100 000 VALSEDLAR SÄKRADE

En liten uppdatering om det nystartade partiet Framtid Kalmar. Medlemsantalet är nu närmare 30 personer och bidragen har fortsatt komma in till partiet.

Nu är kostnaden för 100 000 valsedlar säkrade med råge. Första etappmålet är uppnått!

Nästa etappmål blir att finansiera tryckningen av ett informationsblad om partiet Framtid Kalmar. Med en kortfattad information om partiet och målet med partiet i kommunpolitiken. Syftet är att dela ut infobladet till hushållen för att alla skall få veta att partiet existerar och är ett alternativ till de etablerade partierna i Kalmar kommunfullmäktige. Bidragen som redan kommit in kommer räcka till minst 5 000 infoblad men jag hoppas kunna trycka upp i varje fall 20 000 infoblad.

Etappmål 3 kommer bli att kunna köpa annonser på sociala medier för att sprida kunskapen om partiet och de viktigaste politiska frågorna.

Ett stort tack till alla som blivit medlemmar eller gett ett bidrag till partiet.

SD Kalmar har årsmöte imorgon söndag. Nu gör MBJ-falangen ett nytt försök att städa bort de som gav mig sitt stöd i samband med min uteslutning 2018. Vid förra årets årsmöte misslyckades man och den alternativa listan på styrelse vann klart. Nu har dock många tröttnat på MBJ-falangen och paret Kotanen och redan lämnat styrelsen och i flera fall även partiet SD. Coronapandemin gör säkert också att många avstår från att delta på ett fysiskt årsmöte.

Valberedningens förslag på ordförande förvånar mig dock med tanke på personens historia inom SD Kalmar och de omdömen som Mattias B Johansson uttryckt tidigare. Men nöden har ingen lag heter det ju.

Jag tror dock att det finns en hel del missnöje med valberedningens förslag efter vad jag hört från medlemmarna och ledande personer. Andra sörjer inte över att få lämna sin plats som förtroendevald.

Den som är missnöjd med SD Kalmar är givetvis välkommen till Framtid Kalmar som medlem. Jag har redan många personer som blivit medlemmar i Framtid Kalmar som var medlemmar i SD under 2018 då jag var med i SD. Om de fortfarande är medlemmar i SD frågar jag dem inte om.

Det viktiga är att de nu stödjer Framtid Kalmar.

Annons

16 reaktioner på ”100 000 VALSEDLAR SÄKRADE

 1. stefan a. 2021-04-11 / 10:01

  Jobbigt att starta nytt parti då reglerna är anpassade efter stora organisationer och det dröjer ett tag innan man kan få ekonomiskt stöd om och när man kommer in i KF. Fördelen är att man är herre i sitt eget hus och har ingen över sig som hyenorna kan springa till när man säger eller gör saker som kan misstolkas. Ja gnällspikar saknas sannerligen inte, vanligen fattar de inte hur beslut tas i en beslutande församling, att man måste tillhöra en majoritet för att få igenom någonting, samt att man tjänar grova pengar, det bara ett fåtal som kan leva på politiken i kommunala sammanhang därför fylls KF med pensionärer och lärare och andra med gott om fritid, så gnällspikar engagera er i en politisk församling både nyttigt och intressant att möta likasinnade som olikatyckande, skriva på FB förändrar ingenting….

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-11 / 12:40

   Instämmer med föregående talare. Tyvärr brister det lite ibland och att jag ryter ifrån.

   Gilla

   • stefan a. 2021-04-11 / 17:59

    hahaha….det är mänskligt….

    Gilla

 2. Kalle 2021-04-10 / 21:58

  Och, och och…
  Aldrig bra att skriva när man är lite på lyran.
  Skärpning!

  Gilla

   • Kalle 2021-04-10 / 22:29

    Du!
    ”Nu har dOCK många tröttnat på MBJ-falangen OCH paret Kotanen OCH redan lämnat styrelsen OCH i flera fall även partiet SD.”

    Gilla

 3. Håkan Spångberg 2021-04-10 / 19:27

  Ingen hemsida för partiet ännu?
  Lyssnade på en Livestream på YouTube med Pontus Persson i Umeå som hade Marcus Allard från Örebropartiet som gäst. Uppfriskande !
  Lokalpartier runt om i landet som har någorlunda likartade program skulle kanske gå ihop i någon sorts ”branchråd” där man kunde få support.
  Det är inte lätt att starta eget parti…

  Gilla

   • Lars 2021-04-10 / 21:03

    Du vekar vara väldigt tolerant mot globalistiska FB. Du kommer att förlora många likasinnade om du väljer FB som kommunikationsplattform.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-04-10 / 21:19

    Uppriktigt sagt är jag jäkligt trött på människor som bara ställer krav. Alla tycks tro att det finns en stor organisation bakom Framtid Kalmar och att det finns fylld kassakista att ösa ur för att betala alla kostnader.

    Valet är den 11 september 2022! Men det tycks inte du förstå.

    Facebook använder väldigt många men det är givetvis frivilligt att avstå men då skall man vara försiktig med kritiken. Jag har mina negativa åsikter om FB men det finns tyvärr inget bättre alternativ idag att nå människor det vet jag av egen erfarenhet.

    Men jag är ingen övermänniska som vissa tycks tro. Jag har ett annat liv vid sidan av politiken också. Men det kommer en webbsida när jag även hinner med det men det har inte högsta prioritet just nu. Det funkar bra med Facebook till att börja med. Domänen framtidkalmar.se är köpt och betald.

    Jag är jäkligt besviken på alla dessa gnällspikar som bara klagar men sannolikt inte gör ett piss själva för ett bättre Sverige. Utan man sitter anonymt och klagar på alla som försöker göra något och dessutom får ta en massa skit för att man är offentlig med sin åsikter.

    Om du inte har något annat att komma med så tycker jag uppriktigt sagt att du skall vara tyst eller skriv ditt riktiga namn och stå för dina åsikter.

    Nu fick jag det sagt! Passar det inte så gör det inte det!

    Gillad av 2 personer

   • Håkan Spångberg 2021-04-10 / 21:37

    Jag hoppas att du inte blir irriterad på mig.
    Min fråga om hemsida var föranledd av ett rent intresse för ditt initiativ och jag har inte Facebook eller Twitter då jag inte gillar dessa forum som censurerar.
    Jag och några till gjorde ett försök att ställa upp med ett lokalt parti i förra valet utan framgång. Men det var mycket jobb med det och vi satsade en hel del eget kapital.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-10 / 21:51

    Nej, ingen fara. Jag har skrivit många gånger på bloggen om hur illa jag tycker om Facebook och hur de blockerar mig genom ”shaodow banned” Jag har testat andra alternativ men det genererar inget flöde, utan bara enstaka besökare till min blogg. Facebook genererar trots allt ett visst flöde. Om Framtid Kalmars FB-sida också är ”shadow banned” vet jag inte i dagsläget. Men det kommer sannolikt visa sig i framtiden.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-04-10 / 21:29

    Berätta för mig hur någon hittar en webbsida med en url framtidkalmar.se?

    Gilla

  • Ölandsbonde 2021-04-10 / 20:57

   Nej. Det kan vara svårt. Bara att gratta FK som redan har en verksamhetsplan och kassa innan man har allmänt möte (årsmöte), stadgar, styrelse, revisorer mm. Sådant där demokratisk tjafs som vissa föreningar kan klara sig utan.

   Men det kan ju bero på att i Kalmar råder klimatnödläge och pandemi.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-04-10 / 21:08

    Avundsjukan är en svår sjukdom som Ölandsbonden uppenbarligen lider över. Men på norra Öland kan det inte råder någon pandemi och restriktioner angående hur många som får träffas.

    Gilla

Kommentarer är stängda.