NÅGRA CORONAREFLEKTIONER

Antalet coronasmittade har sakta stigit under de senaste 5 veckorna, från ca 1500 smittade under vecka 27 till drygt 5400 smittade vecka 32. Antalet smittade ökar i alla åldersgrupper men ca 80 procent av de smittade tillhör gruppen 0-39 år, där vaccinationsgraden är som lägst.

Men hur många fullvaccinerade har smittats med covid-19?

Den senaste veckan kunde man också se en ny trend av att antalet nyinlagda på IVA så sakta började öka igen. Men det var väl helt naturligt eftersom antalet smittade ökat under 4-5 veckor.

Det som intresserar mig allra mest är vilka det är som smittats och vilka som läggs in på IVA. Är det personer som är ovaccinerade eller är det även personer som är vad som kallas fullvaccinerade, det vill säga de har fått två vaccindoser och det har gått två veckor sedan de fick sin andra vaccindos.

Den här statistiken skulle jag vilja se uppdateras från Folkhälsomyndigheten varje vecka i fortsättningen. Den får absolut inte mörkas från myndigheterna.

Ingen har dock påstått att vaccinerna skulle ge ett 100-procentigt skydd. Vare sig mot smitta eller att man skulle bli allvarligt sjuk. Det som sagts om mRNA-vaccinerna från Pfizer och Moderna är att de skall ha ett ca 95-procentigt skydd mot allvarlig sjukdom.

Folkhälsomyndigheten har dock gjort en undersökning som är daterad till den 15 juli. Om någon fullvaccinerad skulle infekteras av covid-19 så räknas det som en genombrottsinfektion.

Enligt rapporten har man identifierat 3 486 fall av genombrottsinfektioner av totalt 2 293 920 fullvaccinerade personer. Vilket motsvarar 0,15 procent. Genombrottsinfektioner har skett inom alla åldrar men det stora flertalet är i gruppen 80+.

Hur många av dessa har då varit sjuka? Enligt under sökning var det ca 55 procent som haft sjukdomssymptom. Det borde motsvara ca 1 900 personer och av dessa har 17 personer fått intensivvård.

Utav dessa 1 900 personer har dock 180 personer avlidit inom 30 dagar från det att de diagnostiserades med covid-19. En majoritet av dessa var 80 år eller äldre har uppenbarligen inte fått vård på IVA eftersom endast 17 fullvaccinerad fått vård på IVA.

Dödligheten i covid-19 för fullvaccinerade är med andra ord 0,007 procent men ca 5 procent av de fullvaccinerade som insjuknade i covid-19.

Det skulle dock vara intressant att veta hur det ser ut beroende på typ av vaccin. Min känsla när jag läser rapporten är att flera saker tyder på att Astras vaccin har en sämre funktion. Alla över 65 år fick Astras vaccin inklusive många yngre vårdanställda. 73 procent av de med genombrottsinfektion är kvinnor, det kan vara många kvinnor anställda inom vården.

Annons

11 reaktioner på ”NÅGRA CORONAREFLEKTIONER

 1. Goliat 2021-08-16 / 23:10

  OT men ändå…
  Är det inte sjukt tyst från vårt kära hårfäste? Vad har hänt…?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-16 / 23:14

   Han har väl sina 6 veckors semester eller hur många han nu har i sitt avtal.

   Gilla

 2. Kalle 2021-08-16 / 20:49

  ## Expertgrupp: Ivermectin är bästa tidiga behandling mot Covid-19 ##https://en.wikipedia.org/wiki/Ivermectin

  ## COVID-19 & DEBATT. Medicinen Ivermectin är den bästa tidiga behandlingsinsatsen mot Covid-19. Det visar erfarenheter från många sjukhus och forskningsinstitutioner i flera länder. Ivermectin kallas ibland: “en mirakelmedicin”, utan farliga biverkningar.

  Text: Heléne Karlsson | YouTube tog ned videon i denna artikel

  SVT fortsätter trots fakta att gå läkemedelsindustrins ärenden om att endast vaccin är lösningen. Skattebetalarna betalar. Läkemedelsindustrin verkar ha en rak kanal rakt in till SVT, men det har inte vetenskapen. ##

  https://newsvoice.se/2020/12/ivermectin-behandling-covid-19/

  Ivermectindicin på wikipedia. Endast på engelska och massa andra språk utom svenska!!!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ivermectin

  Den verkar att ha nått bra resultat i ANDRA länder!!!

  Måste vara något bra med den för Youtube tog ner en video om Ivermectindicin!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-16 / 20:28

   Tvivelaktiga källor som jag inte sätter någon större tilltro till.

   Gilla

   • NiklasL 2021-08-17 / 07:05

    Tar 6 minuter att lyssna. Inget SARS/Corona – vaccin kommer någonsin fungera och definitivt inte hindra spridning, tvärtom har det lett till utbrott mitt i sommaren…

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-17 / 07:34

    Seriöst, tror du på allt som finns på sociala medier?

    Gilla

 3. Roland Salomonsson 2021-08-16 / 15:06

  Du har väl läst manifestet från den läkargrupp som ställde kritiska frågor för några månader sedan. Bl a:
  Var finns överdödligheten?
  Varför dör så få individer av influensa mot normalt?
  I alla tider har DE SJUKA isolerats tillsammans med sina vårdare för att hindra epedemier! Varför isolerar man plötsligt DE FRISKA?
  Varför har WHO plötsligt utan föregående debatt ändrat definitionen av pandemi, till att bero av mängden SMITTADE? En faktor som knappt kan mätas, vilket däremot dödlighet kan. Med denna definition kan svårligen jämförelser med tidigare pandemier utföras. Är detta avsikten med ny definition?

  Gillad av 2 personer

 4. stigrydmark 2021-08-16 / 14:38

  Bif. Lars Berns sista skrivning om covid-19 till Läkemedelsverket. 61 studier över 23.000 covid-
  patienter visar 96% lägre döslighet med Ivermectin.
  Jah frågade hur det är möjligt att så mycket inkompetens kunnat samlas inom en myndighet.

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2021-08-16 / 13:54

  Är det inte så att man måste få i sig viruset i kroppen innan vaccin eller/och immunförsvar tar sig an viruset. Viruset alternativt immunförsvaret kan ju inte kretsa runt kroppen som robotar!

  Låt säga att viruset tar sig in i kroppen och i samma stund gör man ett PCR test, och då borde man få ett positivt resultat. Dvs du är definitionsmässigt sjuk. Har du symptom eller ej så har det ingen betydelse i statistiken i antalet smittade, men kanske för sitt eget välbefinnade.

  När viruset väl är inne i kroppen då först kan det bekämpas med vaccin eller/och immunförsvar.
  Gör man då ett nytt PCR test efter kroppens ‘försvarsarbetet’ så får man förmodligen ett positivt resultat. Då betyder det att testet har hittat virusrester från Covid. Men testet kan inte skilja om det är döda virusrester eller levande. Om det är döda så är det efter ett framgångsrikt försvar från vaccin eller/och immunförsvar. Bra jobbat skulle jag säga, vaccin och imunförsvar fungerar, men man är fortfarande definitionsmässigt sjuk. Sedan kan det vara rester från levande virus, dvs man kan smitta.

  För övrigt tycker jag att det har blivit för mycket statistik i sjukvården. Titta på och undersök patienten istället och avgör om han eller hon är sjuk eller ej, det har läkarna och dess företrädare gjort i tusentals år. Därefter utveckla sjukvården för att kunna ta sig an patienter på bästa sätt. De som vill kan ta vaccin, C- och D-vitamin, Zink mm om de tror kan vara bra för dem.

  Läkarna får sluta vara statistiker!

  Gilla

Kommentarer är stängda.