OFF TOPIC VECKA 15

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

17 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 15

 1. Ulf 2021-04-13 / 18:25

  Fake news att region Kalmar är först i Sverige med fas 3-vaccinering. Värmland har redan börjat.

  Gilla

 2. Jan 2021-04-13 / 16:06

  Polishuset i Hultsfred läggs ned. Det går ju så bra för länet enligt Johan Persson.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-13 / 16:07

   Johan Persson är kommunalråd i Kalmar! Inte i Hultsfred.

   Gilla

   • Jan 2021-04-13 / 16:34

    Ja, jag vet. Johan pratar alltid om hur bra allt går i hela länet och Hultsfred tillhör Kalmar län.

    Gilla

 3. Olle 2021-04-13 / 14:51

  ”Länsstyrelsens ekonomiska bekymmer leder till att sammanlagt 15 personer ska varslas om uppsägning. Dessutom ska fem vakanta tjänster inte återbesättas.”

  Det går bra nu!

  Gilla

 4. Anders 2021-04-13 / 13:24

  Thoralf
  ”Inga skarpa regeringskrav från SD”

  Alldeles för defensivt, vad tycker du Thoralf?
  Klart att dom ska kräva ministerposter, dom skall ju inte gå till KD som 6-7 % av rösterna.

  Blir Afs för min del igen. Fattar inte vad SD håller på med.

  Gilla

 5. Andersson 2021-04-13 / 09:09

  Bergman. Vad vi först och främst måste ha klart för oss att kristendom och Svenska Kyrkan inte är samma sak. Vad som skulle behövas är en ny väckelserörelse. Det räcker inte med att försöka reformera kyrkan. Hycklarna måste sparkas ut ur Guds hus.

  Skriver en hedning som lämnade statskyrkan för femtiotre år sedan.

  Gilla

 6. Bergman år 2021 2021-04-13 / 06:07

  Vår ärkebiskop framhåller islam som en religion som vi bör känna sympati för och som vi bör acceptera och till synes vill hon också därmed likställa Mohammed med Jesus.

  Behöver vi flera religioner? Behöver vi ens två? Jag har inte följt ärkebiskopen och har inte heller kapacitet att förstå vad hon menar. Men en sak är jag övertygad om och det är att kristendomen är en del av oss och vår kultur antingen vi är troende eller ej. Islam däremot har kommit till oss i närtid och framstår som en helt onödig konstruktion för oss. Den kultur som den representerar är vitt skild från vår och vållar minst sagt förvirring.

  Hade vi haft en strikt kristen livsuppfattning hade sannolikt ärkebiskopen framstått som det ultimata redskapet för djävulen som i sin ondska och lömskhet till och med antagit en ärkebiskops skepnad.

  Vi, som är produkter av det senaste århundradet, är skeptiska till religioner. Vi är födda in i ett världsligt styrelseskick och har lärt oss hylla demokratin. Vi hävdar att vi är upplysta och bygger vår samhällssyn på förnuft och vetenskap och vi kan inte förmås att tro på jungfrufödsel eller att män får mängder av ungmör som går till handa när en rättroende man väl har avlidit.

  Demokratin? Regelverket för att kunna bygga den bästa av nationer! Inom den folkrörelsen hävdar man att nationens många mer eller mindre självutnämnda samhällsbyggande entreprenörer, med alla sina hittepå i verktygslådan, ska ha sitt ord med i laget. Många är de, ja så många att de far i luven på varandra med split och osämja när de slåss om utrymmet för att komma fram till talarstolen. Som en följd därav blir resultatet ofta inte ett dugg bättre än biskopens häxbrygd med olika religioner.

  Var det enklare och tryggare när vi hade en gemensam kristen livsåskådning och då politikerna tog hänsyn till religionen och verkade för och skrev lagar inom kristna ramar? Våra religiösa högtider och religiösa ritualer gav dessutom gemenskap och trygghet för oss när de tilläts ha sina ursprungliga innebörder. Vi hade dessutom en gemensam uppfattning om vad som var rätt och fel i umgänget med varandra. Där tjänade tio guds bud som rättesnöre och ordningshållningen var självgående och långt från behov av ordningsvakter och kameraövervakning.

  Kan kristendomen åter en gång reformeras och anpassas till våra nuvarande kunskaper och till vår tid utan att ta bort dess avsikt, ursprung och mystik men ändå fylla våra gemensamma andliga behov när nu våra materiella behov i stort sett är fyllda? Kan en kristendom åter bli kittet som sammanfogar oss och något som står över eller vid sidan om allt käbbel och alla meningsskiljaktigheter? Kan vi tillsammans fylla våra tomma kyrkor och åter se det meningsfulla i att trots allt ändå förenas i gemensamma högtider, ritualer och psalmer? Kan vi se meningen med att unisont hylla gud i den blomstertid nu kommer. Och kan vi hylla grundbulten Jesus, men utan det ständiga tjatet om att han exempelvis är återuppstånden. Det behöver ju inte innebära ”religion light”, men den gubben går dock inte nu för tiden.

  Runt om i världen spirar nu konservativa värderingar där man vårdar betydelsen av att värdesätta arvet i det som gått. Oavsett politisk hemvist skapas relationer i gemensamma konservativa värderingar som går utöver de materiella värdena. Kan det komma ut något därifrån som gör att nutidens människor inser att vi är det vi ärvt? Kan man åter inse värdet av snickarens grabb, hans ord och livsstil? Kommer vi att inse det märkliga i det som han blivit känd för och som fortfarande är påtagligt hos stora delar av världens befolkning ett par tusen år senare.

  Om vi undviker att vara besserwisser och i stället böjer på nacken, så ser vi hans fotsteg rakt framför näsan på oss trots ärkebiskopen Greta, eller vad hon heter, och trots alla demokratiska entreprenörer. De senare anser inte precis att de behöver kunskap som en snickare för de kan ju tycka och snacka som de värderar högre än att hamra och snickra. Så de satsar i stället på att snacka till sig så många så kallade följare som det bara går. Dom också alltså!

  Men 2000 år – och utan internet! Respekt!

  Gillad av 4 personer

 7. Nisse 2021-04-13 / 00:52

  Såg på granskakalmar.se att de läst på Dagens Kalmar att Bandidos haft möte på Kvarnholmen och ska etableta sig där, kan det stämma?!?

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-04-13 / 00:40

  Det får ni tugga i er, Svennebanan-föräldrar

  I Cissi Wallins bostadsområde är medelinkomsten 530 012 kr per år. Hur har människan mage att skriva en sådan text när hon själv har gjort allt i sin makt för att slippa muslimska och afrikanska grannar? I hennes trappuppgång bor endast svenskar och fornnordiska namn (Ymer och Orm) är vanligare än Muhammad och Ahmed. Billigaste lägenheten på Hemnet ligger på 4 950 000 kr.

  I Filipstad där Cissi Wallin kräver att föräldrarna ska tvingas sätta sina barn i muslimska kaosskolor är medelinkomsten 243 000 kr per år. Billigaste lägenheten på Hemnet ligger på 60 000 kr.

  Vilken otäck människa. En narcissistisk och extremt egoistisk nolla utan några egentliga färdigheter. Bara en stor käft! Hon ska inte kräva av andra det hon själv aldrig kommer att acceptera.

  https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/svennebanan-foraldrarnas–radsla-ar-ren-galenskap/

  Gillad av 6 personer

 9. Cosmik Debris 2021-04-13 / 00:25

  Danmark till invandrare som lever på bidrag: Åk hem

  ”Alla invandrare som haft uppehållstillstånd i Danmark i fem år eller mer, och som under minst ett och ett halvt av de senaste tre åren levt på bidrag, kommer att omfattas av ett särskilt resa hem-direktiv. Sammanlagt finns just nu 8.900 utlänningar i denna kategori i Danmark”

  8 900 i hela Danmark? Och det är ett problem? Jag gissar att en medelstor svensk stad har det dubbla. Men Sverige har inte några problem.

  ….och snart kommer fastighetsskatten som ska finansiera fortsatt högt inflöde av bidragsparasiter från Afrika och Mellanöstern.

  https://www.friatider.se/danmark-bast-alla-om-invandrare-som-lever-pa-bidrag-aker-hem

  Gillad av 3 personer

 10. Champagne Supernova 2021-04-12 / 23:21

  Hur många röster behöver du gissningsvis för att komma in i KF?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-12 / 23:48

   Beror på om Johan Persson är demokratiskt sinnad eller om han är maktfullkomlig. Om han är demokratiskt sinnad behöver jag ca 900 röster men är han maktfullkomlig så behövs ca 1 350 röster. Det handlar om spärren blir 2 eller 3 procent. Jag har skrivit en motion om att göra om Kalmar till en valkrets och då blir spärren 2 procent, annars 3 procent

   Gilla

   • Jörgen filipsson 2021-04-13 / 13:38

    Dom rösterna tror jag du kommer att få med råge känns som Johan persson borde lyftas bort

    Gilla

Kommentarer är stängda.