LIBERALERNA UT UR RIKSDAGEN

Oenigheten inom Liberalerna kommer leda till att partiet ramlar ur riksdagen i valet 2022. Den insikten står helt klart för mig men den insikten tycks endast ett fåtal av Liberalernas ombud och förtroendevalda förstått. Partiets velande först till vänster och ett stöd till Socialdemokraterna och Stefan Löfven som statsminister och sedan nu omsvängningen till att ge sitt stöd till en borgerlig regering där SD kommer vara en förutsättning för att bilda regeringen inger inget förtroende.

Hur skall väljarna kunna lita på Liberalerna?

Oenigheten kommer inte sluta idag, utan de visade förlorarsidan redan under söndagskvällen. Ett antal liberaler eller ska vi säga folkpartister signalerade redan då att de tänker lämna partiet. Bland annat den gamle partiledaren Bengt Westerberg.

Sprickan är total inom Liberalerna och det förtroenderas som de själva förorsakat kommer inte att gå att reparera fram till riksdagsvalet 2022. Liberalerna ut ur riksdagen!

På den lokala nivån blev jag igår uppmärksammad på att det förra regionrådet Pierre Edström (L) i Kalmar inte gav sitt stöd till sin partiledare Nyamko Sabuni. Det kanske i och för sig inte var så förvånande då han är gift med före detta vänsterpartisten och Feministiskt initiativs Birgitta Axelsson Edström.

Den affisch som Pierre Edström lagt upp är direkt osmaklig. Vad är det han försöker klistra på Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Det intressanta är också att läsa alla namnen på de som gillat eller kommenterat Pierre Edströms inlägg på Facebook. Det säger en hel del om dessa personer. Det är anmärkningsvärt att en journalist som skriver om den lokala politiken så öppet deklarerar sina politiska åsikter. Hur kan man sedan hävda att man är objektiv i sina artiklar?

Annons

26 reaktioner på ”LIBERALERNA UT UR RIKSDAGEN

 1. turrim 2021-03-29 / 17:28

  Liberal betyder bl a tolerant, fördomsfri, fördragsam. Då är det givet att de som inte klarar av sådant agerande gentemot vissa i arbetet riksdagen hoppar av partiet. Om övertygelsen är ärlig så borde de lämna in redan i dag. Inte fortsätta att ta ut lön till valdagen.

  Gillad av 2 personer

  • Martin 2021-03-29 / 21:55

   Kul att kolla på sociala medier när proppskåpet exploderar hos vänstermaffian. Dessa så kallade goda anser sig vara väldigt toleranta.. Men det finns ingen gräns för intoleransen från vänsterposörer när någon avviker från deras självgoda pydyvlade världsbild. En svart kvinna hoppar i säng med nazister, hujedamig så vidrigt.
   Hör ni stöveltrampet kamrater? Westerberg och Leissner gråter sig ur liberalerna. Haha.. Liberalerna är ett hönshuset i riksdagen, kacklet tar slut hoppas jag 2022. Men jag hatar pedofil partiet och Värnamorödluvan ännu mer.

   Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-03-29 / 17:08

  Vilka partier behövs egentligen?

  Vänsterpartiet – det behövs (tycker några) ett vänsterparti med kommunistiska anknytningar. Det finns alltid några kommunister som behöver något att rösta på.

  Socialdemokraterna – Socialdemokraterna har historiskt varit det största partiet i Sverige. Det är inget arbetarparti numera men det finns historiskt grupper som vill rösta på ett ”arbetar”-parti.

  Miljöpartiet – Miljön är viktigt tycker många. I de flesta länder så finns det ett miljöparti, de gröna. Förmodligen finns det en marknad som bejakar eller tror sig bejaka miljövärderingar.

  Moderaterna – ett högerparti behövs i alla länder precis som i Sverige.

  Sverigedemokraterna – ett invadringskritiskt parti finns det alltid en marknad för.

  Liberalerna – ett liberalt parti som bygger på de tradfitionella värdena är vanligt i de flestra av länder. Liberala värden finns det en marknad för. Men då gäller de att de är liberala.

  Kristdemokraterna – ett parti som bygger sina värderingar på kristen grund är inte ovanligt. De lär ha sin lilla skara beundrare.

  Då är det bara ett (seriöst) parti kvar, och det är Centerpartiet.

  Centerpartiet eller Bondeförbundet som de tidigare hette har sin bakgrund i jordbrukaren och jordbruksnäringen. Men bonden är nästan utrotad, eller betydligt effektivare – så antalet har minskat. För att överleva så måste de ta röster från andra partier. De måste bli mer sosse än socialdemokrat, de måste försöka bli mer för miljön än miljöpartisten, mer kommunist än vänsterpartisten osv. Slutsatsen är att Centerpartiet inte behövs. Allt de står för finns representerade i andra partier. Bort med Centern.

  Gilla

 3. Ò Hyra 2021-03-29 / 15:41

  Om jag har förstått rätt är i alla fall Liberalerna positiva till kärnkraft, och om
  Lööfs ide om 30 miljoner invandrare skulle realiseras krävs det minst tio nya kärnkraftverk.

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2021-03-29 / 14:16

  Om man ska generallisera lite grovt så har gamla folkpartiet haft sina kärntrupper bland frikyrkliga, folkskollärare och dagligvaruhandlare.
  Möjligen har de kvar en del bland de frikyrkliga, men deras antal har nog minskat. Bland lärare är de helt borta. Folkskollärarna är döda, eller sitter i väntrummet. Lärarna av idag är helt fostrade i klimat, genus och annat trams. De röstar på V och MP.
  De gamla handlarna har käkats upp av ICA, är glada aktieägare och röstar M. De handlare som idag driver mindre butiker är invandrade och för dem är L säkert bara något okänt.

  Som jag ser det så saknar L en väljarbas idag. Var ska de få en sådan ifrån? Inte lätt alls. Det finns väl inga frågor att driva som inte andra partier redan driver.

  Gillad av 2 personer

 5. Nils Dacke 2021-03-29 / 14:06

  Årets liberal 2020 i en förort och no/go zon till Stockholm hoppar av i protest, den utnämningen måste väl vara en lika hög rankning på som att bli utnämnd som årets revisorsuppleant i en lokal syförening?

  Gilla

  • Andersson 2021-03-29 / 18:29

   Jag förmodar att klanen avgår i samlad tropp till Nyans. Nya tider – strålande tider.

   Gilla

 6. J B Doe 2021-03-29 / 13:58

  L är ett onödigt parti. Dom är inte liberala. Att förespråka kvoterad föräldraledighet är inte liberalt. Det bästa vore om de sparkades ut ur riksdagen.
  Det näst bästa vore om M + KD + SD inte blir beroende av denna bromskloss

  Gillad av 1 person

 7. Tony 2021-03-29 / 13:54

  Majoren Björklund har väl inte mycket att yvas över, han är väl den som lyckats
  sänka partiet mest av alla?
  På Facebook var där många som sade att dom skulle hoppa över till PF
  alltså centern? vad nu det skulle hjälpa?Det är givetvis inte roligt att förlora,
  men det var trots allt en klar seger för Sabuni.

  Sen var det även en knäpp på nasan till Bästerberg, det har jag önskat honom
  enda sedan han reste sig och gick ut ur Studion när ny Demokratis man kom dit.
  Så agerar en riktig skitstövel!

  Gillad av 6 personer

 8. Otto 2021-03-29 / 13:51

  Det var väntat att Kalmar-liberalen skulle rösta emot. Liberalerna går mot sin undergång oavsett.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-29 / 14:06

   Kalmarliberalerna röstade inte emot Sabuni, de röstade för. Det ogillades alltså av Pierre Edström.

   Gilla

 9. Olle 2021-03-29 / 12:11

  Är alla Kalmarbornoch politiker utom Thoralf helt jävla vänstervridna?

  Gilla

 10. Bergman år 2021 2021-03-29 / 11:10

  Skall L välja Björklunds väg eller Sabunis väg?
  Sabuni står idag i vägkorsningen och pekar högerut och skall L hinna svänga före 2022 så är det sannolikt rätt tid att peka nu, även om hon riskerar att bli överkörd i korsningen till och med av mormors gamla kråka.

  Gilla

 11. Hacke 2021-03-29 / 10:06

  Är det liberalernas sista desperata kort som spelats ut i hopp om att få stödröster från moderaterna och därmed klamra sig kvar över spärren?
  Men det är väl inte helt säkert att de kommer att få det. Det kommer ju bara att försvåra en eventuell borgerlig regeringsbildning. Den lär bli knepig nog ändå utan veliga extremliberalerna även om några av värstingarna nu äntligen lämnar det sjunkande skeppet.
  Det lär hur som helst bli ett landsmöte i höst som väl bara kan mätas med stollepartiet mp:s tillställningar. Ännu mer likheter således mellan de två små marginalpartier som getts oproportionerlig makt och tävlat om att orsaka landet mest skada sedan Westerbergs dagar och fram till nu.
  Det är en nåd att stilla bedja om att båda försvinner ur riksdagen vid nästa val.

  Gillad av 1 person

 12. Thor 2021-03-29 / 10:03

  Haha, så han vill städa ut den kommunistiska frun?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-29 / 10:59

   Jag skrev det inte men tänkte detsamma.

   Gilla

 13. Sven d.ä. 2021-03-29 / 09:57

  Jag måste hålla emot. Jag tror de kommer med 2022 i Riksdagen. De som inte vill hålla Sabunis linje kommer att gå till vänster och göda C och MP. Liberalerna vill inte ha dem heller, bättre att personer som Leissner, Westerberg med flera lämnar. Liberalerna kommer att få tillskott från M, KD och SD. Jag kan tänka mig att det finns de inom M som kommer att stödrösta på Liberalerna. Står man på valdagen och väljer mellan L och M, och att man vet att det finns en möjlighet att det kan bli en majoritet mot S+V+MP+C då stödröstar man.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-29 / 10:59

   Tror inte det. Om moderaterna kommer stödrösta på något parti blir det Kristdemokraterna, en säker allierad.

   Gilla

 14. Håkan Spångberg 2021-03-29 / 09:39

  Man får nog köpa på sig den finaste konjaken till valnatten att ha i beredskap när L sparkas ut ur riksdagen 😄.
  Och åker Mp också ut som grädde på moset… 🤩

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-03-29 / 11:46

   Nja konjak är väl inte det första jag tänker på. Snarare då en rejält rökig maltwhisky att avnjutas med en fet och god cigarr tillsammans med riktigt mörk choklad eller en synnerligen välsmakande mörk rom.

   Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-03-29 / 13:11

   Grädde på moset? Lumumba eller Irish coffee?

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2021-03-29 / 20:08

    Man ska aldrig spä ut fin sprit. Den skall drickas naturell och rumstempererad för att alla smakessenser ska komma till sin rätt.

    Gilla

 15. Anders 2021-03-29 / 09:34

  Vill bara anmäla en avvikande mening .
  Jag tror att (L) kommer att kanibalisera på i första hand (C) och (S).
  Kom ihåg Lejonborgs skutt pga språktestet.
  (C) har haft alltför många konstigheter med pedofiler , konstiga muslimska vinklar , för mycket beskäftiga påstående av Annie .
  Trovärdigheten är skadad .
  Om Sabuni törs härma Åkesson en aning och tala klarspråk om vad de vill kommer siffrorna att raka i höjden .
  Ärlighet och raka rör är en bristvara i Svensk politik för närvarande .
  Börja med att tala om vad man vill i stället för det man inte vill(törs) är en bra början .

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-03-29 / 10:57

   Du har säkert en poäng där men jag tror att antalet C som skulle gå till L är ytterst begränsad i väljarkåren. De har sannolikt redan lämnat C. När det gäller S så tror jag heller inte att det är så många som lockas av L. Närmare hälften av S-väljarna har sannolikt utrikes bakgrund och det väljer inte L.

   Gilla

   • Andersson 2021-03-29 / 13:14

    Jag ska skriva Alfsson på valsedeln? Tror jag.

    Gilla

Kommentarer är stängda.