JOBBIGT MED DEBATT

Det vore bättre att Barometern fokuserade på att skriva om vad som debatterades under regionfullmäktige än att angripa demokratin och springa majoritetens ärende i sin artikel.

https://www.barometern.se/kalmar/regionfullmaktige-ska-fornyas-battre-debattdisciplin-kravs-1d192ed0/

En mycket märklig artikel skriven av Mats Andersson men han utelämnade det mest odemokratiska inlägget från kommunisten Leif Svensson som krävde att antalet interpellationer skulle kvoteras. Socialdemokraten Mattias Adolfson hade liknande åsikter i en ordningsfråga där han menade att partierna skulle samordna interpellationerna, underförstått att endast en ledamot för varje parti skulle ta debatten.

Regionfullmäktige har 67 ledamöter, alla ledamöter har samma rättigheter att delta i debatten men det verkar nu som den rödgröna majoriteten vill inskränka på demokratin.

Allt beroende på att SD sagt att nu är det slut på ”borgfreden” som började i samband med coronapandemin och som till gårdagens möte lämnat in 10 interpellationer.

Kommunisten Leif Svensson inlägg i debatten där han ville inskränka rätten till att lämna in interpellationer visar bara hur fel statsminister Stefan Löfven hade i sitt uttalande om att Vänsterpartiet alltid varit för demokrati. Kommunisten Leif Svensson visade i regionfullmäktige att han inte är en sann demokrat. Men det har ju kommunister aldrig varit!

Är det någon som är ett hot mot demokratin så är det kommunister, det vill säga Vänsterpartiet kommunisterna. Att ta bort ett ”k” i partinamnet förändrar inget.

Annons

7 reaktioner på ”JOBBIGT MED DEBATT

 1. Otto 2021-04-16 / 13:08

  Följde du debatten om Oxhagen i förmiddags som Barometern sände live?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-16 / 13:31

   Ja, men inte mycket att kommentera.

   Gilla

 2. Roland Salomonsson 2021-04-16 / 11:32

  Kom ihåg att sossar och kulturmarxister först och främst är KOMMUNISTER!

  Gilla

 3. turrim 2021-04-16 / 11:22

  Jag läste i Ericsons i Ubbhult blogg för en tid sedan som svar på fråga, att i riksdagen så har man en överenskommelse som portionerar möjligheterna för varje parti att ställa frågor och även interpellera(?).

  Jag minns att jag reagerade som du gör nu, att alla enligt riksdagsordningen givetvis har sin rättighet att agera. Samma i region och kommun. Folkvalda med sina löner får tåla långa sessioner.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-16 / 11:43

   Under min tid i riksdagen 2010-2014 hörde jag aldrig talas om någon begränsning i att ställa skriftliga frågor eller interpellationer eller motioner.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2021-04-16 / 11:55

    Nej. Och det berodde nog på att ni inte fick vara med i några överenskommelser.

    Gilla

 4. Håkan Spångberg 2021-04-16 / 07:21

  ”Socialism är ondska”, har ju någon sagt…

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.