NU STARTAR JAG FRAMTID KALMAR

Idag blir det officiellt att jag startar ett nytt lokalt parti med namnet Framtid Kalmar. Partinamnet är registrerat hos valmyndigheten och överklagande tiden har gått ut, utan någon överklagan av partinamnet.

Partiets slogan blir.

Kalmar framåt, på riktigt!

Siktet är inställt på kommunvalet den 11 september 2022 och att Framtid Kalmar skall erövra ett antal mandat i kommunfullmäktigevalet.

Partiets övergripande mål är att verka för en mycket god välfärd och trygghet för kommunens medborgare till en så låg kommunalskatt som möjligt.

Det innebär att kärnverksamheterna skall ha högsta prioritet och fokus. Jag anser att det inte riktigt fungerar på det sättet idag. Kalmar kommun har under de maktfullkomliga Socialdemokraterna sakta men säkert låtit flera andra verksamheter växa fram som inte är kommunens ansvarsområde, utan det är andra statliga myndigheter som har ansvaret för dessa uppgifter. Det innebär i praktiken att Kalmar kommuns medborgare får betala två gånger för samma sak. Ett rent missbruk av medborgarnas skatteinbetalningar. Framtid Kalmar kommer belysa dessa verksamheter och ställa krav på att statliga myndigheter verkligen utför sitt uppdrag och tar sitt ansvar.

Framtid Kalmar vill att Kalmars framtid skall se annorlunda ut i förhållande till den vision som socialdemokraten Johan Persson driver idag. Enligt min uppfattning håller Socialdemokraterna på att förstöra Kalmar på flera sätt genom att skapa ett mångkulturellt samhälle där brottsligheten och otryggheten breder ut sig i en allt snabbare takt och i fler och fler stadsdelar. I huvudsak beroende på den stora invandringen av människor från MENA-länderna till vår kommun. Människors vars religion, kultur och demokratisyn inte överensstämmer med den västerländska.

Framtid Kalmars mest prioriterade frågor.

Om väljarna vill så kommer dörren inte var stängd för mig till stadshuset efter den 11 september 2022.

Invandringsstopp, till kommunen, det vill säga ingen mottagning av personer hänvisade av Migrationsverket till Kalmar kommun och att samtidigt verka för att återvandring sker av personer som inte kan anpassa sig till vårt samhälle och våra värderingar.

Sänkt kommunalskatt, Kalmar kommun har en kommunskatt på 21,81 kronor medan Växjö kommun har en kommunskatt på 20,19 kronor, en skillnad på 1,62 kronor. Det innebär ca 5 000 kronor mer i skatt i Kalmar för en normalinkomsttagare. Kalmar skall inte behöva vara sämre än Växjö då förutsättningarna är likvärdiga. Det är dessa pengar som Kalmars skattebetalare får betala två gånger varje år. Under ett arbetsliv på 40 år får en medborgare i Kalmar betala ca 200 000 kronor mer i skatt än en kommunmedborgare i Växjö.

Stadens och kommunens utveckling, Framtid Kalmar kommer också driva frågorna om förfulningen av staden med diverse byggnader som förstör Kvarnholmens kulturella karaktär. Den så kallade förtätningen med skövling av gröna lungor kommer Framtid Kalmar göra allt för att stoppa. Vi vill istället att de gröna lungorna skall få växa och att det skapas nya. Det så kallade ”Foppa hotellet” kommer partiet säga blankt nej till. Det räcker med ett nytt hotell i hamnen.

Vindkraftverk och vindkraftsparker, Framtid Kalmar kommer ställa skarpa krav på alla etableringar av vindkraftverk inom Kalmar kommun eller i angränsande kommuner. Framtid Kalmar säger nej till alla nya vindkraftsverk som söker tillstånd om etablering öster om E22:an. Inga vindkraftverk i vår kustmiljö.

Islamiseringen, Framtid Kalmar kommer motverka all form av islamisering, oavsett vilken verksamhet det gäller inom Kalmar kommun. Framtid Kalmar kommer säga nej till alla mosképrojekt som planeras i Kalmar.

Tidningen Nya Tider har idag ett helt uppslag om Framtid Kalmar där jag berättar om partiet och bakgrunden till varför jag startar ett helt nytt lokalt parti i Kalmar.

Ni som prenumerera på Nya Tider får idag eller imorgon ett nytt läsvärt nummer av tidningen.

https://www.nyatider.nu/thoralf-alfsson-bildar-framtid-kalmar-staller-upp-i-kommunvalet/

BLI MEDLEM I FRAMTID KALMAR

Från och med idag är det också möjligt att bli medlem i partiet. Tyvärr gör ju dessa coronatider och restriktionerna att man inte kan träffas men det hindrar ju ingen från att bli medlem i partiet. Så snart restriktionerna släpps kommer jag ordna någon form av träffar för intresserade, för att diskutera politik och hur man kan göra Framtid Kalmar framgångsrikt.

En styrelse kommer bildas så snart det är möjligt och det finns personer som är villiga att jobba aktivt för Framtid Kalmar

En symbolisk medlemsavgift på 50 kronor per år tas också ut. Den skall oavkortat gå till att betala för valsedlar till kommunvalet 2022. Medlemsavgiften på 50 kronor motsvarar ungefär kostnaden för 1 000 valsedlar. När målet om 100 000 valsedlar är uppnått så kommer informationsblad om Framtid Kalmar att prioriteras.

Gåvor mottages också till Framtid Kalmar. Swish till 072-5179099 skriv ”Framtid Kalmar”

Vill du bli medlem så skicka ett mail till framtidkalmar@gmail.com med namn och adress.

Framtid Kalmar kommer också finnas på Facebook under namnet Framtid Kalmar, den sidan kommer uppdateras med nyheter i första hand.

Gilla sidan och länka till inläggen för att sprida informationen om partiet.

Den som har frågor om Framtid Kalmar kan skicka dem på ovanstående mejl. Är det allmänna frågor så kan svaret komma Facebook-sidan i annat fall så svarar jag personligt i ett mejl. Det går givetvis även bra att ringa på 072-5179099

Alla namn kommer behandlas anonymt och inga namn kommer lämnas ut på medlemmar eller intresserade. Utan det är upp till och var och en att berätta om att man sympatiserar med Framtid Kalmar.

Kalmar först!

Kalmar framåt, på riktigt!

Thoralf Alfsson

Annons

43 reaktioner på ”NU STARTAR JAG FRAMTID KALMAR

 1. Sven d.ä. 2021-04-02 / 13:41

  ”Biståndsministern Per Olsson Fridh (MP) vill att Sverige är med och ger bort vaccin till andra länder efter att man har vaccinerat riskgrupperna.”

  En dag försent Per – 1:a april var igår.

  Gilla

 2. DanC 2021-04-02 / 09:10

  Hej toralfsblogg ! L-fredag 2e april -21

  Vy från Gbg, intressant att det numera sker över landet försök/steg till en uppluckring av sin kommuns styrning, oavsett.
  Min fundering blir hur partiet FramtidKalmar ställer sig till maskinen NATO med sin ständige USA-överbefälhavare och dessa kärnvapen.

  För närvarande är Sverige med i ett militäravtal med de 30 NATO-länderna, avtalet är det så kallade Värdlandsavtalet skapat maj 2016.
  Betyder; medgivande att bruka Svenskt territorium för transport av krigsmaterial inkludera kärnvapen, upprätta befästningar/baser med sin stridande trupper.

  Historik:
  Angående kärnvapen och FN-konvention mot dessa vapen.
  Juli 2017 antog 122-länder inklusive Sverige ett avtal om totalförbud mot K-vapen, minst 50 av dessa 122 måste antaga avtalet om det ska gälla. Numera sedan jan 2021 i kraft, utan Sverige.

  juli 2019 meddelar Margot Wallström att Sverige avbryter sedan decennier vår kamp mot K-vapen.
  Det meddelande från M.W. kom, efter ett, tidigare uttalande från NATOs överbefälhavare att om Sverige antar FN-konventionen mot kärnvapen år det svårt att bli medlem i NATO.
  Försvarsministern Peter Hultqvist är under aktuella USA-NATO synpunkter givetvis vid sidan om Margot.W,
  Peter H. är en starkt och ständigt medialt uttalad USA-NATO mot Ryssland, förespråkare.

  Kalmar Kommun hur ställer sig dessa till FN-konventions mot kärnvapen antar att dessa svårligen kan lämna P. Hultqvist ide om NATO-USAs välgörande. P. Hultqvist har dessutom sin kompis Norges Stoltenberg, NATOs EU-boss som ett gott bollplank.

  Igen fråga och kommer FramtidKalmar att ha annan mening än Hultqvist och Stoltenberg och antaget nuvarande Kalmar Kommun.

  Mera om riksföreningen nej till NATO ( https://www.nejtillnato.se/ )

  Oavsett lycka till och ska bli spännande.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-02 / 11:30

   Framtid Kalmar är ett lokalt parti som ställer upp i kommunvalet. Nato är ingen kommunal fråga, utan hör hemma i riksdagen.

   Gillad av 1 person

   • DANC 2021-04-03 / 09:08

    Hej Thoralf och Framtid Kalmar ! 3/4 -21

    Sant givetvis och sedvanligt tillhör NATO-saken ett spörsmål i riksdagen.

    Emellertid min reflektion handlar om Sveriges nuvarande och förändrade relation till ”FN-konventionen mot Kärnvapen ” och ICAN, alltså ny Svensk vinkel om förbud mot K-vapen vilket därmed givit Sverige ett Värdlandsavtal gentemot NATO (EU+)

    Att samla sig för handling i ett ”FN-konvention mot K-vapen” är allmänmänsklig och kan givetvis finnas i en kommunal politik.
    Själva frågan om K-vapen är så allmänmänsklig och icke helt oviktig för ett uppväxande släkte en fråga att samlas runt.
    Samlas runt, givet att Framtid-Kalmar händelsevis framöver och allteftersom vill utöka delar av sitt program.

    Lev Väl

    Gilla

 3. Anders 2021-04-02 / 08:57

  Hoppas det går bra för ditt parti och att inte massa maktgalna personer kommer in som trojanska hästar, syftar på MBJ´s styrning i Kalmar län…….

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2021-04-01 / 23:32

  Jag förstår inte vad du tror dig kunna åstadkomma i kommunalpolitiken som du inte redan nu kan göra. Att kunna nå majoritet med stöd av övriga partier är helt orealistiskt.

  Vilken skillnad gör det i verkligheten mot hur det är nu. Du kan ju lägga motioner och rösta i kf.

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-04-01 / 18:38

  Jag önskar dej lycka till med ditt projekt och min röst har du.

  Nu i påsk se upp med gulingar! Menar förstås rödingar.
  Glad Påsk!

  Gilla

 6. janne 2021-04-01 / 15:54

  Grattis Thoralf till det nya partiet.Se nu bara till att omge dig med dom bästa och se upp för trojaner.

  Gillad av 1 person

 7. dennisslotteborn 2021-04-01 / 08:12

  Fler och fler partier på kommunal nivå startas och det är bra för demokratin då de gamla partierna som är rikstäckande oftast är gamla trötta politiker som hellre jobbar för sin egen plånbok och tillsätter efter partibok snarare än kompetens. Bra jobbat Thoralf, kan inte se att detta skulle kunna misslyckas och jag tror starkt på att du kommer att ta mandat av främst SD.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-04-01 / 11:18

   En fråga till Thoralf. Hur många röster krävs det för att ett, två, tre respektive fyra mandat i kommunfullmäktige? I runda slängar? Det är en spärr på 2% har jag för mig?

   Gilla

   • Thoralf A 2021-04-01 / 15:01

    I Kalmar har vi två valkretsar vilket innebär 3 procentsspärr I valet 2018 röstade ca 46 000 i kommunvalet. Det innebär ca 1400 röster.

    Väldigt många kommuner har dock ändrat till endast en valkrets efter att det gjorts ändringar i vallagen och då blir spärren istället 2 procent, vilket skulle innebära ca 900 röster.

    Jag har lämnat in en motion om att ändra till en valkrets även i Kalmar kommun. Precis som Göteborg, Uppsala, Helsingborg, Lund med flera gjorde inför valet 2018. Vid valet 2018 var det bara 22 av landets 290 kommuner som var uppdelade i flera valkretsar.

    Gilla

 8. Ludvig 2021-04-01 / 07:09

  Grattis! Och vilket bra namn.

  Gilla

 9. Champagne Supernova 2021-03-31 / 23:42

  Ett självklart val för mig 2022!

  Gilla

 10. Karl 2021-03-31 / 23:32

  Grattis, önskar er det bästa vid valet 2022, kan tyvärr inte rösta då jag bor S-Holm

  Gillad av 1 person

 11. Cosmik Debris 2021-03-31 / 23:27

  När jag läser att muslimer i Växjö fått klartecken att bygga en gigantisk terrorcentral blir jag gråtfärdig och helt tom inombords. Sedan kommer raseriet och föraktet. Det är lands- och folkförräderi.

  Jag hoppas verkligen att Framtid Kalmar kommer att göra allt i sin makt för att stoppa kommande moskébygge i Kalmar. Jag skriver kommande för att det är bara en tidsfråga.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2021-03-31 / 23:52

   Jag kommer göra vad jag kan och lite till för att stoppa ett moskébygge i Kalmar.

   Gillad av 5 personer

   • Cosmik Debris 2021-04-01 / 01:21

    Bra.

    Gilla

   • Anders 2021-04-01 / 21:51

    Moskébygge planeras i Kalmar. De samlar in pengar. Men gulfstaterna är säkert också intresserade att skjuta till pengar, se vad som händer i Växjö.

    Gilla

 12. Jörgen filipsson 2021-03-31 / 23:09

  Grattis Till skillnad mot många politiker har du fakta i ryggen jag tjatar om din sttestik på kärnkrafts el t.ex
  Lycka till

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-04-01 / 00:29

   Och råg i ryggen!

   Gillad av 1 person

 13. Anders 2021-03-31 / 17:12

  Kommer SD stänga dörren till ditt parti eller skulle ni kunna samarbeta?
  Antar att SD diskuterar hur de ska förhålla sig till ditt nya parti?
  Tror du måste dela ut flygblad eller annonsera på facebook el youtube så att folk får kännedom om ditt parti.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-31 / 18:53

   Farm till valet 2022 kommer det bli strid om väljarna. Vad som händer efter valet beror på valresultatet.

   Gilla

 14. Andersson 2021-03-31 / 17:09

  Jag kan inte se att Barometern skriver något om det nya partiet.

  Man jag hittade det här (bakom betalvägg)

  ##
  Enig opposition vill sätta stopp för personliga gatunamn
  ##

  Varför inte sätta stopp för statyer över nu levande personer. Som till exempel Greta Skolkare. Varför ska man statuera folk över huvud taget. Det räcker väl med de man har.

  Gillad av 1 person

 15. Bergman år 2021 2021-03-31 / 14:32

  Sölvesborg och Kalmar kommer väl aldrig att gå i varandras fotspår, men spåren kanske ändå leder åt samma håll. Hoppas jag lever till hösten -22.

  Gillad av 2 personer

 16. Hilmer 2021-03-31 / 13:21

  Hårfästet skiter i byxorna nu!

  Gillad av 1 person

 17. Thor 2021-03-31 / 12:44

  Mycket bra partiprogram.Jag hoppas på att du får stor framgång, tveklöst välförtjänt.

  Gillad av 4 personer

 18. Andersson 2021-03-31 / 12:28

  Bra namn. Passar både i kommun och region. Och riksdag om så skulle vara;-) Du kanske skulle nämna att även utsocknes är välkomna som medlemmar.

  Kör så det ryker.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2021-03-31 / 12:55

   Jag det är inga problem att vara utsocknes. Jag har redan fått medlemmar från angränsande kommuner.

   Gillad av 4 personer

 19. Peter 2021-03-31 / 12:14

  Hjälp Thoralf med detta. Jag bor på annan ort och skickade in 100 kronor till stöd för bildandet av Framtid Kalmar. Ju mer Thoralf får in desto bättre chans har även vi andra att det spiller över på oss som inte har någon av hans kaliber i kommunen. Så kom igen och skicka en hundring ni också.

  Gillad av 3 personer

 20. Sven d.ä. 2021-03-31 / 12:11

  Bra namn.

  Det är viktigt för andra kommuner att visa att man kan driva en kommun på ett bra sätt genom att bli riktigt bra på bas-servicen.

  Hoppas att det ansluter andra till Kalmars nya parti. Hade jag varit kalmarbo så hade jag redan idag sänt ett email till ‘Framtid Kalmar’.

  Gillad av 2 personer

 21. Olle 2021-03-31 / 11:38

  Stort grattis! Du är verkligen driftig! 🙂

  Gillad av 4 personer

 22. Ölandsbonde 2021-03-31 / 11:01

  Bra! Satsa på den obligatoriska kärnverksamheten, inga pengar till särintressen! T ex 250 miljoner till KFF.

  Gillad av 3 personer

 23. Hacke 2021-03-31 / 10:45

  Grattis Kalmar!
  Det är få om ens någon kommun i landet som förunnats en Sverigevän av denna kaliber.
  Varmt lycka till med nya partiet Thoralf!

  Gillad av 7 personer

  • Thoralf A 2021-03-31 / 10:53

   Tack! Det kommer bli en spännande tid fram till valet den 11 september 2022.

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-03-31 / 15:36

    Sitter du som politisk vilde fram till dess? Du är ju inte vald på Framtid Kalmars mandat. Blir det någon hemsida med kontaktuppgifter. Alla har inte Facebook och/eller Swish. Styrelsen måste ju presenteras där alla kan läsa.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-03-31 / 15:55

    Domänen framtidkalmar.se är köpt och kommer bli en webbsida/hemsida för partiet.

    Gillad av 2 personer

 24. Anders 2021-03-31 / 10:30

  Sitter i Stockholm och håller tummarna för att Kalmar Framtid skall få en stor påverkan på lokalpolitiken. Och att staden framgent kommer att styras av sunt förnuft .

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.