STRECKET GÅR VID 80 ÅR

Har kört en del bil idag och lyssnade då även lite på Konstitutionsutskottets utfrågning av socialminister Lena Hallengren angående pandemin. Utfrågningen höll på närmare 5 timmar och jag lyssnade inte på allt. Det räckte med att lyssna på betydligt mindre. Det är som ett skådespel och SD har lärt sig att följa de gängse reglerna.  

Vad sa då Lena Hallengren? Jag vet inte. Ena stunden hade Sverige en strategi i nästa stund hade Sverige ingen strategi utan bara en målsättning, som i nästa stund byttes ut mot ett förhållningssätt. Kristdemokraten Tuve Skånberg försökte utröna om Sverige hade en strategi mot coronaviruset i en rad frågor men han begriper nog fortfarande inte vad socialminister Lena Hallengren svarade. Det gör nog ingen annan heller.

Det är bra med tydlighet men den står inte den socialdemokratiska regeringen för!

Jag måste ändå beundra socialminister Lena Hallengren som under hela 5 timmar lyckades vara så otydlig och bara svamla. Allt för att skydda den rödgröna regeringen från all försummelsen och senfärdighet man lyckades med under inledningen av pandemin.

Det skall dock bli väldigt intressant att lyssna på utfrågningen av statsminister Stefan Löfven i utskottet. Han kommer utan tvekan slinta på tungan ett antal gånger.

Strecket går vid 80 år! Är du äldre är chansen att du får adekvat vård mycket liten, det vill säga vård på IVA. Statistiken visar med all tydlighet att har du fyllt 80 år så är chansen att du får lite mer avancerad vård mycket begränsad. Mindre än 7 procent på IVA är 80+.

Det pratas och skrivs väldigt mycket om AstraZenecas vaccin och biverkningar med blodproppar och blodplättar. Men det är väldigt få som avlidit efter att de fått AstraZenecas vaccin. Dödligheten är betydligt mycket större när det gäller Pfizers vaccin men det talas det inte om överhuvudtaget. Varför? Har alla 145 dödsfallen inget att göra med vaccinet?

Det samma gäller ju biverkningar. När det gäller AstraZenecas vaccin och biverkningar så kopplas det samman med en större andel kvinnor. När man däremot går in och tittar på Läkemedelsverkets statistik så blir jag lite förvånad. Andelen rapporterade biverkningar är nästan exakt likadan för alla tre vaccinerna, lite drygt 80 procent. Det innebär att mindre än 20 procent av de rapporterade biverkningar är kopplade till män.

Något att fundera över!

Annons

9 reaktioner på ”STRECKET GÅR VID 80 ÅR

 1. turrim 2021-04-10 / 17:29

  Lena Hallengren är opererad för bröstcancer. Det är sorgligt och jag önskar henne god bättring.

  När jag läser det i dag så sa jag åt min fru. Utan att vara elak mot Lena som inte kan hjälpa detta så frågar jag:

  Är det rimligt att Sverige har en ”pandemiminister” som går på cellgift? Hon ska ju ta viktiga beslut som påverkar alla svenskar. Oavsett vad hon säger och hoppas, så måste detta påverka hennes arbetsförmåga.

  Varför får vi veta detta genom TV4 dagen efter KU-förhören? Detta är en regeringsfråga och inte en personlig bedömning. Jag är trött på regeringens vanliga information som säkert är uppbyggd av kommunikatörer med syfte att vi ska tycka synd om och överse med.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-10 / 18:31

   Att vi fick reda på detta idag beror med största sannolikhet på att hon börjar med cellgiftsbehandling på måndag. Hon vet inte ännu hur hon kommer reagera på det och då är det klokt att informera om detta om hon skulle bli frånvarande eller oanträffbar. Helt logiskt enligt min uppfattning.

   Gilla

 2. Benny 2021-04-10 / 15:41

  Den svenska regimens ”strategi” verkar vara att inte ha någon strategi utan hitta på efter hand som det passar…D v s precis som med allt annat de sysslar med bara sossarna och deras politruker kan hänga kvar vid köttgrytorna ett tag till! Många är väl mer än lovligt korkade som inte genomskådat spektaklet för länge sedan och fortsätter lägga sin röst på sossarna!

  Gilla

 3. stefan a. 2021-04-10 / 11:25

  Tröttnade efter 5 min, Hallengren är en maskin, borde finnas en pausknapp på henne så man hann fundera på vad sa hon egentligen innan nästa ordkaskad kommer, Löfven däremot kan ju bli intressantare….

  Gilla

 4. Hilmer 2021-04-10 / 11:22

  Undra om Lena Hallengren fick förtur till sin cancerbehandling. Privat försäkring? Skulle inte förvåna mig när det gäller hycklande sossar.

  Gillad av 1 person

 5. ivarandersson 2021-04-10 / 09:27

  ”Jag måste ändå beundra socialminister Lena Hallengren som under hela 5 timmar lyckades vara så otydlig och bara svamla”
  Socialminister Lena Hallengren är van att svamla så 5 timmar är bara en halv arbetsdag för henne. Journalisterna saknar analysförmåga och sunt förnuft och litar på svamlet från regeringen som subventionerar journalisternas arbetsgivare med bidrag.

  Gillad av 1 person

 6. Anders 2021-04-09 / 23:54

  Thoralf, saknar dina Youtube klipp. Har du slutat att göra klipp? Hade gärna sett att du varit mer aktiv i kommentarerna på Youtube. Man ser dig aldrig kommentera något.

  Gilla

 7. Anders 2021-04-09 / 22:54

  Thoralf, SD måste väl få ministerpost om de går samman med moderaterna? Om inte så borde de ej ge stöd till moderaterna.

  Gilla

 8. Olle 2021-04-09 / 22:54

  Läkarna brukar säga att de i hög ålder inte klarar intensivvård, utan snarare dör av den?!? Stämmer det?

  Gilla

Kommentarer är stängda.