen ökar. Under 2020 nåde vi det näst högsta värdet på globalstrålning som uppmäts sedan 1983. Det överträffas bara av det solrika året 2018. Korrelation mellan Sverige medeltemperatur och globalinstrålningen är slående. När jag nu kan lägga till ytterligare ett nytt års siffror så förändras inget utan korrelation förstärks istället.

Är korrelationen mellan globalstrålning och temperatur mer överensstämmande än korrelationen mellan koldioxid och temperaturen? Svaret är ett absolut Ja på den frågan.

Den ökande globalstrålningen ägnas bara en halv sida utav ca 1 500 sidor i IPCC:s senaste rapport. Ytterst märkligt enligt min mening. Jag har ställt frågor till SMHI om detta men fått väldigt luddiga svar. Det bedrivs ingen forskning på orsakerna till den ökande globalinstrålningen, alla ekonomiska resurser läggs på koldioxidhypotesen. Något som jag skrivit om på bloggen flera gånger under förra året.

https://www.smhi.se/kunskapsbanken/klimat/stralning-1.17841

Tänk om det skulle vara så att den globala uppvärmningen inte alls beror på koldioxid i vår atmosfär! Tänk om den bara har en marginell betydelse. Tänk om det är helt andra faktorer som styr klimatet på jorden.

Tänk om det visar sig att koldioxidhypotesen inte stämmer. Hur kommer då hela den samlade vetenskapen och inte minst IPCC hantera det? Vem skall få skulden?

Men framförallt hur många tusentals miljarder kronor/dollar/euro har då lagts på att minska koldioxidutsläppen helt i onödan.

PS

Den kommande veckan kommer bli spännande!

Annons

12 reaktioner på ”NÄST HÖGSTA GLOBALSTRÅLNINGEN UNDER 2020

 1. Håkan Spångberg 2021-03-29 / 06:00

  Vem vet, om x år kanske det ”framkommer nya fakta” som visar att koldioxiden inte är den faktor som PK spelat in…
  Men det kvittar ju, då är måhända syftet uppfyllt och vapnet i fråga behövs inte längre…
  Några floskler typ ”vi såg det inte komma” och ”vi var naiva” så kommer ansvariga undan…

  Gilla

 2. Nils Dacke 2021-03-28 / 22:08

  Jag körde Earth hour på mitt egna lilla sätt, belysning i hela bostaden plus två TV apparater och en diskmaskin, fungerade alldeles utmärkt. Brukar göra ungefär så och det retar väl alltid någon miljöfascist som har vägarna förbi.

  Gilla

 3. Kalmarvän 2021-03-28 / 21:26

  Vem är den Folhagen som ska bli ordförande i Kalmar? Kan du starta ditt parti så det finns något att rösta på i valet för jag vet inte vem som ska ordna Kalmar. Jag hade helst sett Lillemor igen för hon vet att skydda oss från de som lever efter den där BOKEN! De som vill ta över vårt land!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-28 / 21:40

   Ska Foghagen bli ordförande för SD Kalmar? Jag fick kritik av Mattias Bäckström Johansson när jag tog med honom på valsedeln 2018. MBJ har ju uppenbarligt samtyckt till att han nu skall bli ordförande trots alla……. Mycket märkligt!

   Jag skall starta ett parti!

   Gilla

 4. turrim 2021-03-28 / 17:21

  Jag är som tidigare kund hos Sydkraft nu kund hos E.ON. Där tycks man vara helt i regeringens ledband utan protester mot nedkopplingen av ett väl fungerande, billigt och säkert system i Sydsverige. Företagets inkomster är viktigare än kundernas välbefinnande vad gäller ekonomi och leveranssäkerhet.

  Jag vet genom kanaler att i Sydkraft så var det ekonomi och leveranssäkerhet hos kunden som prioriterades i långsiktig utbyggnad av systemet grundat på sakliga utredningar.

  Nu får man som kund e-brev med goda råd hur man ska bete sig och kolla sin förbrukning. Jag är inte det minsta intresserad. Jag tänker inte gå omkring och kolla på någon app hur det ser ut hemma i bostaden just nu. Jag blir bara förbannad när jag får dessa råd som verkar skriva av någon miljöpartist.

  Nu kom det om Earth Hour och hur jag borde bete mig. Vad fan har min elleverantör med detta att göra????

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-03-28 / 17:43

   Instämmer! Jag har också EON i en fastighet och jag är väldigt trött på deras pekpinnar.

   Gillad av 1 person

 5. Andersson 2021-03-28 / 14:35

  Tusan med jag trodde det var i dag. Då måste jag vänta ett helt år med att spara ström. Jag ska slänga ut min dammslukare innan dess. Och köpa en manuell.

  https://www.clasohlson.com/se/Sopset-Nature/p/44-2334-1

  Fast det är ju inte miljövänligt att slänga den gamla på tippen. Så det måste bli blocket. Fast då drar den ännu mer ström om den hamnar hos någon med städmani.

  ##

  Vaka in Earth Hour med Sollentuna församling!

  https://www.svenskakyrkan.se/sollentuna/vaka-in-earth-hour-med-sollentuna-forsamling

  Hur ska jag göra som har tjockskärm till datan? Ska jag dammsuga istället? Nog för att det behövs.

  ##

  https://www.hbl.fi/artikel/forlangt-stopp-i-suezkanalen/

  Incidenten beror förmodligen på en plötslig klimatförändring. De påstås att IKEA har en massa Billies i sina containers. Det struntar jag i för deras dörrar passar inte till mina hyllor. Jag tycker det är för jäkligt. Det är inte mer än 25 år sedan jag köpte hyllorna.

  Gilla

 6. Kenny 2021-03-28 / 14:35

  Jag brukar låta min importerade veteran pickup med 6 liters v8 motor utan katalysator gå på tomgång flera minuter extra utanför miljöpartiets kontor. Nån av dom tidigare presidenterna minns just nu inte vem, sa ju att den amerikanska livsstilen är inte förhandlingsbar.

  Gillad av 2 personer

 7. Hacke 2021-03-28 / 14:27

  Vänta bara. Så snart pk-eliten klurat ut ännu en logisk kullerbytta som kopplar globalstrålningen till vita män och ”rasism” lär det bli fart i ankdammen.

  Och värst lär då som brukligt ”oberoende och sakliga” public service vara. Vid en närmare granskning av den senaste undersökningen kring propagandakolossen visar det sig att över hälften av de tillfrågade (56 procent) inte svarade. I huvudsak män och unga, alltså de som traditionellt är kritiska alternativt inte ser/lyssnar på SVT/SR.
  Trots detta anser alltså fyra av tio av de resterande att public service är vänsterdominerat. Ett fejkresultat som de ansvariga cheferna på public service dessutom slår sig för bröstet för.
  Släng dig i väggen Kim Jong-un. Och för den del också Expressenkrönikören Anna Dahlberg som tolkar propagandan som fa`n läser bibeln i sin okritiska och oreserverade hyllning till den tvångsfinansierade propagandakolossen. Den som hon och hennes tidning i en fungerande demokrati och medielandskap skulle betrakta som en i högsta grad osund konkurrent. Denna vill hon inte bara värna om utan dessutom ha ännu mer av! Bara i demokraturen Sverige.

  Gillad av 1 person

 8. Kalle 2021-03-28 / 14:19

  ## Sverige ställs utanför internationellt klimatarbete – bedöms inte tillföra något ##

  ## Den innovativa miljön och forskningsklustren i Sverige är inte i framkant nog vilket har en lång historia som går tillbaka till regeringen Reinfeldt I. Det var under denna första mandatperiod med den borgerliga Alliansen som Astra Zeneca tog beslut om att flytta forsknings- och produktionskapacitet från Södertälje till Storbritannien och Oxford. Skälen var i huvudsak forskningsmotiverade. ##

  ## Miljöpartiet menar i sitt partiprogram att
  Forskningen ska vara fri, men det är rimligt att en del av de pengar som samhället satsar kan vara föremål för POLITISKA prioriteringar och strategiska satsningar. ##

  ## Denna POLITISKA styrning av forskningen har fått konkreta genomslag i flera projekt inom flera områden, bland annat energiområdet. Genom skrivningen prioriteras jämställdhetsarbete och relaterad forskning högre och skall genomsyra all forskning oavsett disciplin. ##

  ## Att Sverige nu ställs utanför de 40 utvalda länder som skall leda världen genom energiomställningarna är därmed inget att förvånas över. Skälen är uppenbara med ett försämrat klimat för inkubatorer, forskning och utveckling parat med en forskningspolitik som trots försäkringar om motsatsen inte längre är fri. En forskning som i allra högsta grad begränsar Sveriges framtida möjligheter som ledande exportnation och kunskapskluster. ##

  ## Utom vad avser gender- och genusstudier.##

  https://ledarsidorna.se/2021/03/sverige-stalls-utanfor-internationellt-klimatarbete-bedoms-inte-tillfora-nagot/

  Sverige och statsminister Löven portas från
  ett virtuellt klimattoppmöte den 22 och 23. april. där 40 utvalda statschefer och regeringschefer deltar.

  Snopet för Löven och MP!!!

  Kommer nog att få lååångsiktiga verkningar för sverige.
  Omvärlden börjar genomskåda sveriges hmmm politik!!!

  Gilla

 9. Olle 2021-03-28 / 13:58

  OT.

  Kalmar är verkligen tryggt.

  ”Vid 9-tiden på söndagsmorgonen inkom ett larm till polisen om ett rånförsök mot en butik på Stationsgatan i Kalmar. En gärningsman ska, enligt information från polisen, ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål. Efter det ska gärningsmannen ha lämnat butiken utan att ha fått med sig något gods.”

  Vad säger Johan om detta? Det är knäpptyst.

  Gilla

 10. Molle3 2021-03-28 / 13:10

  En Domstol har ju slagit fast att det finns fel i det dataprogram som IPCC använder. Så utdata blir ju självklart fel. Men det är fortfarande BARA TEORIER, ingenting om det kommer bli varmare framöver. Ändå fortsätter de med denna lögn.

  De är så självsäkra på hur vädret kommer att vara om 50 år men de kan ta mig fasen inte säga med säkerhet om hur det blir en vecka.

  Nu har Greta börjat strejkar mot bönder och jordbruk istället. Kanske är för KALLT för att strejka mot det varma vädret. 🙂

  Jaja, Grönköping framstår mer och mer som smartare.

  Gilla

Kommentarer är stängda.