OFF TOPIC VECKA 32

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Men också Elsa Widdings kommentar till IPCC-rapporten.

Annons

43 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 32

 1. Kalle 2021-08-17 / 12:57

  ##MOHAMED OMAR:[ Det Goda Samhället] Talibanerna representerar det afghanska folket##

  ## Talibansoldaterna är afghanernas fäder, bröder och söner. Talibanerna är en del av folket. Och de är dessutom väldigt afghanska: de har i stort sett samma sätt att tänka och samma moral som genomsnittsafghanen. Enligt en opinionsundersökning genomförd av Pew Research Center (2013) vill 99 procent av afghanerna att sharia ska vara landets lag. En stor majoritet av det afghanska folket stödjer också hijabtvång för kvinnor, stening av äktenskapsbrytare och dödsstraff för dem som lämnar islam.##

  https://detgodasamhallet.com/2021/08/17/mohamed-omar-talibanerna-representerar-det-afghanska-folket/#more-48134

  Nu har Afganerna fått som de vill. De vill ha sharialagar något som västvärlden inte ville att de skulle ha. Ett 20-årigt krig helt i onödan.

  Folkets vilja att talibanerna skulle komma tillbaka därför gick övertagandet så snabbt.

  Människoliv har gått till spillo för vad???

  Ta hit de afganer som jobbat för sverige. De är förtjänta av det. Vill de stanna i afganistan så låt dem stanna där på egen risk.

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-08-16 / 09:01

  I förra veckan, det kan vara 9 aug till 12 aug läste jag en artikel på SVT. Den handlade om de som varit sjuka Covid endast behövde en Covid spruta för att uppnå fullgott skydd. Det var en svensk forskare som uttalade sig i saken.

  Jag har försökt hitta artikeln igen men den verkar vara bortstädad eller så hittar jag den inte av andra skäl. Jag har titta i min historik och inte hittat. I min historik finns några noteringar med endast ”svt.se” men det ger inget.

  Finns det någopn som av ngn anledning har sparat artikeln? Skärmdump? Eller har den sparad på annat sätt? Eller känner till länken?

  Gilla

 3. Berntsson P 2021-08-16 / 01:13

  Undrar om arbetskraftimporten har förändrats sista 30 åren

  Gilla

 4. Anders G 2021-08-15 / 14:29

  Thoralf, kommer du ihåg Gerhard Müller?

  ”Den förre storspelaren Gerd Müller är död, 75 år gammal.

  ”Der Bomber” somnade under söndagsmorgonen in efter en tids sjukdom.

  – Det var en världskändis. En världslirare, säger den svenska fotbollslegendaren Ralf Edström.”

  Gilla

 5. Kalle 2021-08-15 / 11:54

  ## Vi på landsbygden har fått nog av vindkraft ##

  ##Vindkraft en opålitlig ersättare
  Maja Lundbäck är tidigare ansvarig för systemutveckling hos Svenska Kraftnät och har även arbetat som oberoende expert åt FN:s atomenergiorgan IAEA. En doldis för allmänheten men med en gedigen kunskap om villkoren för vår elförsörjning. Enligt Lundbäck är grundproblemet att planerbar/reglerbar elproduktion lagts ner i södra Sverige utan att den ersatts med produktion som har liknande egenskaper. I klartext: kärnkraft och kraftvärmeproduktion har lagts ner och ”ersatts” med vindkraft som varken produceras eller kan planeras eller regleras när det verkligen behövs, t ex en kall men vindstilla vinterdag. ##

  ## Skulle inte ens Karlshamnsverket räcka till i en krissituation är det roterande bortkoppling av elkunder som gäller. Eon konstaterar att i fråga om nöddrift finns inte längre någon styrbar elproduktion tillgänglig: ”Säkerhetsmarginalen i södra Sverige är nu nära noll”. ##

  https://www.expressen.se/debatt/vi-pa-landsbygden-har-fatt-nog-av-vindkraft/

  ## Säkerhetsmarginalen i södra Sverige är nu nära noll ##

  ## en krissituation är det roterande bortkoppling av elkunder som gäller. ##

  Sverige är nu en bananrepublik med världens högsta skatter ledda av Mental Patienter!!!

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-08-16 / 01:03

   Sverige styrs på ideologiska grunder av MP (Miljö Parasiterna) och Sozzeriet. Få bort dom så kan Sverige börja utvecklas bort från Kulturrevolutionens ideal från 1966.

   Gilla

 6. turrim 2021-08-14 / 20:09

  TV-reklamen blir löjligare och löjligare. De flesta är för avskräckande för att jag skulle köpa. Ta till exempel Kundkraft som nu dyker upp i alla pauser; jag skulle aldrig våga handla med de jönsarna.

  Nu har även ICA fått slut vettiga inslag. Föreståndare och biträde tar av sig och går ut i affären i kalsongerna. Jag får i varje fall ingen lust att handla där.

  När jag var på ICA-Maxi i lördags såg jag en affisch: Av hygieniska skäl – handla inte i badkläder. Just det! Ni som skriver manus för TV-reklamen.

  Den enda vettiga reklamen är kossorna för Bregottfabriken.

  Gilla

  • stigrydmark 2021-08-14 / 22:40

   Och nu ostreklam med bit kvinna + svart man. Svarta i Sverige = 3 %.

   Gilla

 7. stigrydmark 2021-08-13 / 20:41

  Vad jag har förstått vill EU förbjuda besin- och dieslbilar 2025? Kan det här innebära att vi om några år blir bestulna värdet av våra bilar som bi inte får använda, och som blir osäljbara i Sverige? Varför hör jag inga protester? Innebörden är ju ett frontalangrepp på bilismen och ägarna. Att skrota bilen och köpa en elbil, som den naturligaste saken i världen, är ju bara möjligt för rika människor med goda inkomster. Idag kan man köpa en fungerande bil för 5-10.00, men en elbil beg. kommer säkertatt kosta minst 150.000. Ett sådant förakt för vanliga människor som då kommer att bli diskriminerade. Hur kan det vara möjligt att så mycket skit samlats i EU och som har beslutsrätt?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-13 / 20:45

   Du kommer kunna köra på bensin o diesel i minst 20 år till!

   Gilla

   • stigrydmark 2021-08-13 / 23:14

    Jag hoppas förstås, men man vet ju intevad miljöextremister kan komma att besluta. Majoriteten i EU är väl extremister.

    Gillad av 1 person

 8. Ò Hyra 2021-08-13 / 18:09

  Och så har vi den här lille otäckingen Kristersson, som glatt hissade bögflaggan i sin trädgård i Strängnäs. Han såg naturligtvis att pressen var på plats och kunde dokumentera vilken liten, duktig, förkrympt varelse han är.

  Att han redan 2010 anklagades för att ha lurat till sej lägenhet, vilket han friades för av Ersta Diakoni har nog dom flesta glömt.

  https://www.expressen.se/nyheter/kristersson-anklagad-for-att-ha-roffat-till-sig-lagenhetskontrakt/

  Sådana här småväxta dvärgar, eller extremt fula personer är farliga.
  Till SD vill jag säga, lita aldrig på en moderat som satt knäpptyst när Reinfeldt förstörde Sverige.

  Gillad av 2 personer

 9. Ò Hyra 2021-08-13 / 17:43

  Nej det är väl klart. Varför skulle Sveriges polis skilja sej från resten av landet?
  Våra politier kunde ju bli avundsjuka.

  In med så många ADHD muppar och andra allvarliga syndrom som finns, då kanske en nolla som Ibrahim Baylan kan sej känna sej smart. Gubben svarar aldrig på en fråga i Riksdagen utan har som taktik att svamla runt i meningslösheter tills han räddas av gonggongen.

  Det är farligt när ren galenskap blir normaliserad. Detta sker med raketfart i Sverige.

  Gillad av 1 person

 10. turrim 2021-08-13 / 17:28

  Vad har hänt med Timbro? Då när det drevs av Sture Eskilsson med stöd av SAF var det en intressant och viktig röst där företagsledare vågade ta ställning för landets bästa.

  Nu kan man se krav att t ex barnporr ska legaliseras. Vem betalar dagens Timbro?

  https://samnytt.se/c-profilens-krav-legalisera-barnporr/

  Gillad av 1 person

 11. Champagne Supernova 2021-08-13 / 16:19

  Hur många röster behöver du på ett ungefär för att komma in i kommunfullmäktige 2022?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-13 / 16:57

   Beror på om spärren blir 2 eller 3 procent och hur många som röster men gissningsvis drygt 1000 röster

   Gilla

   • Champagne Supernova 2021-08-15 / 18:54

    Ok. Hur många kryss hade du 2018?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-15 / 19:19

    Tror jag fick drygt 1 000 kryss i kommunvalet 2018.

    Gilla

 12. Grålle 2021-08-13 / 15:51

  Är det någon mer än jag som tror att den vedervärdige mannen i Rosenbad kommer att se till att pandemilagen kommer att leva kvar under valet nästa år?
  Den ger ju sossarna ännu större möjlighet att rigga valet då man sannolikt kommer att förorda poströstning.
  Man kan ju alltid skicka en delegation till USA för att på plats studera hur demokraterna gick tillväga.
  En lämplig reseledare vore väl den ohederlige Ygerman.

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2021-08-13 / 15:50

  Varför visar Expressen blodiga bilder på skadade och döda afghanska barn och inte 11-åriga Ebba som bokstavligen lemlästades och låg utspridd på Drottninggatan? Varför är det för skillnad om ett barn dödats eller skadats av muslimer i Afghanistan eller av muslimer i Sverige? Jag vet givetvis svaret men blir oerhört provocerad över att det får pågå. Dag ut och dag in.

  Dessutom så matas vi med fasansfulla bilder på kvinnor och barn, men det är männen som flyr och ska till Sverige? Vi klarar inte ytterligare en muslimsk dödsvåg. Stäng gränsen!

  Gillad av 2 personer

 14. Hacke 2021-08-13 / 13:01

  En av statsradions huvudnyheter på morgonen (Ekot) var att matpriserna i Tunisien stigit till följd av hög inflation! Den kvinnliga (vad annars) reportern intervjuade Muhammed på grönsakstorget både länge och väl. Därefter var det Afghanistan för hela slanten.
  Vad i h-e har jag som svensk lyssnare till en statsradio, som jag dessutom är tvingad att finansiera, med detta att göra överhuvudtaget. Statsradion skryter med att man har Nordens bredaste korrespondentnät ute i världen. Vem har glädje av dessa eviga partsinlagor och blandade hugskott om precis ingenting mer än korrespondenterna själva?
  Men det är givet, ju mer rapporter från världens alla hörn ju mindre tid över för att rapportera om det fria fallet och kaoset här hemma på snart sagt alla områden och som media med public service i spetsen dessutom i högsta grad är orsak till.
  Debatten om public service vara eller icke är en av vår tids viktigaste frågor, i mitt tycke den viktigaste. Utan korrekt och neutral information till folket finns inte en chans att få rätsida på de gigantiska problem som media i armkrok med politikerna ställt till med.
  Landet står på randen till laglöshet och upplösning medan folket sövs vidare med vänsterpropaganda blandat med matpriserna i Tunisien!

  Gillad av 4 personer

  • Andersson 2021-08-13 / 13:42

   Det är svårt att få kontakt med Sveriges Radio. Jag som stödjer public-service med avdrag på min fattigpension blir blockerad av allmännyttiga journalister!!

   ****************

   —– The following addresses had permanent fatal errors —–

   (reason: 554 5.7.1 Recipient address rejected)

   ****************

   Gilla

  • turrim 2021-08-13 / 14:20

   Jag håller med dig till fullo. Min hustru och jag var på väg till gym när jag hörde eländet. Vad fan har jag med det att göra?

   Som vanligt när jag blir förbannad på radioinslagen så trycker jag omedvetet på gasen. Min hustru måste lugna mig. Annars kan det ofta bli böter som borde betalas av SR.

   Gillad av 1 person

  • Lars 2021-08-13 / 15:30

   Vilket fint inlägg i debatten – bra tänkt och väl formulerat på bästa svenska!

   Gillad av 1 person

   • Hacke 2021-08-13 / 18:01

    Tack för vänligheten Lars!
    Inte lätt annars att hålla ordning på tankar och tangenter när man lyssnat på folkförrädarna på statsradion. Det är fara för hjärtsnörp vid varje tillfälle.

    Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2021-08-13 / 16:28

   Ett exempel laglöshet och upplösning.

   Carl-Eric Cedvander, 61 år, misshandlades svårt av ett invandrargäng i Kortedala den 18 mars 2012. Han låg i koma i två månader. Fick han något skadestånd? Japp, 75 000 kronor.
   https://sv.metapedia.org/wiki/Carl_Erik_Cedvander

   Om du däremot är muslim och ägnar dig åt; Våldtäkt, människorov, utpressning, stöld och olovlig körning så kan du räkna med ett skadestånd på 1 miljon.

   https://samnytt.se/damir-far-nara-en-miljon-i-skadestand-efter-kidnappningsvaldtakter-fangelsestraffet-var-for-hart/

   Gillad av 2 personer

   • turrim 2021-08-13 / 17:09

    Den svenska modellen…..

    Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2021-08-13 / 16:41

   eller…

   Gillad av 1 person

  • Benny 2021-08-13 / 14:32

   Regeringsstyrkorna är ofta tvångsrekryterade och inte alls villiga att ge sitt liv för att bekämpa talibanerna! Till saken hör också att de flesta i regeringsstyrkorna vuxit upp med islam och vill gärna ha islamskt styre, därav den låga moralen och effektiviteten.

   Gilla

  • Otto 2021-08-13 / 13:37

   Norrliden, Oxhagen, Funkabo och Snurrom är förlorade stadsdelar. Snurrom är inte så illa än, förutom att ingen vill bo där.

   Gilla

 15. Andersson 2021-08-13 / 12:27

  AFTONBLADET:

  ”Gärningspersonerna hade lagt ut bildäck på vägen för att försvåra polisens framfart. Vittnen uppger att de sett ett flertal personer springa från platsen i samband med att bilarna började brinna.”

  SVENSKA AKADEMIENS ORDBOK (SAOL):

  FRAM –
  2) motsv. -FARA 2: hänsynslös färd l. hänsynslöst sätt att färdas framåt; härjning(ar); omild behandling (av ngn l. ngt); förr äv. i pl.; jfr -FÄRD 2. Hindra fiendens framfart. Bilarnas framfart har givit upphov åt ordet bilterror. Man har icke lyckats stäcka farsotens (eldens) framfart. 2) motsv. -FARA 2: hänsynslös färd l. hänsynslöst sätt att färdas framåt; härjning(ar); omild behandling (av ngn l. ngt); förr äv. i pl.; jfr -FÄRD 2. Hindra fiendens framfart. Bilarnas framfart har givit upphov åt ordet bilterror. Man har icke lyckats stäcka farsotens (eldens) framfart.

  Aftonbladet anser uppenbarligen att polisen är hänsynslösa när de försöker gripa pyromanerna. Läs och begrunda:

  BILARNAS FRAMFART HAR GIVIT UPPHOV ÅT ORDET BILTERROR.

  Med andra ord menar Aftonbladet att polisen är terrorister.

  Gilla

 16. Kalle 2021-08-13 / 11:59

  ## EU-länder kräver att Sverige fortsätter utvisa afghaner ##

  ## Det svenska migrationsverket har tillfälligt avbrutit alla avvisningar till Afghanistan på det afghanska flyktingsministeriets begäran. Men nu kräver sex EU-länder att avvisningarna till Afghanistan från EU fortsätter i ett brev till den svenske EU-kommissionären Ylva Johansson, rapporterar SVT. ##

  https://nyheteridag.se/eu-lander-kraver-att-sverige-fortsatter-utvisa-afghaner/

  Andra länder är inte så mjäkiga som svenska myndigheter.

  De har ett annat bättre resonomang. Ni Afganher skall inte vara i VÅRT land därför utvisar vi er oavsett vilka faror ni än hotas utav. Ni valde att komma hit. Vi väljer att utvisa er, förstått!!!

  Vi värnar vårt eget land och befolkning i första hand!!!

  Så långt har inte svenska regeringen tänkt!!!

  Gillad av 2 personer

 17. Anderssonskan 2021-08-13 / 11:57

  Bra att Nochi tar ton och visar hur korkade Lööf och Löfven blivit i sin hybris.
  Tro att de kan utestänga en stor del av demokratiskt valda är ett tecken på dålig kontakt med verkligheten.
  Det kommer att sluta med att deras uppblåsta egon och partier imploderar .
  Svinhugg går igen .

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-08-13 / 12:05

   Nochi och Vänsterpartiet kan se till att Socialdemokraterna gör ett katastrofval nästa år. S kanske bara blir tredje största parti 🙂

   Gillad av 1 person

  • Benny 2021-08-13 / 14:36

   Exakt! I alla andra länder med bättre demokrati än Sverige skulle regeringen avgått för länge sedan och utlyst nyval. I Sverige så har regimen satt demokratin ur spel och det är därför som vi har ett så förvridet läge och det beror uteslutande på sossarnas maktgirighet.

   Gilla

Kommentarer är stängda.