ETT NAMN ELLER ALIAS

Jag är väldigt trött på den personen eller de personer som skriver kommentarer under en hel rad av olika namn eller alias. I fortsättningen kommer jag inte godkänna dessa kommentarer oavsett hur bra eller korrekta kommentarerna är.

Stå för era åsikter! Klarar ni inte det så avstå ifrån att skriva några kommentarer på mina blogginlägg.

Annons

18 reaktioner på ”ETT NAMN ELLER ALIAS

 1. Magnus 2021-04-16 / 12:34

  Riskerar mitt arvode inom SD och uteslutning. Därför kan jag inte använda mitt ”riktiga” namn. Får Mika eller Mattias reda på att jag skriver på din blogg blir jag utesluten.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-16 / 12:53

   Det är helt ok om du alltid använder samma namn men lägga gärna till Magnus X eller något så blir du aldrig förväxlad med någon annan som kallar sig enbart Magnus.

   Det gör det dessutom enklare för mig när modulerar kommentar. Personer som jag sett skriver bra kommentarer under en tid kan jag godkänna utan att läsa dem men nya personer och okända alias måste jag alltid läsa kommentarerna innan jag godkänner.

   Gillad av 1 person

 2. Sven 2021-04-16 / 12:19

  Från ett användarperspektiv dvs jag som läsare så tycker jag det inte spelar så stor roll. Jag har ingen aning om vem ‘Malin’, ‘Lars, ‘Åke Nordlöf’ etc är det kan vara riktiga namn eller så bara påhittade. Men det är från mitt perspektiv.

  Men jag kan tänka mig om någon från Kommunfullmäktige i Kalmar skriver här under psedonym, och om Thoralf ser det så skulle jag också reagera. Det är bara min antydan, jag vet inte hur det egentligen ligger till.

  Jag byte från ‘Sven’ till ‘Sven d.ä.’ eftersom det för ett år sedan kom upp en ‘Sven’, nu har jag inte sett till den psedonymen så nu går jag tillbaks till ‘Sven’.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-16 / 12:49

   Jag tycker du skall behålla Sven d.ä. alla regelbundna vet ju vem du är nu.

   Gillad av 1 person

 3. Högt hårfäste 2021-04-16 / 11:20

  Tråkigt att du blivit så skitnödig! Alla kanske inte vill ha för- och efternamn när man vet hur Hårfästet Persson och hans gäng ”förföljer” enskilda.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-16 / 11:41

   Det har jag heller aldrig skrivit. Men de finns en eller flera personer som byter namn varje dag. Ibland flera gånger varje dag. Jag har alrig krävt att någon skall ange förnamn och efternamn. Har inget emot ett alias men använd då alltid samma alias.

   Gillad av 2 personer

 4. Anders 2021-04-16 / 09:26

  Du verkar vara i en svacka Thoralf . Du skäller och hänger upp dig på det mesta just nu . Men det är nog så politiken formar sina deltagare som ständigt ifrågasätts och nagelfars inpå bara skinnet .
  Men det är du som är bas och sätter reglerna.
  Så jag loggar ut .
  Allt gott och jag hoppas på framgång för dig och ditt parti.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-16 / 10:00

   Ja, om du tycker att det är ok att personer ständigt skall använda olika namn och alias för att lura mig och alla andra läsare av bloggen. I så fall har du och jag inte samma uppfattning om hederlighet och att man skall stå för sin åsikt och uppfattning i en fråga.

   PS
   Jag är inte inne i någon svacka. Jag vill bara ha ordning och reda.

   Gillad av 1 person

 5. Hoppalong 2021-04-16 / 07:07

  Är det IP-nummer du tänker på? Om några använder VPN när de skickar in får flera skribenter samma IP, tyvärr.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-16 / 07:51

   Det finns ett mönster som beror på flera faktorer. Namn, mailadress, IP-nummer, svenskan och sätt att skriva.

   Den som ligger bakom följer heller inte min önskan om att skriva på Off topic sidan när kommentaren inte gäller ämnet i mitt inlägg.

   Gillad av 1 person

 6. Andersson 2021-04-16 / 06:09

  Det bästa vore naturligtvis om alla kunde uppträda med för och efternamn. Att skriva kommentarer på Thoralfs blogg borde inte vara lika kontroversiellt som att skriva på diverse mer eller mindre tvivelaktiga sajter. Thoralf är ju inte ens lierad med sverigedemokraterna.

  Varför skriver jag då inte ut mitt fullständiga namn? Jag har ju inget arbete som kan vara i farozonen och har inga bekymmer med att komma ut. Det enda jag riskerar är påhopp från individer som inte tycker som jag.

  Men jag ser inte vitsen med att skriva ut mitt fullständiga namn när inte alla gör det. Thoralf känner till min identitet och det är gott så.

  De finns de som hävdar att GDPR (General Data Protection Regulation) skulle innebära att man har rätt att vara anonym när man skriver i forum eller kommenterar på bloggar. Det är det inte alls. I villkoren för ett användarkonto går det alldeles utmärkt att stipulera att man ska använda för och efternamn. Det är avtalet som reglerar villkoren inte GDPR. Det är frivilligt att öppna konto ingå avtal. Även när det gäller bloggar utan krav på konto är det blogginnehavaren som bestämmer villkoren. Det har inget med GDPR att göra.

  Det är självklart så att bloggaren har rätt att avstå från att publicera kommentarer eller att avpublicera en kommentar. Däremot får man aldrig säger aldrig redigera eller på annat sätt ändra i något som någon annan har skrivit.

  Moderering är ett kapitel för sig. Jag anser att en moderator inte skall vara anonym. På en personlig blogg som denna är det Thoralf som modererar. Därom råder ingen tvekan.

  Däremot är det ett ofog som blir allt vanligare. Det är att anställda och förtroendemän i företag och myndigheter och inom föreningsliv uppträder med enbart förnamn. Representerar man företag m.m. ska man uppträda med sitt namn därmed basta. Det gäller om man skriver på Facebook eller liknande ställen. Det är självklart att man undertecknar med sitt namn när man skriver brev i tjänsten. Oavsett om det är vanlig post eller e-post.

  Jag har aldrig skrivit anonyma brev i mitt arbete. Under sammanlagt fyrtiofem år inom landsting och näringsliv har jag inte skrivit ett enda anonymt brev. Det fanns inte på kartan om man säger så.

  Telefonförsäljare är ett kapitel för sig. Jag frågar alltid efter hela namnet. Det vill de aldrig uppge. Då frågar jag vad chefen heter och var jag kan nå denne. Där brukar samtalet ta slut. Telefonförsäljare är i regel anställda vid ett call-center och så gott som aldrig anställda på företaget de representerar. De spelar in alla samtal och ytterst angelägna om att du ska identifiera dig och uppge nummer och namn och helst försäga dig.

  Gillad av 3 personer

 7. Lars 2021-04-16 / 06:05

  Tycker att det kan vara en fördel för många att kunna kommentera anonymt men att hålla sig till samma alias hela tiden och visa samma respekt som om man använt sitt eget namn.

  Gillad av 1 person

 8. Staffan Sundqvist 2021-04-16 / 03:52

  Helt rätt! Ser man på dessa inlägg så står det helt klart att de är skrivna, rättare sagt FABRICERADE, av samma person eller personer. Finns bara ett sätt att få ordning på fenomenet: Häng ut dem! Finns ingen anledning för dig att släppa igenom uppenbara ”troll” så ut med dem i solen så spricker de!

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-04-16 / 06:20

   Det är inte helt självklart att man får ”hänga ut” dem. De kan knappast opponera sig om de använt påhittade namn eller alias. Men att hänga ut någon så att de går att identifiera är inte tillrådligt.

   Polisen publicera häromdagen en bild på en EPA som var välkänd över ett helt härad. Det var inte bra gjort av Polisen. Den bilden tvingades det avpublicera illa kvickt. Men det var redan försent. Bilden lär valsa runt på diverse sociala media.

   Det går inte att göra något ogjort på internet. Fråga Fredrick Federley.

   Gillad av 1 person

 9. Åke Nordlöf 2021-04-15 / 22:19

  Håller med dig Thoralf

  Gillad av 1 person

 10. Håkan Spångberg 2021-04-15 / 20:54

  Håller med.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.