UPPGIFTER UTAN KÄLLA VANLIGT PÅ SOCIALA MEDIER

Internet är uppenbarligen inte bra för vissa personer som inte klarar av att sortera fakta från rena konspirationsteorier eller desinformation. Jag blir beklämd när jag ser att det finns personer som förnekar att det pågår en pandemi, som påstår att dödligheten varit normal eller att vi till och med haft en underdödlighet under pandemin. Eller att det är en säsongsinfluensa, precis som alla andra tidigare år.

Många delar uppgifter på sociala medier utan att veta varifrån uppgifterna kommer. Någon källa till uppgifterna anges ytterst sällan. Man bryr sig inte om att kolla källan innan man delar ”desinformationen”. Många har uppenbarligen väldigt svårt att skilja på fakta och på åsikter.

Jag frågar mig många gånger vad syftet är med att dela uppgifter som man inte har kollat. Jag är väldigt försiktig med att dela fakta där jag inte har tillgång till källan. All den statistik som jag delar på min blogg kommer från myndigheter eller andra tillförlitliga källor.

Personligen tror jag att mycket av det som skrivs är rena påhitt och lögner.

För att inte tala om alla konspirationsteorier angående vaccinen. Den ena mer häpnadsväckande än den andra. Det sorgliga är att så många uppenbarligen tror på dessa konspirationsteorier om t.ex. Bill Gates, microchip eller 5G.

Var och en bestämmer själv om man vill vaccinera sig. Det är helt frivilligt.

I min åldersgrupp (60-69 år) hamnar 1 av 40 personer som blivit smittade och sjuka med covid-19 på IVA. Det vill säga 2,5 procent av de smittade. Nästan hälften av dessa personer på IVA avlider. Inte några odds som jag ville fortsätta leva med. Därför valde jag att vaccinera mig. Därmed så förbättras mina odds att överleva väldigt mycket.

Här kan du se statistiken för alla åldersgrupper. Av statistiken ser man ju också att yngre personer inte följer restriktionerna särskilt väl då många smittats till skillnad mot de äldre åldersgrupperna som säkert har isolerat sig till väldigt stor del.

Jag har full förståelse för att den som är yngre än 40 år väljer att inte vaccinera sig på grund av de risker som sannolikt finns med att vaccinera sig. För de som är äldre är det ju upp till var och en att göra sin egen riskbedömning beroende på sitt eget hälsotillstånd och eventuella sjukdomar.

Att vaccinerna sig har en god effekt på dödligheten råder det inget tvivel om enligt min uppfattning och statistiken. Än så länge är det ju bara grupperna 80+ som har nått en hög vaccinationsgrad men där har antalet avlidna halverats och den kommer sannolikt fortsätta minska eftersom det finns en eftersläpning på ca 4-5 veckor från att man smittats till att personen avlider av covid-19. Vi kommer sannolikt få se en nedgång i antalet avlidna i åldersgrupperna 60+ de kommande veckorna också.

Statistiken från Folkhälsomyndigheten talar sitt tydliga språk.

Annons

20 reaktioner på ”UPPGIFTER UTAN KÄLLA VANLIGT PÅ SOCIALA MEDIER

 1. Sven Dacke 2021-05-21 / 13:44

  Framtiden avslöjar sanningen::

  Vem som är vinnare eller förlorare när det gäller Covid experiment vacciner av flera slag.

  Starkast röst har förespråkare, och motståndare betydligt lägre volymresurser .

  Med säkerhet kommer det att bli ”nervpirrande” för många när dokument om sanningen publiceras, om dom kommer att redovisas.

  Har ett förslag.
  Skriv ner varför du gjorde ditt val. Skriv även varför du tog just det alternativet.

  Olika påstående och faktorer som påverkade just dig.
  Lägg i ett kuvert och klistra igen

  Ta sedan fram dokumentet om 12 månader, eller om du hör till förlorarna så kan dina anhöriga göra det.

  Tänk så lärorikt och intressant det kommer att bli, kanske underlag till en bok, och vinnare och förlorare .

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-21 / 14:22

   Enligt vad du tror så kommer minst 3 miljoner svenskar avlida inom ett år?

   Gilla

   • Sven Dacke 2021-05-21 / 14:35

    Frågan är så dum att jag svarar inte på den, Hej

    Gilla

   • Thoralf A 2021-05-21 / 15:31

    Du skrev följande.

    ”Ta sedan fram dokumentet om 12 månader, eller om du hör till förlorarna så kan dina anhöriga göra det.”

    Jag kan inte tolka det på annat sätt än att du försöker skrämma alla som tänker vaccinera sig eller som har vaccinerat sig att de kommer avlida på grund av vaccinet. Idag är det ca 3 miljoner som fått en första dos av vaccinet, ca 70 procent har fått Pfizers vaccin.

    Gilla

 2. Martin 2021-05-21 / 13:20

  Personligen ifrågasätter jag inte om covid-19 viruset finns eller inte, däremot ifrågasätter jag hysterin kring detta. Ska alla människor ta hänsyn till liknande ”epedimier ” framöver kommer världen aldrig någonsin bli som den var 2019 och tidigare. Jag kommer givetvis aldrig låta mig vaccineras . Skulle aldrig förlåta mig själv om jag tar den sprutan. Jag är en fri människa och går inte i globalisternas fälla! Det står var och en fritt att göra valet. Men vill du ha ett samhälle Toralf där dom som inte vaccinerats sig ska stängas ute från resor, konserter ,sammankomster, träning osv? Vi går mot den yttersta tiden, det är påtagligt klart. Mänskligheten kommer delas in i inte vaccinerad = icke önskvärd och vaccinerad =önskvärd. Det är för de allra flesta ett ofarligt virus covid 19 , har man däremot andra sjukdomar och sämre hälsa bör man vara försiktig såklart.Många som dör med covid 19 är invandrare från Somalia, Irak, Syrien och liknande arabländer, de lever tätt ihop och har sämre hygien än svenskar över lag. Därför är de i risk gruppen. Det finns många sjukdomar som tar livet av folk, men det får noll uppmärksamhet.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-21 / 14:21

   Eftersom coronaviruset och det du kallar för hysterin har kostat så många människoliv och inte minst att säkert betydligt fler har fått men för livet på grund av sjukdomen. Dessutom har pandemin kostat länder otroligt mycket pengar och det har drabbat länder som är beroende av turister särskilt hårt. Så har jag full förståelse att man kommer kräva eller ha krav på de som reser in i länderna. Men vad jag förstår så kommer den som inte har ett vaccinpass även kunna resa in i andra länder med ett negativt test.
   Jag kan inte se att detta gör dem till önskvärda eller icke önskvärda. Det är en överdramatisering!

   Jag känner flera avlidna och andra som varit svårt sjuka i covid-19. Ingen av dem kommer från Somalia, Irak eller Syrien. De är äkta smålänningar.

   Gilla

 3. stigrydmark 2021-05-20 / 19:59

  Jag tycker inte det är självklart att vaccinera mig. Jag är gammal, har en hjärtinfakt bakom mig och har ofta urinvägsinfektioner och har kanske ett försvagat immunförsvar pga av all antibiotika.
  Kunskaoen om vaccinernas innehåll och ev. framtida följder och biverkningar vet vi inget om.
  Ett par hundra människor har dött av vaccin. Ett par närstående äldre fick snabbt cancer efter vaccinering är nu bortgångna.

  Julia Caesar skriver idag på sin blogg sansat om det oklara läget. Läkemedelsverket och FHM har ju varit närmast idoter i sina roller. Att helt bortse från allmänna rekommendationer om hur man kan förbättra immunförsvaret ‘r ju skrämmande. Läkemedelsverket har inte med ett ord berört de mediciner som vissa länder och läkare använt med framgång. Man har heller inte berättat om behandling med D-vitamin och intravenöst C-vitamin. Helt ska vi enligt myndigheterna förlita oss på vacciner, där Astras har getts, förkastats och gett igen?!
  Att en del människor tvekar att vaccinera sig är förklarligt. Det sorgliga är att vi kanske kommer att se apartheid med ev. Coronapass.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-05-20 / 21:57

   Alla som avlider inom 4 veckor efter att de fått vaccin registreras men det innebär inte att det är vaccinet som är dödsorsaken. Det kan vara en hjärtinfarkt som inträffat utan vaccin.

   Cancer kommer inte plötsligt men den kan upptäckas alldeles för sent.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-05-20 / 23:36

    Vaccinet kanske kan provocera.

    Gilla

 4. stefan a. 2021-05-20 / 17:53

  Är för närvarande intagen på en rehabklinik pga. av ryggmärgskada och där tar de också in covidöverlevare… ja just överlevare för det är det dom är, vandrande skuggor eller i rullstol ständigt hostande och andfådda med hål i halsen efter respiratorer och har tillbringat veckor och månader på iva. och andra sjukvårdsinrättningar, har man sett det och pratat med de drabbade tar man nog sina sprutor, fick mina långt innan jag hamnade här och det ångrar jag inte…

  Gilla

 5. Goliat 2021-05-20 / 17:02

  Klart med Foppa-hotellet läser jag nu. Vad är det för sjuk majoritet i Kalmar??? Johan Persson styr med järnhand och förstör staden.

  Gilla

 6. Roland Salomonsson 2021-05-20 / 12:16

  Den statistik du nu presenterade ger inte en sann bild av verkligheten. De grafer, jag tror du själv presenterade dem, där dagliga dödstal lagts ut, samt avlidna MED covid, är en bättre bild. Då ser man att under 6-8 veckor förra våren dör fler TOTALT än förväntat, sedan dör det ungefär normalt förväntat antal för att i år dö något färre än förväntat.

  Så yttrar sig definitivt inte en epedemi!

  Det borde dö 10-20 FLER per dygn, åtminstone, än genomsnittligt?

  Det är dock något skumt med hela situationen. Varför bekämpas inte Covid med de mediciner som faktiskt finns och är framgångsrik i flera länder? Visst är död MED covid (nästan 0 dör ju AV covid – påstås det) en hemsk död, men det är i många fall alla dödsfall. Någon som varit med om dödsfall i KOL? Covid fanns ju i Europa redan i mars 2019 (Italien), vilket tystats ned ordentligt, Släppet i Kina kom långt efter. Varför?

  Och sedan VET vi gräsrötter av erfarenhet, att all statistik, som statliga verk presenterar, garanterar ljuger om allting för att sossarna inte skall komma i dålig dager. Den graf ”Antalet avlidna 2-veckors …” är f ö totalt ointressant om inte samtidigt en kolumn ”Totalt döda” läggs till!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-05-20 / 12:49

   Jag delar inte alls dina synpunkter utan ser dem snarare som minst märkliga. Jag trodde du förstod att en pandemi kan komma i vågor och pågå i flera år. Läs på lite om epidemier på 1500-talet eller 1600-talet som pågick under flera år. Vid en epidemi utplånades nästan halva Kalmar.

   Vilka länder bekämpar covid framgångsrikt med mediciner? Tror du inte alla länder skulle använda den eller de medicinerna i så fall?

   Gillad av 2 personer

  • Malin 2021-05-20 / 13:14

   Mycket bra sammanfattning! Tack!

   Gilla

   • Malin 2021-05-20 / 13:16

    Gällde alltså Rolands inlägg…

    Gilla

  • Thor 2021-05-20 / 22:00

   Det är väl inte så underligt om det dör färre än ett normalår eftersom många trots allt lever extremt försiktigt. Frågan är hur många som skulle dö om alla i landet inklusive myndigheter och sjukvård tog covid-19 med en klackspark. En jävla massa fler tror jag.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-05-20 / 22:35

    Där har du en viktig poäng. I trafiken dog väl väldigt få under 2020. Det lägsta på väldigt många år.

    Jag har ju själv varit väldigt försiktig sedan mars förra året. Jag har inte haft vare sig någon förkylning eller kräksjuka sedan dess. På gott och ont.

    Gilla

 7. Högt hårfäste 2021-05-20 / 10:54

  Såg ett Facebookinlägg nyligen från mina vänner på Facebook, att panedmin är fake, att det finns inget virus och allt beror istället på 5G. Herregud!

  Gilla

 8. Zune 2021-05-20 / 08:32

  Rockström borde heta Bluffström

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.