SVERIGE GALNASTE NATIONEN INOM EU

Det största problemet för Sverige är den vänstervridna mediekåren men public service i spetsen. Det är de som har ansvaret för att ha indoktrinerat det svenska folket med klimatalarmism, i varje fall de svenskar som inte klarar av att tänka själv. Tyvärr finns det alldeles för många av den sorten i vårt land och nation.

Sedan får vi inte glömma barnet Greta Thunberg som inte en enda svensk journalist har ifrågasatt. Häpnadsväckande men inte förvånande med tanke på mediekårens flathet.

Om man skall tro på klimatalarmismen så borde det ju framförallt vara befolkningen i medhavsländerna som borde vara mest oroliga då de länderna skall bli obeboeliga inom några decennier enligt svenska klimatexperter. Men befolkning i Grekland, Spanien, Italien och och Cypern är minst oroliga av alla. Det beror säkert på att de inte har medier som ljuger för dem dagligen.

I Sverige tror uppenbarligen en stor del av befolkningen på denna havsnivåutveckling i södra Sverige. Uppmätt medelvattenstånd per år 1885-2019 och prognos IPCC 2020-2100. Källa SMHI.

Den som tror på den här utvecklingen är svagbegåvad, enligt min uppfattning!

Jag tror många ansvariga faktiskt mist förståndet som jobbar med dessa frågor allt från kommunernas hållbarhetsstrateger och klimatplanerare till Miljöpartiets ministrar. En stor majoritet av dessa är också känslostyrda kvinnor utan tekniskt kunnande och logiskt tänkande men lättpåverkade och lättlurade.

I skrivande stund produktionseffekten 1 891 MW för svensk vindenergi. Samtidigt exporterar Sverige en effekt på 2 606 MW. Det vill säga all vindenergi exporteras till andra länder. Samtidigt är elpriset högt i hela landet. Försök förstå den logiken!

Sverige utnyttjas nu på samma sätt som kolonialmakterna på 1800-talet utnyttjade länderna i sydost Asien och Afrika. Det är inte svenska företag eller staten som äger de stora vindkraftsparkerna utan utländska och globala företag och pensionsfonder, inte minst från Kina, USA och Tyskland.

Nu vill Stena Renewable bygga 75 vindkraftverk i Kalmar kommun. Undrar om det är kineser eller araber som kommer köpa vindkraftparken om den byggs?

Annons

41 reaktioner på ”SVERIGE GALNASTE NATIONEN INOM EU

 1. Karl W 2021-07-14 / 05:39

  IPCC är en av kapitalet och politiken noggrant utvald skara som har till uppgift att stödja den nuvarande samhällsordningen och staterna och storföretagens vinster. Denna uppvärmning har hänt i jordens historia flera gånger förut, identiskt med den pågående, och då existerade inte människan. Orsaken är planetariska och fysikens lagar. Temperaturen kommer att stiga oavsett vad människan gör och havet kommer att stiga. Det är inte första gången.

  Att all vindenergi exporteras till andra länder är inte helt korrekt, för tidsskalan är utelämnad. Det är alltså inte en jämn export vid alla tider utan bara när Sverige producerar överskottsenergi. Produktionen varierar mycket kraftigt över tid, om det blåser eller inte.

  Att elpriset högt i hela landet beror på att politikerna mjölkar systemet genom bakdörren, man designar systemet för att tappa det och lägger på dolda avgifter, förtäckt beskattning. Vem som äger eller driver vindkraftsparkerna och hur beslutas av svenska politiker. Ägarna och leverantörerna har inga fria val. Att Kina anlitas beror på att Kina är erkänt ledande i världen på att bygga och driva vindenergi. Det är inget som hindrar att Sverige utvecklar eget och håller allt inom landet, men priset blir mellan fem till tio gånger så högt.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-14 / 06:26

   Kina bygger inga vindkraftsparker i Sverige. De köper dem när de är färdiga, sedan anlitar de ett lokalt företag att ansvara för driften.

   Gilla

   • Karl W 2021-07-15 / 00:50

    ???? Det känns inte vettigt. Vindkraftverk är inget man köper på postorder eller från en hylla i snabbköpet. Det byggs på plats. Om ett kinesiskt företag, Kina leder världen stort i teknologin, då importerar man vissa komponenter och bygger andra lokalt i Sverige, man engagerar svensk arbetskraft, och leder verksamheten och byggandet. Det är precis samma metod som Sverige använder när man bygger annat i andra länder. När det gäller driften, om man får uppdraget, då bildar man ett svenskt bolag, utbildar svensk personal för att sköta driften, och övervakar arbetet. Vad du säger hänger inte ihop för mig.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-07-15 / 06:32

    Kinesiska vindkraftverk har dålig status i Sverige. De bullrar för mycket och har höga underhållskostnader enligt vad jag vet. Vestas är sannolikt det vanligaste verken som sätts upp.

    Gilla

   • Karl W 2021-07-16 / 01:38

    Alltså ytterligare ett tydligt resultat av den amerikanska anti-Kina propagandan. Bland mer kompetenta och och utbildat folk, ingenjörer, leder Kina mycket stort i teknologin. Det betyder låga underhållskostnader och tysta kraftverk. Svenskarna är idag lika indoktrinerade av propagandan som tyskarna var fram till 1945. Uppenbart tror även vissa politiker i Sverige på den. Måste vi verkligen vänta på en ny Nürnberg rättegång även denna gång.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-07-16 / 06:50

    På svensk marknad ser det ur så här.
    The market is characterized by high competition, with 5 major technology suppliers (OEMs) for turbine contracts: Enercon (Ger), Nordex (Ger), General Electric (USA), Siemens Gamesa (Ger/Spa) and Vestas (Dk).

    I Kalmar kommun installerades för några år sedan ett antal kinesiska vindkraftverk. De har kantats av bekymmer, bland annat buller. Jag har själv varit ute på plats och lyssnat på hur deras växellåda låter.

    Gilla

   • Karl W 2021-07-17 / 05:50

    Det finns mycket gott om kinesiska kraftverk att mäta på. Växellådan ”låter inte alls” precis som på en bil, det är vingarna som eventuellt låter. Tydligen ett sabotage, men det kan man förvänta sig i det teknologiskt otroligt efterblivna Sverige. Sedan finns det ett flertal leverantörer i Kina, och har svenskarna sin vana troget köpt billigt har man fått billigt levererat. Kinas teknologi i vindkraft är vida erkänt som världsledande. Intressant också att samtliga dessa företag är kunder och köper komponenter från just Kina till sina vindkraftverk.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-07-17 / 06:53

    Lev du i din verklighet. Här i Kalmar var det just växellådorna som alstrade buller.

    Gilla

   • Karl W 2021-07-18 / 03:30

    Som ingenjör lever man alltid i verkligheten. Buller är en mätbar storhet och vindkraftverk från Kina, i alla fall de jag har varit i kontakt med, har en har en bullernivå knappt mätbar utanför skalet. Sverige köper ju alltid det billigaste på anbud, så det verkar vara så att man köpt något skräp, för sådant finns även i Kina, om man inte vill betala för sig. Ljudet från ett vindkraftverk kommer från vingarna, men även där beror ljudnivån på kvaliteten på designen. Även där finns det skräp att köpa.

    Gilla

 2. Ölandsbonde 2021-07-13 / 14:32

  Thoralf Alfsson!
  Det är väldigt bra om du kan göra en graf över hur hockeyklubban har utvecklats och skjutits på framtiden.

  Alltså i samma graf ha med uppgångarna i de för de olika årgångarnas prognoser. Då kan man lätt se hur fel de haft hela tiden. Vilket inte alls är bevis på att de har rätt denna gång heller.

  Typiskt SVT: ”uppgifter har läckt ut från en preliminär rapport från IPCC. Hela jorden är på väg mot sin undergång”, Tjena.

  Gilla

  • Karl W 2021-07-14 / 05:40

   Den så kallade ”hockeyklubban” har avslöjats som en förfalskning.

   Gilla

 3. Tony 2021-07-13 / 13:18

  Både Sverige och Danmark styrs av Socialdemokrater, ändå är det som natt o Dag,
  där Danskarna står för förnuftet medan Sverige verkar att vara bortom all räddning?

  Gilla

 4. Tony 2021-07-13 / 13:13

  Men genom att aldrig ta in folk i debatten som begriper sig på klimatet, utan
  istället låta hysteriska icke experter mala på, på så vis upprätthålls ljuget om att allt
  håller på att gå åt fanders. Hur ofta har vi fått lyssna till en av världens mest
  ansedda forskare i SVT? Just det ,aldrig, men för dem som vill höra
  något annat än vad klimatalarmisterna kokar ihop, så har Swebb tv nyss
  sänt två program med denne Lennart Bengtsson där han intervjuas av
  Magnus Stenlund, absolut se och hörbart!

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2021-07-13 / 09:55

  Nu håller SVT på att normalisera vålder i Sverige, ni har förmodligen sett rubriken ”VÅLDSVÅGEN I USA”.

  Om det brinner i den svenska skogen så hittar SVT någonstans värre i världen. Om det är översvämningar så svämmas det över mer ngn annanstans. Man relativiserar med andra ställen. Men aldrig med hur det var förr i Sverige. Hur många dödades när jag växte upp för att ta ett exempel.

  Gilla

  • Karl W 2021-07-14 / 05:44

   Sant, det är ett gammalt propaganda knep som romarna uppfann, och Nazisterna fulländade. Fokusera folks intresse på det makten vill att dom skall veta, och avled intresset från det som dom inte borde veta. Praktiserat idag i Sverige.

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-07-13 / 00:40

  Den mest effektiva brottsförebyggande åtgärden i dagsläget är att få bort Stefan Lövens illegitima förbrytarregim

  Gilla

 7. Magnus Eriksson 2021-07-12 / 18:16

  Oj, tabellen som pekar nästan rakt upp visar prognosticerad havsnivåhöjning. Jag trodde först att den visade prognosticerad våldsbrottsutveckling i Sverige.

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2021-07-12 / 22:25

   Våldsbrottsutvecklingen ,ja den vill vi veta ,men den ska döljas till varje pris. Så vår kära regering kan sova gott och tro att allt är bra.

   Gilla

 8. folksam2010 2021-07-12 / 15:57

  Strömavbrott i Stockholm 20,000 drabade undrar om dom kommer rösta MP i närta val?

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-07-12 / 18:42

   De är klart de kommer att göra, de ser inte kopplingarna. Och Radio Stockholm och media i Stockholm kommer att vinkla det hela. Vad tror du om ”Extremhetta ger strömavbrott”, ”Klimatstörningar stänger av strömmen”, ‘Experter förklarar strömavbrott” – jag tror du säkert kan hitta på några till.

   Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-07-12 / 15:09

  Jimmie Åkesson är tydligen anmäld för HMF. Batikhäxan som driver bloggen ”stoppautvisningarna” tillåter inte kommentarer. Någon som är förvånad?

  https://stoppautvisningarna.blogspot.com/

  Jag är en generös och pragmatisk person. Jag föreslår att vi behåller tre afghaner om Afghanistan förbinder sig att ta emot Märta Stenevi, Christina Höj Larsen och Annika Strandhäll.

  Gillad av 6 personer

   • Cosmik Debris 2021-07-12 / 19:37

    Ingrid Carlqvist sa en gång om Christina Höj Larsen; ”- Ni måste bildgoogla henne så att ni förstår vidden av galenskapen”

    Det tycker jag var roligt sagt 😊

    Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2021-07-13 / 11:02

   Absolut! Ge dem ambassadörstatud att bli i Afghanistan under riksdagauppehållet. Där kan de lära ut hur man tar emot afghaner.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-07-12 / 18:48

   Uppenbart är en person i Stockholm mer värd än en person i Lumsheden. De skulle aldrig tänka sig att bygga upp snurror på Riddarholmen i Stockholm.

   Gilla

 10. Ölandsbonde 2021-07-12 / 12:52

  De viktigaste frågorna för regeringen är klimat och jämlikhet.Enligt den totaltokiga kärringen som vill bekämpa gängkriminalitet med bl a skärpta bygglov.

  Situationen är helt absurd. Vi är ett land som skulle vinna jättemycket på ett varmare klimat, men vi är de som oroar oss mest.

  Och elavbrott p g a spikar (strömrusning). Hur i helvete kan man tro att man kan ha ett stabilt elnät när en massa vindsnurror skyfflar in sin el när det råkar blåsa.

  Gilla

 11. Kalle 2021-07-12 / 11:20

  Den första grafen visar nog samtidigt hur fegmedia kan manipulera folk med skrämselpropagnda. Media har gjort folk galna av klimatskräck.

  När det gäller kärnkraft så dras det alltid upp avfallsproblem.
  När det gäller vindkraftverk så ”glömms” avfallsproblemet ofta bort. Propellervingarna konstrueras för att stå emot allt. De står till och med emot förstöring när de skall skrotas. Istället begravs de i jorden. Där ligger vingarna i all evighet.

  När det gäller havsbaserade vindkraftverk. Lossar man då bara vingarna och låter de begravas i havet??? Det blir billigast så för vindkraftföretaget.

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-07-14 / 05:49

   Avfallsproblemen i kärnkraften är inte helt sanna, för det avfallet innehåller väldigt mycket energi som vi vet kan användas med nya teknologier framliden. Propellervingarna går faktiskt att återvinna, bara att det inte är ekonomiskt – idag. Där – igen, är det fråga om framtida teknologi.

   Gilla

 12. ivarandersson 2021-07-12 / 09:02

  Trots den massiva klimathotspropagandan så är det bara 45% som oroar sig mest för klimatet. 55% visar sunt förnuft och ser större och verkliga problem inom andra områden.

  Gillad av 2 personer

  • Benny 2021-07-12 / 12:53

   Tyvärr är det väl så att Sverige inte bara har det ”sovande folket” utan också folk som amputerat bort hjärnan till råga på allt…45% är en hög siffra och visar på att svensken är mest okritisk mot maktens lakejer och regimen i Stockholm!

   Gilla

 13. botwid 2021-07-12 / 06:47

  Vi bor permanent på Kanarieöarna och den klimatförändring vi upplevt under de senaste åren har varit att molnigheten ökat och att det blivit kallare. Det har väckt nyfikenheten till orsaken. Nu vet vi att Solen styr väder och klimat och att CO2 är livets gas. Vi upplever media som hysteriska, en vetenskapligt obildad skock.

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-07-14 / 05:51

   Liknande i västra Kina, molnigheten har dock minskat, vädret förbättrats, temperaturen har sjunkit och miljön är renare.

   Gilla

 14. Cosmik Debris 2021-07-12 / 00:28

  SVT:s motto: Det tittarna inte vet, har tittarna inte med att göra

  Gillad av 2 personer

 15. tompas11 2021-07-11 / 21:24

  Ja det finns drösvis av folk i landet som gapar och sväljer klimatpropagandan rakt av utan att reflektera över detta. I Sverige räknas en person som har ett IQ på 70 som efterbliven. Säger väl allt om de som står med käften öppen och sväljer.

  Gilla

 16. Håkan Spångberg 2021-07-11 / 20:03

  Min bild är att genomsnittsväljaren i Sverige saknar förmåga till egen analys och därför kritiskt lapar i sig det som gammelmedia förmedlar.
  Mellanöl till helgen, lite division 7-fotboll och Bingolotto/Bonde söker fru/Idol/Melodifestival räcker tydligen…
  Nationens väl och ve får anstå till stridigheterna och våldet når egna kvarteret. Och då är det så dags.
  Tragiskt.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-07-11 / 20:25

   Villa, Volvo och Vovve. Sedan är allt frid och fröjd.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2021-07-11 / 20:50

    Volvon är redan kinesägd. Snart tar de väl även över högt belånade villor.

    De köpte SAAB och skulle tillverka elbilar i Trollhättan. Har någon sett någon?

    Min rädsla är att hela landets kvarvarande industri snart ligger i kineshänder. Den industri och elproduktion som Miljöpartiet snart kört olönsam med skatter och idiotkrav utan motstånd från den tidigare metallpampen som nu är statsminister.

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2021-07-11 / 23:55

    Då är jag snart i lyckans förlovade land. Har både villa och Volvo, saknar bara jycken men det ska väl lösa sig tids nog antar jag…

    Gilla

   • Karl W 2021-07-14 / 06:02

    TURRIM Volvo köptes av Geely, och därför överlevde det och med Volvo omkring 40,000 jobb i Sverige.
    NEVS, fd SAAB, tillverkar elbilar i Trollhättan som alla går på export. SONO.
    https://www.nyteknik.se/fordon/nevs-borjar-bygga-bilar-i-trollhattan-at-sono-motors-6955606
    https://sverigesradio.se/artikel/7420753
    Dessutom designar man bilar till andra, bland annat kinesiska företag som Q, Qoros. En god vän har haft en Q, i sju år nu, enda problemet, ett bakljus som inte fungerade. Hon är hur helt nöjd som helst och prisar bilen och vill byta ut fossilmotorn mot en elmotor när den är utsliten. Om det hamnar i Kinesiska händer kan Sverige skratta sig lycklig. Det betyder överlevnad och framgång.

    Gilla

  • Håkan Spångberg 2021-07-11 / 21:11

   ”Okritiskt”, ska det vara….

   Gilla

Kommentarer är stängda.