OBEGRIPLIG OPINION

För mig är det obegripligt att inte förtroendet för den rödgröna regeringen rasat under detta år med corona och snart 14 000 avlidna i covid-19. Dessutom har vi en statsminister i Stefan Löfven som snart uppträder lika märkligt som president Biden i USA. Helt otroligt att Socialdemokraterna till och med ökar i opinionen och ännu mer sjukt är att ansvarig minister Lena Hallengren nästan är den minister med högst förtroende hos det svenska folket.

Men det bara bekräftar den gamla devisen, all publicitet är bra publicitet!

Den före detta moderata riksdagsledamoten Jörgen Andersson tog upp opinionsläget idag i ett inlägg på Facebook.

Vad gör Moderaterna fel? Trots katastrofen Löfvén, för att inte tala om de otaliga och huvudlösa uttalanden som hoppar ur regeringskamraternas talorgan. Och som om det inte vore nog!! Arrogansen och attityden från den exekutiva makten. Hur kan Moderaterna vara så dåliga att de till och med tappar förtroende i denna miljö?

Eller har möjligen samhället slutligen blivit helt och fullständigt galet, och galet vill ha galna ledare?

Det är som väljarna håller fast vid sitt favoritlag (läs t.ex. fotbollslag) men det handlar om sitt favoritparti. Man lämnar helt enkelt inte sitt lag man håller på sitt lag i vått och torrt. Hur bryter man detta mönster?

Coronastatistiken är uppdaterad och den talar sitt eget språk. Sveriges regering misslyckades med första vågen, Sveriges regeringen misslyckades med andra vågen och nu har regeringen även misslyckades med tredje vågen. Man brukar säga tredje gången gillt men det gäller absolut inte rödgröna väljare. De tolererar uppenbarligen vad som helst utan att straffa de ansvariga. Vad är det för fel på svenska folket?

Jag skäms när jag ser jämförelserna med våra nordiska grannländer. I synnerhet när det gäller antalet avlidna. Sverige har totalt 13 595 avlidna i covid-19, Danmark 2 436, Finland 866 och Norge 684. Ändå reagerar inte svenska väljare.

För mig är det obegripligt!

Annons

35 reaktioner på ”OBEGRIPLIG OPINION

 1. Hans 2021-04-10 / 09:18

  ”Det finns två saker som är utan gräns: universum och mänsklig dumhet. Men när det gäller universum är jag inte säker.”

  – Albert Einstein.

  Hans

  Gilla

 2. Ò Hyra 2021-04-09 / 19:09

  Varför får inte Trump fredspriset? Är det för att han i motsats till sina föregångare inte startat något krig?

  Biden? Vad är äkta med honom? Inte är det tänderna, inte heller håret, kan man tro att hela figuren är en gipsavgjutning. Och denna vansinniga lånekarusell. Det fungerar så länge man lyckas manipulera folk om pengars värde.

  När sanningen blir uppenbar kommer svaret att bli, t ex till Saudiarabien – drick olja.

  Gilla

 3. Ò Hyra 2021-04-09 / 18:35

  En röst på socialdemokrater eller miljöpartiet är att rösta bort allt svenskt och på sikt rösta bort hela Sverige. Mångkultur har visat sig inte fungera utan istället blivit en kvarnsten runt halsen på det svenska folket.

  Man har smugit på svenskarna ett samhälle ingen ville ha.

  Gillad av 1 person

 4. Lollo 2021-04-09 / 18:06

  Beträffande Lena Hallengren och förtroende så har du ju tidigare visat hur SVT vilseleder sin publik genom att bl.a. manipulera grafer som visas.

  Om man i den gjorda undersökningen summerar de som har mycket eller ganska stort förtroende för Hallengren så är siffran 29%. Men om man även tittar på de som har mycket eller ganska litet förtroende för Hallengren så är den siffran också 29%, dvs. det är lika många som inte har något förtroende alls för henne. Summerar man de som har mycket eller ganska mycket förtroende och de som har mycket eller ganska litet förtroende hamnar man på noll procents förtroende. Det går att läsa mer om detta här:

  https://detgodasamhallet.com/2021/04/08/patrik-engellau-fortroendevalda/#more-42514

  Noterbart är att endast 14% av de tillfrågade har mycket eller ganska stort förtroende för Morgan Johansson medan hela 41% har mycket eller ganska lie förtroende för Morgan. Han har således ett sammanlagt förtroende på -27% och tillhör det absoluta bottenskiktet av ministrarna.

  Gillad av 1 person

 5. Olle 2021-04-09 / 18:04

  @Thoralf

  Vet du om det är kulturberikare som är åtalade för övergrepp på barn i Kalmar?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-09 / 18:33

   Nej, jag vet inte men skulle jag gissa så är det svenskar.

   Gilla

   • Ò Hyra 2021-04-09 / 18:52

    Det är en svensk. Allt finns på flashback.org
    Sök på Kalmar om du inte hittar det.

    Gilla

 6. Tony 2021-04-09 / 17:16

  man ska nog inte ta dom mätningarna på för stort allvar, med tanke på att det
  är till makten närstående opinionsinstitut som utför dem, för hur kan annars sossarna
  så gott som varje gång ligga kvar på 27% trots all den massiva kritik dom får,
  antingen är Sverige fullt med idioter eller så är mätningarna färgade i en viss
  riktning
  Hart det Norska Op. institutet slutat med mätningen, eller dom låg kanske
  för nära verkligheten så att dom är förbjudna.?

  När det gäller antalet döda tycker jag det är förvånande att man inte talar om
  hur många av dessa som är invandrade, brist på D vitamin är ju en påstådd
  källa till covid 19,för dem som kommer från soliga trakter är det möjligen
  lättare att dra på sig denna smitta?

  Gillad av 1 person

 7. Roland Salomonsson 2021-04-09 / 12:08

  RIGGADE OPINIONSUNDERSÖKNINGAR! Är svaret. Vanlig kommunistisk antidemokrati!
  Och ”mut-politik”! Varje gång opinionen sviktar, så kommer mutor, t ex som nu till stöd för centern ett ”landsbygdstillskott” på 475 miljoner. Nålpengar, som sannolikt redan fanns i budget. Kan jämföras med ETT nytt lyxfängelse för 200 miljoner utanför en storstad. Ni vet väl vilken majoritéten av de intagna är.

  Gilla

  • Linus 2021-04-09 / 13:14

   Skrattretande vilken ankdamm Kalmar har blivit. Tycker det är pinsamt faktiskt.

   Gilla

 8. Doken J 2021-04-09 / 10:44

  De flesta är nog inte särskilt nöjda med regeringen, det gäller alldeles säkert socialdemokrater med. Men att erkänna att SD hade rätt är helt omöjligt för en socialist, de skulle hellre ”dö” än erkänna att SD har haft rätt hela tiden.
  Att överge socialismen är ett gigantiskt steg, och det är få personer som tar steget hitintills.

  Gilla

 9. Lasse 2021-04-09 / 10:15

  Coronarestriktionerna gäller inte moskéer?
  Såg typ 30-40 st män i pyjamas vandra in på Halmstad moské i fredags.

  Gilla

 10. ivarandersson 2021-04-09 / 09:08

  Alltför många tror på regeringens bild som SVT och SR förmedlar (eftersom de är beroende av regeringens bidrag på 8 miljarder kronor) och har inte förmåga att ta till sig verkligheten. De tror att det är bra med stor invandring, många coronadödsfall, höjda skatter, fler bidrag osv.

  Gillad av 2 personer

  • Benny 2021-04-09 / 09:58

   Kan ju vara fejkade undersökningar enligt känd sosse-modell! Det är inte regimens pengar som SR/SVT får utan det dras direkt från lönen! Vi ska betala för propagandan vi matas med från PS..

   Gilla

   • Tony 2021-04-09 / 17:22

    Sossars okommunisters bästa vän är lögnen, och alltid lurar det någon med skrämseltaktik!

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-04-09 / 13:56

   De behöver inte ens vara beroende av regeringens bidrag. Det kan vara så att det är den enda nyhetskälla som de har. Det står dessutom längst ned på varaje artikel ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. ..”

   Så det är inte konstigt S har så högt förtroende.

   Gilla

  • Ölandsbonde 2021-04-09 / 15:04

   Precis så. Även de som borde veta bättre tror att orsaken till att Sverige har fler döda än 180 andra länder beror på att vi är så ärliga med att ange dödsorsak. Övriga länder fuskar eller är efterblivna. Egentligen är vi bäst.

   Jag tycker Alfssons inlagda popularitetsdiagram, upp till 40%, säger allt som behöver sägas om SVT.

   Lägg ner skattefinansieringen!

   Gilla

 11. Lars 2021-04-09 / 07:24

  Din liknelse vid fotbollslaget som försvaras i med o motgång är bra. Men det är med politik som med demokrati o frihet att den måste hela tiden analyseras o försvaras. Faktum är att merparten av mina vänner tillhör den sovande skaran som tycker som de alltid gjort – de håller på sitt lag. Det måste nog till ngt väldigt drastiskt för att svenska folket skall vakna – faktum är att jag tror inte det kommer att hända. Vi kommer sakta glida in i ett mångkulturellt samhälle, i värsta fall blir vi ett nytt Libanon.

  Gilla

  • Bert Juhlin 2021-04-09 / 11:36

   Helt rätt, inte fan vaknar svenska folket upp, det vill de inte då de är sossehjärntvättade till att blunda för verkligheten och dess konsekvenser. Dock är svenska folket lättväckta om de blir lovade mer bidrag eller skattelättnader.
   Nyligen presenterade den fd Statsministern Göran Persson en för sossar alltid motbjudande valfrågastrategi för att återigen kunna göra socialdemokraterna till ett 40%-parti. Vilken fråga då, jo genom att som Reinfeldts Moderaterna(2006 – 2014) genomföra en genomgripande ”skattesänkarreform”. Sossarna tror sig då kunna locka tillbaka de arbetare och tjänstemän som vid de senaste två valen röstat på SD – ja, ett fullt tänkbart scenario.

   Gilla

 12. Onkel Björn 2021-04-09 / 02:28

  Coronastatistiken är fascinerande och man kan ju undra varför Sverige sticker ut så pass som det gör. Här finns ju hur mycket som helst för grävande journalister, men dessa synes hålla på med annat.
  Kan en förklaring vara att vår sjukvård och vår äldreomsorg är så mycket sämre än våra nordiska grannar.
  Själv tror jag att vi har lagt alldeles för mycket pengar på specialistsjukhus, typ nya karolinska i Stockholm, som säkert är ett av Europas bättre sjukhus. Men dit kommer säkert inte Karl 85 år som drabbats av coviden. Han får nog bli kvar hemma eller hos äldrevården.

  Skulle också vara intressant att veta hur mycket pengar som läggs på administrationen inom sjukvården i jämförelse med våra grannar.

  En annan förklaring kan ju vara att vi har alldeles för mycket invandrare från mellanöstern och Afrika, vilka verkar vara en grupp som sticker ut när det gäller döda och svårt sjuka i covid.

  Att rätt mat, dryck och motion är viktiga beståndsdelar för ett hälsosamt liv är ju känt och där tror jag inte att vi skiljer oss åt i Norden. Så något annat måste det ju vara?

  Gillad av 1 person

  • Benny 2021-04-09 / 10:03

   Sjuk och äldrevården är betydligt sämre i Sverige jämfört med övriga Norden! Pensionerna är sämre men det ”sovande folket” tror det är 1970-talet fortfarande och ser inte att andra länder åker ifrån Sverige som fortfarande står kvar på perrongen lugnt sovande!

   Gilla

 13. Thor 2021-04-08 / 22:12

  Att lämna det rödgröna lägret är för många att tvingas erkänna för sig själv att man blivit lurad, en enorm spärr för de flesta.

  Dessutom fylls det på med nya rödgröna bidragsväljare hela tiden. Moderaterna har nu 20 år för sent beställt svar från riksdagens utredningstjänst hur många asylanter som inte kan försörja sig:
  650 000 !!! Obs! Denna siffra omfattar endast asylanter i arbetsför ålder

  Inte underligt att Löfven kan hålla ställningarna med en sådant väljartillskott.

  Det vore intressant med en opinionsundersökning där endast etniska svenskar fick svara. Hur många (dum-) svenskar har Löfven? 10-15%?

  Gillad av 4 personer

  • Onkel Björn 2021-04-09 / 02:01

   Vi får ju inte glömma våra pensionärer. Enl. pensionsmyndigheten hade vi i dec 2020 2,3 miljoner personer med allmän pension. Man pratar om att pension är innestående lön, men så är det ju inte. Det är dagens skattebetalare som står för notan.
   Nu arbetar säkert en del av dessa deltid, men ändå. Plus alla bidragstagare, varav alldeles för många aldrig bidragit med någon skatt på arbetsinkomster. Summan att försörja för de som arbetar blir enorm. Inte nog med det, Sverige har ju ett enormt renoveringsbehov av i stort sett det mesta.
   Tex så räcker ju inte pengarna till för att renovera våra vägar och vad gör man då – sänker hastigheten.
   Och i det läget går vår statsminister och ger bort ytterligare en massa miljarder till EU och andra länder utanför EU.

   Gillad av 5 personer

   • Benny 2021-04-09 / 10:07

    Vad svensken inte verkar begripa är att de pengar som dagens pensionärer en gång betalt in redan har förskingrats för länge sedan av diverse regimer i Stockholm…Därför måste dagens skattebetalare stå för notan och värre ska det bli! Varför begriper folk inte något? Är regimens propaganda verkligen så effektiv?

    Gilla

   • Ölandsbonde 2021-04-09 / 10:50

    ”Tex så räcker ju inte pengarna till för att renovera våra vägar och vad gör man då – sänker hastigheten.”

    Och släcker man belysningen också så syns inte eländet.

    Gilla

   • Thor 2021-04-09 / 14:19

    Pensionärerna har ju avstått runt 20% av sitt löneutrymme i uppåt 40 år för många. Att pengarna har åkt ned i statens svarta hål kan ju inte dessa personer lastas för, inget parti har ju kommit med andra lösningar att rösta på. Så nog är det innestående lön eller kalla det en fordran på staten om det känns bättre. Sedan är det ju tyvärr så att för de som haft låga löner har det inte blivit högre pension av 40-45 års arbete.

    Asylanter mogna för pension cashar in till och med något mer i pension. Dessutom, om sk-tlandet de kommer ifrån faktiskt skulle betala ut en smärre summa i pension till sina landsmän så låter sosse- och borgarpacket asylanterna behålla slantarna ograverat ovanpå svensk garantipension, äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg.

    Gilla

 14. Anders 2021-04-08 / 21:50

  Fattar inte hur Waberi kunde hamna i riksdagen. Undrar hur många muslimska röster han kunde fixa?

  Du satt med honom i riksdagen, vad gjorde han där? Svårt att lita på moderaterna.

  Gilla

 15. stefan a. 2021-04-08 / 20:52

  SVT håller Svensken i ett järngrepp, skulle man pumpa ut antalet döda i swe versus övriga norden varje dag, som man gör med vissa frågor, skulle regeringen sjunka som en sten, ist. hastar man förbi just den frågan och regeringsföreträdarna får prata om annat…

  Gillad av 2 personer

 16. Sven d.ä. 2021-04-08 / 20:39

  ”Hur bryter man detta mönster?”

  Genom bra ledare. Kristersson är ingen bra och karismatisk ledare. Moderaterna måste finna en annan om de ska komma upp ur sitt hål. Broilerpolitikerna måste bort, in med riktiga månniskor.

  Gillad av 2 personer

 17. Efraim Barkbit 2021-04-08 / 20:23

  Mäter alla nordiska länder med lika param etrar vad det gäller avlidna i covid 19?

  Gilla

 18. Calle 2021-04-08 / 19:40

  Antingen galna, eller så är opinionsundersökningarna fejkade.

  Gilla

 19. nilscobra 2021-04-08 / 19:39

  Dom flesta människor är idioter. Så är det bara.

  Jag är inte heller speciellt smart. Men jag är i vart fall tillräckligt intelligent för att inse att jag inte är speciellt smart.

  Vilket är mer än man kan säga om dom flesta. I synnerhet då rödgröna väljare.

  Gillad av 5 personer

  • messkalle 2021-04-09 / 09:05

   Jag är inte heller smart eftersom mina åsikter kallas rasistiska.

   Gilla

 20. Håkan Spångberg 2021-04-08 / 19:26

  Underskatta inte resultatet av decennier av sozze-hjärntvätt i kombination med bidrag och ytlig TV-underhållning.
  Så passiviserar man massorna…

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.