SVARET INTE TROVÄRDIGT

Det dröjde inte så lång stund efter att jag publicerat mitt blogginlägg angående Barometern och deras nyhetschef Emma Skogberg innan chefredaktören Anders Enström kontaktade mig. Larmet gick uppenbarligen på redaktionen. Då vet jag att de läser och följer min blogg väldigt väl, även en söndagsmorgon.

Jag fick följande mejl.

Det är ungefär samma svar som från Länsstyrelsen Kalmar län gällande kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och hans fru länsrådet Malin Almqvist. Där man sa att Malin Almqvist var inte inblandad i några ärenden rörande Kalmar kommun och paret påstod att de inte diskuterade politiska frågor och pågående ärenden hemma vid köksbordet. Det är ett naivt svar oavsett om det kommer från Länsstyrelsen eller Barometern.

Det handlar om allmänhetens förtroende för en myndighet eller läsarnas förtroende för en tidning och de artiklar som produceras eller snarare de artiklar som inte produceras. Det är en jävssituation som är ohållbar och det insåg till slut Socialdemokraterna och regeringen.

Jag ställde då en direkt fråga till Anders Enström angående vad Barometern skrivit om den politiker från Centerpartiet i Vimmerby som bara för några veckor sedan dömdes till 5 års fängelse för våldtäkt mot barn och för att ha hotat en partikollega i Vimmerby. Politikern dömdes vid Kalmar tingsrätt. Se mitt korta mejl.

Svaret från Anders Enström kom ganska snabbt.

Det är ett dåligt standardsvar som jag fått flera gånger genom åren från just Barometern men det blir så när man har en egen agenda. En sökning på Barometerns webbsida på ”Vimmerby” gav 3644 träffar. Så visst skriver Barometern om Vimmerby. Det är oftast redaktionen i Hultsfred som skriver dessa artiklar eller ibland TT.

Men det finns många exempel om man börjar gräva. Det handlar både om politik och dömda vid Kalmar tingsrätt.

https://www.barometern.se/kalmar/alliansen-tar-over-i-vimmerby/

https://www.barometern.se/hultsfred/kvinna-domd-for-misshandel-och-fortal-28d2e302/

https://www.barometern.se/hultsfred/taxichauffor-doms-till-dagsboter-efter-vardslos-fard-88a3cdda/

https://www.barometern.se/nyheter/flygplan-bekampar-skogsbrand-i-vimmerby-f6890685/

Annons

6 reaktioner på ”SVARET INTE TROVÄRDIGT

 1. Otto 2021-07-06 / 13:27

  Johans medlöpare och springpojkar följer alltså din blogg. 🙂

  Gilla

 2. Champagne Supernova 2021-07-05 / 22:24

  Det komiska är alla som säger att de inte läser din blogg, men som gör det. Inte skulle Anders Enström erkänna att han läser din blogg.
  Johan Persson (S) förljer inte din blogg, men anser trots det att den är rasistisk. Alltså, han läser självklart bloggen och annat vore tjänstefel.

  Gilla

 3. Hacke 2021-07-04 / 23:00

  Bra agerat Thoralf.
  Det handlar om förtroende. En högst välförtjänt bristvara hos gammelmedia där de flesta aktörer skulle vara borta från marknaden sedan länge om de inte hållits vid liv genom en ständigt ökande flora av skattefinansierat mediestöd.
  Alla tvingas vi betala spektaklet på ett eller annat sätt men ännu så länge kan ingen tvinga mig att bli sondmatad med manipulationer, pk-styrd nyhetsvärdering, mörkningar och direkta lögner.
  Således håller jag mig i huvudsak till fri och obunden media på riktigt.

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2021-07-04 / 22:36

  Svågerpolitik deluxe, vem blir förvånad? Kalmar kan snart använda det som slogan i kommunen.

  Gilla

 5. Nils Dacke 2021-07-04 / 22:27

  Dessa murvlar och deras agenda……!, hade det varit en SD-politiker från Vimmerby som åkt dit för fortkörning så hade naturligtvis Barometern skrivit om detta. Jag accepterar gärna att ledarsidorna är och kan vara partipolitisk och framföra respektive partis åsikter, men jag har massor av bevis genom åren från min lokalblaska( där jag sagt upp bekantskapen) när PK-propaganda och agendajournalistik får genomslag över nyhetsbevakning, kulturbevakning och tom sportbevakning.

  Gilla

 6. Adam 2021-07-04 / 22:25

  Otroligt!

  Finns det något som inte är inavlat i Kalmar och varför har alla företrädare sånt ofantligt behov av självhävdelse och försvar? Johan Persson är ju mästare i detta, även Holmberg, Adolfson, Akinder och nu Barometern, för att nämna några.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.