STYR CENTERPARTIET BAROMETERN

Jag har många gånger funderat över varför Barometern håller Centerpartiet om ryggen. Inte minst under valåret 2018 då jag avslöjade att flera centerpartister i Kalmar ägnade sig åt religiösa ritualer som shiamuslimer. Något som sekulariserade muslimer ansåg vara religiös extremism. Barometern var ytterst ovilliga att skriva om detta. Inte ens när en av dessa framförde rena lögner om mig och förtalade mig på sociala medier, så vägrade tidningen att skriva om detta.

Däremot tog journalisten Ulf Carlsson på Östran upp det och skrev en bra artikel men tystnaden var total i Barometern. De hade en helt annan vinkel där centerpartiets politiker fick angripa mig istället. Jag fann det mycket olustigt. Läs mitt blogginlägg

Hur många kritiska artiklar har Barometern skrivit om Centerpartiet?

Nej, inte en enda men läsarna blir alltid upplysta om att någon centerpartistisk politiker besökt någon förening, företag eller annan verksamhet. I synnerhet om det är riksdagsmannen Anders Åkesson eller någon regionpolitiker. Alltid ett foto och ett litet reportage.

För en tid sedan fick jag en förklaring till varför Centerpartiet har en gräddfil hos Barometern!

Barometerns nyhetschef och ställföreträdande ansvariga utgivare Emma Skogberg är gift med Centerpartiets mediestrateg Per Skogberg.

Per Skogberg har haft flera olika anställningar inom Centerpartiet. Emma Skogberg är med allra största sannolikhet också Centerpartist. Läs vad Pelle Skogberg skriver eller delar på Twitter så förstår ni säkert också vad som diskuteras vid köksbordet hos familjen Skogberg.  https://twitter.com/Pellemannen

Så här skriver Barometern under sina artiklar.

”Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.”

Kyss mig i röven! Det finns ingen opartiskhet på Barometern när nyhetschefen är Centerpartist med full insyn i Centerpartiets mediestrategi. Trovärdigheten blir därefter.

Man skulle kunna jämföra det med ett jävsförhållande för nyhetschefen, ett jävsförhållande som därmed också gäller alla underställda till nyhetschefen Emma Skogberg. Enligt samma principer som professor Olle Lundin lyft fram gällande länsrådet Malin Almqvist under hennes tid på Länsstyrelsen i Kalmar.

Sedan jag fick dessa uppgifter till mig har jag förstått Barometerns ovilja att skriva om händelserna under valrörelsens slutskede 2018 och tidningens attacker på mig. Jag har under de senaste månaderna lyft ett antal anmärkningsvärda saker genom frågor och interpellationer i kommunfullmäktige men inte en enda av dessa har tagits upp i Barometerns artiklar om kf-möten. Jag har börjat fundera på om det tagits ett principbeslut på Barometerns redaktion att mitt parti, Framtid Kalmar inte skall ges någon uppmärksamhet i tidningen. Är Framtid Kalmar portade från nyhetssidorna?

Men kom också ihåg att Centerpartiet styr Kalmar kommun tillsammans med Socialdemokraterna och där finns nog förklaringen till många vinklingar i tidningen och varför många upplever den borgerliga tidningen som röd.

Detta förhållande gäller ju även hur Region Kalmar län styrs och den helt ”fredade” riksdagspolitikern Anders Åkesson. Han har väl aldrig fått en enda kritisk fråga av Barometern. Utan det är väl bara mysartiklar och kafferepsartiklar som produceras av Barometern.

Oberoende journalistik, glöm det!

PS

I veckan kom också nyheten att Gota Media AB som äger bland annat Barometern går in i ett korsvis ägande med ett Bonnierföretag. Bonnier kommer äga 30 procent av Gota Media AB. Att journalistiken kommer vara oberoende efter den affären finns inte på kartan, utan nu blir den politiska agendan ännu mer tydlig med politisk korrekthet och klimatalarmism.

Svensk pk-media gräver sin egen grav! Alternativa medier kommer få fler läsare.

Annons

18 reaktioner på ”STYR CENTERPARTIET BAROMETERN

 1. Cosmik Debris 2021-07-04 / 20:31

  Vem styr Sverige?

  Expressen: ”Stor brand i lägenhetshus – polisen misstänker brott”
  GP: Man allvarligt knivskuren vid Härlanda tjärn.

  Hela tiden. Dygnet runt. År ut och år in.

  Stefan Löfven måste bort. Hur spelar ingen som helst roll.

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-07-04 / 15:16

  Runar Sögaard om Annie Lööf:
  ”Lika obehaglig, otäck, beräknande och förförande som galningen i Knutby. Och lika äcklig och pervers i sin skepnad.[…] Ingen annan än HON är bra nog, bättre lämpad och mera förtjänad än henne att sätta agendan, avgöra vad som är rätt och fel samt bestämma vem eller vilka som är tillräckligt ”rena” att samtala med.”

  Det är uppenbart att Annie Lööf njuter eller lider av antisocialt personlighetssyndrom (psykopati). Hon ska inte ges möjlighet att fatta politiska beslut som påverkar en hel nation. Hon är sjuk och ska ha vård. Vi vet hur det har gått när psykopater har fått härja fritt.

  Gilla

  • Lars 2021-07-04 / 20:08

   Mycket bra kommentar av Runar. Det är uppenbart att Lööf saknar sans o vett.

   Gilla

 3. Högt hårfäste 2021-07-04 / 11:48

  Hela kommunstytelsen finns presenterad på Barometern. Hur många medarbetare finns på Johans vänlista?

  Gillad av 1 person

 4. Ölandsbonde 2021-07-04 / 11:43

  Vad är en sekulariserad muslim? Är det ungefär som en okristen kristen?

  Gilla

  • Lars 2021-07-04 / 20:10

   Det finns inga sekulariserade muslimer – är man sådan har man lämnat Islam.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-07-04 / 20:27

    Jag har lämnat svenska kyrkan sedan många år men identifierar mig som kristen, med kristna värderingar.

    Gilla

 5. Bergman 2021-07-04 / 11:21

  Varför finns det inte flera politiker som Thoralf? Sanningen skulle göra oss fria då.

  Varför finns det inte en politiker som Thoralf i exempelvis SD-Stockholm? Eller för den delen, förmodar jag, i SD-Kalmar? Svaret, min vän, ”Is blowing in the wind”. Åtminstone tills vidare – tills det blåser upp!

  Gilla

 6. janne 2021-07-04 / 10:17

  Inte ens tre futtiga kronor kan få mig att läsa blarran över sommaren,jag vill inte
  få den förstörd utan njuta av den,därför blir det fria medier och kall pilsner.

  Gillad av 3 personer

 7. Evert 2021-07-04 / 09:48

  Förmodar inte en rad om Center Pedofilen i Vimmerby som fick 5 år.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-07-04 / 09:51

   Jo, tidningen har delvis skrivit om fallet men man har utelämnat politikerns partitillhörighet i alla artiklar.

   Gillad av 1 person

 8. Nils Dacke 2021-07-04 / 09:37

  Detta förhållande gäller också inom övrig PK-media inklusive regimmedia, det finns mängder med kopplingar mellan dessa och politiker samt politruker i den ankdamm som annars finns huvudsakligen i Stockholm med omnejd. Håkan Juholt hade en bra benämning då han kallade detta för klägg. Alltså den politiska, media och kändiseliten som umgås och dricker rosé eller bubbel men låtsas upprätthålla en professionell nivå. Välkommen till den korrupta bananmonarkin i norra Europa.

  Gillad av 1 person

 9. ivarandersson 2021-07-04 / 08:54

  Barometern är beroende av statliga bidrag och biter inte den hand som bidrar till överlevnaden. Inte oberoende utan beroende av staten och statsstöd. SVT och SR har samma sits. Sanningen är inget värd i PK-media.

  Gillad av 3 personer

 10. turrim 2021-07-04 / 08:35

  Jag tror inte att jag minns fel. När presstödet infördes så var syftet att vi skulle kunna läsa olika pennor i hela landet. Pengarna skulle gå till den lilla som hade svårt mot den stora draken. Nu finns det ju snart bara en ägare så då borde det vara dags att skrota presstödet och nollställa möjligheterna till fri press.

  Gillad av 2 personer

 11. Håkan Spångberg 2021-07-04 / 08:16

  Föraktet man känner….

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.