KLIMATPSYKOLOG

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta men det går att tjäna pengar på allt. Till och med att vara klimatpsykolog men det är inte klimatförnekare som de botar, utan människor med klimatångest.

Barometern har sin egen klimatalarmist, Jan Lindsten, som varje vecka ”roar” läsarna med sin klimatalarmism.

Nu har Dagens Kalmar också en skribent som ägnar sig åt klimatalarmism, Henrik Nestor, som i en artikel har intervjuat klimatpsykologen Frida Hylander. Frida Hylander är samtidigt en klimataktivist. Läs artikeln.

Vilken fin affärsidé. Först skrämma upp folket med klimatalarmism och sedan ta betalt för att bota deras ångest!

Klimatpsykologerna har uppenbarligen hittat sin nisch. Läs på följande länk om klimatpsykologerna.

Nu har vi fått vaccinpass, undrar om vi snart även får klimatpass som bara tillåter att vi reser kollektivt, med buss eller tåg.

Sverige blir bara mer och mer verklighetsfrånvänt.

Annons

19 reaktioner på ”KLIMATPSYKOLOG

 1. Lars 2021-08-13 / 09:32

  Man ser på nyheterna när talibanerna bara kör in och tar över städer utan strid helt sjukt..

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-13 / 09:49

   Läs domen som finns på bland annat Petterssons blogg om någon skulle tvivla!

   Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-08-13 / 02:31

  Det är tur att regimkontrollerade media har Joel Kinnaman och Alexander Ernstberger i dessa tider. Hur skulle man annars väga upp mot alla skottlossningar och importerad muslimsk kriminalitet? Folk skulle ju börja fundera på om det inte finns några svensk brottslingar.

  Gilla

 3. Anders G 2021-08-12 / 21:57

  Jag tycker det är märkligt att Afghanistans regeringsstyrkor inte lyckas stoppa talibanerna.
  Vad händer Thoralf? Sverige ger 1 miljard i bistånd till Afghanistan per år.

  Vart fan går pengarna?

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-08-13 / 02:31

   OT, men jag har grävt fram varför och skriver om det just nu. Ordet Taliban kommer från det arabiska order ṭālib (طالب) som betyder ”studerande”, alltså en person som strävar efter att utvecklas och förkovra sig. Vilka är Talibanerna? Huvudsakligen Afghanistan största folkgrupp, Pashtuner folket. Det var Pashtuner folket som grundade staten Afghanistan och ordet Afghanistan betyder just ”Pashtunernas land”. Talibanerna erövrar inte mycket. När dom kommer välkomnas dom som oftast som en befrielsearmé som avlägsnar inkräktarna jänkarna och deras lakejer. Media har igen ljugit och skickligt målat upp den amerikanska propagandabilden i Sverige. Som vanligt, första offret i alla krig är sanningen. USA har skickat in CIAs legosoldater från ”säkerhetsföretaget” Academi, tidigare Blackwater, som uppträder som ”civila”, vilket är vad media skriver om att ”civila” attackeras när Talibanerna går efter USAs legotrupper. Vad som pågår i Afghanistan är samma sak som i Vietnam med VietCong. Man kastar ut inkräktare.

   Gillad av 1 person

 4. Sven d.ä. 2021-08-12 / 19:42

  Otäck syssla de håller på med. De ska bota de som har ”fel” uppfattning. Får jag föreslå en ny produkt för Klimatpsykologerna – de kan organisera omskolningsläger. Familjen sänder in männen i familjen till omskolning. Efter sommarens omskolningsläger så får de omvända åka hem.

  Gilla

  • Karl W 2021-08-13 / 02:33

   ”Omskolning” pågår för fullt i Sverige, men det är media som sköter om den.

   Gilla

 5. Cosmik Debris 2021-08-12 / 14:41

  Ungefär som att sprida ut glasskärvor på en badstrand och sedan stå och sälja plåster till ockerpris. Undrar vad klimatpsykologen säger till verklighetsfrånvända, bortskämda och uppskärrade 20-åriga småtjejer som har klimatångest? Jag misstänker att Kali och hennes galna kollegor gör mer skada än nytta.

  Läs gärna hur Wikipedia skriver om klimatångest. Sakligt? Skämtar du eller?

  ”För att kunna hantera de starka känslorna av oro som kan komma när vi drabbas av insikt om det allvarliga läget,”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Klimat%C3%A5ngest

  Gilla

  • ac carlsson 2021-08-12 / 22:25

   Det är sorgligt nog inte bara tjejer i 20-årsåldern som drabbas av klimatångest. Betydligt yngre människor, både pojkar och flickor, mår ofta väldigt dåligt på grund av mängden desinformation rörande klimatet som de utsätts för från förskolan och uppåt.

   I länken till Wikipedia som du hänvisar till kan man läsa, om man inte redan visste det, att Greta Thunberg tidigt drabbades av en depression och ätstörningar på grund av klimatångest.

   Men Greta är som sagt inte ensam om att må dåligt på grund av sin klimatoro. Barn har inte samma förmåga som vuxna att kunna värja sig och på sakliga grunder ifrågasätta den propaganda som de utsätts för.
   Men många vuxna har också alltför dåliga kunskaper för att ifrågasätta klimatalarmisternas propaganda, och i värsta fall hänger de sig åt att vidarebefordra denna propaganda för att dämpa sin egen ångest, och i görligaste mån döva sitt eget dåliga samvete.

   På min arbetsplats möter jag dagligen människor som ”skryter” med att de beslutat att köpa en miljövänlig hybridbil för att bidra till ett ”bättre” klimat. Ibland brukar jag fråga om vad som kommer att hända med deras gamla klimatförstörande bil.
   – Tänker ni skrota er gamla bil? Annars kommer väl någon annan att fortsätta att köra med den, och då har ni ju bara åstadkommit en ytterligare försämring genom att köpa en ny bil som redan vid tillverkningen utgör en belastning för miljön och klimatet?

   Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-08-13 / 02:34

   Klimattortyr ? Nysvenskan utvecklas ju ständigt.

   Gillad av 1 person

 6. Jan i Nybban 2021-08-12 / 14:22

  Det vet väl alla att på Vikingatiden när det var varmare än vad det är nu.Så var ju klimatpsykolog ett väldigt vanligt yrke.

  Gilla

 7. Kalle 2021-08-12 / 11:40

  ## Adam Cwejman:[GP] Så åt sig rädslan in i Göteborg
  Ledare

  Tystnadskulturen i Göteborg avslöjar rikspolitikernas misslyckande med migrationen i Sverige.##

  ##För ett år sedan varnade Maria Wallin, som då jobbade som verksamhetsledare för stadens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete att det råder en tystnadskultur inom Göteborgs Stad. Anställda vågar inte längre i alla lägen göra sitt jobb eller berätta vad som sker.##

  ## Gängen dominerar vissa områden. De visar att de ser vem som talar med polisen, vilken personal som jobbar i stadens tjänst och var. Anställda som ser narkotikaförsäljning eller upptäcker vapen i kommunens fastigheter ”håller i stor utsträckning tyst om det”.##

  ## Det finns enligt intervjupersoner ”kvinnliga anställda i staden som helt plötsligt börjar bära slöja och deras kollegor uppmärksammar att det då blir lugnare omkring dem”. Men det är inget som det talas högt om, ”det endast noteras” ##

  ## Rädslan att polisanmäla det man ser och upplever som rör ren brottslighet är allestädes närvarande. Många av intervjupersonerna uppger att de drar sig för att polisanmäla händelser av rädsla för repressalier. Man vill inte hamna på gängens radar. Dessutom är tilltron till rättsväsendet låg, ”ärendet kommer ändå att läggas ned” är enligt rapporten en utbredd uppfattning bland de anställda.##

  ## Vill man förstå hur en tystnadskultur uppstår kan man dessutom med fördel lyssna på Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar vars modus operandi är att öppet kalla meningsmotståndare för rasister i tid och otid. ##

  ##Tystnadskulturen i Göteborgs Stad framstår som en sorts psykologisk försvarsmekanism för att hantera en överväldigande ny situation som ingen inblandad förstått vidden av. Man stänger av i stället för att drabbas av panik och lämna. Tystnadskulturen är inte grundproblemet, den är blott symtom på en ogenomtänkt migrationspolitik.##

  https://www.gp.se/ledare/s%C3%A5-%C3%A5t-sig-r%C3%A4dslan-in-i-g%C3%B6teborg-1.52719230

  Denna tystnadskultur förekommer nog i alla städer runtom i sverige fast hitills har det sopats under mattan!!!.

  Många har varnat för den mer eller mindre fria invandringen. Nu ser vi resultatet av regeringarna Rienfeldt och Löven välkommnande.

  De såg det inte komma för de lyssnade inte.

  Gillad av 2 personer

 8. janne 2021-08-12 / 11:14

  I dag förbehåller jag mig rätten att kalla mig för klimatoptimist och det kostar
  gratis,och att klimatpsykologer är fåntrattar utan verklighetsförankring
  påhejade av usla sk journalister.

  Gillad av 1 person

 9. tompas11 2021-08-12 / 10:42

  För många år sedan hade jag en kund som var leg psykolog. Om det var någon som verkligen behövde en psykolog så var det just denna kund…

  Gillad av 1 person

 10. Håkan Spångberg 2021-08-12 / 09:06

  Arma land.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.