UNGERN, HBTQ, POLITISK KORREKT ELIT

Lärarförbundet i Kalmar deltar i prideparaden.

Innebär rättsstatens principer enligt EU, att man skall tvinga på andra människor sina åsikter och värderingar? Då finns det ytterligare en anledning att lämna EU!

Jag litar inte det minsta på svensk media och hur de beskriver den nya lagstiftningen i Ungern mot HBTQ-propaganda till barn. Jag är övertygad om att svensk vänstermedia vinklar nyheten och att det handlar om att smutskasta Viktor Orbán och Ungern. Synd att man inte kan ungerska och kan läsa lagförslaget själv.

Att sedan EU-parlamentariker börjar gorma om rättsstatens principer är också ett missvisande beteende och visar på hur EU försöker tvinga på medlemsstaterna sina värderingar. EU skall inte bestämma över medlemsländernas värderingar och lagstiftning.

Nyligen kritiserade JO en skola i Växjö som tvingat alla elever att tillverka regnbågsflaggor som de sedan skulle vifta med på skolgården.

”En temavecka avslutades med att eleverna fick vifta med egenhändigt tillverkade regnbågsflaggor på skolgården. En förälder som uppfattat det som att eleverna tvingats till flaggviftning kritiserade firandet, vilket sedan ledde till att en privatperson gjorde en JO-anmälan. JO skriver i sitt yttrande att skolan borde ha avstått från att genomföra aktiviteten.

Elever och föräldrar kan enligt JO ha uppfattat det som obligatoriskt att vara med och därför får eleverna anses ha blivit tvingade att vifta med prideflaggor.

”Även om skolan ska representera och främja uppfattningar om alla människors lika värde, måste det ske med beaktande av elevernas rätt att ha andra uppfattningar och att inte behöva delta i meningsyttringar”, skriver JO.”

Nu har jag själv inga barn i skolåldern men jag hoppas att de föräldrar som har det anmäler liknande händelser till JO. I Kalmar brukar det anordnas en pridevecka under hösten och jag vet att många föräldrar ogillar detta. En del föräldrar håller till och med sina barn hemma från dagis och förskolan under denna vecka.

”Prideparader, hbtq-dagar och regnbågsmanifestationer har blivit ett allt vanligare inslag på skolor, förskolor och inom barnidrotten. Därför har Svenska evangeliska alliansen nu tagit fram ett material till stöd för kristna föräldrar, med argument för att bemöta dessa fenomen.”

https://www.varldenidag.se/nyheter/foraldrakritik-mot-pride-i-skolan-far-stod/reptah!cfKVfB6kxpUYA5hJkIAQ/

Det handlar till stor del om att en ”politisk korrekt elit” vill tvinga på andra människor sina uppfattningar, värderingar och åsikter. Någon respekt för våra grundlagar gäller då inte, när denna ”politisk korrekta elit” alltid anser sig ha åsiktsföreträde. Det obehagliga är dock att de även anser sig ha rätt att nedvärdera och kritisera människor med en annan uppfattning och ge dessa människor en rad olika nedsättande invektiv, många gånger även rent hat. Så är det med denna så kallade toleranta ”politiskt korrekta elit”.

En talande bild från prideparaden i Kalmar.

Det värsta är dock det konflikträdda svenska folket som aldrig vågar stå emot den ”politisk korrekta eliten” och deras samhällsförstörande styrning av samhället. Ett samhälle som nu är på väg att kollapsa under förfallet och massinvandringens alla negativa konsekvenser!

Annons

44 reaktioner på ”UNGERN, HBTQ, POLITISK KORREKT ELIT

 1. Andersson 2021-07-10 / 17:28

  AFTONBLADET SPORT:

  20:04 i gårSimon Norberg
  Ungern straffas med spel inför tomma läktare
  Ungern har beordrats att spela sina tre kommande hemmamatcher inför tomma läktare efter att ungerska supportrar gjort sig skyldiga till diskriminerande beteende under EM-slutspelet. Det meddelar Uefa.

  Dessutom tvingas det ungerska fotbollsförbundet att böta 100 000 euro, närmare en miljon kronor.

  När hemmanationen mötte Portugal i Budapest den 15 juni syntes flertalet homofobiska banderoller på läktarplats.

  Gilla

 2. Lars 2021-07-09 / 21:44

  Thoralf, har du testat google-translate? från ungerska till svenska, funkar ganska bra enligt mej.

  Gillad av 1 person

 3. Högt hårfäste 2021-07-09 / 21:44

  TV4 passade lägligt på att bjuda in två bögar och en kommunist i PK-Tildes nya program ikväll, där Darin såklart skulle berätta hur det var att komma ut.

  Gilla

  • janne 2021-07-10 / 08:07

   Jag trodde inte att det ens var möjligt att göra sådana urusla program,lägg
   ner skiten om ni inte kan bättre,Tilde du är ju för fan löjlig.

   Gilla

 4. turrim 2021-07-09 / 17:34

  Jag måste skriva en gång till för jag blir så förbannad. Det är vidrigt att en lobbygrupp tillåts ta över hela samhället med ÖB i spetsen för paraden. Partiledarna står på scenen och viftar med flaggor.

  I Malmö har man målat parkbänkar i regnbågsfärger så där vill jag inte sitta och man sprätter ut miljoner på World Pride; Vad nu det är. Den som försöker stå emot blir hånad.

  Den som vill skydda landets barn genom lagar som Putin och Orban ska straffas av byråkrater i Bryssel..

  Gillad av 4 personer

 5. Cosmik Debris 2021-07-09 / 16:59

  Expressen just nu:
  ”JUST NU: Person skjuten till döds på frisörsalong”
  ”Andreas, 33, är den mördade polisen – familjens stora sorg”
  ”Klanledaren hemlighet: ”Hon ska uteslutas och dumpas på sophögen”

  Nio personer omkommer i en tragisk flygolycka. I ett normalt land skulle den nyheten toppa löpsedlarna i veckor. Inte i Sverige! Efter bara några timmar så pockar muslimer och negrer på uppmärksamheten, ställer till med dödsskjutning och ordningen är återställd.

  Löfvens idiotministär är en veritabel dödsmaskin! Hur många ska behöva dödas innan dåren släpas ut från Rosenbad och ställs inför en folkdomstol?

  Gillad av 3 personer

 6. Cosmik Debris 2021-07-09 / 16:37

  Expressen: ” JUST NU: Person skjuten till döds på frisörsalong”

  Babben fick tydligen en permanent behandling hos frisören. Hoppas det här urartar i en våldsam hämndorgie. Regelrätta gatustrider är min förhoppning. Allt måste tydligen dras till sin yttersta spets i det här jävla dårhuset. Vår enda chans att bli av med psykfallen i Miljöpartiet är att det blir outhärdligt för svenskarna. Sedan påbörjar vi tvångsrepatriering av muslimer och n-ord.

  LÄGE RÖTT i Göteborg efter gängmord i frisörsalong
  https://samnytt.se/lage-rott-i-goteborg-efter-gangmord-pa-frisorsalong/

  Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2021-07-09 / 16:04

  Expressen: ”JUST NU: En person skjuten på frisörsalong”

  Undrar vem det var som klippte honom?

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2021-07-09 / 14:04

  Wikipedia: ” Regnbågen används för att symbolisera mångfalden inom hbtq-rörelsen”

  Den här bilden sparade jag för några år sedan. Nu kommer den till användning. Det är en så kallad ”Regnbågsfamilj”.Två pappor, två söner och en hund av hankön?

  Hur kan det vara mångfald?

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-07-09 / 13:45

  Hoppas att Ungern inte backar. Att legalisera pedofili och barnvåldtäkter är givetvis målet för den sjuka och totalitära priderörelsen. Det är en vedervärdig samling perversa och ondskefulla människor. Allt ska vara sexualiserat, äckligt och bisarrt.

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2021-07-09 / 17:30

   Jag såg f-nskapet stå och blåljuga i Aktuellt när Löfven accepterat att Sverige ska ge bort 100 miljarder till Sydeuropa. Naturligtvis utan minsta ifrågasättande av redaktionen. En parasit, ett kräkmedel.

   Gilla

 10. Martin 2021-07-09 / 13:27

  Löfven har samlat ihop sin fårskock till regering och det blir i stort sett samma ministrar som förstört Sverige som ska fortsätta förstöra Sverige framöver, så inget nytt under solen.
  Jag har annars några förslag till förnyelse på ministerposterna. Det kan inte bli värre i vart fall..
  Justitie och migrationsminister – Malou von Sivers
  Inrikesminister – Ernst Kirchsteiger
  Utbildningsminister – Björn Ranelid
  Utrikesminister – Leif GW Persson
  Socialminister – Mikael ”soldoktorn” Sandström
  Finansminister – Per Gessle
  Miljöminister – Stefan Sauk
  Energiminister – Tilde de Paula
  Kulturminister – Johan Glans
  Försvarsminister – Hasse Aro
  Jämställdhetsminister – Horace Engdahl
  Statsminister – Gustav Mandelmann.

  Gilla

  • Cosmik Debris 2021-07-09 / 15:32

   Då är min regering bättre 🙂👍

   Statsminister
   Magnus Henrekson (professor i nationalekonomi)

   Ministrar:
   Anders Kompass (En man med civilkurage)
   Lars Trägårdh (professor i historia)
   Inga-Britt Ahlenius (tidigare chef för Riksrevisionsverket)
   Marika Formgren (journalist)
   Lars Åberg (journalist och författare)
   Gunnar Sandelin (journalist och socionom)
   Einar Askestad (författare)
   Jon Karlung (VD Bahnhof)
   Magnus Sundström (Advokat Uddevalla)
   Christian Sonesson (M Staffanstorp)

   ……och Thoralf som miljö- och repatrieringsminister.

   Gillad av 1 person

 11. Karl 2021-07-09 / 13:20

  Vad håller på att hända/hänt i vårt Sverige ,S politiker mördar kör bil berusade, C politiker där många är pedofiler och vill ta in miljoner bidrags -invällare, och alla dessa pride -idioter , för att inte glömma alla pk dårar o.s.v miljödårar som fan vet var de får allt ifrån för inte tala om vår så kallade feminist regering som inte har en siffra rätt, det verkar som de sitter och leker med våra surt förvärvade pengar till länder över hela världen där det mesta går till korrupta stater, skulle det inte vara bättre att titta sig omkring i vårt långa land var pengarna behövs istället, pensioner, sjukvård o.s,v många hål att stoppa i finns det. Kriminaliteten bara ökar och de fattar ingen ting, titta på Danmark där har de ryggrad och silar inte mygg o.s.v livstid och 20 år utan några rabatter, de har då fattat vad Sverige inte törs/bör göra då våra politiker är totalt utan ryggrad. Trevlig sommar.

  Gilla

 12. Otto 2021-07-09 / 13:12

  Ett jävla daltande med detta HBTQ! Sla inte Kalmsr kommun bli HBTQ-certifietade snart?

  Gilla

 13. Kalle 2021-07-09 / 12:50

  ##Måste vi använda brevduvor för att slippa storebrors elektroniska massövervakning?##

  ## Det blir nu tillåtet för internetleverantörer att utan brottsmisstanke läsa all e-post och alla chattmeddelanden som privatpersoner skickar till varandra och överlämna innehållet till polisen. Man motiverar undantaget med att man vill göra det lättare att upptäcka brottslighet och skydda barn, framförallt vad gäller grooming och barnpornografi, men förslaget kritiseras för att vara alltför integritetsinkräktande. ##

  https://jennypiper.blog/2021/07/08/maste-vi-anvanda-brevduvor-for-att-slippa-storebrors-elektroniska-massovervakning/

  ## Det blir nu tillåtet för internetleverantörer att utan brottsmisstanke läsa all e-post och alla chattmeddelanden som privatpersoner skickar till varandra ##

  Är det så vi vill ha brevhemligheten på nätet???
  UTAN brottsmisstanke!!! Internetleverantören kan alltså gotta sig i allt vi skickar till varandra.

  Gillad av 2 personer

  • Karl W 2021-07-10 / 04:09

   Du behöver inga brevduvor, använd hjärnan istället. Massövervakningen har länge varit ett faktum. Vad man gör nu är att legalisera den så allt kan användas i domstol för att klämma åt de som hyser och sprider otillåtna åsikter. När det gäller mejl, installera Thunderbird och Enigmail, det finns flera options.
   https://www.thunderbird.net/en-US/
   https://addons.thunderbird.net/en-US/thunderbird/addon/enigmail/
   Då kan man kryptera all mejl med asymmetrisk PGP och då kan dom inte läsa dom.
   Alla amerikanska och de flesta europeiska produkter har bakdörrar, så ni är säkra med Kinas produkter, och det är därför det bedrivs en så intensiv propaganda mot Kinas mjukvaror. Dom är byggda för att stoppa massövervakning och USA och väst är livrädda för dom. Det går inte att snoka på er. WeChat till exempel. Kinas privatlagar är de strängaste i världen.
   https://sputniknews.com/analysis/201908091076503742-to-avoid-us-big-techs-wiretapping-users-should-shift-to-chinese-software-devices/
   https://www.rt.com/russia/515438-telegram-youtube-tiktok-kaspersky/
   https://www.globalpolitics.se/spionage-ar-den-verkliga-orsaken-till-huawei-konflikten/

   Gilla

   • Thoralf A 2021-07-10 / 05:24

    Haha och produkterna från Kina har inga bakdörrar? Du är inte lite naiv om du nu inte är betald av Kina för att sprida propaganda.

    Gilla

   • Karl W 2021-07-11 / 03:24

    Jag är IT ingenjör och disputerad på IT säkerhet, och produkterna från Kina har öppen källkod så det är lätt att kolla om det finns bakdörrar. Ingen i Kina skulle vara så idiotisk att lägga in en bakdörr. Ett par från Shenzhen försökte nyligen, det blev tre års fängelse. Det företag eller myndighet som lägger in bakdörrar kommer att upptäckas, och det är slutet på karriären för de som ligger bakom. DiDi (Kinas Uber) åkte just dit, och Kina införde just säkerhetskontroller på mjukvara för att stoppa USA spionaget. Google, Facebook, Twitter, WhatsApp, osv har alla sluten källkod och bakdörrar. Därför är dom blockerade i Kina. Du bör nog hitta något botemedel mot hjärntvätt.
    https://www.di.se/nyheter/kina-infor-sakerhetskontroller-pa-foretag-som-vill-notera-sig-utomlands/
    https://www.cnn.com/2021/07/04/tech/china-app-store-didi/index.html
    Kinas mjukvara är säker, USAs spionvara.

    Gilla

  • Roland Salomonsson 2021-07-10 / 09:52

   Då vet vi vilka EU-kansliet resp Sossarna kommer att anlita för övervakningen av gräsrötterna. Beskrivningen stämmer rakt av på Big Tech.

   Vad som händer är att vad dessa redan sysslar med inofficiellt hemligt, nu skall bli helt lagligt hemligt. Bara diktaturen får del av all info de plockar in.

   Gilla

   • Karl W 2021-07-11 / 03:36

    Det är egentligen inte hemligt, bara mörkat, för vi som har lång erfarenhet i IT industrin vet mycket väl vad man sysslar med. Det är bara att när vi berättar det blir vi massivt påhoppade. Anledningen till att USA tvingade Sverige att stoppa Huawei till exempel är att produkter från Kina är konstruerade för att omöjliggöra massövervakning, och därmed skulle USAs och FRAs massövervakning försvåras eller stoppas. WeChat är ett annat exempel, som Sverige ilsket motarbetar med propaganda.
    https://www.globalpolitics.se/spionen-usa-som-akte-ut-i-kylan/
    Man talar från regimen om ”säkerhet” och det är sant. Demokratier av denna typ överlever inte utan massövervakning och indoktrinering. Nazityskland ett exempel. All regimkritik måste stoppas.

    Gilla

 14. stigrydmark 2021-07-09 / 12:50

  Jag antar att Ungern i stort kopierat Rysslands hållning i hbtq-frågan, att undanhålla barn från en osund reklampåverkan. Jag tycker det är en ganska vettig inställning som man kan acceptera och respektera. Priderörelsen har överskridit alla gränser och är för mig ett vulgärt jippo.
  Det var beklämmande att se Ulf kristersson hissa Prideflaggan hemma i sin trädgård i Strängnäs.
  En ev. blivande statsminister som vi kanske får se i gummikläder tillsammans med ÖB i nästa Pride-parad?
  EU:s attacker emot Ungern är ovärdigt. EU har de senaste åren visat sig vara en grotesk sammanslutning, där alla måste tycka detsammma, alltså politisk korrekthet. Det sitter samma skitfolk i EU som vi har gott om hemma.SD:s tanke om att förändra EU ibifrån är rent löjlig.

  EU-kommissionen har nu tagit sig rätten att kontrollera EU-medorgarnas mail och chattkonversationer. Man konstaterar att 8 av EU-länderna går mot fattigdom, länder som: Irland, Italien, Sverige Bulgarien och Italien. Att Sverige finns med känns helt förståeligt, med tanke på den enorma pengagödslingen till massinvandringen. Rimligen kommer inte Sverige i en framtid kunna fortsätta som idag. Vi blir en bottennation, inte bara ekonomiskt.
  Svenskar är mest klimaträdda i Europa. För mig slog EU i den sista spiken i kistan när man förbjuder.vedeldning. EU är en vedervärdig konstruktion, vi måste ta oss ut.

  Gillad av 3 personer

  • Benny 2021-07-10 / 08:43

   Man kan bara konstatera att förnuftet finns kvar i östra delarna av Europa! EU-byråkraterna snackar mycket om demokrati men har i praktiken avskaffat demokratin till förmån för ett byråkratvälde precis som i forna Sovjet som tydligen var modellen!

   Gilla

   • Karl W 2021-07-11 / 03:40

    Modellen och källan. Svenska ”arbetarpartiet” modelleras på Sovjetkommunismen. 1917 efter stormningen av Vinterpalatset, splittrades det i två delar, Kommunisterna och Socialdemokraterna. (S) finns kvar, Kommunisterna heter (V) idag, och (S) är alltså ett kommunistparti efter sovjetmodell.

    Gilla

 15. Roland Salomonsson 2021-07-09 / 12:49

  EU är en kulturmarxistisk ”sovjet”. De försöker ovanifrån trycka på gräsrötterna denna micro-elits värderingar. Vet man att kulturmarxismen är Nazismens ”arvtagare”, så finns all anledning att göra motstånd. DDR kommunistparti omvandlades direkt från det dåvarande Nazistparti (Man bytte bara några toppfunktionärer mot antagna trogna stalinister, vilka snabbt byttes mot nya ledare ur den gamla nazistiska nomenklaturen). DDR kommunister (nazister) började genast ”missionera” på nytt. De infiltrerade bl a Sverige via Sossarna och Bondeförbundet, men viktigast via Frankfurts universitetsakademier, samt kapade den s k ”kulturmarxistiska” rörelsen. Det nya skulle bli att skapa 3:e eller kanske 4:e riket via de akademiska lärosätena. Journalistskolor var viktiga mål. Se var t ex ”DDR-flyktingar” resp DDR-utbyten placerades. På några årtionden var kulturmarxistiska missionärer sprida över västvärlden. De flesta var så indoktrinerade (och besatta) att de sannolikt inte ens förstod sin roll i ”maskineriet” (ungefär som muslimer inom Islam), utan de utförde vad de ideologiskt var präglade till utan knot.
  Vilken lycka när sedan DDR havererade och Tyskland enades. kommunistpartiet (läs nazisterna) kunde då lämna partiet och infiltrera rådande partier, vilket ledde till att den gamla nazistnomenklaturens barn/barnbar kom till makten i Tyskland. Detta sammanföll med att EU i en process omstöptes från samarbetsorgan till federal statsbildning (sovjet). I sann kulturmarxistisk anda (läs nazistisk). Redan från början tillsåg Tyskland att bara Kulturmarxistiskt trogna anställdes i EU-kansliet. Det står klart att EU kommer aldrig att låta gräsrötterna folkomrösta i sakfrågor. De vet säkert att kulturmarxistiska lösningar omedelbart blir bortvalda.

  I Europa finns redan ett äkta demokratiskt land – Schweiz. Samt några halvdemokratiska därtill. I de forna öststaterna, som nyss har lämnat kommunistisk diktatur, vet man vad detta innebär och vill inte dit igen. Alltså ser de över de demokratiska instrumenten, så att kommunistiskt förtryck inte så lätt skall kunna återskapas. DET ÄR DETTA SOM EU-KANSLIET (not inte parlamentet, men detta är utan betydelse p g a ”lämplig” splittring) NU ANGRIPER. EU-kansliet vet att genomför de f d Öststaterna sin demokratiseringeprocess hotar detta den nazifiering EU-kansliet själv håller på med.

  I Ungern kom Fidéz till makten tack vara interna partivisa ”folkomröstningar”. Dess partiprogram byggdes på den grundvalen. De kom till makten och började genomföra vad de lovat. Vilket förståss är en nagel i ögat på EU-kansliet. Med Fidéz vid makten, f n i en koallitation, så folkomröstas det ofta i Ungern. De tillfrågar också folket i riksomfattande enkäter. När t ex folket i bl a enkäter reagerar mot EU-baserad propaganda, så reagerar Ungerska regeringen med lagar och regler – som GENOMFÖRS. Folket vill inte ha indoktrinerande skolor, vilket stänger den kanalen för omstörtande aktivitéter från EU-kansliet. En viktig detalj inom fd öststaterna är att göra sig av med det kommunistiska juridiska systemet. De inför lite varianter på det system som t ex Sverige själv har, men säkerställt mot att något parti skall kunna kapa systemet för egen räkning – d v s hindra tillsättningar sker med partibok. I Ungern kommer förslagen från en parlamentarisk kommitté, där ALLA partier är representerade. Regeringen beslutar om lägre domare ock åklagare medan de högre instanserna underställs för beslut av parlamentet. Partibok är INTE merit. De har även infört olika varianter av författningsdomstol, som bl a skall övervaka rättskipning och ALLA tillsättningar.

  Givetvis skrämmer bindande folkomröstningar i sakfrågor och hinder för att tillsätta centrala befattningar med partiboksmeriter EU-kansliet i grundvalarna. Likaså skräms västeuropas vänsteraktivism av utvecklingen i f d öststaterna, vilket innebär att de utbryter i en grov retorik där de angriper f d öststaterna med anklaglagelser om att de utför just det, som de själv håller på att genomföra. Ett typiskt bevis för att f d öststaterna gör rätt. (jmf även vänster-retoriken mot SD och vad detta bevisar!) Tillsammans med att länderna ifråga angriper EU-kansliets subversiva aktivitéter i länderna. Gräsrrötterna i Västeuropa skulle ju kunna upptäcka att de eg lever i diktatur under uppbyggnad.

  Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2021-07-10 / 01:33

   Bra skrivet! Det kan gälla för Polen också.
   Bara tänka sig att Sverige har mage att klaga på Polens tillsättning av domare. I Sverige är det statsministern själv som tillsätter domare. Och någon författningsdomsttol har vi inte heller. Vad kan man kalla sådant?

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2021-07-10 / 09:58

    Det gäller Ungern, Polen, Tjeckien, Slovakien. Men även mer eller mindre också Kroatien, Litauen, Lettland, Österrike resp Schweiz

    Gilla

  • Karl W 2021-07-10 / 04:15

   I Sverige skrivs lagarna av politikerna, allt folkinflytande är helt blockerat. Domarna tillsätts av politikerna, inte riksdagen, nämndemännen utses av lokala Partierna. Mer politiskt styrt rättsväsen kan det knappast bli.

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2021-07-10 / 10:05

    Fn skrivs lagarna i Sverige av Sossarnas partiorganisationer (inkl LO) samt Mupparnas motsvarigheter. Förslagen lämnas sedan till departementenas handläggare som lägger fram lagförslag som regeringens.
    Domarna föreslås (tillsätts) av Sossarna via en nämnd (styrd av enbart S) med partibok som grund och där medlemskap i vänsteraktivistiska juristnätverken HILDA, RUBEN, IDA resp Legal Lady är avgörande. Regeringen beslutar.

    Gilla

   • Karl W 2021-07-11 / 03:10

    Tack för den upplysningen. Låter som en enpartistat, domstolarna är helt under kontroll av Partiet. Alltid kul att jämföra. Här i Kina, de som vill ha en ny lag startar en lag-kommitté. Den annonseras och alla som berörs inbjuds att medverka. Där skrivs den nya lagen, som sedan skickas till ett lagråd som granskar och skriver om den lagtekniskt så den passar ändamålet och är juridiskt korrekt. Sedan skickas den på remiss till alla som berörs i samhället, och endast de som berörs. Förslaget uppdateras och skicks ut igen. Så kör man om det till en stor majoritet stöder lagen. Domarna väljs i folkval. Som regel är dom inte jurister, utan betrodda etablerade medlemmar av samhället. Jurister kallas istället in som experter till en rättegång. Alla som arbetar i en domstol, domare, bisittare, notarier, måste avlägga en mycket marig examen, och får inte vara jäviga, till exempel politiska aktivister.

    Gilla

 16. ivarandersson 2021-07-09 / 12:31

  EU har en ”politisk korrekt elit” som vill tvinga på alla länder sina uppfattningar, värderingar och åsikter. Länderna bakom fd järnridån kar sunt förnuft och känner igen diktatoriska krav och protesterar

  Gilla

 17. Thor 2021-07-09 / 12:24

  Pk-packet härjar även med Polen, pk-packet påstår att ”rättsstatens principer” hotas när Polen vill tvångspensionera de sista kvarvarande domarna som utnämnts under kommunisttiden! Såvitt jag vet blev inte en enda av domarna i DDR erbjuden fortsatt anställning i förbundsrepubliken Tyskland.

  Vidare angående Polen, i Göteborg lever en stalinistisk domare som utfärdade dödsdomar mot polska patrioter på 50-talet.
  Polen har förgäves försökt få f-nskapet utlämnat för rättsskipning. Sverige vägrar med hänvisning till att brotten enligt svensk lagstiftning är preskriberade. Verkligen? Brott av det här slaget är brott mot mänskligheten och de preskriberas aldrig. Löfven hycklande om rättsstatens principer i ett nötskal.

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2021-07-09 / 21:03

   Det var värre än så, vad gäller varför Polen införde ny variant av tillsättande i rättskipningssystemet. Det var nämnligen så att utnämningen av domare resp åklagare skedde av dessa själva. Som resultatet hade blivit att hela det juridiska systemet gick i arv inom ett begränsat antal ”familjer”. M a o en juridisk maffia.

   En stor skandal uppdagades då polackerna började följa upp en del skumma fastighetsaffärer resp ”försvinnanden” under de första åren efter kommunisttiden. När av kommunisterna beslagtagna fastigheter skulle återlämnas, så fängslades de individer som hävdade sig vara rättmätiga ägare. Under fängelsetiden dog eller försvann de ”rättmätiga” ägare som vägrade skriva under vissa papper. Fastigheterna hamnade istället i ägo hos släktingar till ”domarfamiljerna”. Staten började då göra arkeologiska undersökningar på gårdarna hos ett antal fängelser, vilket ledde till att ett stort antal ”försvunna” hittades begravda, ovanför en massa avrättade polacker från kommunisttiden.

   Nu har vad jag förstår polska staten börjat återta dessa brottsligt förvärvade fastigheter och söker efter ägarnas arvingar oavsett om de sålts till ovetande i god tro. Stäm säljaren eller håll god min!

   Gilla

 18. Sven d.ä. 2021-07-09 / 11:39

  Jag skulle tro att det lagförslag som de har tagit fram i Ungern skulle jag själv skriva under på. Men det är svårt att förstå eftersom Ungerskan lägger hinder. Jag har frågat en Ungersk EU parlamentariker om det finns bra källor som skriver på Engelska. Inget svar ännu.

  Ungern får ca 5 miljarder Euro och betalar in ca 1 miljarder EU – så de är på plus. Men ändras den matimatiken så ät de snart ute ur EU tror jag.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-09 / 12:14

   Den slutsatsen är nog trolig och den gäller flera av de forna öststaterna. Det vet EU och därför vågar man aldrig gå hårt åt Ungern annat än verbalt och med hot. Moderaten Thomas Tobé är en sorglig figur som EU-parlamentariker.

   Gillad av 2 personer

   • Martin 2021-07-09 / 12:59

    TT är ju ihop med en karl så pride är väl hans levebröd, sorglig figur. Globalist uti fingerspetsarna.

    Gilla

 19. turrim 2021-07-09 / 11:26

  Om jag uppfattade rätt i Rapport så var det sju svenska partier som hade röstat ja för att håna Ungern. Endast ett hade röstat nej. Man sa inte vilket. Det namnet är förbjudet i miljardslukande statstelevisionen.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-09 / 12:12

   SD röstade inte Nej, de avstod!

   Gilla

   • turrim 2021-07-09 / 12:42

    Oförskämt och fegt med deras lön. De är valda för att säga ja eller nej. Oftast nej då man lovade att reformera EU inifrån när man lade Swexit i papperskorgen.

    Gilla

   • stigrydmark 2021-07-09 / 13:25

    SD vill ju inte heller ansluta till den invandringskriiska gruppen i EU, förmodligen pga gruppens för positiva inställning till Ryssland, det är ju landet vi måste vara rädda för och hata, även om det saknas sakskäl.

    Gillad av 1 person

 20. Lars 2021-07-09 / 11:19

  Lysande sammanfattning av åsiktsdiktaturen i det trendgalna Sverige – parader och handhjärtan. Det är skrämmande att våra barn utbildas av dessa obegåvade antidemokrater – och det är knappast tolerans och vidsynthet som damen med fingret visar upp. Märkligt att landslaget inte låg på knä för BLM rörelsen – men engelsmännen kunde inte låta bli att unisont ligga på knä för de svarta – fy f-n vilken politisk manifestation.

  Gilla

Kommentarer är stängda.