DUM CENTERPARTIST

”Vid den här tiden förra året var det rörliga elpriset runt 30 öre kilowattimmen. Nu ligger det på över en krona i elområde 4, som Kalmar län tillhör tillsammans med övriga södra Sverige.”

Jag har ju skrivit om hur elpriset utvecklas i Elområde 4 flera gånger, detta trots att Sverige exporterar mängder av elenergi från eller via elområde 4. Minst sagt paradoxalt enligt min mening. Ännu en ett exempel på att Sveriges egen industri och befolkning i södra Sverige missgynnas.

Nu tar Barometern upp detta i en artikel och då får givetvis centerpartisten Anders Åkesson uttala sig. Kom ihåg att nyhetschefen på Barometern är gift med Centerpartiets mediestrateg. Det hade funnits betydligt bättre personer i riksdagens näringsutskott att kontakta än trafikutskottets Anders Åkesson, om tidningen ville ha en kommentar från en riksdagsledamot.

”Riksdagsman Anders Åkesson (C), Kalmar, är vice ordförande i Trafikutskottet, men följer även hur infrastrukturen för hur el utvecklas.

– Och just nu har vi större konsumtion än produktion i södra landet, samtidigt som både Ringhals och Forsmarks kärnkraftsverk har haft revision, samtidigt som överföringskapaciteten från norra landet är för låg.”

Givetvis nämner inte Anders Åkesson att Centerpartiet har medverkat till att stänga två reaktorer vid Ringhals men även två reaktorer vid Simpevarp genom sin politik. Centerpartiets har i riksdagen röstat nej till att driva reaktorerna Ringhals 1 och 2 vidare hela deras livslängd. Dessa fyra avstängda reaktorer är orsaken till det numera alltid extremt höga elpriset i elområde 4. Det glömmer givetvis Anders Åkesson men även journalisten som ändå är verksam i Oskarshamn och borde ha kunskapen.

Den kommande vintern kan bli en ekonomisk katastrof för elkonsumenter i södra Sverige!

”Anders Åkesson är också kritisk till att vindkraftsutbyggnaden går för långsamt.

– Det stoppas av militären och flyget som lägger in veto, säger han.

– Men det finns nu ett starkt intresse att producera el inom elområde fyra där priserna är högre, säger Anders Åkesson.”

Uppenbarligen inbillar sig Anders Åkesson att en utbyggnad av vindkraft i det tätbefolkade södra Sverige skall lösa problemen med elförsörjningen och elpriset. Anders Åkesson är inte bara naiv, han är rent ut sagt dum!

Att återstarta reaktorerna Ringhals 1 och 2 är enda snabba lösningen som finns på detta problem men det fattar inte rödgröna politiker. De tror att sol och vindkraft skall lösa allt. De håller på att omvandla landet till ett U-land på mer än ett sätt.

Dumheten slår alla rekord bland rödgröna politiker!

Hur elområdena delades in bevisar bara att man missgynnade elområde 4 genom att lägga alla reaktorer vid Ringhals och Simpevarp inom elområde 3. Det mest slående är hur man delade Oskarshamns kommun, det borde irritera alla boende i kommunen. Se dessa kartor som visar hur utstuderat gränsen mellan elområde 3 och 4 drogs för att lägga reaktorerna inom storstadsområdet Stockholm och Göteborg som tillhör elområde 3. Notera också att Forsmarks alla reaktorer ligger inom elområde 3.

Annons

11 reaktioner på ”DUM CENTERPARTIST

 1. Andersson 2021-07-28 / 18:12

  Detta är räddningstjänstens automatiska telefonpratare: Ring oss sen!

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-07-28 / 15:37

  Expressen: ” – Årtiondet mellan 2020 och 2030 är inget mindre än ett avgörande årtionde för mänsklighetens framtid på jorden, säger Johan Rockström”

  Samma tidning idag:
  ”Experten: Här är den bästa airfryern för dig”
  ”Här är bästa ismaskinen – test av 5 populära modeller”

  Hur får man ihop det här? Om nu ”mänsklighetens framtid på jorden” står på spel – är det då rimligt att uppmuntra folk att köpa airfryer och ismaskiner? Att minska på konsumtionen kanske vore ett bra första steg?

  Svaret är att vi inte har någon ”klimatkris” och Johan Rockström är en lögnhals. PUNKT.

  Gilla

 3. ac carlsson 2021-07-28 / 14:16

  På sätt och vis är det ju bra om elpriserna stiger kraftigt redan nu, och eventuellt ännu mer till vintern. En sådan prisökning borde få väljarna att vakna inför valet 2022 och få dem att välja bort de partier som är för vindkraft och motståndare till kärnkraft. Åtminstone borde de väljare som bor inom elområde 4 få sig en tankeställare med tanke på inverkan på den egna ekonomin.

  Under juni månad betalade jag 62 öre/kWh exkl. moms för elen i min bostad, och för mig personligen så innebär det ingen större katastrof även om elpriset skulle öka markant. Men för dem som har en stor bostad med en hög elförbrukning så kan det naturligtvis bli kännbart.

  Det är förmodligen fullt möjligt att återstarta åtminstone en reaktor i Ringhals, men ingen skall tro att det är gjort i en handvändning. Ett realistiskt tidsperspektiv, för återstart, är nog minst ett år (förmodligen två år eller mer) efter att ett beslut har fattats. Så för dem som sommarens prishöjning innebär en ekonomisk katastrof så finns nog inget hopp om en snabb prissänkning av elpriset i närtid.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-28 / 14:39

   För många ensamstående fattigpensionärer med eget hus kan höga elkostnader vara rena katastrofen under vintermånaderna i synnerhet om vi får en riktig kall vinter. De kan tvingas sälja sina hus och flytta in i en liten lägenhet för att ha en chans att överleva ekonomiskt.

   Det tar säkert minst ett år att återstarta en reaktor men det tar betydligt längre tid att ersätta med något annat. Elförbrukningen kommer dessutom med allra högsta sannolik öka på grund av omställningen i transportsektorn till eldrivna fordon.

   Gillad av 3 personer

   • turrim 2021-07-28 / 17:17

    Så lång framförhållning i sitt tänkande som ett år har ingen i nuvarande regering. Man lever från dag till dag. Egen makt i dag och i morgon. Dessutom – ju längre man väntar med beslut om återstart desto längre tid tar det att starta och efter en tid omöjligt.

    Skönt att nu i har varje fall facket börjat agera om cementbrist. Kräver permitteringsförhandlingar. Då borde i varje fall fackbossen Löfven vakna; om han har någon rösträtt i sin regering.

    Gilla

 4. Kalle 2021-07-28 / 12:38

  ## INSÄNDARE [ Johnny Hornbrink SD ] . Enligt tidningen ”Vårdfokus” så håller just nu ett vårdboende med arabisk profil på att öppnas i Tensta i Stockholm. Sedan förra hösten så finns det även ett boende med persisk inriktning i samma byggnad. Enligt Ann-Catrin Rönnqvist som är medicinskt ansvarig sjuksköterska på vårdföretaget Kavat som driver boendet så kännetecknas detta av att personalen talar arabiska och persiska, samt är insatta i hur det är att komma från en annan kultur och ett annat land till Sverige. -De äldre kommer att känna igen såväl maten som språket på boendet!##

  https://petterssonsblogg.se/2021/07/28/morgan-johansson-s-ett-fall-for-den-svensktalande-psykiatrin/

  ## Dagens Nyheter rapporterar att svenska patienter tillåts välja läkare med etniskt svenskt ursprung. Detta har tidningen tagit reda på genom att låta journalister ringa runt och låtsas vara patienter med just dessa önskemål. Svaren de fått – att man faktiskt får välja i den mån det är möjligt – tycks vara ett problem långt större än klankriminalitet och skjutningar, om man får tro DN. ##

  ## Användning av handskar är en del i den basala hygienen inom vården och ska, enligt Socialstyrelsen, ingå i varje kontakt med en patient. Trots detta framställer DN detta krav som om det vore rasistiskt.##

  ## Det är uppenbart att DN vill ha det till rasism att vårdgivare låter patienter välja etniskt svenska läkare om det finns möjlighet, och att de också vill rasiststämpla patienter med sådana önskemål. Det är oerhört fördomsfullt och kränkande. ##

  ##Socialdemokraterna kräver ”granskning”, Liberalernas Anna Starbrink ”rasar”, fackförbunden skriar att det är ”oacceptabelt” och Tandläkarförbundet orerar om ”strukturell” rasism.##

  ## För det är naturligtvis en självklarhet att medborgarna i ett fritt land ska få välja den läkare de har mest förtroende för – även om denne råkar vara etniskt svensk. ##

  https://detgodasamhallet.com/2021/07/28/bitte-assarmo-sjalvklart-ska-manniskor-ha-ratt-att-valja-lakare/#more-47213

  Svensken tycks vara det största problemet i sverige!!!
  Han skall betala världens högdta skatt och hålla käften.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2021-07-28 / 15:47

   ”vårdboende med arabisk profil på att öppnas i Tensta i Stockholm”

   Skottlossning på äldreboende kan bli spännande. Vem vet vad framtiden har i sitt sköte?

   Gilla

  • turrim 2021-07-28 / 17:28

   Det värdefullaste man har – sitt eget liv – får man inte rådfråga och lämna för bistånd till någon som man själv valt och som man även som hörselskadad begriper vad doktorn säger. Då är du rasist enligt friska och oförskämda pampar som lever gott på att håna Svensson.

   I allt annat har du valfrihet att välja vem du får lita på.

   Gilla

 5. Robban 2021-07-28 / 11:58

  S förstår jag! De skiter helt i hur det går för Sverige och svenskar!
  Säkra maktinnehavet är det enda de bryr sig om!
  Men C där är det svårare! Varför vill de göra om Sverige till ett u-land?
  För mig helt obegripligt!
  MP behövs inte kommenteras, de skiter också fullständigt i hur det går för Sverige och svenskar!
  De vill av ideologiska skäl att vi ska bokstavligen bo i grottor och äta insekter!

  Gillad av 1 person

 6. Håkan Spångberg 2021-07-28 / 10:44

  Oikofobi styr Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.