BRÅK PÅ BAROMETERN?

Internt storbråk på Barometern när chefredaktören Anders Enström avpublicerar en artikel som varit upp på webben under bara några timmar under lördagen. Före detta landshövdingen Thomas Carlzon var frispråkig i artikeln med anklagelser om vänskapskorruption inom Socialdemokraterna, från lokalnivå ändå upp till ministernivå i Rosenbad.

Det kunde inte chefredaktören Anders Enström tillåta, relationen med Socialdemokraterna är viktig i Kalmar. Jag ställde en fråga till Anders Enström i ett mejl om varför artikeln avpublicerades och fick följande svar.

”Det var en artikel från Smålandsposten som vi först publicerade men som vi sedan insåg behövde kompletteras. En ny version är på gång.”

Det blev ingen förändrad version, det blev en helt nyskriven och kortare artikel där man bara citerade vissa väl valda delar av den ursprungliga artikeln och dessutom utelämnades viktiga delar angående riksdagskansliet och civilminister Ardalan Shakarabi.

Anders Enström gav order om att en ny och anpassad artikel skulle skrivas av sina journalister. Det var Barometerns narrativ som skulle lyftas fram inte vad den avsatte landshövdingen Thomas Carlzon sagt i en intervju med Smålandsposten. En tidning som också ägs av Gota Media, precis som Barometern.

Nu var även artikeln kompletterad med ett intet sägande svar på mejl från Malin Almqvist. En helt meningslös artikel då journalisterna lät Malin Almqvist komma undan.

”Thomas Carlzon beskriver sin sanning. Jag har lagt detta bakom mig och har nu fullt fokus på mitt nya uppdrag i Kronobergs län.”

Hon antyder att hon har en helt annan sanning, underförstått att Thomas Carlzon ljuger. Att hon sedan lagt det bakom sig och inte vill svara på några fler frågor. Det är pinsamt att Barometerns journalister nöjer sig med detta. Men det är sannolikt order från toppen på tidningen. Bråka inte med paret Johan Persson (S) och länsrådet Malin Almqvist.

Det slog mig i helgen att det är dags att göra en större djupdykning i paret Persson och Almqvists historia. Att skriva om alla tvivelaktiga historier och vänskapskorruption som kantat det senaste decenniet. Det blir säkert en hel rad inlägg, en riktig följetong men den kommer bli läsvärd och beskriva hur ruttet det kan bli med maktfullkomliga politiker, tillsammans med tjänstemän med rätt partibok.

Jag tar upp lite av detta i min bok ”Mina politiska fighter” men det fanns givetvis inte utrymme för alla händelser, då boken innehåller så mycket annat. Har du inte läst min bok så har jag fortfarande ett antal böcker kvar.

Jag har läst en mycket bra sammanfattning av min bok. Vem som skrivit den framgår tyvärr inte. Läs den läsvärda artikeln om du är nyfiken på boken.

https://kulturbilder.wordpress.com/2020/12/08/thoralf-alfssons-kamp-mot-den-politiskt-korrekta-idiotin/

Du kan köpa min bok på flera olika sätt. Om du inte vill köpa den direkt av mig kan du köpa boken på Dillbergs bokhandel i Kalmar. Boken finns också på internetbokhandeln Bokus.

https://www.bokus.com/bok/9789151960968/mina-politiska-fighter/

Även Alternamedia AB säljer också boken om du vill stödja dem.

https://alternamedia.se/

Om du köper den direkt av mig så gäller följande. Pris 215 kronor om den hämtas i Kalmar eller 279 kronor för boken om jag skall skicka den med posten.  Kontakta mig i så fall på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller på Messenger eller i sista hand på SMS till 072-5179099, för hur du kan betala för boken. Smidigast är betalning till min företagsswish 123 011 48 01 eller Bankgiro 5527-1589

Annons

23 reaktioner på ”BRÅK PÅ BAROMETERN?

 1. Snoppe 2021-04-21 / 17:40

  Nu får Johan lyfta luren till Ardalan och stoppa planerna på avvecklingen av Bromma flygplats. Undra hur arg Johan är just nu.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-21 / 18:02

   Du har tidigare kallat dig för bland annat Hilmer, Adam, Olle.

   Det är sista kommentaren som godkänns från dig. Jag gillar inte falska personer!

   Gilla

   • Snoppe 2021-04-21 / 18:19

    Nu är du helt ute och cyklar!

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-21 / 19:39

    Ditt IP-nummer avslöjar dig. Och din mejladress är falsk!

    Gilla

   • Snoppe 2021-04-21 / 19:48

    ???

    Jag har en VPN-tjänst från Hidester. Falsk e-mail???

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-21 / 22:15

    Jag skickade mejl till den adress du angivit snoppe88@gmail.com

    Jag fick följande svar
    These recipients of your message have been processed by the mail server:
    snoppe88@gmail.com; Failed; 5.1.1 (bad destination mailbox address)

    Remote MTA gmail-smtp-in.l.google.com: SMTP diagnostic: 550-5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist. Please try\r\n550-5.1.1 double-checking the recipient’s email address for typos

    Skall jag skicka ett mejl till alla andra mejladresserna som du också angett? Jag har redan gjort det tidigare men inte sparat mejlen.

    Gilla

 2. Kalle 2021-04-21 / 15:07

  BROMMA FLYGPLATS, STOCHOLM skall läggas ned är regringens vilja med MP i täten!!!

  ## Kritiken från oppositionen har kommit snabbt.

  SD-ledaren Jimmie Åkesson kallar förslaget för ”ett allvarligt hot mot tillväxt och konkurrenskraft”, och ett ”MP-slag mot landsbygden”. Han skriver vidare till Expressen: ”Regeringen använder pandemin som förevändning för att stänga ett av Sveriges viktigaste nav.##

  https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-regeringen-foreslar-stangning-av-bromma-flygplats/

  Brommas flyg skall till Arlanda. Kommunerna runt Arlanda klagar redan nu på bullerstörningar från Arlanda. Skall vi framtiden lägga Stockholms flygplats i övre norrland.

  Många mindre flygfirmor vill nog inte flytta till Arlanda. Bromma har även skolflyg helikpterflyg och en massa inrikesflyg samt regringsflyg och annat.

  ## ”Dråpslag mot svenskt flyg”
  Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna går ännu längre och kallar förslaget för en ”katastrof”. ##

  Hur skall det gå för de som bor söder om stockholm när de skall till Arlanda. Ta sig igenom stockholm i rusningstrafik för att komma till Arlanda. Det kommer nog att bli en mardröm tidsmässigt.

  Behhåll Bromma flygplats.

  För många år sedan lade man ned militära Flygflottilj18 (F18). Därefter började en omfattande flygverksamhet i Flygklubbar, flygskolor och annat. Nu är det också nedlagt. Bostäder byggs på f.d. flygfältet. F18 hade en av de längsta landningsbanorna i Stockholmsomrädet, vill jag minnas.

  Nu vill man ha bort Bromma.

  Vart skall de som är intresserade av flykommunikationer och privatflyg ta vägen söder om stockholm.

  Det finns Vängsö flygplats med gräsbana, utanför Gnesta söder om stockholm, men det kommer inte att räcka. Det är en liten flygplats jämfört med Bromma

  Skavsta finns också utanför Nyköping med internationellt flyg.

  Jag tycker man skall behålla Bromma Flygplats men lägg ned Miljöpartiet!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-21 / 17:47

   Skall skrivas under OFF TOPIC!

   Gilla

 3. Ölandsbonde 2021-04-21 / 09:22

  Östran var röd och är nu död. Precis som mängder med sossetidningar runt om i landet. Fast min teori är att de inte dog p g a sin journalistik utan på grund av att de hade väsentligt färre annonser. Det medförde färre prenumeranter och lägre intäkter. Tidningsläsarna gjorde inte valet utifrån kvalitetsaspekter. Jag har genom åren prenumerat på fyra ”sossettidningar” som alla är nedlagda.

  Visst var de politiska, men det var på ledarsidorna. Inte som t ex DN idag där allt, utom tv-programmen följer agendan.

  Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson 2021-04-21 / 13:28

   TV-programmen följer väl Agendan!
   I alla fall ”Public service” och TV 4.

   Gilla

 4. Jan 2021-04-20 / 22:35

  Är du säker på att det gått till på detta sätt, d.v.s. uppmanat till ny artikel med censur m.m.?

  I så fall är detta ett jävla hot mot demokratin som heter duga.

  Var är Uppdrag Granskning när det gäller Kalmar…?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-04-20 / 22:52

   Om man avpublicerar en artikel och sedan skriver en helt ny måste ju chefredaktören vara inblandad!

   Gillad av 6 personer

 5. Högt Hårfäste 2021-04-20 / 22:04

  Johan Persson och S infiltrerar hela staden, otäckt. Är Johan även med i Frimurarna och Rotary?

  Gilla

  • Davy Jones 2021-04-21 / 10:37

   Nej Johan är inte frimurare. Garanterat.

   Gilla

 6. Nils Dacke 2021-04-20 / 22:02

  Väldigt skönt och spännande om Thoralf kunde avslöja sossarnas korruption lokalt i Kalmar, då detta kanske får följdverkningar på nationell nivå där sossarnas och dess politrukers korruption är i världsklass. Lycka till.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2021-04-20 / 22:06

   Jag har hört så mycket lustiga saker att jag är väldigt förvånad över att ingen journalist är intresserad över att granska makten i Kalmar.

   Gillad av 6 personer

   • Lars 2021-04-20 / 22:13

    Barometern och Hector (jobbar han kvar?) har sagt till mig att de vill granska vänskapskorruptionen mellan Johan Persson och hans kompis Per-Olof Persson, men att de inte hittar några riktiga uppslag/belägg, mer än att ”alla vet” att det är så. Hoppas sanningen uppdagas någon gång.

    Gilla

 7. Olle 2021-04-20 / 21:33

  Om detta är sant, är det helt jävla sjukt, men jag är egentligen inte förvånad när det gäller den illröda PK-tidningen Barometern.

  Gillad av 5 personer

  • Andersson 2021-04-20 / 23:26

   Är inte Barometern borgerlig? Jag trodde det var Östran som var röd?

   Gilla

   • Ölandsbonde 2021-04-21 / 09:23

    Det var här min kommentar skulle in..

    Gilla

   • Olle 2021-04-21 / 10:57

    Barren ska väl vara det, men styrs i stort sett av Johan Persson.

    Idag är artikeln i papperstidningen, men är det den censurerade varianten?

    Någon som vet? Har inte blaskan själv.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-21 / 13:07

    Det är den nyskrivna versionen som är i papperstidningen!

    Det är ju sorgligt att Barometern rewritar sin kollega Smålandspostens artikel för att passa socialdemokraterna i Kalmar.

    Gilla

   • Andersson 2021-04-21 / 14:39

    ÖLANDSBONDE 2021-04-21 / 09:23

    Det var ett understatement. Det är samma sak med Blekinge Läns Tidning och Sydöstran. Förr var det annorlunda. Något märkligt var det att Blekinge Läns Tidnings prenumeranter fanns i östra Blekinge och Sydöstran gick hem i västra delen av länet.

    Min far prenumererade på Sydöstran men bytte tidning med grannen. Skulle jag prenumerera på någon papperstidning skulle det vara Blekinge-Posten. Det är vad jag skulle kunna ha råd med. Kvällstunden har jag redan.

    Gilla

Kommentarer är stängda.