6890 RÖSTER

I valet 2018 röstade 3 742 849 personer på vad de trodde var ett borgerligt parti men sedan svek två partier borgerligheten och gav sitt stöd till Socialdemokraterna och Stefan Löfven.

Vilket svek mot de väljare som röstade för en borgerlig regering!

Nu har Liberalerna kommit tillbaka efter att man tappat mängder av väljare i opinionen. Nu hoppas Liberalerna att väljarna skall återvända men i gårdagens statsminister röstade ändå en liberal på Stefan Löfven. Det kanske var spiken i kistan för Liberalerna. De går inte att lita på.

Det skiljer idag endast 6 890 röster mellan de båda blocken. Vänsterblocket med S, C, V och MP fick 3 192 239 röster i valet 2018. Högerblocket med M, SD, KD och L fick 3 185 349 röster.

Det räcker alltså med att 3 445 personer byter sida för att vi skall få ett regeringsskifte 2022!

Nu är det ju inte så enkelt. Några hundratusen invandrare har blivit svenska medborgare sedan 2018 och får nu även rösta i riksdagsvalet och de röster till 60-70 procent på vänsterpartierna. Det innebär att betydligt fler svenskar måste byta sida för att det skall bli ett regeringsskifte.

Vi kan säga att röstningssegregationen måste öka 2022.

Men det finns ytterligare en intressant faktor i valet 2022. Det är det nystartade muslimska partiet Nyans. Hur många muslimska invandrare kommer rösta på det partiet. Nu vänder sig partiet troligen bara till sunnimuslimer, shiamuslimer är säkert inte välkomna på deras valsedel. Dem intressanta frågeställning är dock hur många röster Nyans kommer ta från vänsterpartierna.

Det kommer också bli intressant att följa hur framförallt Socialdemokraterna kommer bemöta partiet Nyans i debatten. Kommer man attackera partiet och anklaga Nyans för att vara religiösa extremister, som får sitt stöd från Erdogan i Turkiet? Eller kommer inte låtsas om partiet för att inte ge det någon uppmärksamhet? Hur kommer Socialdemokraternas sunnimuslimska valarbetare i utanförskapsområdena agera? Kommer de i det fördolda stödja och arbeta för Nyans?

Om Nyans kommer in i riksdagen blir det då ännu ett stödparti till Socialdemokraterna?

Annons

13 reaktioner på ”6890 RÖSTER

 1. Sven d.ä. 2021-07-15 / 08:58

  Jag kunde inte hitta en bra rubrik för detta. Så denna fundering komme in här.

  Jag läste en artikel häromdagen se https://americasquarterly.org/article/meet-the-candidates-chile/

  Är det inte en intressant möjlighet att lägga upp partier enligt deras Left-Right på x-axeln och Nationalist-Globalist på y-axeln. Om du gör det för Kalmar lokalt, och sedan ett för Sverige i helhet. Jag tror det kan bli intresant.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-15 / 09:03

   Det där var riktigt intressant. Det skall jag titta lite närmare på.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2021-07-15 / 09:08

    Jag tyckte det passar ditt analytiska sinne. Intressant att se skillnader mellan lokalt och nationellt. Utan att veta det så tror jag att det finns stora skillnader mellan Centern lokalt och Centern nationellt. Vad kan det ha för konsekvenser?

    Gilla

 2. Robban 2021-07-09 / 17:47

  Nyans kommer om de kommer in, rösta med S och ställa islamistiska krav såsom MP idag ställer krav om kärnkraft, massinvandring, vansinnesskatter mm
  S kommer gå med på allt utan att knorra!
  Makten framför allt!

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-07-08 / 23:57

  Ett land som inte kan hantera absolut yttrande– och åsiktsfrihet är inte en demokrati. Det är uppenbart för alla tänkande människor att Sverige har gått i en totalitär riktning. Demonteringen av yttrande- och åsiktsfriheten startade 2014. Vilken antidemokratisk och totalitär fascistisk gruppering grep makten 2014? Ett land som inte har yttrande- och åsiktsfrihet stagnerar och slutligen dör.

  Sverige ligger för döden.

  soSSarnas plan är att klamra sig kvar vid makten till vilket pris som helst. Tiden fram till valet kommer man, helt enligt plan – att ägna åt att tysta, jaga och stänga ned all politisk opposition på sociala media och Youtube. Högsta prioritet för soSSarna är också att utöka och instruera sin stay behind-verksamhet som ska sabotera och försvåra för en eventuellt kommande borgerlig regering.

  Johan Westerholm: ” Att regeringen Löfven har en direkt kanal till bland annat Facebook har stått klart länge.”
  https://ledarsidorna.se/2021/07/facebook-rapporterar-tekniskt-fel-som-skal-till-helgens-massavstangningar-av-anvandare/

  ”fördämningarna helt har brustit så att godtycklig övervakning av privatlivet nu blir tillåten ända in i sovrummet – på ett totalitärt sätt har vi inte längre rätt att kräva att ingen obehörig läser vår post eller lyssnar när vi använder våra telefoner.”

  Samnytt: ”EU upphäver sekretess: Alla medborgares e-post och chattmeddelanden ska genomsökas”
  https://samnytt.se/eu-upphaver-sekretess-alla-medborgares-e-post-och-chattmeddelanden-ska-genomsokas/

  Gillad av 3 personer

 4. Sven d.ä. 2021-07-08 / 23:29

  Om jag och 3500 andra hade röstat på SD istället för AfS så kanske vi haft en annan politiskt karta idag.

  Gillad av 2 personer

  • Arild 🇸🇪 (@the_real_binx) 2021-07-09 / 09:54

   Vi som röstade på AfS ser dem som bättre politiskt alternativ än till mellanmjölks SD.

   Jag förstår inte varför man ska rösta på ett parti som man inte tycker har de bästa politiska lösningarna i flera frågor, bara för att de ska bli större?!?

   Gilla

  • proSWE 2021-07-10 / 13:52

   egentligen borde det stödröstas på afs så de kommer in i riksdagen de kommer stödja och möblera om i riksdagens normativ, föra på tal saker sd är tysta om.
   afs resa mot riksdagen startade bättre än sd dito.

   Gilla

 5. stigrydmark 2021-07-08 / 23:18

  Sossarna har ju alltid intagir en mjuk ton emot landets muslimer. Det har ju märkts i lagstiftning och oviljan att göra något reelt emot barnäktenskap, månggifte och hederskultur/våld. Därför räknar sossarna att få framtida stöd och samarbete med muslimska politiker. Kanske det kommer som en kalldusch 2065? när mulimerna i majoritet utropar Europas första kalifat.

  Gillad av 1 person

 6. Håkan Spångberg 2021-07-08 / 23:06

  Jag funderar på var man ska ta vägen.
  För det finns ingen plats för mig här i framtiden, vad jag förstår.

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2021-07-08 / 23:38

   Du bör komma ur EU-zonen. ”Go west”

   Gilla

   • Håkan Spångberg 2021-07-09 / 08:08

    Många tror ju att östeuropa blir framtiden då västeuropa förstörts av liberaler och socialister.

    Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.