BROTTSLIGHETEN I OXHAGEN

Stadsdelen Oxhagen har kommit i fokus under de senaste månaderna tack vare en ny detaljplan. Debatten har varit infekterad på grund av en text i förslaget till detaljplan som oppositionen citerat vid fleratillfällen.

”Trots Oxhagens centrala läge är området idag segregerat med låg socioekonomisk status och höga ohälsotal enligt välfärdsbokslutet.”

Majoriteten har blivit irriterade när oppositionen i insändare och debattartiklar hävdat att detaljplanen skulle förvärra situationen i området, om det byggdes ett jättestort hus med 120 lägenheter.

Enligt min uppfattning är Oxhagen ett segregerat bostadsområde där ”whiteflight” pågått under en tid och området är på väg att bli ett nytt utanförskapsområde eller är redan ett nytt utanförskapsområde. En stor anledning till detta är den stora invandringen och att kommunens bostadsbolag Kalmarhem har ca 1 100 lägenheter i området. Det är just Kalmarhem som fått se till att alla utrikes födda fått en bostad. De privata bostadsbolagen har varit betydligt mer restriktiva med att ta emot utrikes födda i sina fastigheter. I vissa huskroppar i Oxhagen är personer med utländsk bakgrund i majoritet. I den grundskola som finns i området har idag 70-80 procent utländsk bakgrund.

Väldigt många av de så kallade ensamkommande barn, vilka i själva verket var unga muslimska män har fått flytta in i Kalmarhems lägenheter i området, som vi skattebetalare givetvis får betala för på ena eller andra sättet.

I en längre artikel (5 helsidor) skriver Barometern om Oxhagen under skärtorsdagen. Nu är artikeln av det politiskt korrekta slaget och man försöker släta över de problem som finns i området men man har ändå lyckats få fram lite brottsstatistik från området som jag gjort en egen grafisk sammanfattning av, enligt nedan.

Brottsutvecklingen är dramatisk! Antalet narkotikabrott har ökat med ca 300 procent, tillgreppsbrott har ökat med ca 100 procent och detsamma gäller för våldsbrott.

Inte underligt att tryggheten i området sjunker som en sten i undersökningar och att de som känner sig otrygga flyttar ut från området. De ersätts sedan med personer som passar bättre in i området.

Det är detta som Socialdemokraterna och Johan Persson kallar för ”Kalmar framåt” eller som Johan Persson uttryckte det i Dagens Kalmar när jag nu startat mitt parti Framtid Kalmar. “Hans framtid är inte min framtid. Statistiken visar vad Johan Perssons ”Kalmar framåt” ger för resultat.

I praktiken är det den förda migrationspolitiken de senaste decennierna som är orsaken till segregationen och utvecklingen i Oxhagen och i flera andra bostadsområden. Ansvaret vilar tungt på regeringarna Reinfeldt och Löfven.

Personligen tror jag att det är en strategi från vissa boendegrupper att få igång en ”whiteflight” från bostadsområden, då man vill ta över bostadsområden och vill få dem segregerade. För att sedan känna sig mer hemma med sin egen kultur och religion i ett bostadsområde med andra värderingar än de svenska.

Annons

18 reaktioner på ”BROTTSLIGHETEN I OXHAGEN

 1. Cosmik Debris 2021-04-02 / 17:38

  ”Av en studie från år 2015 författad av Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö, framgår att infödda svenskar flyttar från sitt bostadsområde när andelen utomeuropeiska invandrare uppgår till mellan tre och fyra procent.”

  Alice Teodorescu: Teodorescu: Stanken från klassföraktet (2017)
  https://www.gp.se/ledare/teodorescu-stanken-fr%C3%A5n-klassf%C3%B6raktet-1.4190908

  Gilla

 2. Linus 2021-04-02 / 13:45

  Kommer det verkligen vara något vidare intresse av att bosätta sig i nya Linnéstaden där Kaliff för övrigt ska få en egen gata, med ett getto ett stenkast ifrån och en fabrik för osttillverkning precis bredvid?

  Begriper inte heller detta med allt nytt som ska öppna överallt; butiker, restauranger m.m. t.o.m. i Linné sägs det, när butiker läggs ned i rask takt? Visserligen mest på Kvarnholmen men ändå.

  Märks att det är hybris i staden och i alla nya projekt är Johans bästa kompis, Peo Persson, på P&E Fastighetspartner involverad.

  Gilla

 3. Kent 2021-04-02 / 13:25

  Oxhagen är så jävla hemskt och fult område. Kalmarhems hus är förskräckliga.

  Minns när jag var i 20-årsåldern, det är drygt 20 år sedan och jag skulle hälsa på en person i 12-våningshusen. Det var fullt med blod inne på hela väggen i trapphuset. Har varit illa länge i detta område. På Perstorpsvägen kan man hitta kanyler på gården.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-02 / 14:28

   Finns inga 12-våningshus i Oxhagen. Det 8 våningar.

   Gilla

   • Kent 2021-04-02 / 14:45

    Oj, trodde de var högre än 8 våningar, de ser högre ut i alla fall och hemska är de oavsett. 🙂

    Gilla

  • Kristoffer 2021-04-02 / 14:29

   Du kommer farandes med Fake News Kent. Det finns inga tolvvåningshus i Oxhagen.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2021-04-02 / 14:54

    ”fullt med blod inne på hela väggen i trapphuset” – om det är 12-våningar eller 8-våningar, har det någon betydelse? Nej knappast. Fake News knappast.

    Gilla

   • Hilmer 2021-04-02 / 17:40

    Trodde också det var 12 våningar på Arrheniusgatan. Är det på Axel Oxenstiernas väg det är 12 då, eller bara 8 där med?!?

    Gilla

   • gnrk1 2021-04-02 / 20:44

    Axel Oxenstiernas väg har 6 våningshus och tillhör en av Kalmars mest attraktiva bostadsrättsföreningar med mycket god skötsel o ekonomi.

    Gilla

 4. Saga 2021-04-02 / 11:52

  De höga klossarna som finns i Oxhagen nu är förfärliga. Det har varit problem där då länge de funnits, mer eller mindre.

  Jag var inne på en chattsida häromdagen och där fanns en kille från Libanon. Han skrev att araber älskar svenska kvinnor för att de är så vackra och är kända för det. Vi pratade lite om bilar och ville testa honom hur de agerar om någon kvinna skulle vilja ha hjälp med bilen av en bilkunnig arab. Han skrev då ”absolut, inga problem, men det kostar ju såklart och det är inte pengar.”

  Det är bara att inse att övervägande del är vidriga.

  Gilla

 5. Hacke 2021-04-02 / 11:43

  ”Du är inte i Sverige nu”, som de boende hotade Janne Josefsson med redan för många år sedan när han förgäves försökte göra ett reportage i ett av Malmös berikade områden.
  Det är klartext och säger egentligen allt om hur det nya herrefolket ser på sakernas tillstånd i det land man håller på att ockupera till sista kvadratmetern.
  De skrattar naturligtvis åt integration och annan bullshit som de styrande försöker tuta i oss med samma frenesi och omfattning som miljardregnen över redan intagna och på ursprungsbefolkningen rensade områden.
  Det är våra pengar och välstånd de vill åt, absolut inget annat. Det vi som påtvingade finansiärer får i gengäld är förakt, våld och död.
  Och det helt överskuggande förstås, sossarna och övrigt vänster/vänsterliberalt pack sina röster vart fjärde år så detta landsförräderi- och folkutbytesprojekt kan pågå år ut och decennium in.

  Gillad av 1 person

 6. Roland Salomonsson 2021-04-02 / 11:37

  Det är väl känt att några muslimer flyttar in i ett kvarter. Därefter anlägger de en ”källarmoské. Imamen kommer sedan att via papporna instruera barnen att göra trakasserande aktivitéter av olika slag. Typ grafitti på andras dörrar, egendom, punka på cyklar, mopeder, bilar, ge andra barn stryk (men när de är i annat kvarter), håna och mobba andra barn, uppträda hotfullt i grupp mot ensamma personer.
  Då kommer etniska svenskar att börja flytta. Nya muslimer flyttar in då de sedan länge står i kö för kvarteret. etc.Efter ett par år är inga svenskar kvar.
  Då startar processen om i annat kvarter. Osv!

  Gillad av 1 person

 7. Lotta 2021-04-02 / 11:29

  Var det denna insändare som gjorde att man ändrade sig om bananhuset? Kolla vilka som skrivit den. Undrar hur mycket de hade engagerat sig om det inte varit frågan om deras boendemiljö? Inte mycket tror jag.

  https://www.barometern.se/insandare/inte-rimligt-att-vi-och-vara-grannar-far-var-boendemiljo-forstord-5e9714b9/

  ”samhällsbyggnadsnämnden, har efter platsbesök kommit fram till samma slutsats – de blir för höga och skuggar för mycket.”

  Jämför det med hur det ser ut för grannarna till det groteskt stora huset mitt emot Kyrkogården på Norra vägen där det låg en nack tidigare. Hur mycket sol får det huset som ligger närmast och hur mycket engagemang och motstånd kunde man läsa i insändare från ovanstående skribenter?

  Gilla

 8. Gunnar 2021-04-02 / 10:25

  Anställ Johan med högre lön i ditt parti. En egoist tackar alltid ja till ett bättre erbjudande.

  Gilla

 9. Anders 2021-04-02 / 09:54

  En modell som använts sedan 1975 , och resultatet känner vi till .
  Definitionen på en idiot är att hen gör samma sak varje gång och förväntar sid ett annat resultat .
  Men det kan tydligen vara definitionen på en Kalmarsosse också .

  Gilla

  • Kristoffer 2021-04-02 / 14:42

   Det kan tydligen definiera dig också Anders för är det en sak som vi vet helt säkert så är det att bostadsbristen som den ser ut lokalt är omedelbar. En hypotetisk avstanning i den byggtakt som nu råder skulle innebära stora förluster för Kalmar och inte bara riskera, utan de fakto vända den positiva trend som rått både inom näringsliv och turism de senaste tjugo åren.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-04-02 / 14:54

    Det är ingen bostadsbrist i Kalmar!

    Gilla

 10. janne 2021-04-02 / 09:01

  Jag förstår inte varför sossarna och deras gelikar vill skapa mer problem än dom
  som redan finns vad är poängen med det,är det för att ställa sig in hos regeringen
  eller vad är det frågan om, för är ju inte för samhällets bästa kan jag tycka.

  Gilla

Kommentarer är stängda.