ÄR SVT AKTUELLT ETT NYHETSPROGRAM ELLER EN PROPAGANDA KANAL?

Ikväll fortsätter Aktuellt med sin skrämselpropaganda. Ansvariga för Aktuellt är helt förblindade av klimatalarmismen.

Ikväll är klimatexperten Greta Thunberg gäst i studion. Jag tar mig för pannan och undrar var objektiviteten i Aktuellts inslag finns, kväll efter kväll. Aldrig någon person i Aktuellt som har en annan vetenskaplig uppfattning än den allenarådande uppfattningen om att världen kommer gå under inom 10 år om vi inte slutar flyga och köra bil med fossilt bränsle.

Jag har fått en specialrapport från SMHI som bygger på en rapport från IPCC. Det var nog det värsta jag läst. Jag tror att man blivit fullständigt galna. Det är minst sagt häpnadsväckande påståenden i rapporten.

”Extrema högvattenhändelser som historiskt är sällsynta (händelser som har 100 års återkomsttid) beräknas förekomma ofta (minst en gång per år) på många platser fram till 2050 i alla RCP-scenarier, särskilt i tropiska regioner (mycket troligt).”

Högvattenstånd som tidigare inträffat en gång per århundrade skall nu inträffa årligen. Dessa högvattenstånd inträffar bara när en hel rad av väderomständigheter inträffar samtidigt och i en viss följd. Det är fullständigt idiotiskt att påstå att dessa högvattenstånd skulle inträffa årligen.

Det här är utstuderad skrämselpropaganda från en statlig myndighet SMHI.

Den globala genomsnittliga havsnivåhöjningen kommer att öka frekvensen för extrema högvattenhändelser på de flesta platser. Lokala havsnivåer som historiskt inträffade en gång per hundra år (historiska hundraårshändelser) beräknas inträffa minst årligen på de flesta platser fram till år 2100 för alla RCP-scenarier (mycket troligt).

I Karlskrona har det inte varit något extremt högvattenstånd de senaste 55 åren. Inte heller när det lågvattenstånd. Det varierar minimalt mellan åren.

Jag tror världen håller på att bli helt tokig och galen!

Annons

30 reaktioner på ”ÄR SVT AKTUELLT ETT NYHETSPROGRAM ELLER EN PROPAGANDA KANAL?

 1. Roger... 2021-05-22 / 11:17

  Tony förklarar med enkel statistik om ljuget..

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-05-21 / 22:48

  Erik Stefan Årsjok Sagelind heter mannen som blev gripen av polisen unders muslimernas maktdemonstration. Han berättar att en av poliserna var skräckslagen och sa; ” – Nu kommer dom väl efter oss också?”. ”Dom” är den uppretade muslimska hopen.

  Fråga: Vad ska vi med poliser till som är livrädda för muslimskt drägg?

  Morgon med Swebbtv 21 maj 2021
  https://swebbtv.se/videos/watch/b4248351-ea7f-4fb4-94d8-baaf60845544

  Gillad av 1 person

 3. turrim 2021-05-21 / 17:22

  Thoralf först tack för fakta och att du fått SVT att ändra kurvorna. Problemet för en mångläsare är att hålla rätt på alla siffror.

  Det är en sak som jag inte riktigt begriper eller har missat i alla rapporter. När man t ex redovisar dödlighet i Sverige. Är det alla som har avlidit när de råkat befinna sig i Sverige, även turister – det tror jag inte.

  Men vi har ju alla som är registrerade asylsökande och som ännu inte fått ja; de som kastat passet och ingen vet vilka de är; de som finns här och ingen vet vilka och var.

  När en sådan avlider så måste man ta hand om liket där det återfinns. Jag förmodar att det alltid registreras i dödstalet för Sverige. Kan man konstatera av eller med Covid19 så blir det väl så.

  Har jag fel? Är de de bara är en liten störning i kurvorna?

  Jag vill tillägga för tveksamma, att jag och min hustru har fått våra två sprutor. Vi har återstartat på Gym och handlar nu på normala tider. Hoppas kunna köra till Tyskland i sommar vilket vi missade förra året. Dessutom jagar nu våra barn nära 60 tider för första sprutan ( då blir man förbannad när man läser att interner i Kalmar redan fått; i Skåne har man startat uteliggare; Stockholm öppnar för fas 4).

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-21 / 21:00

   Jag tror inte att dessa ej registrerade personer påverkar statistiken över avlidna så särskilt mycket då en klar majoritet är i åldern 18 till 40 år och de klarar sig ganska bra om de insjuknar i covid-19.

   Men det kan finnas andra omständigheter som bara myndigheterna känner till.

   Gilla

 4. Ò Hyra 2021-05-21 / 17:08

  Den korkade kossan Hallengren har uttalat sej
  Hon står stridsmålad som en Apache i äckliga SVT och kritiserar andra länders nedstängning.
  Samtidigt publicerar samma kanal, SVT-text, att smittotalen i Sverige är bland dom högsta i världen. Är det något som inte stämmer?

  Det är bara att titta på våra nordiska grannar…
  Hallengrens och Sveriges misslyckande är katastrofalt.

  Gillad av 3 personer

 5. Ò Hyra 2021-05-21 / 16:45

  Det verkar som om varje parasiterande, asylsökande i Sverige blir 10 år yngre när dom beträder svensk mark. T ex det terrormisstänkta par som nu sitter häktade där varken namn eller ålder stämde, inte heller ursprungsland. Det ingick i ”affärsmodellen.”

  Vad gäller ”barnet” från Vetlanda är han enligt passet han uppvisade i Norge, idag 31 år, ändå kallas han i äckliga SVT för 22-åringen.

  Gillad av 1 person

 6. Anders G 2021-05-21 / 12:13

  Thoralf, det är någon på SVT som gillar att skriva (negativt) om dig. Riccardo något, har du efternamnet? Har googlat på riccardo men jag hittar inte efternamnet?

  Gilla

 7. Kalle 2021-05-21 / 10:31

  Från petterssonsblogg.se

  ## BROTTSLIGHET. Ni minns säkert SVT journalisten, numera programledaren och aktivisten på SVT Fredrik Önnevall som 2014 gjorde en TV-serie ”Fosterland åt SVT, men inte kunde nöja sig med det utan även smugglade med sig den syriske pojken ”Abed” från Grekland och fälldes för människosmuggling. Önnevall fick inte bara behålla jobbet på SVT han befordrades även till programledare.##

  ## ”Abed” som egentligen heter Maksoud Abdulrahman har sedan dess fått hit sin familj som lever på socialbidrag medan Maksoud Abdulrahman har utvecklats till kriminell på heltid. Han åtalas nu för penningtvättbrott sedan en äldre svensk kvinna fått sitt konto länsat på 180.000 kronor och en del av dessa pengar hamnat på Abdulrahmans konto. ##

  https://petterssonsblogg.se/2021/05/20/onnevalls-flyktingpojke-atalas-for-penningtvattsbrott/

  SVT i ett nötskal!!!

  Gillad av 5 personer

  • Lars Johansson 2021-05-21 / 21:55

   Denne Önnewall ska åtalas för att han bidragit till brott! Dessutom sparkas från sitt jobb på SVT! Han har bidragit till brott som hans import utfört!

   Gilla

 8. Thor 2021-05-21 / 10:16

  Gretas familj har genom åren tjänat grova pengar på att flänga runt med flyg så att mamma Malena fått framföra sitt ylande på ett resebekvämt sätt. Pengarna har bland annat gått till en exklusiv paradvåning på Kungsholmen värd åtminstone 20 miljoner. Jag tycker de ska sälja den och köpa ett billigare boende till exempel i Rinkeby. Överskottet ska sedan skänkas till trädplantering. För att det lätta det förmodat dåliga miljösamvetet.

  Gillad av 2 personer

 9. Nils Dacke 2021-05-21 / 09:36

  Stats och regimmedia går nu nu all in på klimatet, målsättningen är naturligtvis att säkra fascisterna i MP’s riksdagsplats nästa val och kanske därmed fortsatt medverkan i den korrupta regeringen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-05-21 / 12:20

   Du har definitivt en poäng där.

   Gilla

 10. Tony 2021-05-21 / 09:16

  Stora områden runt Kristianstad som ligger lågt borde vid detta laget lega
  långt under vatten nivån, men det gör det inte.
  Att lita på på SMHI när det gäller framtida katastrofer blir inte lätt, dom som
  inte ens kan spå väder rätt från en dag till en annan!

  Och att ta med lilla Greta som någon slag expert är enbart pinsamt, dom
  borde i så fall skicka henne till Kina och låta henne predika sina inövade
  teser för det Kinesiska styret som är dom beslutat om kraftigt utökade
  utsläpp .Men Kineserna hade bara skrattat åt hennes katastrosenarier
  Tycker nästan synd om Tösabiten som förs fram med sina inövade floskler,

  Resultatet hade blivit lika om man tagit med någon från Maranatarörelsen!

  Gillad av 1 person

 11. Hacke 2021-05-21 / 09:06

  Vad jag förstår är Lilla Aktuellt för barn och Aktuellt för de som får vara uppe lite längre.
  Lägg ner den skamlösa uppfostringsanstalten public service.

  Gillad av 3 personer

 12. Bergman år 2021 2021-05-21 / 08:47

  Ett jävla väder rasar i detta jävla land för alla jävla masar på Siljans jävla strand. Varenda jävla skåning i Malmös jävla hus har stängt sin jävla våning för stormens jävla sus. I Smålands jävla städer och Lapplands jävla fjäll, är det ett jävla väder i denna jävla kväll.
  Alf Henrikson

  Gillad av 3 personer

 13. Ölandsbonde 2021-05-21 / 03:22

  Var det inte du som skrev att du litade på myndigheter?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-05-21 / 07:03

   SVT är ingen myndighet.

   Jag försöker att lita på statistik från myndigheter men det innebär inte att jag litar på rapporter eller liknande från myndigheter. Statistik skall grunda sig på fakta..

   Gillad av 5 personer

   • Ölandsbonde 2021-05-21 / 10:39

    Det var SHMI jag syftade på. Inte sankta Greta och lantbruksprofessor Rockström.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-05-21 / 12:24

    Jag litar på den data som finns tillgänglig på SMHI men inte deras rapporter. Något som jag idag låtit generaldirektören Håkan Wirtén veta i ett mejl och frågat om det bara anställer klimatalarmister på SMHI.

    Gilla

 14. Håkan Spångberg 2021-05-20 / 22:57

  Känns naturligt att undvika (S)(V)T och (S)R så långt det är möjligt.
  Och TV4 är nästan ännu värre…
  Sverige RIP.

  Gillad av 6 personer

  • Lars 2021-05-21 / 06:49

   RIP – javisst. När Thoralf är undantaget och att gilla Greta är det normala finns det väldigt lite hopp.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.