LÖGN, FÖRBANNAD LÖGN OCH PUBLIC SERVICE

Jag har ju i flera blogginlägg tagit upp hur SVT manipulerar med Y-axeln i diagram när de visar statistik i nyhetssändningarna i Rapport och Aktuellt. Jag har ju även kontaktat tittarservice och gjort några anmälningar till granskningsnämnden men tyvärr utan resultat än så länge.

Igår tog Henrik Jönsson upp samma sak i sitt nya videoklipp som släpptes på lördag morgon. Väldigt bra och jag hoppas att det får stor spridning och att andra medier, inklusive alternativa medier tar upp ämnet. Jag har själv fått höra samma lögner från SVT som förklaring till manipulationen av y-axeln i diagrammen som Henrik Jönsson redovisar. Antingen tyder det på inkompetens eller en medveten strategi om att ljuga. Oavsett vilket är det en katastrof med 9 miljarder kronor i bidrag från svenska skattebetalare. Se klippet nedan.

Nu gäller lögn, förbannad lögn och public service inte bara manipulation av y-axeln. Klimatalarmismen är ett annat stående tema hos public service där sanningen och verkliga fakta ofta saknas och man istället påstår saker som inte är vetenskapligt belagda. Man ljuger helt enkelt för att skrämma sina tittare.

I veckan som gick fick vi ett nytt exempel på detta i ett reportage signerat SVT:s så kallade klimatexpert Erika Bjerström som besökt Elfenbenskusten. Hon påstår att hela kusten slukas av havet på grund av klimatförändringarna.

SwebbTV har granskat hennes reportage för att slå hål på hela inslaget. Här gäller fakta och inget annat. Se det här

Annons

21 reaktioner på ”LÖGN, FÖRBANNAD LÖGN OCH PUBLIC SERVICE

 1. Anders 2021-04-12 / 11:59

  Thoralf,
  Det är oroväckande att 300 000 av 900 000 i grundskolan läser hemspråk (Arabiska främst).
  Är det något Framtid Kalmar kan lägga motion om i Kalmar?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-12 / 12:32

   Bara om det strider mot något regelverk eller överutnytjjas. Annars är det på nationellnivå om man vill ändra i skolplanen

   Gilla

 2. Linus 2021-04-12 / 11:52

  Måste vara mycket knark i omlopp i Kalmar. Från Barometern. Vad tänker Johan och gänget göra åt utvecklingen?

  ”Två uppenbart påverkade män vid köpcentret Baronen uppmärksammandes av polis och kontrollerades.

  På den ena mannen har narkotika hittar man en mindre mängd narkotika, en hammare och ammunition. Han misstänks för narkotikabrott både bruk och innehav, brott mot både kniv- och vapenlagen.”

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-04-12 / 00:23

  Om det stämmer att av 900 000 i grundskolan läser 300 000 på hemspråk är det helt kört för Sverige. Det finns ingen som helst chans att landet ska gå att rädda om inte tvångsrepatriering påbörjas omedelbart och alla moskéer rivs. Om en svensk kvinna föder ett barn 2021 kommer Sverige att vara ett muslimskt land när barnet fyller 20 år. Jag fick för ett tag sedan en smärre chock när jag upptäckte att A Valid Path med Alan Parsons gavs ut 2004. Jag tyckte det inte var länge sedan jag köpte den. Åren går fort. Jävligt fort!

  Börja våga tänka längre än näsan räcker – Innan det är för sent. Det är vårt land och vår framtid det handlar om. Håll bara inte käften eller jamsa med.

  Gillad av 4 personer

 4. turrim 2021-04-11 / 16:56

  Det sorgligaste är att SVT/SR inte möter något mothugg i sin propaganda. Där finns några oavlönade våghalsar som Lars Bern och Thoralf som förutom att steglas riskerar att bli avstängda från sina kanaler. Ja, t o m bli utesluten från oppositionspartiet.

  Schibstedt och Bonniers är beroende av statsstöd och vågar inget utanför kändisreportage.

  Näringslivet har slutit sig som en mussla. I TV har t o m VD för stora företag som är beroende av stor och avbrottssäker elleverans sagt att de föredrar vindkraft före kärnkraft för bolagets images skull!!!!

  Ett ljus i mörkret är att läsa Dick Erixons ledare i Samtiden. ”Så sorgligt att se borgerlighetens idémässiga passivisering”.

  Där tar han bl a upp Timbros förfall till att arbeta mot frihet och upplysningens idéer. Han jämför med Timbro när Sture Eskilsson var drivande kraft.

  https://samtiden.nu/2021/04/sa-sorgligt-att-se-borgerlighetens-idemassiga-passivisering/

  Gillad av 4 personer

 5. Cosmik Debris 2021-04-11 / 16:26

  SVT och Erika Bjerström var den enda tevekanalen i Europa som kunde ge en rättvisande bild om flyktingkaoset i Grekland.

  Skattefinansierat storhetsvansinne.

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2021-04-11 / 16:03

  En t-shirt med trycket ”Lögn, förbannad lögn och SVT” och din logga (hammaren och skäran) och jag köper den omgående.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-11 / 17:11

   Haha….. en mycket bra idé!

   Jag ”köper” den och skall skissa på den.

   Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-04-12 / 09:59

   Då köper jag också ett par stycken.

   Gilla

 7. en småländska 2021-04-11 / 13:58

  OT. I fredags var det bråk/slagsmål på f m på Stortorget bland torghandlarna igen, fyra polisbilar kom, två anhölls, en fick åka ambulans. Inte sett nåt i media om detta fast det i princip skett utanför Barometern.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-11 / 14:57

   Intressant, det borde givetvis Barometern ha koll på!

   Gilla

 8. Anders 2021-04-11 / 13:32

  Thoralf, hur ser asylmottagningen ut på Gotland och Öland. Ökar det? Brukade vara där på sommaren när jag var yngre.

  Gilla

 9. ac carlsson 2021-04-11 / 12:54

  Visst är det illa att SVT och tillika statligt kontrollerade TV4 ljuger om klimatet genom att publicera ”fakta” som inte vetenskapligt belagda.
  Men än värre är det att lärare i den svenska skolan vidarebefordrar dessa fejkade fakta. I skolan lyckas man verkligen skrämma många elever. Jag tror att många av dessa lärare som saknar relevanta kunskaper beträffande bland annat klimatfrågan handlar i god tro, men det som pågår i skolan är ändå helt oacceptabelt.

  Gilla

 10. Hacke 2021-04-11 / 12:25

  Public service, denna tvångsfinansierade mångmiljardkoloss fylld med en folk- och samhällsfientlig mix av propagandister, lögnhalsar och oduglingar i allmänhet.
  Det enda den fungerar som är outsinlig källa för kritik, satir och lyteskomik. I och för sig ett gott tecken på att slutet närmar sig för denna mörkerprodukt i bokstavlig bemärkelse.
  Prio ett vid ett maktskifte måste vara sanering och totalrenovering av demokraturens viktigaste institution.
  Detta kan sedan bilda skola för befrielsearbetet av övriga vänsterinstitutioner och sannolikt också nedläggning av många överflödiga och direkt samhällsskadliga skapelser enligt ökänd sozzemodell.

  Gillad av 1 person

 11. stigrydmark 2021-04-11 / 12:08

  Går ej att öppna Berns video, ej heller på Swebbtv.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-11 / 12:41

   Kan ju bero på vilken webbläsare du använder.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-04-11 / 13:15

    Tack, kan försöka. Kan läsa senaste video på Swebbtv?

    Gilla

Kommentarer är stängda.