WSP-RAPPORTEN SÄNKER FOPPAHOTELLET

Då har även rapporten kommit från konsultföretaget WSP om de kumulativa effekterna av Foppahotellet, Stordalenhotellet och de övriga byggplanerna i området. WSP-rapporten skulle inte kommit förrän i början av september.

För mig var det inga överraskningar i rapporten utan den var precis som jag förväntat mig men den borde vara en stor överraskning eller chock för länsarkitekten Pär Hansson, länsantikvarie Birgitta Eriksson och för samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder (S). Rapporten sänker deras trovärdighet till nollpunkten.

WSP-rapporten borde även få de 46 ledamöter i kommunfullmäktige som röstade ja till detaljplanen för Foppahotellet att tänka till och fundera på om de begriper vad de röstade ja till i voteringen.

WSP-rapporten sänker detaljplanen Kvarnholmen 2:1 för Foppahotellet helt och hållet. Man beskriver sin bedömning i text men även grafiskt enligt följande.

Detaljplan Kvarnholmen 2:1 för ”rött stoppljus” enligt WSP-rapporten.

”Den sammantagna bedömningen av kumulati­va effekter där även tidigare exploateringar av universitetsområdet vägts in är att riksintresset påverkas i sådan omfattning att det inte längre går att uppleva och förstå delar av den riksin­tressanta miljön. De detaljplaner som är antag­na eller under antagande innebär kumulativt en stor påfrestning och sannolikt stora negativa kumulativa konsekvenser för riksintresset.

De fem detaljplanerna sammantaget innebär addi­tiva effekterna inom riksintresset. Var och en av planerna medför små eller måttliga konsekvenser med undantag för Kvarnholmen 2:1 som innebär en större negativ konsekvens för riksintressets uttryck.”

Har den politiska majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet något förstånd så lägger man ett förslag om att riva upp beslutet från den 21 juni angående detaljplanen och stoppa planerna på Foppahotellet och istället fullfölja planerna med Stordalens hotell som är detaljplanen som benämns Jungmannen 8 och som har betydligt mindre påverkan på riksintresset.

När konsultföretaget WSP väger samman de olika detaljplanerna så hamnar också sammanvägningen i det röda området och den stora anledningen till det är detaljplanen för Kvarnholmen 2:1.

Den sammanvägda bedömningen visas med den prickade rutan.

Frågan är nu om det gått prestige i frågan och om kommunalråden Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), Erik Ciardi (C) och Liselott Ross (V) kommer försöka driva igen detaljplanen och bygga Foppahotellet trots alla negativa rapporter och bedömningar.

Frågan är om någon av dem ens kommer kommentera de senaste rapporterna och överklagandena som inkommit. Kommunstyrelsens ordförande och kommunalrådet Johan Persson undviker ju allt som skulle kunna vara negativt för sin gloria. Han gömmer sig antingen i Bjursnäs eller i sommarhuset i Kårehamn på Öland.

Johan Persson kommer sannolikt inte skriva en rad om detta vare sig på sin Facebooksida eller på sin blogg. Han kommer som vanligt tiga ihjäl allt som inte går hans väg eller är positivt för hans gloria. Ynkligt är bara förnamnet!

Johan Persson (S) har inte skrivit något på sin blogg sedan den 7 juni. Peter Akinder har inte skrivit något sedan den 21 juni. Personligen anser jag att kommunstyrelsens ordförande inte kan springa och gömma sig i viktiga frågor för Kalmar kommun. Det är fegt!

Barometern har också skrivit en artikel om WSP-rapporten.

Som en extra upplysning för att väljare i Kalmar kommun så lägger jag upp hur ledamöterna i Kalmar kommunfullmäktige röstade angående detaljplanen för Foppahotellet den 21 juni. Omröstningen slutade med 46 röster för Foppahotellet och 13 röster mot (2 ledamöter var frånvarande).

Om ett år är det val igen. Tänk då på hur de olika partierna röstade.

Annons

13 reaktioner på ”WSP-RAPPORTEN SÄNKER FOPPAHOTELLET

 1. Cosmik Debris 2021-07-30 / 15:44

  ….och Centern sänker Sverige.

  Att ett kommunalråd – i Sverige – besöker en källarmoské är bara så in i helvete tragiskt. Varför röstar Linköpingsborna in muslimen? Har man ingen som helst överlevnadsinstinkt och varför sitter inte den vedervärdige muslimen på ett plan hem till öknen?

  https://samnytt.se/centertoppen-muharrem-demirok-ar-javla-trott-pa-vita-man/

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-30 / 16:15

   Vilken idiot. Han borde stanna i Turkiet

   Gilla

 2. Champagne Supernova 2021-07-30 / 00:21

  En riktigt stor prestigefråga. Inget bananhus och heller inget hotellkomplex?
  Stor prestigeförlust känns nära förestående för kommunen. Sedan undrar nog många vad nästa vansinniga projekt blir. Drömmen måste vara att bebygga området mellan Lindö och Ängö. Eller varför inte ett höghus i cellgraven?. Inget är tyvärr omöjligt

  Gilla

 3. messkalle 2021-07-29 / 21:37

  Blott Thoralf Kalmars framtid är.

  Röstningen, att s-ledamöter saknar ryggrad det vet vi. Att centerns tror att Framåt betyder framgång är inte Kalmars bästa. Att Liberalerna velar som de alltid velat är inte partiets framtid. Att Moderaterna inte har någon framtid visar de med att rösta som hårfästet gör. Har de totalt hjärnsläpp?

  Gilla

 4. ivarandersson 2021-07-29 / 18:48

  Länsarkitekten Pär Hansson, länsantikvarie Birgitta Eriksson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder (S) samt den politiska majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet har ingen aning om vad de beslutar om utan gör som de blir tillsagda utan att tänka efter.

  Gillad av 1 person

 5. Otto 2021-07-29 / 13:38

  Jag tänkte precis skriva om Johans frånvaro, innan jag såg dig göra det. Han har väl antagligen inte haft något att brösta upp sig över på senare tid, utan det har vatit lite smolk i bägaren. Då tiger Hårfästet. Men jag tror ändå hotellet blir av, Johans ego är för stort för att skippa planerna.

  Gilla

 6. janne 2021-07-29 / 12:17

  Jag ställer mig frågan om dessa politiker vet var dom beslutar om, eller är dom
  nickedockor jasägare eller rövslickare,det styret som är nu behöver bytas ut
  snarast det är bara att konstatera.

  Gillad av 3 personer

 7. Ölandsbonde 2021-07-29 / 11:05

  Byggnation, och särskilt i äldre städers centrala delar, är känsliga saker. Då byggnaders livslängd kan uppgå till 100 år måste man vara väldigt försiktig. Leka med arkitektur kan man göra i ytterområden.

  Förstår fortfarande det fina med universitetsbyggnader i hamnen. Internationellt bygger man vid gamla hamnar runtom i världen, Men där har inte hamnarna legat i stadskärnor. Ex.Docklands

  Hur många städer har inte skräpats ner när Domusvågen likriktade sveriges stadskärnor?

  Inte klokt att så många politiker i Kalmar är så svagbegåvade.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-07-29 / 12:21

   Ska vara ”fortfarande INTE.

   Gilla

Kommentarer är stängda.