HAR JOURNALISTER INGET SAMVETE?

Ikväll har jag joggat en runda på ca 45 minuter vid havet. Det är märkligt hur många nya tankar och idéer man får under en joggingrunda när blodet pumpar runt med lite extra fart. Helt plötsligt så så blir det en brainstorming med sig själv.

Idag har jag tittat och lyssnat på det mesta om våld mot kvinnor. SVT:s Morgonstudion med Märta Stenevi, Lunchekot, Studio Ett och ikväll även Rapport. Alla har haft inslag om de fem kvinnomorden de senaste tre veckorna.

Inget av nyhetsinslagen har tagit upp vilka gärningsmännen är! Eller deras bakgrund.

Att endast en av dessa fem gärningsmän är svensk skall undanhållas för den svenska allmänheten. Det är så utstuderat planerat och de olika nyhetsbyråerna, inklusive public service behöver inte rådgöra med varandra. Alla journalister vet vad som gäller om inte karriären skall ta ett abrupt slut.

Fri media! Kyss mig i röven! Guldspaden är ett jäkla stort skämt! Inbördes beundran är bara förnamnet på den ruttna journalistkåren. Har journalister inget samvete?

Jag hade tänkt lägga upp länkar till alla dessa fem gärningsmän för att visa hyckleriet men nu såg jag att Petterssons blogg redan gjort jobbet i ett inlägg och därför rekommenderar jag alla läsare att ta del av det inlägget. Se länk nedan.

https://petterssonsblogg.se/2021/04/19/4-1-till-bortalaget-vid-kvinnomorden/

Idag noterade jag också att Bulletin tar upp flera av gärningsmännens bakgrund.

https://bulletin.nu/aklagaren-han-mordade-sin-fore-detta-fru-vill-slappas-pa-fri-fot

https://bulletin.nu/man-begard-haktad-for-misstankt-mord-i-alvesta

En krönikör vid namn Mattias Lindberg går även till angrepp mot Anna Hendenmo och Annie Lööfs hyckleri angående kvinnomorden. Han anklagar Annie Lööf för att vara ansvarig för invandringen som i sin tur är anledning till att gängmorden och kvinnomorden inträffar.

Det är oseriöst av Hedenmo att ta upp jämförelsen av dessa mord utan att vara påläst, och Lööf upplevs hycklande när hon står bakom en oansvarigt hög migration och samtidigt larmar om mycket våld mot kvinnor, skriver Mattias Lindberg.

https://bulletin.nu/ert-engagemang-for-valdsutsatta-kvinnor-kanns-inte-genuint-och-sant

Annons

25 reaktioner på ”HAR JOURNALISTER INGET SAMVETE?

 1. Andersson 2021-04-26 / 04:46

  SVT har tagit upp ett fem år gammalt kvinnomord med en svensk förrövare.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mordade-lottas-syster-blir-illa-berord-att-det-far-fortsatta

  https://www.svtplay.se/video/30168884/agenda/agenda-25-apr-21-15?position=2192&id=jdPbNWm [36.20 in i programmet]

  Jag vill inte gå så långt att jag påstår att den mördade kvinnan hade sig själv att skylla. Men jag anser att SVT inte berättar hela sanningen.

  Sedan kan man fråga sig varför SVT har dragit upp just detta mord. Är det representativt för de kvinnomord som begåtts de senaste fem åren? Är det på något sätt representativt för de kvinnomord som begåtts de senaste fem veckorna?

  Gilla

 2. Andersson 2021-04-23 / 21:01

  Rubrik i Aftonbladet i dag angående den misstänkt för mordet i Höör:

  ”27-åringens liv kartlagt. Aldrig haft en relation.”

  På annat ställe i samma tidning:

  ”Men då och då tar frågan ett rejält skutt på den politiska agendan och det gjorde den sedan fem kvinnor mördats på bara tre veckor. De misstänkta förövarna är personer som de haft, eller har, nära relationer till.”

  Den svenske mannen – 27-åringen – faller således utanför ramen. Vad som har utlöst det mordet kan man fråga sig.

  Faktum är att det det är de övriga fyra mördarna som har mördat sina kvinnor. Sina ägodelar. Det journalister och politiker kallar nära relationer. Alla de fyra mördarna har utländsk bakgrund.

  Aftonbladet svamlar och ingen vågar tala klarspråk. Inte journalister. Inte politiker. Jag är besviken på Sverigedemokraterna. Där är också svammel.

  Gilla

 3. Olle 2021-04-21 / 17:43

  Har du läst det senaste på Johan Perssons tankar? 🙂

  Citat.

  ”Noterar till sist att uteslutne Sverigedemokraten Thoralf Alfsson på fullt allvar hävdar att jag styr Barometerns redaktion. För några månader sedan menade han dessutom att jag via justitieminister Morgan Johansson förmått Facebook att strypa hans flöde. Nu väntar jag bara på anklagelsen om att jag skulle styra tidvattnet, vädret och solens upp- och nedgång.”

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-21 / 17:49

   Nu fabulerar han fritt.

   Men troligen har han sån hybris att han tror att han är Socialdemokraterna!!!

   Gilla

 4. Cosmik Debris 2021-04-20 / 17:18

  Annie Lööf, Miljöpartiet, VPK och Sossarna är inte bara ansvarig för kvinnomorden.

  ”I en välskriven och initierad rapport från Göteborgs stad beskrivs hur klanbaserade
  kriminella grupperingar börjat konkurrera med staten. Genom att vara baserad på
  blodsband är klanerna också mer slutna. Låt oss hoppas att våra politiker inte negligerar problemet, skriver Per Brinkemo.”

  ”börjat konkurrera med staten”

  Enligt Wikipedia gjorde 4500 personer värnplikten 2019. Jag är övertygad om att minst 20 000 motiverade, tränade och stridsberedda muslimer släpps in i landet varje år.

  Vänta bara till order ges om att gå till anfall. Det här kan gå hur illa som helst.

  Brinkemo: De klankriminella bygger imperier via blodsband
  https://bulletin.nu/brinkemo-de-klankriminella-bygger-imperier-via-blodsband

  Gillad av 1 person

  • Ò Hyra 2021-04-20 / 19:51

   Det verkar som om klanerna och staten har vissa verksamheter gemensamt.
   Beskydd, indrivning, försäljning av berusningsmedel t ex.

   Det statliga monopolet undergrävs för varje dag, för varje våldsam, outbildad, looser
   som stackars Sverige och dess befolkning tvingas stå ut med.

   Gilla

 5. Wally Walrus 2021-04-20 / 12:46

  Deras samveten är rena på grund av att de aldrig använt dessa.

  Gillad av 1 person

 6. ivarandersson 2021-04-20 / 10:50

  Centerns partiledare Annie Lööf och miljöpartiets språkrör Märta Stenevi vill prata om kvinnomorden men det blir väl bara prat. Såväl S, MP, V och C har flera gånger röstat nej till att skärpa straffen för grov kvinnofridskränkning och mot att fler män med kontaktförbud ska tvingas bära fotboja.

  Gillad av 2 personer

 7. Kalle 2021-04-20 / 10:33

  Samvete har de inte men flockmentalitet!!! Döljer viktiga fakta för allmänheten!!! De vet precis vad som händer med sverige men skriver inte om det viktigaste.

  Gillad av 2 personer

 8. Monica Eliasson 2021-04-20 / 10:26

  Jag delar helt Thoralfs reaktion på jornalisters och politikers teaterspel angående kvinnomorden. I söndagens Agenda undrade jag först om Johan Forssell (m) eller rentav Mikael Damberg (s) skulle våga beskriva problemet på ett ärligt sätt, dvs att förövaren oftast är en utomeuropé, att problemet är importerat och självförvållat. Efter mindre än fem minuters sk debatt förstod jag att här fanns inget annat att förvänta än låtsasdlek, katten kring het gröt. Jag stängde av, uttråkad.

  Gillad av 2 personer

 9. Nils Dacke 2021-04-20 / 09:14

  Det jag föraktar mest i Sverige idag är Sveriges media och kändiselit, dessa figurer har bara en målsättning och det är att öka massinvandringen till varje pris. Dessa s.k journalister bevakar folket istället för makten och springer etablissemangets ärenden, de flesta s.k kändisar vill bara godhetsposera och visar på sin s.k humanism för de tror att det gynnar karriären. Nästa alla dessa figurer bor på bättre områden exempelvis Södermalm och där kan de varje dag träffa sina likasinnade för att berätta hur goda och antirasistiska de är.

  Gillad av 2 personer

 10. ac carlsson 2021-04-20 / 07:17

  Dagens Morgonstudion i SVT fortsätter på den inslagna vägen. I dag har man bjudit in Roks ordförande Jenny Westerstrand och föreläsaren och författaren Susanne Hydén.
  Båda gästerna undviker nogsamt att nämna något om våldsmännens ursprung, det är uppenbart inte bara journalister som saknar samvete. Att programledarna inte skulle ta upp frågan visste vi ju sedan tidigare.

  Gillad av 4 personer

 11. janne 2021-04-20 / 04:21

  Dom gånger en sk journalist ber mig att yttra mig i ett ärende vad det än må vara
  så ber jag dom vänligt men bestämt att resa till ett värmare ställe så jag slipper
  se dom mer.

  Gillad av 1 person

 12. Staffan Sundqvist 2021-04-20 / 03:31

  En normalt fungerande och tänkande människa (och till den kategorin räknar jag inte sossar, miljöpartister, centerpartister och kommunister) vet redan att i och med att inte ett ord skrivs om gärningsmännen så kan man vara 100% säker på att det är invandrare inblandade. Så enkelt är det. Men tydligen så är det cementerat hos det politiskt korrekta etablissemanget att om vi döljer fakta så kommer dumsvensken att tro på våra amsagor. Och tyvärr så stämmer det i en del fall. Men dessa försoffade idioter kommer att vakna ur sin Törnrosasömn nån gång. Något annat är otänkbart. Hoppas bara att de gör det innan skutan Sverige gått till botten.

  Gillad av 3 personer

 13. peo 2021-04-20 / 03:24

  Man kan konstatera att i nyfascisternas värld finns ett brott värre än alla andra nämligen att vara född på en annan plats på jordklotet än i Sverige!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-20 / 04:49

   Och sedan begå mord i Sverige! Ja, det är något som alla borde reagera. Få skydd i Sverige som flykting och tacka för det genom att döda en medmänniska.

   Socialdemokraten Peo tycker det är ok.

   Gillad av 3 personer

  • Lars 2021-04-20 / 06:22

   Ja du PEO, mycket dumt har miljöpartiet gjort men att kalla dem för nyfascister är att gå för långt.

   Gilla

  • Benny 2021-04-20 / 11:55

   Så om man inte är född i Sverige ska man alltså ha rätt att flytta hit och mörda, leva på bidrag m.m enligt PEO:s logik? Ja, det är inte konstigt att Sverige ser ut som det gör eftersom regimen använder samma ”logik” som PEO. Man är alltså nyfascist om man inte vill ha hit mördare och folk som lever på bidrag? Dysfunktionellt tänkesätt men föga produktivt för Sverige!

   Gilla

  • Thor 2021-04-20 / 13:10

   Javisst, snyft snyft. Stackars mördare.

   Gilla

  • Robban 2021-04-20 / 18:55

   Bara en stilla undran! Tror du att ett svårt problem går att lösa om man konsekvent vägrar diskutera eller ens nämna en av de absolut tyngsta faktorerna?
   Hatar du kvinnor eller när du bara en önskan att så många som möjligt ska drabbas av grovt våld med ofta dödlig utgång? Känns lite oklart vad som driver dig i denna fråga?
   Att du visat dig vara vänster kommer ju inte som någon kioskvältare! Brist på empati, offret är i själva verket gärningsmannen osv mm
   Rätt tragiskt egentligen med människor som tyckts missat att vi lever på 2000-talet, men alla har vi ju rätt till våra egna åsikter även om de kan ses som inhumana och antidemokratiska!
   Alla är vi ju uppenbarligen inte demokrater även om jag accepterar att det finns människor med dina åsikter!

   Gilla

 14. Robban 2021-04-20 / 01:05

  Nej? Enkelt svar!
  Dagens s.k journalister jobbar inte med nyheter, de jobbar med propaganda!

  Gillad av 1 person

 15. Cosmik Debris 2021-04-20 / 00:19

  Lars Bern och Arne Weinz om psykopaten Annie Lööf. Är hon Sveriges mest hatade politiker?

  Lars Bern: ”Världsrekord i hyckleri! Hur länge skall vi behöva stå ut med denna falska politiker?”

  Arne Weinz: ”Annie försöker profitera på kvinnomorden, jag bara undrar hur lågt denna människa kan sjunka? Det är så oerhört fräckt att försöka tjäna politiska poäng på tragedier som hon själv är huvudansvarig för. ”

  Gillad av 3 personer

 16. Håkan Spångberg 2021-04-19 / 20:40

  Jag hoppas att det är allt fler som ser förbi politiker- och journalistadeln och deras lögner och undanhållande av fakta.
  Av mig får de huvudsakligen förakt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.